| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci lháři

 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]
Ces
  • 
5.8.2012 17:00:17
Jsem pevně přesvědčená o tom, že mi syn ještě nikdy nelhal. Bohužel, s enemám čím chlubit, dovedla jsem to do opačného extrému.
Od narození ho učím, že mamince se říká všechno. Vycházela jsem z toho, že kolikrát dítě udělá klukovinu, bojí se to říst a praskne tona něho až v okamžiku, kdy už jde o opravdu veliký problém. Tomu jsem chtěla zabránit. Docílila jsem ale jen toho, že mě má syn za zpovědnici. Něco udělá, řekne mi to a má čisté svědomí. Docela s tím teď bojuju a vysvětluju mu, že má mít svou 13. komnatu. Snad časem pochopí. Je mu 8 let.
29.8.2011 19:04:03
Článek v pořádku - až ten závěr mě nadzvedl ze židle. Co vy, proboha, víte o tom, s čím se musí potýkat adoptivní rodiče??? Na souzení druhých jsem opravdu silně alergická!
Ivulle
25.8.2011 20:07:23
Tak přesně tohle dělala moje máma také - pomlouvat mě před ostatními tak, abych to slyšela. Vesměs historky pro pobavení ostatních. A nejhorší je, že mi to udělala dokonce ještě asi před 4 roky - pomlouvala mě před tchýní mojí ségry, aby se jako tchýně mohla zasmát, jak jsem blbá.~o~ To jsou fakt někdy poměry mezi tou starší generací, to by jeden nevěřil.
Ivulle
25.8.2011 19:54:14
No jo, "co řeknou lidi" bylo oblíbené i u nás. Šmankote, vždyž já jsem tohle slyšela i když jsem poslala z tábora domů nadrápaný pohled. "Co řekně pošťačka?".. Co by asi měla říkat.. má dělat svoji práci a nečíst cizí pohledy..
Ivulle
25.8.2011 19:51:55
Mě teda za špinavé oblečení také netrestali (aspoň ne blbými kecy), ale děsně se rzlišovalo oblečení "na ven", oblečení "do školy" a "na doma". Když jsem přišla ze školy domů, musela jsem se z jedněch hadrů převlíknout do druhých.. To naštěstí moje dítě může lozit doma v tom, v čem před tím lozilo po koberci ve školce.. Děsně mě to převlíkání jako malou prudilo.
24.8.2011 10:42:10
Přitom každý ví, že prase je k sežrání ~t~.
24.8.2011 10:39:15
tohleto "nesnesu lež" je klasická zbraň hyperprotektivních, manipulativních, vyděračských rodičů, kteří věří, že alespoň nad krví své krve si lze podržet stoprocentní kontrolu. Blbé je, že tihle milovníci pravdy lžou na profi úrovni sami sobě.
Jája
  • 
23.8.2011 8:23:02
Za komunistů bylo "lepší" oblečení prakticky nesehnatelné, případně stálo tolik, že na něj běžné rodiny neměly peníze. Ale mámy měly zvyk ještě z války (a navíc byly vychované generací, která válku zažila), kdy taky nebyly věci, aby si spoustu věcí udělaly samy. A tak po večerech šily, přešívaly, háčkovaly a štrykovaly, aby jejich děti chodily alespoň jakž takž hezky oblečené. Proto se třeba zlobily, když dítko oblečení poničilo. Nedivím se, dalo jim hodně práce ho pořídit. Ostatně i za první republiky se oblečení rozlišovalo na "nedělní", popř. "školní" a "obyčejné na doma".

Když jsem měla dítě já, už se dalo starší oblečení koupit na burzách, které pořádaly školy, školy nebo svazy žen, kdy bylo ženským líto ještě pěkné oblečení vyhodit, ale zase ho nechtěly jen tak darovat, když třeba v rodině nebyly menší děti. Tam se dalo koupit oblečení za pár švesťáků. To tzv. "oblečení na ven" jsem tam nakupovala ráda a nebylo mi líto, když ho dítko umatlalo. Jednou za námi dělali přeložku železniční trati. Dítko přišlo ze školky, převléklo se do staršího a šlo si hrát s ostatními na složené pražce. Když se večer vrátilo domů, tak montér Tolja po dvanáctihodinové šichtě byl čistší! Ošacení skončilo v kotli, ten thér byl nevypratelný. Dítko jsem drbala solvínou po celém těle. A světe div se, moje dítko bylo jediné, které doma za to neskutečné umatlání nedostalo sekec.
Gabriella, 2 děti
21.8.2011 12:31:13
Ještě mě tak napadlo, že ty zvyky a vzorce chování se skutečně v rodinách asi dost dědí. Když jsem v předškolním věku hluboko za komunistů, kdy hezké oblečení bylo skutečně drahocenná a běžně nesehnatelná záležitost, jednou na sebe dostala krásný žlutobíle kostičkovaný načančaný komplet trička a kraťásků... a jaksi v něm upadla na rozpáleném chodníku a umazala ho od rozteklých asfaltových bublin... tak mě maminka taky neuškrtila ani neseřezala jako národního zločince, ale nastoupila ke škopíku a asfalt trpělivě vyčistila snad benzínem nebo čím.
Gabriella, 2 děti
21.8.2011 12:15:42
To je těžký soudit. Možná ona maminka jenom nechce, aby její dítě chodilo domů pravidelně jako čuně a možná je to skutečně semetrika, která dítě nepřiměřeně dusí, případně skutečně bije.
Já osobně mám pocit, že děti vedu zlatou střední cestou, aby chápaly, že vyžehlené prádlo neroste zadarmo na stromě, ale zas aby neměly psotník, když se jednou za uherák stane nehoda. Ovšem jestli i ony to cítí jako zlatou střední cestu, to fakt neodhadnu, dokud dítě s dírou na zablácených kalhotách nepřijde. Jestli při úplně stejné výchově a přístupu přijde jedno dítě domů vysmáté, že nějaká ďoura ho nerozhodí a druhé dítě s depresí a hrůzou, že bude bito (byť mě by bít ho za to nenapadlo), to fakt úplně pod kontrolou mít nemůžu.
To, že dcerka přišla s podle mě přiměřenou reakcí - tedy smutná, ale ne hystericky ubrečená, to si nejsem úplně jistá, jestli je víc můj výchovný úspěch nebo víc klika, že ji spolužáci cestou domů nevynervovali strašením, jak určitě dostane šíleně nařezáno.
Ony jsou ty děti ještě takoví malí trumbelíni a kolikrát neumí objektivně vyhodnotit situaci.
 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.