8.1.2011 11:45:10
Premyslela jsem, jestli by treba nestalo za to, tomu novemu zackovi pomoct se zaclenit, nez se na nej divat jako na toho grazlika... Pozvat ho na navstevu, nebo se sejit v parku na "play date", atd. Protoze tohle "sikanovani" mnohdy vyplyva prave z nejistoty toho onoho aktera. Je to tezke prijit jako novy do tridy a snazit se zapadnout. Deti dokazou byt priserne krute a "hnusne" mezi sebou navzajem. Kdo vi...mozna on byl terorizovan jinymi zpusoby...verbalne, atd. Je tezke to vse uhlidat, ale deti potrebuji byt zivotem provazeny a vecem uceny, a pak potrebuji mit sanci nove "znalosti" aplikovat. Ovsem mnohdy se staci podivat na rodice a chvili poslouchat jejich nazory a cloveju je hned jasne "odkud vitr vane"...
Mnoho stesti tem nasim drobeckum! |
8.1.2011 11:39:53
Ahoj, taky ziji jinde, syn si bez problemu hraje sam, nekdy se snazi zapojit, nekdy ne. Mela jsem pocit, ze jde asi o problem nebo barieru jazykovou, promluvila jsem s reditelkou, ktera byla zaroven i ucetlkou skupinky, do ktere patril muj syn a ta me ujistovala, ze neni treba neco resit, ze co chce, to si synator domluvi a ze jestli je ok s tim, ze si hraje sam, tak ho nechat byt. Nektere deti jsou takove a nektere makove...stejne jako my dospelaci, nekdo se rad druzi a nekdo se rad drzi stranou, ze?
Tak hlavne at je vse ok a detem se dari...M |
7.1.2011 23:18:23
Drsna situace to sice je ale promin to dite za to ze ma mamu behnu opravdu nemuze.Takze si myslim ze resit to rozsazovanim ci jinymi vecmi je detinske!
|
Danka, 2 kluci /4 a 2r./ |
• |
7.1.2011 19:12:14
Kreditko, a jak dlouho dcerce trvalo, nez se zapojila do hrani s detma, co neznala? Mame podobny problem, dokonce me na to tema oslovela p.uc, ze pry si odmita hrat s detma, chce jen sam. Trva to vlastne uz od zari. Mozna to mame ztizene tim, ze zijeme v zahranici a synovo nemcina neni 100% tak jak druhych deti - rodilych mluvci.. nevim...
|
Vlaďka |
• |
7.1.2011 17:01:32
ahoj
|
7.1.2011 10:25:10
Lepší už to nápsáno ani nemohlo být.
|
7.1.2011 9:59:55
Ahoj všem!
Rodiče své děti stále chrání,což je normální,ale pak jsou děti vystaveny nějakému problému a neví si rady. Já se řídím heslem :Chovej se k druhým tak,jak oni se chovají k tobě.Mockrát se mi to vyplatilo.A heslo: Se slušností nejdál dojdeš,taky vím,že už neplatí. |
Cimbur |
7.1.2011 9:46:29
Učitelky ve školce to často nemají lehké, taky už jsem si po pár měsících vodění starší dcerky do školky všimla...
|
Jája |
• |
7.1.2011 8:20:46
To mohly, ale ony na sebe tvrdě žárlily. Honzíček si dal vedle čtvrtky pastelky na levou stranu, otočil hlavu tím směrem, a dívenka sedící vpravo žárlivě vystartovala, protože Honzíček se podíval nalevo. Učitelky to vyřešily správně: za rvačku vedle něj nebude sedět žádná, a navíc tvrdý dohled a tvrdá ruka nad divoškama. Ono se to postupně znormalizovalo a děcka našla jiné zájmy než na sebe sočit, nakonec ta třída se po roce stejně rozpadla, děti se přemístily do svých spádových školek, protože tahle jeslovka byla v celém městě jediná.
|
Dlouhý |
6.1.2011 23:28:57
spíše na ZŠ:
"Já s ním ve skupině nebudu, já s ním nesmím kamarádit, ani mluvit." Případně ještě: "Protože on je ...". Zajímalo by mne, jak se s tímto vyrovnávají učitelé, protože je to na hranici šikany (ostrakizace). A zažili jsem na ZŠ i učitelskou verzi "Ukažme si na toho ... (kazisvěta, rušílka, ....)". Výchova "kolektivem"... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.