| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Honzík už má třetího tátu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 68 [Dalších 38 >>]
Mamula
  • 
9.12.2010 23:13:07
Dášo, já to právě vím. Moje kamarádka neměla jednoduché dětství - je z 5 dětí, tatínci byli 3. Všechny její sourozence znám a nepamatuji se, že by třeba jen jednou jedinkrát měli nějaké pocity, o kterých tu píšete. Upřímně řečeno, dva tátové byli hrozný, třetí s nimi nikdy nežil, ale jinak celá rodina držela celkem normálně při sobě. Záleží podle mého taky jak to berou rodiče, okolí... to je hrozně důležité. Ksamarádka má teď normální pohodový vztah, jen miminko se jim nedaří, ale nehrotí to.
Dáša
  • 
9.12.2010 18:40:43
Mamulo, tvoji jistotu bych chtěla mít :-(
9.12.2010 17:16:09
Mamulo, určitě. Psala jsem o našich dětech, přišlo mi to jako zajímavý moment, nepochybně zatížený chybou malých čísel. U nás taky nejde o "pouhý" rozvod rodičů, ale o děti, které byly opuštěny oběma svými rodiči.
Mamula
  • 
9.12.2010 16:15:18
Hanko, tleskám, napsal jsi to hezky.
Mamula
  • 
9.12.2010 16:13:14
Maceško, to nemyslíš vážně...

....Sociální sirotci stále válčí s pocity méněcennosti, s tím, že pro své vlastní rodiče nebyli dost dobří. Samozřejmě my víme, a racionálně to vědí i oni, že to není takhle jednoduché, ale ten pocit křivdy, zrady, opuštění tam přesto je....

to jsi prosím vzala kde????? Možná to máš z vlastní zkušenosti, ale záleží snad i na rodičích a okolí, jak k rozchodu rodičů přistupuje. Na dětech svýých kamarádek většinou nic takového nepozoruju, na svém dítěti také ne....
Mamula
  • 
9.12.2010 16:08:58
Pro Sněhulku (Sněhuláček 09 + //), případně ostatní...
Nesouhlasíms tím co tu píšeš ("O tu (instiruci manzelstvi) mi nejde, me je to jedno, jde mi o ty poznamenany deti, a ty to proste vzdycky (i kdyz takovych bude 100 % rodin) poznamena ~d~. Jak "kvalitni" jedinci z toho pak vyrostou? Vyrovnani, tolerantni, hodni a slusni asi ne... "). Nemyslím si, že z rodin, které nejsou kompletní, musí vyrůst nutně poznamenané děti. Znám holky z rozvedených manželství, které jsou fajn, normální a mají své normální rodiny, zatímco některé kamarádky z rodin, kde rodiče zůstali spolu, mají problematické vztahy nebo děti nebo obojí. Přece nemůžeš takhle paušalizovat. Jde také o to, co rodiče do svých dětí vloží, jak se rodina chová... vždyť kolik je rodin, kdy rodiče zůstali spolu, navenek se tváři jako spokojená rodinka a vevnitř mezi nimi je zatuchlo a k nevydržení?? Ano, není správné dětem hned představovat každého chlapa jako tatínka, ale když je prezentován jen jako kamarád, není to tak hrozné. Nevíš jaké to je, zůstat sama s dítětem na všechno. A pokud jsi na dítě sama, kde máš vzít čas na seznamování a všechno, co k budování vztahu patří? Kdo ti asi pravidelně dítě pohlídá? Jak se chceš s partnerem poznat? A pokud jsi na dítě sama, věř mi, každá pomoc se hodí. Ač úplně nesouhlasím s tím, co dělala maminka v článku ohledně častého střídání partnerů, nemyslím si, že by to byl běžný jev a kdo ví, jak to maminka dítěti prezentuje, třeba tím Honzík z příběhu vůbec netrpí. To jen v nás jsou zasetá pravidla a představy, které jinde nemusí fungovat a děti běžně prospívají. A navíc, sama jsem se setkala u sebe i kamarádek, že se nový chlap prezentoval skvěle, snažil se a najednou nic, přestal fungovat... asi si to rozmyslel... Chápu co chtěla autorka článkem říct, ale v současné době se vztahy tak mění, že už je na takový článek pozdě. A už vůbec se mi nelíbí, jak je nahlíženo na děti z rodin, kde se partneři rozešli. Dítě může být naopak víc poznamenáno z rodiny, kde se rodiče nerozešli!
Spíš je potřeba, aby naše zkostnatělá společnost z těchto změn vyvodila důsledky a osamělým rodičům více vyšla vstříc - podporou, tolerancí, pomocí, pochopením, finančními úlevami. Protože, milé dámy... nikdy, nikdy nevíte, kdy i z vás se stanou osamělé matky ;-)

