| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vázat písek do otýpek

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 159 [Dalších 139 >>]
kili
  • 
25.10.2011 14:53:38
"...i když vidím, že Vy máte v informovanosti navrch"

neřekl bych, že mezi vašimi informacemi je zřejmý nějaký propastný rozdíl, zato mám Váš obecný přístup za patřičnější a tak i užitečnější

kili
  • 
25.10.2011 13:51:30
"neměl by si dovolit ani nahlas vykřikovat soudy o obecné ne/potřebnosti, protože o dané problematice nemá dost informací a pouze pro něj osobně v tu chvíli není závažná.
Měl by pouze hlásat že pro něj/ni není nic takového potřebné"

Verba movent, exempla trahunt.
BludickazBC
25.10.2011 13:06:23
omlouvám se, vypadla mi tam poslední věta
správně mělo být:
Ano, souhlasím, že moje požadavky a moje problémy jsou pro Vás zbytečné, ale nejsou zbytečné pro mě a některé další ženy, jichž se bezprostředně týkají.

Když někdo nemá sílu ani čas číst souvislosti, proč je něco potřebné a jak moc nebo málo je to obecně závažné, neměl by si dovolit ani nahlas vykřikovat soudy o obecné ne/potřebnosti, protože o dané problematice nemá dost informací a pouze pro něj osobně v tu chvíli není závažná.
Měl by pouze hlásat že pro něj/ni není nic takového potřebné.
cizinka1
25.10.2011 12:12:43
Takere,

Schvalne neschvalne, ale zcela jiste vedome, tady napriklad v Podoli se delala studie pro zjisteni, co by se stalo, kdyby CR pocitala definici perinatalniho umrti dle WHO. Takze nejdriv se peclive propocita, zda to neublizi reputaci v ocich verejnosti, az pak se zavede~;): http://www.prolekare.cz/ceska-gynekologie-clanek?id=6061&confirm_rules=1 Vysledek, ktery vypocitaly lisi se o pouhe promile od lekari v clancich pro verejnost haneneho "domarodeho" Nizozemi, ktere naopak dle WHO svoje mrtve pocita jiz dlouho. A to promile snadne se vysvetli s ohledem na podil emigrantu mimoevropskeho puvodu (14 procent), v liberalni politice vuci IVF a nechuti vyuzivat prenatalni genetickou diagnostiku a VVV resit potratem...

Seriozni vysokoskolak z oboru vubec by tvrde neargumentoval postavenim v tabulce, ktera porovnava nesrovatelne. Ohlizet se na takove tabulky samozrejme muzeme, ale musime rict si, co doopravdy muzeme z nich vycist a co se ve skutecnosti porovnava.

A jeste dulezitejsi vec: prece tady nejde o statisticky vysledek. Jde o individualni potreby kazde rodicky a usili o optimalni vysledek KAZDEHO porodu. Ve vasim zdravotnim a dusevnim stavu, vasi povaze se hodi neco jineho, nez se hodi Bludicce a jeste neco jineho nez se hodi mne. To, co Bludicka pise neni manie ani litanie, to je vysvetleni soucasnych problemu porodnictvi: stoupajiciho podilu operacnich koncu porodu a pouziti delozni cinnost stimulujicich leku, ktere znepokojuje zcela konvencni lekare take. Pointa je ta, ze jedine "prirozeny" pristup to umi resit tak, ze ma na to i vysledky.
Tulka.
25.10.2011 12:06:07
Bludičko,já si myslím,že ten problém,o kterém píšeš,se týká poměrně velkého počtu žen.Jen je prostě nenapadlo,dát si to do souvislostí.Mají pocit,že špatně rodí.Patrně to ví i porodníci:-),proto tolik oxytocinu..Je blbé,že ty,které si to uvědomují,to mají v porodnicích ztížené.Ty,které si to neuvědomují,děkují za záchranu života:-).
BludickazBC
25.10.2011 11:39:23
Když diskutovanou problematiku prostuduje a zůstane mu názor, že jde o věc zbytečnou, potom je jeho byť opačný názor v v diskuzi velmi hodnotný. Dobré je pak, aby on uvedl argumety, které vedly k jeho názoru.
BludickazBC
25.10.2011 11:35:47
Ano, souhlasím, že moje požadavky a moje problémy jsou pro Vás zbytečné, ale nejsou zbytečné pro mě a některé další ženy, jichž se bezprostředně týkají. Když někdo nemá sílu ani čas číst souvislosti, proč je něco potřebné a jak moc nebo málo je to obecně závažné, neměl by si dovolit ani nahlas vykřikovat soudy o obecné ne/potřebnosti, protože o dané problematice nemá dost informací a pouze pro něj osobně v tu chvíli není závažná.
25.10.2011 11:18:28
Dávám Vám za pravdu, i když si nemyslím, že by nás výsledky statistik záměrně oblbovaly, těžko se tu my dvě můžeme přít o profesionalitě a dobře či špatně odvedené práci lékařů...i když vidím, že Vy máte v informovanosti navrch.

