| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče, nespěte!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 137 [Dalších 117 >>]
15.1.2012 20:21:07
Ahoj, je mi smutno z toho, jak tu mezi sebou válčíte. Myslím si, že se tu mají řešit podstatnější věci, než tyto žabomyší války.
Markéta
  • 
15.1.2012 20:13:00
Mělo to znít takto: Článek sám nebyl tak špatný. Byla z něj cítit snaha... atd.
Markéta
  • 
15.1.2012 20:12:04
Amy, vám očividně nemá smysl něco vysvětlovat, vzhledem k tomu, že jakoukoli diskusi (ani ne kritiku) berete jako urážku. Byla z něj cítit vaše snaha a zájem, i když byl hodně sebestředný. Ovšem to, co jste předvedla v diskusi - z toho je mi nanic. Pokud takto reagujete ve stresových situacích s vlastními dětmi, tak je lituju mnohem víc kvůli tomuhle než proto, že je klepete tužkou přes prstíky, aby se naučily držet správně tužku.
Pawlla
15.1.2012 19:25:25
Jinak je opravdu zábavné,že se už dva dny nemůžeš vyrovnat s tím,že všichni neudělali ááááá Amy,ty jsi úžasná.Konzultovala jsi to se svým psychologem?~;)
Pawlla
15.1.2012 19:23:20
Házíte prely světluškám nebo svíčkám?Co bereš?Doufám,že takhle dětem vysvětluješ všechna přísloví.~8~~t~
Amy
  • 
15.1.2012 18:47:16
Děkuji za názor i bitvu s dááámami. Bojovat s nimi nemá cenu. Pan Werich říkal, lidé jsou různé... Já mám - neházím perličku s... A pojem házet perličky s / písmenku S/ se dá vyložit mnoha slovy a každý si samozřejmě vybere , co je nejblíž ;-) u nás házíme perličky světluškám nebo svíčkám. Komu ony nevím a přežiju tuto svou neznalost. Nemá cenu asi psát, že pojem dááámy jsem použila až jako reakce na jejich klovance. Kdyby chtěly konstruktivně kritizovat, napsaly by - moje dítě by na tohle nezabralo. my to řešíme . ... Amy karmetova @seznam.cz
amy
  • 
15.1.2012 18:41:45
Děkuji za váš názor / za kladný názor / . Doufám, že jste pochopila, že pro takové rodiče jsem to psala.Ne jako tohle je jediné co vás spasí.Ani omylem. Jen jako možnou cestu. Jen jako pošťouchnutí, aby se rozhlédli jak to je s tím štěstíčem u nich doma, jak funguje školka.Vím, že školky mají ministrem nařízené " netlačit na děti, nenutit " ale hned na to musí každý měsíc napsat do složky děcka jak si vede : jak maluje, jak se mu daří básnička, jemná hrubá motorika apod. Je to jedno proti druhému. Jsou školky kde se tiše vzbouřily a děti prostě " donutí " pracovat. jinde z obavy před zrušením nebo restrikcemi nechají děti na pospas vyhlášce. Rodiče pak zjistí bohužel až těsně před školou nebo aaaaž ve škole problém nebo prblémy a nervují se všichni. Souhlasím, že je to hodně individuální. Jaké je dítě, jaký kolektiv, jaké mateřinkové i základkové paní učitelky jací rodiče. Nechci aby někdo dítě driloval. My se taky nedrilujem.Prostě když nechce dělat úkol, dáme si přestávku / oblíbený školní termín / a pak to zkusím znovu.Třeba uklidíme nádobí, syn jde psát své školní úkoly a malá řekne , mamí že půjdeš se mnou dělat úkoly do logopky ať můžem do notýsku dát čepici / samolepku z edice sport /. Když se ji nechce jindy řeknu dobře, jen nevím, co paní logopedka na to řekne, že máme tak málo uděláno? A malá řekne, tak já si umeju lavici a uděláme malý kousek / Ma vyřazenou starou školní lavici a má ji jen pro sebe , je to její pracoviště, syn má velký psací stůl /
Amy
  • 
15.1.2012 18:32:26
Dceru podtrháváním v letácích cíleně nevedu k učení písmenek - spíš to v téhle době bereme jako " rozlišení jednoho tvaru mezi řdou jiných " o rozeznání detailu tedy hledáme třba KOLEČKA ale když se zeptá jak se to jmenuje / a většinou zní dotaz . jak se jmenuje tahle číslice ;-) / řeknu O . Ano, je pod vlivem našeho prvňáka a čas od času je i u čtení ze slabikáře nebo skládání slov z vystřižených písmen. Jinak ale nemám v plánu nadrtit ji písmeny aby až četla. Jen máme z logopky doporučeno tohle trénování.Tolik na osvětlení / snad se zase nepustí ostatní do cupování / Amy
Louisa Z.
15.1.2012 16:36:22
Před rokem mi zemřel manžel. Synovi byly v té době 4 roky. Jsem horší matka než Amy, když jsem v té době měla jako prioritu, abychom oba to strašné období přežili bez větší újmy na psychice (hlavně synově) a rozhodně jsem neměla sílu řešit, jestli můj syn špatně vyslovuje, nemá správný úchop tužky a ne vždy jsem měla před spaním sílu, abych mu četla pohádku? Myslím, že nejsem horší matka, když můj syn dnes láskyplně všem vypráví o svém tatínkovi, je optimistický a nebudí se v noci hrůzou při vzpomínce, jak pohřebáci odnášeli tatínka do nebíčka. Ale r a ř ani sykavky teda fakt dosud neumí.
vertigo
15.1.2012 10:02:29
Divila by ses, ale není. Třeba můj synovec usínal u televize a švagrové to divný nepřišlo.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 137 [Dalších 117 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.