| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]
11.2.2012 12:40:31
Přesně tak každé dítě je jiný.Můj syn sice umí mluvit docela pěkně a zazpívá i pár písniček,jako třeba pec nam spadla,nebo ňam ňam bobík,ale nejlépe mu jse Červený traktůrek,to mu poštíme i jako pohádku a vždy u uvodní znělky zpívá spolu s DVDčkem :). ale zase neumí jiné věci,třeba kakat na nočník~;) ale tak to příjde.Všechno chce čas :-)
Martina, dcera 8mes.,syn 2.5roku
  • 
15.9.2010 20:58:44
Tak om si to prečítala a zistila čom je moj syn zas pozadu... Ináč všetci mu hovoria známi i neznámi aký je to chytrý chlapec šikula atd atd.. Ale žiadnu riekanku vám nepovie zato prinesie čaj ci vodu pitie či cokolvek o čo požiadam bez toho aby to rozbil rozsypal vylial.. ohladom skákania hmm skáče ako divý ale aby na seba nedával pozor to teda nie dáva a velký. Sám sa naučil na nočník hned nato na záchod umyje si ruky bez tohoaby som ho upozornila a podotýkám naučil sa to sám stačí aby niečo niekde vdel čo ho viac osamostatní a už to skúša sám samozrejme aj tie horšie veci chce si zalit sam cajík poprípade si chce sám zapnut hriankovač atd no to je potom mazec.. ale aby som sa vrátila k článku nepovie ani slovo farby atd mu nič nehovoria vyzlečie sa sám to áno co je dobre je aj to že vidím ako malú objímam bozkávam dávam na nu pozor tak to všetko robi tiež.. Ale iný príbeh je dcéra ta už teraz hovorí mama tata nene blééé a je jasné že vie čo tie slová znamenaju nie je tolen zhluk prvých slabík pamatám sa že syn hovoril mama tata dlho bez toho aby si bol vedomý že to označuje blízke osoby.. no a je ovela menej opatrná na senba ako bol jej brat v tom veku.. myslím žeto roprávanie idedievčatám lepšie ako chlapcom a je to fakt nedá sa to ani porovnat kdž to chlapci su pohybovo nadanejší a potom sa to začne prelínat myslím žetak okolo školky a dalsia vec syn mal v tej dobe už plnú pusu zubov dcéra ani jeden a zatial ani neslintá čoby príznak že sa jej prerezávajú atd atd toho je vela čo sa nedá an porovnat ani poopísat... tak papa a nestresujte že to alebo to nevie su to všetci sikulovia...
12.8.2010 10:40:38
Tak takhle přesně to měla kamarádka se synem. Každý ho obdivoval, ve třech letech uměl číst a počítat do sta. Teď mu je sedm a kamarádka s ním má jenom problémy. Není jako jiné děti, nemá kamarády, neumí si hrát. Ve školce ho to nebavilo, nechtěl tam chodit. Jenom by pořád počítal a četl encyklopedie. První třídu přeskočil a nastoupil rovnou do druhé. Vše má své pro a proti. Kluk je velice chytrý a talentovaný. Ovšem na druhou stranu nemá žádné dětství.
Jitka Š
  • 
12.5.2010 10:51:34
Ještě jsem zapoměla,že poznává písmenka,mluví krásně ve větách,prostě je to šikulka,ale tím nechci říct,že by ostatní děti nebyly,které tohle nevzládají..Každé dítě je opravdu jiné a hlavně každé se to všechno dříve nebo později naučí:)
Jitka Š
  • 
12.5.2010 10:41:24
Tak to je vážně šikulka:)je fakt,že ,moje dcera už některá písmenka také pozná,ale na čtení to moc nevypadá-zatím:))
Jitka Š mám 2,5 letou dceru
  • 
12.5.2010 10:35:10
Dobrý den.
Mám 2,5 letou dceru,která umí počítat do deseti a né jenom,že by to odříkala,ale když jí dám něco spočítat tak to bezproblému spočítá,pozná spoustu barev,tvary a některá čísla(asi taky tak od 1-10)co se týká básniček,tak jich pár řekne a někdy i nějaké písničky zaspívá.Je ukecaná až,až a obrázky poznává taky velice dobře.sama se svlékne a někdy i oblékne,často se u toho vsteká,když ji to nejde:))
  • 
7.3.2010 23:10:13
Ahoj, asi budu divna, ale muj 2,5 lety syn mluvi cesky a anglicky, umi pocitat do deseti v anglictine, zpivat pisnicky v angl. a v cestine. Rekne uz asi tak 10 rikadel. Rozezna tvary, namaluje kruh, ctverec, obdelni, zna to v cestine a v angline v knizce pojmenu vse. Nesnasi kopani do mice a trikolka, kdyz ji vytahnu tak breci. Je to hrozny ulicnik, co nema to nerozbije. Je to zvedave dite, ale nekdy me to uz ale zabiji. Kdyz nema povinnosti, tak je to hotovy cert. No kazda mama to ma jine, a rikame kdyby, ale kdyby bylo to co chcem, tak by to byvalo moc jednoduche a o tom zivot neni. Aspon ne v tomto stoleti. Tak at se nam maminkam dari a bez hysterie. s.
Annaka
13.12.2009 10:03:29
Také se mi to zdá nějaké nenáročné...dcera má dva roky a tohle všechno zvládá s přehledem. Písniček a říkadel umí hodně, svléknout se umí snad někdy od roku, nebudu a nechci už používá také dlouho, apod. a nedávno mě překvapila, když napočítala do 14. I přesto si ale nemyslím, že jsem užasná matka nebo že mám nějaké nadané dítě. Možná je dcera malinko rychlejší, je prostě hodně zvídává, všechno musí vidět, slyšet, všechno si musí zkusit, apod., ale myslím, že se to časem srovná. A kdoví, třeba druhé dítě toho bude umět ve třech letech méně než dcera v necelých dvou ~d~
  • 
19.9.2009 21:22:59
Můj syn už mluví ve větách, zná skoro šechny barvy, i stříbrnou a tyrkysovou. Připraví si pití a na slušné úrovni se pohádá se starším bráchou. Takže když všechny z nás spojíme, zjistíme, že daný průměr, který je tu popsán, je opravdu reálný.
Milena a Vládík 2,5 roku
  • 
31.3.2009 13:42:30
Řekla bych, že mám doma taky šikulku, ale pěkné zlobidlo neposlušné. Za měsíc bude Vládíkovi 2,5 roku a už jezdí na kole, umí několik básniček, písniček a říkanek, počítá do deseti, umí dny v týdnu a roční období. Pozná i několik písmenek, všechny značky aut a všechny odstíny barev. Obouvat se ještě sám neumí, ale zouvat a svlékat to umí dobře a rád, někdy i mé nelibosti.
 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.