| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vázat písek do otýpek

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 159 [Dalších 129 >>]
cizinka1
25.10.2011 8:39:28
Takere,

Pravo volby se neomezuje na nabidku porodnickych sluzeb v porodnicich (to je jen jedna volba a jeji variace), jinak mate pouze formalne v zakone, oficialne v nabidce sluzeb zakotvena neni, o to demonstrantkam jde. Ja bych si z te oficialni nabidky nevybrala bych ani kdyby mne mucily, to ovsem neznamena, ze nevybral by nikdo. Znamena to pouze to, ze existuje skupina zen, kterym nabidka nevyhovuje a zadaji to, co v Evrope je nabidka bezna.

Co volite vy a co je ve vasi situaci najlepsi je vec svedomi vase a vasich dr. Zkuste do toho nemluvit jinym lidem. Vasi perspektivu chapu, ale neni absolutni.

Co se tyka ceskeho porodnictvi, pro mne o hodne vice pravdy vypovidajici je materska umrtnost, tou nejde tak dobre svindlovat nez perinatalni. Ta je pomerne na evropske pomery vysoka a pred par let byla na spicce v tom opacnem konci zebriku. Perinatalni nepocita se dle kriterii WHO, takze neni vubec smerodatne v porovnani se zemi, kde se pocita. Navic, ceska spolecnost v porovnani s zapadnimi zemi ma vyhodnejsi vychodiska: je velice homogenni (pouze 4 procenta imigrantu, a v tom je jeste podil imigrantu evropskeho puvodu), nizsi podil rodicek nad 45 let a velmi mladych, nizsi podil IVF oplodneni a tak i nizsi incidence vicercat. No a ma extremni vysoky podil umelych preruseni tehotenstvi kvuli VVV plodu 7-8 promil (pro porovnani V UK 3, v SRN 4 promile). Tyhle cisla by zahybali perinatalni a neonatalni umrtnosti a nemocnosti, kdyby ty deti mohli dozit tolik, kolik je jim prirodou souzeno. Takze porodnicke vysledky v Cesku nejsou extra spickove, je to prazny argument proti cemukoliv, a zpusob jak vas verejne oblbuji.
25.10.2011 8:08:11
Omlouvám se, myslela jsem Danuši. Kterou autorka nazvala dost neuctivě "Vážená", ač je zřejmé, že paní rodila za doby totality a to bych nikomu nepřála zakusit, dle slov mé matky, která nás v té době porodila 3 to není nic, na co ráda vzpomíná..
Tenkrát se jim jen mohlo zdát o přítomnosti otce u porodu, o porodním plánu, alternativních možnostech.. Tak tedy věřme, že pokrok půjde neustále vpřed. Samozřejmě budou mnohé z nás, které budou mít zážitky nepříjemné, doktoři nejsou neomylní! Ale zase máme štěstí, že existuje právo volby - pro jakou porodnici rozhodneme - máme na to 9 měsíců, abychom porovnaly přístup zdravotníků, ochotu věnovat pozornost našim přáním..a tak si samy můžeme porod zpříjemnit.
Opravdu si nemyslím, že by na tom naše porodnictví bylo tak špatně..Na druhé misce vah jsou tisíce zachráněných životů dětí i žen.
kili
  • 
25.10.2011 2:43:07
nechápu proč mi to píšete, reagoval jsem na tvrzení mně neznámého nicku, zkuste dle vlákna diskuse vysledovat oč šlo
Hanka 75
25.10.2011 1:14:58
Kili, doufám, že takto byste nemluvil s rodičkou. Aby mne při vysvětlování nekdo "utl" odpovědl touto větou: nebylo třeba zdůvodňovat jen...
necítila bych se dobře.
Hanka 75
25.10.2011 1:02:00
autorka článku mi nepřijde hysterická a ať její problémy se mi nezdají mánií
vy máte zase jiný problém, ať vám vše dobře vyjde, samozřejmě, že pocit znásilnění versus ohrožení života vám vychází to druhé horší, proto, ale to první není ještě normální platbou za odbornou péči a záchranu života v případech jako je ten váš
24.10.2011 20:50:52
U Apolináře i teď dávají plínky do začátku, o látkové se krkají, ale oblečení miminek, noční košile i ložní prádlo jsou na výměnu denně a na požádání i častěji (košile si bereš sama přímo ze skříně u sprch).
Co se týče možnosti způsobu porodu, tak bych byla pro. Sama bych sice nevyužila možnost rodit doma, neznám žádnou PA (a k té bych musela získat důvěru), takže bych opět zamířila do porodnice, tak jako poprvé.
Ale pokud to někdo chce jinak (zvlášť ta možnost v porodnici s PA, které žena důvěřuje), tak ať do toho jde se VŠEMI pozitivy i případnými negativy. Ne se rozhodnout pro PA doma a pak ji obviňovat, když dojde ke komplikacím.
BludickazBC
24.10.2011 20:23:58
kuk~2~
BludickazBC
24.10.2011 20:22:45
Ano, proto, že jsem se nemohla otočit do fyziologičtější polohy, takže jsem měla oběhové potíže, dítě díky urychlování porodu nemělo dostatek času a prostoru pro optimální postup v por. cestách, takže jeho vytlačení mnou bylo téměř nemožné, tak mám být spokojená. Mám být vděčná, že to nakonec šlo bez kleští jen Kristellerovou expresí, která je postup non lege artis a zvyšuje rizika i závažných komplikací pro matku a dítě. Jen proto že k nim nedošlo mám být vděčná a měla jsem stejným způsobem rodit i třetí dítě, kde by se to bez nich patrně neobešlo, protože bylo narozdíl od druhorozeného těžší a větší, mělo 4290g a o 2cm větší obvod hlavy. Mám mlčet, aby se to nedejbože nedozvěděli další ženy a neměli též možnost volby. Hmmm, zajímavý názor.
cizinka1
24.10.2011 19:39:09
Takere, nevim kdo je zde histericky, ale Bludicka je prave autorkou clanku~:-D

24.10.2011 19:31:31

Píšu se značným zpožděním, ale svým názorem se ztotožňuji s Bludičkou. Autorka článku se hystericky drží svých mánií, kterými trpí při porodu, ale já absolutně souhlasím s tím, že by měl být porod každé ženě ulehčen, jak nejvíce to jde.
PA při porodu nejspíš mnoha ženám zvedne sebevědomí a navodí pocit klidu, což bez výhrad každé rodičce přeji, ale záleží na každé porodnici, jaký mají přístup. Já jsem měla vždy štěstí na porodní sestry, které byly stále při ruce a snažily se mi všemožně ulehčit.
Jestli je to, že jste se nemohla při porodu otočit na bok, to nejhorší, co si pamatujete, věřte, že bych s Vámi měnila tisíckrát!
Svou první dcerku jsem porodila akutním CS, kdybych rodila doma (což BYL jeden z bodů, kvůli kterému se demonstrace konala), zemřela by dcerka a nejspíš i já, při druhém porodu se dcerka narodila mrtvá a já jsem byla také v ohrožení života. Nyní čekám další dítě a mám naplánovaný CS a houby mi záleží na tom, jestli budou kolem svítit světla a jestli bude moct být manžel při porodu, protože jediné, na čem záleží je život dítěte a můj.
Chápu, že naše péče v porodnici připadá některým ženám nedostatečná.. Ale v Evropě dosahuje - dle statistik - špičkové úrovně.
Tereza
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 159 [Dalších 129 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.