| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci lháři

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 44 [Dalších 24 >>]
21.8.2011 8:31:48
také jsem jako malá lhala! v první třídě jsem za den dostal 3 poznámky a to už i na mě bylo moc! (bohužel jsem nebyla oblíbenou žákyní své soudružky učitelky) poznámky se dávaly i za pozdní položení sešitu s úkolem na stůl soudružky učitelky. takže shromáždit tři poznámky za den nebyl až takový problém. no rozhodla jsem se to rodičům ulehčit a poznámek se zbavit! a to slepením dvou stránek v notýsku klovatinou. domnívala jsem se, že na to opravdu nikdo nemůže přijít. trochu jsem se zmýlila a průšvih jak hrom byl na světě. mamina sice zuřila, ale v dobré víře se rozhodla notýsek odnést soudružce učitelce. do dnes toho lituje - sama říká, že ho měla spálit a říct ve skole, že se ztratil, neb od té doby se na mně soudružka vozila ještě víc. byla jsem za rebela a ze školy se mi dělalo zle. obrovským štěstím bylo, že ve třetí třídě nás dostala jiná soudružka učitelka a já se konečně začala do školy těšit!
Spiklenec slasti
  • 
21.8.2011 0:01:40
Snažím se vést děti k tomu, aby mi v zásadních věcech říkaly pravdu (za zásadní věc považuji třeba i to, kdo to a to rozbil). Ovšem snažím se jim vysvětlovat, že je to v jejich vlastním zájmu. Že když se budu moci spolehnout, že mi v takových případech říkají pravdu, budu se za ně moci třeba postavit při nějakém průšvihu a tak... ovšem úspěšnost je zatím diskutabilní...
Lenka
  • 
20.8.2011 22:35:44
Taky jsem jako dítě lhala... Teď už nelžu... musela bych si pamatovat, co jsem komu řekla...~d~
Katka, kluci 12 a 8
  • 
20.8.2011 21:44:53
Ale já neryju do maminek, co odpírají fleky,. Odpírejte si co chcete, pro mě za mě :)
Mě vadí, že někdo kvůli z blbého fleku dělá konec světa (to není tvůj případ,jak sama píšeš)
Mám prostě jiné priority a dítě budu peskovat kvůli spoustě věcí, ale určitě mezi nimi nebudou špinavá kolena. A jestli to někdo má tak, že jeho dítě bulí strachy před návratem domů se zablácenými gatěmi poté co upadlo, tak je pro něj termín "bazírující matinka" ještě velmi mírný.A to byl případ kluka u nás na návštěvě.
20.8.2011 20:17:04
Jsem stará, tak už nelžu.
Jako dítě jsem lhala. Zjistila jsem jednou, že rodiče si mou odpověď na otázku, s kým jsem byla venku, šli ke kamarádce ověřit. Strašně mě to urazilo. Od té doby jsem jim začala lhát s naprosto čistým svědomím, i když o nic nešlo a neměla jsme co skrývat. Byla jsme totiž přesvědčena, že jim po tom nic není, ře je čistě moje věc, o čem je budu informovat. To mi bylo asi 6 let, nebylo to v pubertě. Uvádím to jako další příklad, proč děti lžou.
Někdo může přestat být dítětem velmi brzy a cítí se jako dospělý, a v podstatě dospělý je.
Gabriella, 2 děti
20.8.2011 14:40:22
No jo, jenže Ty si spokojeně žiješ s flekem na koleni a evidentně nemáš potřebu se ofrňovat nad těmi, kdo fleky odpírají, zrovna tak jako já nemám žádnou potřebu se ofrňovat nad Tebou. Ten můj komentář patřil Katce, která do maminek, co mají jiný názor než ona, ryje stylem "stále jsou matinky, co na tom bazírují".
Mimochodem, když naposledy dcerka umazala a potrhala školní kalhoty, tak přišla smutná, ale ne ubrečená. Kalhoty jsem dala do pořádku a na koleni maj docela hezkej obrázek/záplatu.
Petra Neomi
  • 
20.8.2011 14:13:10
No, ovšem spoustu lidí, například mě, by ani nenapadlo nechat tepláky odmočit a něčím to drbat, tak je tam prostě flek, a co? Tohle je třeba problém naprosto mimo mou rozlišovací schopnost. Každý jsme prostě jiný.
Petra Neomi
  • 
20.8.2011 14:10:33
Bití jsem se nebála, nikdy mě nikdo nebil, ale někdy pro mě bylo těžké mluvit s kýmkoli o něčem, co se mě dotklo. V tomhle se děti neliší od dospělých, když dostanete v práci padáka, taky máte zábranu o tom mluvit. Je to neúspěch, něco, co člověk musí vnitřně zpracovat. Považovat tohle za lež je opravdu spíš příznak nerovného vztahu mezi dospělým a dítětem, než nějaká zhůvěřilost ze strany dítěte.
Gabriella, 2 děti
19.8.2011 22:33:56
Promiň, není to rytí a neber to ve zlém... ale není to trochu výchova k utíkání od problému? Nebylo by lepší, kdyby syn pochopil, že ho neuškrtíš, když přijde a řekne na rovinu:" Honili jsme se s klukama, spadl jsem a mám velikou díru na koleni, mrzí mě, že jsem je potrhal, nechtěl jsem je ničit, ale nějak se mi roztrhly... půjde to spravit?" Normálně říct, že udělal chybu, že to nebylo schválně a že hledá řešení jak to napravit.
Gabriella, 2 děti
19.8.2011 22:22:22
Valkýro, tak tohle je teda superhnusný chování k dítěti.
U nás (tedy od mojí maminky) by to proběhlo ve stylu: A Ty jsi ale trdlo, vždyť je to jenom voda, v sobotu zajdeme do bazénu a budem trénovat na mělčině, já Tě budu držet a Ty to budeš zkoušet, uvidíš, že to nic není."
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 44 [Dalších 24 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.