Pro Bludičku jen krátce: už tu Vaši litanii číst nebudu, já netoužím po tom, aby jste mě přesvědčovala, konec konců od toho je diskuse, aby se v ní setkaly různé názory..
Stojím si za tím, že podle mého názoru, jsou vaše požadavky a připomínky zbytečné. Ovšem uznávám, že pro jiné ženy tomu tak být nemusí.

Toť vše.
cizinka1
25.10.2011 9:57:01
Jeste dodatecek: co se tyka pani Danuse, pak neni spravny do teto diskuse tahat historicky pokrok v porodnictvi: ze v dnesni dobe jsou jine diagnosticke moznosti, jsou jine moznosti pomoct diabetickam, nedonosencum, jsou jine moznosti transportni dopravit rodicku do mista, kde muzou ji pomoct - o tom zadna diskuse se tady nevede. I poskytovatele pece prirozeneho smeru maji jine znalosti a jine metody a dokonce i jine nastroje a moznosti reseni nez poskytovatele pece pani Danuse.

Smerodatnejsi je porovnavat co je dostupne zenam v Evrope, a jake maji vysledky ruzne pristupy. Kdybychom pohybovaly na teto urovni, demagogie tak snadno by se nevedla.
BludickazBC
25.10.2011 9:33:17
Nojo vázat písek do otýpek~;)
Tak znovu.
Nikdy jsem neodsuzovala zdravotnictví ani pordnictví celkově. Jen píšu, že je
1)Leckde obrovský problém se svobodnou volbou polohy a nezasahováním do porodu a pokud to není nezbytně nutné. Že v některých lokalitách je vzdálenost takové poordnice tak velká, že to neumožňuje v nich porod rychlejším rodičkám a zvyšuje riziko porodu na cestě (protože ne každému se porod zpomaluje cestou autem i když velké části rodiček ano). Sám porod na cestě je mimo parné léto velmi rizikový vysokou pravděpodobností prochlazení novorozence do takové míry, která ho může ohrozit na životě.
2)Že některé ženy mají zvýšenou potřebu soukromí (ne z rozmaru, je jasné, že soukromí je příjemné každému, ale někomu holt opravdu i kolem procházející osoby zastavují porod. Příchod mé vlastní PA Věry u třetího porodu, kterou jsem znala, věřila jsem jí a byla mi velmi příjemná mi porod zastavil na víc jak hodinu. Příchod PA Jany u čtvrtého porodu na dvě hodiny. Jak můžu bez oxytocinu v kapačce porodit někde, kde ke mě přijde někdo každou půlhodinu a ještě ne pořád ta samá osoba? Nemluvě o tom, že mi porod staví i blbé světlo, takže stačí aby někdo rozsvítil nebo vyšlo slunce~7~), ale to už je trochu menšinový problém (narozdíl od těch poloh a nezasahování) ale ženy, kterých se to týká, by měly mít možnost tento problém řešit i v blízké porodnici byť za příplatek za nadstandardní službu, chápu, že to není na pojišťovnu, ale potíž je s ne/dostupností porodnic, kde to lze.
3)Už jednoiu jsem pod tímto článkem psala:
"A ano zdravotní péči v ČR až zas tak nehaním, nebojte, naopak. Jsou místa mimo ČR, kde s blbým akutním "slepákem" málem umřete, než se dostanete přes nesmyslně nastavený systém ke specialistovi. Ale volba místa porodu, způsobu porodu a možná volnost pohybu v obou dobách porodních (vše samozřejmě s přihlédnutím ke stavu matky a plodu, takže je jasné že příčná poloha a vcestná placenta nabízí maximálně výběr z druhů anestezie při CS, aby si to zas někdo nevysvětlil špatně)je tam pro rodičky skutečnou výhrou. Proč jsme extrémisti, kteří se domnívají, že musíme převzít vše nebo nic. Proč si nenechat to nejlepší z toho co máme a nedoplnit a nezměnit jen to, kde jsou i lepší přístupy a postupy než ty naše?"

