| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 95 [Dalších 75 >>]
11.1.2008 9:11:02
Sváťo, jestli máš problém svojí stydlivku naučit říkat babičce "děkuji" nebo "prosím", je to normální hodné dítě, lepší než drzé. Nejlepší zkušenosti jak naučit tato slovíška říkat je, ať Ti to pošeptá do ouška a ty to pak babičce přetlumočíš. Postupně to začne šeptat i babičce a pak to bude používat normálně. Totéž funguje velmi dobře i u omluv.
Mějte se!
11.1.2008 9:08:51
Sváťo, jestli máš problém svojí stydlivku naučit říkat babičce "děkuji" nebo "prosím", je to normální hodné dítě, lepší než drzé. Nejlepší zkušenosti jak naučit tato slovíška říkat je, ať Ti to pošeptá do ouška a ty to pak babičce přetlumočíš. Postupně to začne šeptat i babičce a pak to bude používat normálně. Totéž funguje velmi dobře i u omluv.
Mějte se!
30.12.2007 19:15:41
To je krásný. Nadaný dítko! Naše Sára je taky trochu jiná než vrstevníci, přečti si na blogu: trishamad.blog.cz a poděl se, budu ráda za komentáře:-)
26.12.2007 14:34:46
Tak tohle jsme uměli snad před rokem ;)
Každé dítko je určitě jiné, Samik v roce uměl všechny zvířata a čísla do 3 i anglicky ;) miluje knížky, umí celou abecedu, napíše tiskacím všechna písmena, počítá si hračky do 10 i anglicky...teď už zkouší i po desítce ;) Na Vánoce zpíval všechny možné koledy, miluje hrát fotbal, floorbal, baseball...
...vše mu stačí slyšet jednou a pamatuje si to, stačilo mu jednou říct nějaké anglické slůvko a umí ho i po 1/2 ročním nepoužití, odvykládá celé pohádky...
je to tak u všeho, zatím jsme neobjevili nic, co by mu nešlo, pořád říká, že chce chodit do školy...zároveň je to i mazílek a rošťák, všichni nám říkají, ať ho dáme někam do reklamy... ale jen ať si užívá dětství, a my se s tatínkem modlíme ať nepříjde den, kdy už nebudeme ani my mu stačit a nebudeme umět mu odpovídat na všetečné otázky ;)

Klára a Samik ;)
11.12.2007 12:17:56
Prectete si a napiste mi svuj nazor do komentare, dekuji: http://trishamad.blog.cz/0712/neuklidim-nechci-nechte-me a pokracovani zde: http://trishamad.blog.cz/0712/neuklidim-nechci-nechte-me-2-cast
Jitka, Davídek 2roky 4měs
  • 
5.4.2007 18:28:24
Ahoj, můj synek je od malička velmi, opravdu velmi živé děcko a myslím, že to s těmi dovednostmi souvisí.Umí šlapat na tříkolce, počítat do třinácti, písniček snad přes deset,básniček fůru,umí už i několik písmen a číslic- to všechno nasává jako houba.Ale zase se nedovede vykakat do nočníku,na spaní musí mít plenu-jinak by spal úplně počuraný, protože ho to neprobudí.A spolehnout se na čurání mohu jen doma, protože třeba v autě si taky neřekne, že se mu chce.Takže raději náhradní kalhoty a slipy ssebou, když to občas přece jen zkusím.A navíc je dost nabitý energií, takže z něj přesto, že je tak šikovný, mám dost často nervy v kýblu.Jo a taky se sám nesvlékne, maximálně kalhoty a ponožky, ale aby se oblékl, tak to ani náhodou.Takže můj názor je, že něco za něco.Mějte se krásně a hlavně ať jsou naše ratolesti zdravé!!
28.3.2007 12:07:56
Kryštofovi je 28 měsíců,že by zrovna uměl to co tady píšou to ne.Ale obout,vysvléct a snaha obléct to by se teda vyskytovalo:-)Jsem ráda že zvládá už spát bez dudáku,občas se vyčůrat do nočníku a sám se nají:-)Básničky teda neumí,ale vypravěč je to přímo "lidovej"Má ohromnýho pamatováka,přesně ví kde jsme co kupovali,kde jsme už byli na obědě,nebo že jeden pejsek v ulici je ostříhanej:-)S počítáním,tak to umí jedině "etě jenu" takže moc dobře ví že existuje víc než jedna sušenka nebo bonbon:-))))
Sice asi nepozná všechno co vidí,ale zase myslím že na jeho věk je dobrej že pozná fiat,škodu,bavora a nebo jiná auta.Dokonce ví kdo má jaké,že Marea je dědy a Punto je Martina a brava tatínka,já sama mám docela problém rozeznávat druhy jedné značky auta a on to ze sebe sype jak prdlej:-)Naví ho má drahá polovička naučila hrát hokej a tak mi lítá po bytě v bruslích,aby už na podzim mohl do přípravky:-)Holkyyyy pomoooc máte doma taky takovýho blázna:-)
kLOTYLDA, malá Lidunka 2,5
  • 
27.2.2007 17:02:31
Naší princezně bude za 14 dní přesně 2,5 roku a na to, že skoro do dvou let nemluvila, tak teď se s ní udály neskutečné změny - nejenom, že zpívá, povídá spoustu říkanek a mele od rána do večera, ještě se za poslední měsíc naučila písmenka z celé abecedy. Rozhodně jsme ji k ničemu nenutili - prostě máme na lednici magnetky ve tvaru písmen (celou abecedu) a malou to hrozně zajímalo. Tak jsem jí říkala - tohle je A - jako auto, B - jako bába apod. A pořád to chtěla dokola, že ted už třeba někde jen vidí nějaký nápis a už čte (samozřejmě jen ve smyslu písmenek D - jako děda apod.) A proto maminky, rozhodně se netrapte nějakýma tabulkama - my bychom před půl rokem rozhodně nečekali, co všechno se během tak krátkého rozmezí změní. Prostě během 6-ti měsíců se nám stal takovej malej zázrak :-)
9.2.2007 11:26:13
Verča(23.6.04,Trutnov) zatím nepoužívá slovo Proč,ale bojím se dne kdy to začne.Zatím je jedináček,ale ukecávám manžu na druhé miminko.Jinak už si sama čistí zuby,obléká se,svléká,zná pár barviček a říkanek,ale některé motá dohromady,nerada se dělí o hračky takže jsme na toto velmi rázní s manžou.Dost často papouškuje,ale jinak je hrozně hodná.Ráda se fotí takže by člověk na ní mohl vyplácat několik snímků :o)) prý je po mamince no ale to já sama posoudit nemohu že :o))))
Vlasta Karolinka
  • 
24.1.2007 17:20:46
ahojte maminky chtěla bych se zeptat moje dcera ma 2,7 měsicu začla si stěžovat že ji boli zuby , tak jsem sni jela k zubaři a doktorka mi řekla že ma všechny 4 špatne že je možne že ji to narostlo ma skolovinu pryč. Řikala mi že by ji to musela umrtvit a ještě by ji to nevytrhla že pry až ve 4 letech jen by ji to nařizla a pak bys jsme musely chodit na kontroly a čistit to . Tak se ptam jestli taky někdo s vašich děti ma špatne zuby . Zavinila jsem si to i sama to přiznavam nechtěla si je čistit a ted na to doplaci ma Kaja. Děkuji
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 95 [Dalších 75 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.