| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dospívání, náročné období pro všechny zúčastněné

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 69 [Dalších 39 >>]
Markéta s párkem
  • 
31.1.2011 9:49:26
Já myslím, že soukromě se dost odhalil v Uvolněte se prosím. Tedy ne on sám, jeho žena.
Jája
  • 
31.1.2011 8:01:34
Můj ex skončil naprosto stejně. Jenže jako alkoholik. Dneska je z něj totální fyzická i psychická troska.
Klarisanek
30.1.2011 20:02:55
Petro, nevim co chtel Vazny naznacit, uplne to vypada, jako by chtel rici, ze jeho otec se nemel rozvadet a uz vubec ne si najit jinou zenskou. A ze bys ty, jakozto macecha, nemela ci snad nesmela se do toho motat a soudit. Ja osobne te naopak obdivuju, ze se tak snazis vyresit problemy "ciziho" a navic problematickeho ditete. Ja jsem taky ta druha a syn z 1. manz. jede asi nejen v trave. A jediny kdo to kdy resil jsem byla prave ja a taky jsem byla ta co prehani, zvelicuje, JE ZAUJATA proti chudackovi z rozvedene rodiny. Okolnosti jsou vzdy ruzne, ale vidim kolem sebe deti opravdu nestastne, ale i ty, co na rozvod rodicu svaluji vsechny sve prohresky. A taky naprosto jasne vidim neochotu rozvedenych rodicu nejak vychovat, neco zakazovat. Oba se urputne snazi byt ten lepsi, dlouha leta po rozvodu stale soutezi. Takze maminka mu zaleva "kyticky" a tatinek rika "o tom nechci nic slyset". Takze takovy pristup otce, ktery zavira oci, to je opravdu neuveritelne. Krom toho o te vazbe - podelane detstvi = problemy s drogama, moc neverim. Mam kamaradku, ktera jela v tvrdych drogach. Znala jsem velmi dobre jeji rodice, zlaty lidi to jsou, jako rodina fungovali vzdy suprove. Hned me napadlo, ze to byl opacny priklad, dite melo vsechno a nevedelo co roupama. Kdyz jsem to rozebiraly tak at jsme patraly jak jsme patraly, tak proste tam zadna pricina nebyla, ani zadne rozmazlovani, nadbytek, rikala, ze jeji rodice byli "tak akorat", ze je ma moc rada a ze zadny jiny impuls, nez to, ze ji to nekdo nabidl poprve, nebyl.
30.1.2011 18:43:13
Rizika alkoholu a marihuany jsou nesrovnatelná ... v neprospěch alkoholu.
30.1.2011 18:35:44
No já jsem právě viděla už dost lidí, kteří měli opravdu vážné potíže s alkoholem. U trávy jsem se s tím nesetkala nikdy. Tím nechci říct, že takový případ nemůže nastat. Ale jestli se chceme bavit o droze, jejíž rizika jsou bagatelizována, pak se pojďme bavit o alkoholu.
Binturongg
30.1.2011 17:20:27
Eliško - na pervitin skutečně nevzniká fyzická závislost...
30.1.2011 14:23:37
Tady tohle mi přijde zajímavější, je to opravdu pro rodiče a řekla bych, že to jsou docela čtivý články pro rodiče: http://www.odrogach.cz/index.php?p=2&sess=
30.1.2011 13:45:42
na pervitin že nevzniká fyzická závislost??? no to bych teda rozhodně nesouhlasila. absťáky po perníku musí být naprostý peklo - na základě jejich chemického působení na lidské tělo!
Petra H., autor
  • 
30.1.2011 11:58:47
Vážený vážný,
samozřejmě si uvědomuji, že rozvod rodičů a vstup nového partnera do rodiny je pro děti vážná zátěž a rozhodně to není tak, že nepřipouštím, že zátěž dětí můj vstup do rodiny může zvyšovat. Navíc nemám ambice ve smyslu, aby mě Adam začal nějak poslouchat a ani nemám tendence k nějaké „buzeraci“ přítelových dětí. Ostatně to s čím bojuji, není, aby mě bral vážně Adam, ale aby bral jeho otec vážně problém Adamovi závislosti na trávě, která zatěžuje a ovlivňuje celou rodinu. Právě Adamovo současné patologické chování může v budoucnu indikovat patologické chování zbývajících dětí. Jak uvádí paní doktorka Petráková, závislost je jakoby vysoce infekční nemoc.
To že je Adam ze znevýhodněných poměrů (rozvod atp.) je fakt, se kterým je těžko něco dělat. Jen se můžeme snažit jaksi minimalizovat škody situaci se snažit řešit. (není mi jasné co míníte tím nezávazný…)
Nakonec právě z nejrůznějších statistik ale vyplývá, že uživateli drog bývají děti z nejrůznějších prostředí, na pohled úplných a dokonalých rodin atp. Svou roli také hraje genetika, poruchy typu LMD, hyperprotekce ze strany rodičů apod.
To je myslím vše, jen co se týká připomínek o škodlivosti alkoholu, je to samozřejmě stejné, kouřit trávu či popíjet je rizikové úplně stejně, obě látky jsou drogy s potenciálem závislosti. Jen web je prostě zaměřen na trávu….
Rata
  • 
30.1.2011 11:24:10
Ano, vztah k puberťákovi může být křehký, rodič nemá mnoho možností řešení, ale RODIČ je ten prvý, kdo to musí řešit - a jak je vidět z jiných příspěvků i z článku, žádný drop-in ani škola za něj to hlavní neudělá! Trochu zakopaný pes je v tom, že otec dává přednost kamarádskému vztahu se synem... mohl by tedy dát jasně najevo, že s narkokmanem se nekamarádí ! ale že nastolí trochu tvrdší linii...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 69 [Dalších 39 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.