| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ambulantní porod - zdravý novorozenec patří do rodiny

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 158 [Dalších 138 >>]
Elíláma
6.8.2011 10:03:42
Binturong a Markéta: ~t~~t~~t~~t~~t~ sova a hryzec ~t~
Elíláma
6.8.2011 9:50:25
kili, ale mě tohle říkali i v porodnici, žloutenku nemáte tak vážnou, přivezeme vám na pokoj inkubátor (! takže výmluva, že to nejdu u matky kvůli inkubátoru ehm) a vy si ho svlíknete a dáte si ho na světlo, hlavně, když bude svítit sluníčko. ~d~~3~
3.8.2011 1:48:24
To vážení na JIP bylo myslím spíš průběžně, ne před a po kojení - jelikož jsem ho první asi 3 dny musela krmit stříkačkou, bylo množství vypitého mléka celkem evidentní~;). A brzy poté už se vážit nemusel.
kili
  • 
1.8.2011 11:14:23
- nevnímám jízlivost u mých poznámek, kdežto z Vašeho psaní

- je jedn o kdo čím je, fakta tím ovlivněna nejsou

- "právě při novorozenecké žloutence se často provádí nadbytečné úkony" - to možná je Vaše intuice, skutečnost je zásadně odlišná
Kočanská
  • 
1.8.2011 10:37:37
... z toho co tu píšete, tak asi budete lékařka. Spíš než jízlivé poznámky by mě zajímal Váš názor na to, o čem můj přízpěvek byl a to je to, že právě při novorozenecké žloutence se často provádí nadbytečné úkony.
Kočanská
  • 
1.8.2011 10:30:13
ano, ano .... můj ty bože. Skvělé, že odvoláváte na bohua :-)

Často stačí jen pořádně kojit. Moje dítě žloutenku mělo. Moc dobře si pamatuji, jak to probíhalo v porodnici, že miminko bylo na fototerapii i když podle naměřených hodnot to vůbec nebylo třeba - jak jsem si pak zjistila (protože mi to tak trochu prozradila sestřička v porodnici). Navíc jsme zbytečně údajně kvůli té žloutence byli o dva dny déle v porodnici - opět sestřička mo to všechno prozradila já si také následně vyhledala příslušné instrukce pro lékaře. Navíc jsem přesvěedčená, že by se byla ta žloutenka vůbec nevyskytla, kdybych dostala miminko hned k sobě.

Nevím co máte proti světlu a sluníčko (nemyslela jsem tím samozřejmě opalování) Doporučovala bych Vám si možná také něco přečíst. Jestli jste lékařka a dotklo se Vás to, tak si prosím také něco přečtěte.
Bumbi&05,08,10
31.7.2011 21:11:55
Kosatko,
mám 3 děti, narozené různě na různých místech - ale větší vliv, než to, kde a jak se narodily (všechny 3 teda měly kliku a narodily se relativně nekomplikovaně do relativně přátelského prostředí), mělo to, jak jsem rodila já, moje psychika a vyladění. A věřím, že to i ovlivnilo průběh porodu a jeho lehkost / těžkost.
Největší pohodář je to dítě, jehož jsem čekala radostně a klidně, s kterým jsem byla vyladěná i během porodu a podařilo se nám spolupracovat na "cestě ven" - to dítě jsem porodila bezbolestně a snadno, vyklouzlo na svět lehce a stejně tak lehce i žije.
Kočanská
  • 
31.7.2011 17:20:50
přijde mi dost hrozné ošidit své právě narozené děťátko o kontakt se svoji maminkou. To je pro něj naprosto klíčové. Pokud právě není v ohrožení života jsem typ matky, která chce mít děťátko u sebe a jeho oddělování ode mě stavím téměř na úroven týrání dítěte. Pokud lékaři potřebují děťátko pozorovat a provést nějaké vyšetření, nechápu proč by to nemělo být za přítomnosti matky. Obávám se, že zde jde spíše opět o to, aby to bylo pohodlné pro zdravotnický personál než aby to bylo prospěšné pro dítě a matku.
Rozhodně v tomto ohledu každý svého štěstí strůjce. Porodů zažiji v životě jen omezený počet a mému děťátku bude pár mitut jen malou chviličku. To jsou okamžiky, které se neopakují, tak proč by mě o něj někdo měl ošidit.
Já jsem takto byla od svého prvního miminka oddělená a druhé jsem mělá stále u sebe a byla tam moje rodina. Po jakékoliv stránce ať již psychické pro všechny nebo po fyzické se to naprosto nedá porovnávat. Ve všech ohledech pokud může být miminko ihned s maminkou, je to nejlepší. Naprosto nikdo mě nemůže přesvědčit že je to jinak.
kili
  • 
30.7.2011 7:01:19
"světlo a sluníčko...", můj ty bože.
kili
  • 
30.7.2011 6:59:42
Není "lampa" jako lampa, není dítě jako dítě a není matka jako matka. K FT je někdy nezbytný inkubátor. A jsou jistá závazná bezpečnostní pravidla. A jsou také pseudomoudra o tom, koho za co kdo považuje.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 158 [Dalších 138 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.