P.S. tak mě napadlo... když v relativně nedávných válkách umíralo hodně mužů a matky s dětmi zůstávaly samy, také z těch všech dětí vyrostli nekvalitní jedinci?
je to tak
  • 
9.12.2010 13:30:43
Taky jsem podávala žádost o rozvod, ale odešel ode mě manžel :-(, člověk tu situaci musí řešit chca nechca. A měla jsem malé děti 2,5 a pětiměsíční ...
PetraK
  • 
9.12.2010 13:20:57
Jenže on se může začít nudit i tatínek. A pak to může být taky zajímavý.
Kudrlilenka
9.12.2010 11:41:34
Abych přidala taky něco ze zkušeností "onoho dítěte", které zažilo několik strejdů... teď je mi 20. Máma se rozvedla po mém narození, otce jsem nepoznala. Naštěstí (pro mě, ne tolik pro mámu) se máma vztahům vyhýbala, aby mne to nějak nepoznamenalo, protože s otcem měla velmi špatné zkušenosti a bála se, aby někdo ublížoval mně tak jako jí. Přesto nejde být celý život sám, každý by se chtěl dělit o své radosti a strasti i s někým jemu blízkým, proto se maminka seznámila, když mi bylo asi 8 let se starším mužem, trvalo dlouho, než mi ho představila, asi půl roku, doufala že utvoří celou rodinu. Avšak co se z toho "strejdy" vyklubalo (po roce)... kromě toho, že zapřel, že je ženatý, tak měl také jakési "pedofilní" choutky ~7~ naštěstí nikdy nedošlo k tomu nejhoršímu, ale mohu říct, že trauma z toho si nesu dodnes. Byla jsem dítě a k smrti jsem se bála něco říct, také mi bylo vyhrožováno... proto chvíli trvalo, než se na to přišlo. Ale maminka je citlivý člověk a pro ni jsem znamenala mnohem víc, než kdejaký pofidérní strejda a proto známost ukončila. Nyní je mi 20, občas se mi vrací pocity z dětství, z vlastní zkušenosti proto mohu říct, že bych bývala radši, kdyby maminka žádné "strejdy" domů ani nevodila, ale nikdy bych to po ní nechtěla, protože bych si moc přála, aby našla někoho, kdo si jí bude vážit. Kromě těchto traumat jsem si odnesla také celkovou nedůvěru v nějaký trvalejší svazek mezi mužem a ženou, bojím se, že s tím budu žít celý život a opravdu skoro pláču dojetím, když slyším, že něčí rodiče jsou spolu šťastní a oslaví 35-ti leté výročí... nevěřím, že něco takového mne může někdy potkat...Samozřejmě trpím také pocity méněcennosti, protože jako malé dítě jsem si vypěstovala také pocit, že jsme s maminkou nebyly pro otce tak důležité, ale lepší to bylo bez něj (usuzuji nejen z vyprávění bezprostředně od maminky). Vemte si z mého příběhu cokoliv, jen jsem chtěla přidat do mlýnku od někoho, koho se tyto věci týkají nejvíce...~;(( Hezký den všem.
Maia
  • 
9.12.2010 9:05:51
To myslis vazne?
Opravdu si myslis, ze jen deti z nerozvedenych manzelstvi jsou schopny utvorit v dospelosti kvalitni rodinu?

Ja jsem z nerozvedeneho manzelstvi, ale napriklad muj manzel je z rozvedeneho, maminka se rozvedla, kdyz mu byl rok a pul, ano, par nahradnich tatinku poznal a lepsiho chlapa abys pohledal, je pro rodinu, vyrovnany, vi, co chce atd.
A dokonce, predstav si, se mu dari mit svou skvelou a pevnou rodinu, mam s nim 2 deti. Totez manzel me kamaradky...

A naopak znama je ze vzorne rodiny, ovsem manzelstvi s ni je peklo a vytvari podivne vztahy.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 68 [Dalších 38 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.