| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ambulantní porod - zdravý novorozenec patří do rodiny

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 158 [Dalších 128 >>]
Raďulka
29.7.2011 21:28:36
Markét přesně jak psala Binturong, protože někteří zdravotníci považují stále matky po porodu za slabomyslné, bohužel ~a~
Takže výmluva že by amtky neochránily zrak se jim velmi hodí.
Přijde mi to šílené, mít na oddělení lampu, která může být s děckem u mámy a nevyužít ji, naopak krást matkám děcka, aby se mohli svítit :-©
Kočanská
  • 
28.7.2011 21:59:47
ano, co píšete je přesně jeden klasický příklad, který má personál pěkně naučený. Každý případ novorozenecké žloutenky není tak závažný, aby se s ním muselo pobývat v nemocnici. Naopak většinou se stav rychle zlepšuje a není třeba naprosto nic dělat, jen být v klidu a kojit - i svícení pod lampou je většinou tak jako něco navíc, co možná trochu pomůže, ale kdyby nebylo, tak je světlo a sluníčko.
28.7.2011 21:52:41
Chacha. Monitor dechu dali mojí malé za trest za to, že jsem ji chtěla mít u sebe. Vypnula jsem ho, hned jak babizna odešla a malá je zřejmě stejně konfliktní typ jako já, protože i s vypnutým monitorem dechu drze nezemřela. Bonbónek je, že žádná z kontrol, které na nás chodily, to, že jsem tu pixlu vypnula, nezjistila.
DENISA + 2
  • 
28.7.2011 18:09:57
Rodila jsem taky kdysi dávno ambulantně v cizině první dítě. Bylo to priserny.

Pred pulnoci jsem porodila, a dalsi den pred pulnoci nas pustili domu a v pul 2 v noci jsme dojeli domů, kde jsme s manzelem oba doslova padali na drzku a bali se, ze ho unavou upustime, mimco rvalo, kojeni neslo a o spani nemuze byt slov.
Navzdory tomu má manžel skvělej vztah k našim dětem. Dokonce i k tomu druhemu, s kterym jsem se moc rada "valela" 4 dny v porodnici.

Škoda, že v ČR je to pořád taková exotika - přitom je to podle mě ideální řešení pro ty, co chtějí porodit v porodnici, ale netoužej strávit několik dní v cizím prostředí. Mně osobně cizí prostředí nervuje, ale pokud me nekdo nebuzeruje v 6 hod s teplomerem, ale po 9 se snidani, tak mi to vyhovuje vic, nez abych to delala sama.

Jen na okraj podotykam, ze jsem o ambuporod opravdu nestala, ale byla to otazka penez.
Jana, školkáč a školák
  • 
28.7.2011 15:33:11
No, jestli jste takový expert na socialistické dávky, jako na češtinu, tak k Vám tedy moc důvěry nemám, vždyť Vy vůbec neumíte skloňovat - píše se soukromými zemědělci, ne soukromými zemědělce!!!!!!!!!!
Jana, školkáč a školák
  • 
28.7.2011 15:27:51
Ty (pardon Vy)tu dobu pamatujete, že jste na ní takový expert? Respektive expert na tehdejší systém výplady dávek a platby daní?
Binturongg
28.7.2011 14:44:55
Markéto - velm záleží na lidech. Matky jsou často považovány za slabomyslné bytosti, i když mají medicínské vzdělání, za bytosti neschopné pod vlivem hormonů soudného uvažování a svéprávnosti.
Jistěže by nebyl problém chránit dítěti oči v rámci rooming in a dělají to tak i některých okresních nemocnicích, ale někde potřebují doázat svou důležitost a nepostradatelnost - já díky tomuto zjištění po 6 dnech od porodu (z toho 5 jsem dítě VŮBEC neviděla) vyhodnotila, že bude nejlépe nechat se převézt i s miminem do jiné nemocnice.
Nerada využívám protekci, ale tady šlo o mimino, takže se vše vyjednalo přes známosti ve špitále 50km jinde a nastalo peklo - neustálé naléhání, ať neodcházím, nátlak, že ohrožuju dítě na životě a nakonec výhrůžky sociálkou od pediatričky, která kluka viděla jednou, v rámci služby - na novorencích vůbec nepracovala.
Nakonec se jiná pediatrička telefonicky spojila s pediatrickým primářem domluvené nemocnoce a ejhle, najednou bylo vše ok, dítě schopné převozu, usměv sem, úsměv tam - zádrhel byl prý pouze v tom, že bylo třeba sehnat sanitku s dětskou sestrou (pak ovšem nechápu výhrůžky smrtí dítěte a sociálkou)...

Shrnuto podtrženo - je dobré dát na reference a hlavně počítat s tím, že se může stát cokoli a ne každý porod lze praktikovat téměř ambulantně.
Říct si, že těch pár dní ve špitále přežiju já i dítě, je naivní...
connie3
28.7.2011 14:41:24
Helis, neříkám, že váha není důležitá, asi je prospěšné dítě po porodu (ne ale brzo, když to ruší bondování miminka u mámy na těle) zvážit - to se u nás stalo. Pak jsme dítě vážily nějaký 3-4 den po porodu, pak šestý, když PA končila svou porodní a poporodní péči u nás. Nijak moc jsme tedy nevážily, ale věř mně, že kdyby dítě neprospívalo, tak se na to dá přijít i jinak, než neustálým vážením. Že je dítěti dobře přece poznáš podle jeho výrazu, spokojenosti, podle plného bříška, podle toho, že pročurá a prokaká nejmíň 5-6 plen denně. A taky, pokud máš jistotu, že kojení naskočilo dobře a sama se staráš, aby bylo dítě často u prsa, i 2-3x za noc, pokud vidíš, že skutečně pije - není přece důvod si nemyslet, že dítě neprospívá, ne?
Markéta s párkem
  • 
28.7.2011 13:44:21
Proč by mu měly chránit zrak? Co jsem viděla v porodnici, tak dítěti (asi sestra) oči převázali a to mělo furt, když bylo pod lampou. Tak by sestra oči převázala a šup s ním k matce pod lampu. ~d~

No, třeba se nám k tomu Kili vyjádří. ~5~
28.7.2011 1:13:24
1. dítě mi v porodnici v r. 2005 zvážili po porodu a pak před propuštěním, mám zato, že mezitím se vůbec nevážil. Před kojením a po kojení se nevážilo vůbec (pokud bylo dítě jinak zdravé) a jsem za to vděčná, hrozně by mě to stresovalo. Moje maminka nemohla pochopit, proč nemám doma váhu - jak prý můžu vědět, jestli nepije moc nebo málo~q~.
Doteď nadskakuju při čtení článků začínajících slovy "Každá maminka má obavy, zda má pro své miminko dost mléka" - to bych taky mohla mít začít obavy, jestli mám dost krve, aby se mi prokrvily všechny tkáně~t~. Jsem si jistá, že kdybych se toho začala bát, nejspíš by se mi to stalo~;) Prostě jsem brala jako samozřejmost, že dítě saje a množství mléka se tvoří na základě jeho potřeby. Tím nechci říct, že nedostatek mléka nastat nemůže, ale myslím si, že je za tím hodně psychika.
Drhé miminko se ocitlo po porodu na JIP, kde ho před kojením a po kojení (resp. asi první 3 dny jsem ho nesměla k prsu přikládát, resp. jen občas, aby se sáním nevysilovalo) sice vážili, ale jen zezačátku. Jakmile bylo vidět, že infekce ustupuje, synek pravidelně přibývá a saje bez problémů, řekli mi, že už ho vážit nemusím:-).
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 158 [Dalších 128 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.