| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za peníze štěstí nekoupíš! Nebo ano?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1112 z 12 
Klarisanek
20.10.2010 14:10:21
Tak nejenom, ze se davaji na hlavni stranu clanky, ktere tu byly uverejneny pred nedavnem, ted nas jeste Rodina oslni vyzkumy americkych vedcu a bude nam predhazovat tyhle z prstu vycucane blaboly. Uz jen ta protimlouva v posledni vete:
"A i když je pravda, že bohatství může vést k větší spokojenosti s životem, nemá až takový vliv na to, jak si svůj život užíváme.“
Asi kdyz jsme se svym zivotem spokojeni, tak to znamena, ze si ho i uzivame.


Katla
20.10.2010 14:00:26
a pravidelně se tyhle výzkumy vytahují, když jde do tuhého - pro nekteré lidi. Ale kdo řekně A měl by říci B - ano, je to pravda, ale AŽ OD URČITÉ SUMY DISPONIBILNÍHO PRAVIDELNÉHO PŘÍJMU. Od určité výše příjmu pocit spokojenosri a pohody opravsu podle takovýchto výzkumů přestal růst, i kdyby se příjem dále zvyšoval.Výše příjmu, na které se to láme, je ale poměrně vysoká a zajištuje všestranně komfortní život. Naopak, stejné výzkumy pravidelně ukazují, že v určitých nižších příjmových hladinách právě v návaznosti na výši příjmu pocit štěstía pohody a životní spokojenosti klesá.

Takže enchápu, co tím chtěl kdo řící - takovými daty vytrženými z kontextu a desinterpretací. Zjevně lidí, co mají hluboko do žlabu a neustále jsou s platbami pozadu a za všechnu dřinu mají párt kaček, za které koupí jen to základní, za svoje pocity nespokojenosti mohou sami, v penězích to není ~k~ super. Miluju případy, kdy se vedecké bádání zeužívá k ideologikcé masáži ~k~
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1112 z 12 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.