Proč to oslovení Vážená?
Moje matka také rodila v ČR. Také vedení porodu nebylo nic příjemného a nestresujícího. Ale neříká, že když jsme to přežily, mám být vdečná, že žiju a neřešit to, prootže mnoho jiných matek a dětí porodníci zachránili. Možná to neříká, protože má i svoji vrstevnici, která pri porodu s přivázanýma nohama na koze začala rodit poněkud překotněji a nedovolala se personálu. V poloze v jaké byla si dítě nemohla chytit sama a nemohla ani zadržet porod. Důsledky si jistě domyslíte. Vždy budou u porodů, kdekoliv a jakkoliv vedených zdravé děti a matky, zachráněné děti a matky, které by bez intervence zemřely a matky a děti poškozené někdy i s fatálními následky zásahy do porodu.
Říkáte:
"Jestli je to, že jste se nemohla při porodu otočit na bok, to nejhorší, co si pamatujete, věřte, že bych s Vámi měnila tisíckrát!"
měnila byste opravdu se mnou kdybych stejným způsobem rodila i třetirozenou (větší a těžší, tedy když to z druhorozeným bylo o fous, nebyla malá pravděpodobnost takového konce (a prosím opravdu shlédněte video, než mi odpovíte) http://www.prirozeny-porod.eu/poraneni-brachialniho-plexu-aneb-o-tom-se-mlci
a veztě, že já bych měnila s vámi v tom smyslu, že kdybych si mohla vybrat mezi porodem jaký byl porod druhorozeného a sekcí, vybrala bych sekci (horší pro mě ve srovnání s tímto větší šance na zdraví pro dítě). Ale vybrala jsem si možnost jiného vedení porodu, jen jsem volila mezi rizikem cesty v únoru do hor a rizikem z prodlení v případě vzádných, ale často smrtí končících potíží doma (nepočítejte v to nepostupující porod, kde čas na dojezd) nicméně rizika a pravidla pro domácí porod tu řešit nechci, toto je článek o přirozeném porodu v PORODNICI a problémem s jeho dostupností. Vždycky je to o tom, co svém těle a potřebách víte, o aktuálním zdravotním stavu matky i dítěte a poloze dítěte na počátku porodu a o možnostech které vám bližší a vzdálenější porodnice umožní. Mezitím člověk vybírá tak omazil individuální rizika na co nejnižší míru (vyloučit je nemůžete nikdy).
Už jednou tu píšu i toto:
"Osobně pokud si mohu vybrat pro svoje dítě i pánevní dno s dovolením volím jako lék první volby polohu v kleku nebo dřepu (konkrétně u mě při jednom porodu klek při jiném poloklek-polodřep (jedna noha na koleni, druhá na chodidle) a nechám dítě vypadnout ze porodních cest bez jeho i mého poranění.
Pokud by bylo tak zle, že změna polohy by nepomohla a byla by možná sekce preferovala bych ji. Až poslední volba by u mě byly kleště nebo VEX, dle polohy dítěte a druhu rotace.
V tomhle myslím, že lékař je ten řešení navrhujíci a rodička ten, kdo vybere, čemu dá přednost. Krom toho jsem přesvědčená, že pokud by u mě nezabrala léčba "polohou" problém by nemusel být kleštěmi a VEXem řešitelný, sázela bych na jejich selhání, takže sekce rovnou by byla šetrnější."
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 159 [Dalších 139 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.