| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedete na dovolenou s cestovní kanceláří nebo s cestovní agenturou?

 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]
14.6.2018 9:51:52
Zufi, přesně chápu. Já možnost cestování i po letech beru pořád tak trochu jako malý zázrak.
Zufi.
12.6.2018 13:26:35
~3~Snem bývala i Jugoška~;), po sametu poprvé v Rakousku a Itálii-to byl vrchol snů~:-D.
A to už jem měla 2 děti.
Později Ibiza, Djerba, Bulharsko atd. byly super, ale Gladys ( ty to víš), první procházka po Bibi, první obchod, první kavárna...ach...
asi jako Shall pár km v Rakousku, zírali jsem~t~
11.6.2018 23:09:14
Máte pravdu, mě třeba Irán neláká. Ale jak říkáte, každému, co jeho jest.

Taky pamatuju, jak jsme řešili dilema jestli NDR nebo Maďarsko, případně Bulharsko nebo se pokusit požádat o devizový příslib, to se nám povedlo do Jugoslávie. Podívat se do Paříže nebo Řecka jsem považovala za nesplnitelné sny. Když si teď usmyslím, stačí nejspíš bych mohla zítra odletět. A nejen po Evropě, o dálném východě nebo USA jsem v minulém režimu radši ani nesnila. Bohudík můžeme cestovat, ať si každý vybere jak.
Bobo
  • 
11.6.2018 15:17:31
S většinou z toho, co jste napsala, je možno souhlasit. na našich cestách se potkáváme s mnoha cestovateli z Německa, Austrálie, Číny, USA, španělsky mluvících zemí. Někteří se vydali na mnohaměsíční putování, jiní jen využijí levných letenek a cesta je cíl (slovy textu písně)... Cestovka je vopruz, podřizování se, stádnost a velký výdaj. Jistě, vždy bude většina nesamostatných, bez jazykové výbavy... Ti, pokud budou mít peníze, mohou vyrazit s CK.
Zufi.
11.6.2018 15:14:43
Analfabeto, moje dcera komunikuje 4 jazyky, má velmi náročnou práci, její manžel též, spolu si berou 10 dní dovolené a den přrd odletem koupí nejlevnější LM kamkoli, naposledy -Kréta, plácnou se pod slunečník a užijou si to maximálně:-).
Finančně by si mohli dovolit klidně Austrálii a sami si zařídit letenky i booking, ale je jim to pohodlnější a např. vloni byli v Dubaj na LM za 22 all incslusive na 12 dní.
Bobo
  • 
11.6.2018 15:11:44
Každému, co jeho jest. Do převratu v roce 89 jsem byla maximálně v NDR, či Maďarsku. Dnes má člověk pomyslné dveře dokořán. Pro mne je poznání kousku země jako Irán mnohem zajímavější, než cestovat někam do Řecka či Francie. I tyto země jsme částečně poznali. Ale ruku na srdce, kdo z vás si troufne do země jako je Irán, Kuwait, Katar... Moc vás nebude.
Bobo
  • 
11.6.2018 15:07:07
Zelení jsou nám krajně nesympatická společnost. Jejich přínos nevidíme v ničem. Naopak, jsou stále brzdou při budování silniční infrastruktury. Například při budování obchvatů přetížených městských aglomerací, při budování dalších úseků dálniční sítě atd. Například v Izraeli jsme pozorovali výstavbu nových úseků dálnic. Za pár let dokáží vybudovat a zprovoznit stovky kilometrů nových, moderních dálnic. Mirku, nefilozofujte a začněte cestovat. Reálný prožitek nic nenahradí. Než do nějaké země odletíme, máme stejně mnoho informací načtených.
Analfabeta
  • 
11.6.2018 8:28:10
Naprosto přesně. Kdo se v destinaci umí domluvit, cestuje sám (co vím od kamaráda, tak třeba Jižní Amerika hlavně španělsky, s angličtinou se tam nechytal). Jinak cestuje rodina s dětmi, ta vynechá divočinu, a jinak cestují starší lidé, kteří by se domluvili maximálně rusky, pokud by se po létech na ta slovíčka ještě vzpomněli. No, a jinak cestuje manažer, který po celý rok něco zařizuje, a chce si konečně pořádně odpočinout týden ležením na pláži s all inclusive. Ani jeden ze způsobů nelze zatracovat, každý z nich cestuje tak, jak nejlíp dovede.
10.6.2018 23:36:08
Bobo, každý jsme jiný a na takové destinace a dovolené každý není. Cestuju celkem dost, ale některé z destinací, které uvádíte, už jsou na mě trochu divoké, nemyslím bezpečnost, spíš "civilizaci". Jezdíme s dítětem (pravda, teď už dospělým), a většinou dvě rodiny, takže vybírání a organizace je trochu jiná než pro dva. A nezavrhuji ty vyspělé destinace. Tam je častěji to, co mě zajímá.

10.6.2018 23:24:44
Jezdíme bez cestovky, ale nevidím to tak vyhroceně jako Bobo.

Rodinná dovolená v tradiční destinaci by možná mohla vyjít levněji než cesta po vlastní ose, s využitím first nebo last minute a akcí jako děti zdarma.

Exotika, poznávací cesty, to vše je levnější individuálně.

Hlavní výhoda individuální cesty je mnohem větší možnost volby, termínu, ovládající internet a samosatní, dopravy, skoro všeho.

Když nechám stranou finance, důležité je, co člověk od dovolené čeká. Někdo je rád "účastníkem zájezdu", někdo je individualista. Paradoxně to, co lidé většivou od cestovek chtějí tj. tradiční zájezd do nějakého letoviska, se dá zařídit velmi jednoduše i bez cestovky. To exotika a poznávačka dá přece jen víc práce. A tady je prostor pro specializované cestovky. Individuální dovolené na míru podle požadavků klientů, kteří nemají čas a chuť si vše zařizovat a mají peníze na to si takové služby zaplatit.

Dnešní mladí, jazykově vybavení, samostatní, pohybující se na internetu, asi budou ve stále menším počtu platit cestovkám za klasické hromadné zájezdy.
 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.