| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše zkušenost s americkou školou 3: Způsob výuky

 Příspěvky 17 z 7 
20.11.2008 12:31:08
Ty jezera,řeky, moře bych si nebyl úplně jistý, většinu států tak možná z filmů, co viděli a nějaký hrubý přehled o vývoji snad taky.

Z toho se můžu jen ztotožnit s Janou, páč si myslím, že si navzájem opravdu nemáme co vyčítat. a za ten článek moc děkuju, byl pro mě velmi výživný...
učitelka
  • 
26.5.2006 8:37:59
O Americe vědí žáci 7.tř. hodně, např. umí vyjmenovat většinu států a najít na mapě, znají řeky, jezera, moře atd. a najdou na mapě, vědí o historii - nemyslím jen objevení, Jih proti Severu... , ale i vstupy USA do obou světových válek, vývoj v současnosti, válku v Zálivu atd.
To je málo ?????
Jana, studentka gymplu
  • 
25.5.2006 19:13:32
Ahoj,
mám přesně stejnej názor jako ty...nechápu proč všichni nadávaj, jak američani neznaj státy v Evropě, ale pochybuju že většina Čechů ví něco o Americe.
Zdárek
markéta
  • 
26.3.2002 8:03:48
Já jsem psala o tom, jak americké děti psaly, že Kanada je kolonie Francie apodobně.
Taky se jednalo o písemku, která následovala hned po několika hodinách výuky na dané téma a po cvičné písemce. Když se v zeměpise probíraly 3 hodiny USA, uměla jsem vyjmenovat všechny státy, věděla jsem, jaké a kde tam leží řeky, jezera, pohoří.
Dneska už si toho tolik nepamatuju, ale když se řekne název státu USA, nevím u některých, kde leží, ale vím, že je to stát v USA a ne třeba v Jižní Americe nebo Asii.
22.3.2002 17:27:36
Já vždycky, když slyším, jak se Amíci nevyznají v Evropských státech(hlavních městech, mořích, jezerech.....) zapátrám v paměti, kolik toho my víme o amerických státech, kromě toho, že jich v USA je 50 (hlavních městech atd.) Můžete říct, že Vy byste u podobného testu o Americe nepropadli - já tedy asi ano....
Simča
Sharon
20.3.2002 8:15:21
Hehe, Markéto, připravuju teď dceru na přijímačky na bilingvní gympl (což se projevuje jako obrovské úsilí ze strany mojí a obrovská nechuť ze strany její) a jak tak do ní hustím kýble informací pod tlakem ze všech úhlů a možných tématických okruhů, občas se jí to v hlavě pomíchá... perličky, které na mě díky tomu padají, bych si asi měla někam znamenat.... ta poslední byla právě o Baltském moři... otázka zněla, jaké moře odděluje Evropu od Afriky... několikrát jsme tam byli na dovolené, tudíž jsem nepochybovala o správné odpovědi... ale puboška mě převezla... bezelstně na mě pohlédla a sdělila mi, že přece Baltské....
p.s. možná by se hodila do té americké školy??? :-)))))
markéta
  • 
18.3.2002 12:35:26
Hm, zní to hezky, ale - moje kamarádka začala učit v Texasu ve škole cca 14 leté děti zeměpis. 3 dny si povídali o západní Evropě, pouštěla jim video, před "skutečným" testem si napsali jeden cvičný. A výsledek? Např. se dozvěděla, že Rakousko sousedí s Baltickým a Středozemním mořem a že Kanada je kolonií Francie. Ze strany dětí vůbec žádný zájem se něco dozvědět!
Myslím, že úroveň školství by se neměla posuzovat podle úrovně těch nejlepších škol, ale podle úrovně těch nejhorších. Dobré "prominentní" školy se najdou všude. A když porovnám vzdělanost české generace a americké (nám na mysli mojí generaci, tj. cca 30 let), tak z toho rozhodně vychází líp ta česká.
Nemám nic proti způsobu výuky popsanému v článku, naopak. Ale nevěřím tomu, že je uplatňován ve všech amerických školách. Myslím si, že je to hlavně o lidech - učitelích. A dobří učitelé s dobrými výsledky (tím nemám na mysli výsledky jen podle známek) jsou i u nás. Ale ani ten nejlepší učitel nic nezmůže tam, kde nejsou pořádní rodiče.
 Příspěvky 17 z 7 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.