| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Látka nebo papír?

 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]
Fany, 1 syn (8 let)
  • 
26.8.2021 11:32:52
Zdravím, nedá mi to, abych nezareagovala. Přece nejen látkové pleny se perou v pračce, ale také oblečení. A představa, že moje dítě vyprodukuje množství těžko odbouratelneho odpadu, se mi nelíbí. Když tato alternativa existuje, proč ji nevyužít? Nehledě na to, ze existují i látkové pleny, které se mění stejně jednoduše jako papírové. Můj syn také vyrůstal na latkovych plenkách
P.P.
  • 
5.5.2010 10:30:40
No jo, ale ta diskuze je 9 let stará, víš :-), myslím, že tenkrát ještě tyhle nové látkové plenky neexistovaly (možná někde v zahraničí).
23.2.2008 0:34:59
Musím souhlasit, díky švagrové jsem přešla na látkové pleny. není to vždy jednoduché, musí se častěji vyměňovat a s dvouma klukama - kaďousema se mám co ohánět, ale mám skutečně lepší pocit,že nezahlcujem skládky (i když někdy na jednorázovky taky dojde). Můžu doporučit BAMBUSOVé plenky a Plenky ORGANIC - podívejte se na www.mamaja.cz. R^
Barbora
  • 
10.11.2007 18:27:55
Mamči, projížděla jsem zběžně tuto diskuzi a většinou se tady stavíte proti látkovým plenkácm - ale jakým! Proti klasickým bílým čtvercovkám našich maminek a babiček, které ale v dnešní době moderního látkování plní zejména podřadnou roli. Např. na internetu můžete narazit na nepřeberné množství moderních KALHOTKOVÝCH plen, třeba bambusových, biofroté, biobavlněných, čtvercovky vícevrstvé (např.fa Popolini), vkládací pleny zvyšující savost plen, separační pleny (v nabídce z mnoha materiálů), které oddělují vlhkou plenu od zadečku, svrchní kalhotky - na trhu jsou sice k dostání i s povrchovou vrstvou z PVC, ale většinou natrefíte na svrchní kalhotky z merino vlny, vlněné, fleesové...stačí si jen vybrat. Nechci nikomu nutit používání látkových plen, to je každého věc, jestli jo nebo ne, ale tady jde především o pohodlí maminky (navíc látkovky se nežehlí :-) - ona manipulace s látkovkami vůbec není tak namáhavá. Perou se v pracích prostředcích, které životní prostředí nezatěžují.
Danka
  • 
21.5.2007 14:17:37
Nevím, proč tu někdo píše o žehlení plínek....Vždyť se dají koupit látkovky, které se už nežehlí. Vypadají úplně jako jednorázovky, pěkné, žádný "balík" na zadečku. Jsou krásně měkké a pohodlné a zadržují víc než obyč. látkovky. Nikdo neříká, že se v šestinedělí maminka musí vrhnout na látkovky, ale pak, když už má určitý rytmus a zvyk, proč to nezkusit? Když si vezmete tu moderní látkovku do ruky, budete překvapeni tou měkkostí. (Sama jsem zírala).
Blanka, 3 a pul mesicni chlapecek
  • 
18.4.2007 9:15:55
Ahoj vsichni,
mam stejny nazor jako Sylvie, taky jsem se rozhodla pouzivat latkove pleny a zacala jsem v 6 tydnech. Potom co jsem se vice zorganizovala.Nechala jsem si pleny poslat z ceska. Bydlim totiz v Sydney, Australie. Tady je taky hodne latkovych plen, ale vetsinou jsou to ty, ktere vypadaji jako ty papirove, proste v jednom kuse, ty se pry ale hur susi, proto jsem chtela klasicke, co znam.
Nejhorsi bylo je vymenovat je tak casto, aby na to clovek porad myslel a kontroloval jestli rve, protoze se pocural a je mokry nebo ho boli brisko a tak dale. Tak jsem to vzdala a je to ohodne lepsi. Blanka
9.5.2006 18:53:25
Ahojky Štěpáne (nebo snad Štefane :o) )

- záleží na tom jestli chcete používat látkové plenky nebo jednorázové. V anglii je výběr látkových plenek větší než u nás, když se koukneš http://rodina.cz/plenky tak tam najdeš nějaké odkazy na stránky v UK nebo na www.latkovepleny.cz Je tam zkušenost od Ed taky žije v UK její albíčko je tady teď mě z hlavy napadá tak http://www.kittykins.co.uk/ a http://www.totsbots.com/ - mají pěkné bambusáčky :o) :o) a http://www.woollybacks.co.uk/store/Default.asp mají pěkné vlňáčky

hodně štěstí při hledání :o)
Helena
  • 
8.5.2006 12:07:28
Pampersky jsou teď v akci v Globusu, to velké Jumbo balení za 399 Kč.
La Pepa
8.5.2006 10:24:11
zkus www.akcniceny.cz
do vyhlednavani zadej pleny
vyhodi ti to vsechny akce
  • 
8.5.2006 9:49:59
Ahoj, nevíte někdo, zda-li jsou teď pampersky někde v akci? Nejlepe v Brně, ale myslím, že ty řetězce to mají vždycky celorepublikově.
 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.