| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za peníze štěstí nekoupíš! Nebo ano?

 Celkem 12 názorů.
 Katla 


To je starý až hamba  

(20.10.2010 14:00:26)
a pravidelně se tyhle výzkumy vytahují, když jde do tuhého - pro nekteré lidi. Ale kdo řekně A měl by říci B - ano, je to pravda, ale AŽ OD URČITÉ SUMY DISPONIBILNÍHO PRAVIDELNÉHO PŘÍJMU. Od určité výše příjmu pocit spokojenosri a pohody opravsu podle takovýchto výzkumů přestal růst, i kdyby se příjem dále zvyšoval.Výše příjmu, na které se to láme, je ale poměrně vysoká a zajištuje všestranně komfortní život. Naopak, stejné výzkumy pravidelně ukazují, že v určitých nižších příjmových hladinách právě v návaznosti na výši příjmu pocit štěstía pohody a životní spokojenosti klesá.

Takže enchápu, co tím chtěl kdo řící - takovými daty vytrženými z kontextu a desinterpretací. Zjevně lidí, co mají hluboko do žlabu a neustále jsou s platbami pozadu a za všechnu dřinu mají párt kaček, za které koupí jen to základní, za svoje pocity nespokojenosti mohou sami, v penězích to není ~k~ super. Miluju případy, kdy se vedecké bádání zeužívá k ideologikcé masáži ~k~
 Zazi (1+1+1) 


Re: To je starý až hamba  

(20.10.2010 16:53:37)
Měla jsem pocit, že nějaké výzkumy (ehm, americké?~;) ) ukazovaly, že spíš je pro lidi důležité, jestli se mají stejně, líp, nebo hůř než lidi kolem nich. Když mám dvě sukně a všechny sousedky jen jednu, budu spokojená :-)
 Klarisanek 


Cim dal lepsi 

(20.10.2010 14:10:21)
Tak nejenom, ze se davaji na hlavni stranu clanky, ktere tu byly uverejneny pred nedavnem, ted nas jeste Rodina oslni vyzkumy americkych vedcu a bude nam predhazovat tyhle z prstu vycucane blaboly. Uz jen ta protimlouva v posledni vete:
"A i když je pravda, že bohatství může vést k větší spokojenosti s životem, nemá až takový vliv na to, jak si svůj život užíváme.“
Asi kdyz jsme se svym zivotem spokojeni, tak to znamena, ze si ho i uzivame.


 maw 


Re: Cim dal lepsi 

(23.10.2010 12:38:00)
Třeba to překládal google.
 Jája 
  • 

nejvíce 

(20.10.2010 14:21:34)
Určitě si nejvíce život užívají bezdomovci a lidé pobírající sociální dávky!!!
Proboha, kam na ty canty Rodina chodí? Nebo si tam šlehli další dávku emocí?
 Gladya, bývalá dasa, 


to je tedy "objev" 

(20.10.2010 16:45:18)
Tak tohle opravdu není novinka, navíc Hrouda má pravdu, že to určitě neplatí pro ty nejchudší. Debatovat by se dalo o tom, jak velký je pravidelný disponibiln příjem od to vše kterého platí.

Já bych dodala starou pravdu: peníze nejsou důležité, když jich je dost, nebo alespoň když jich není málo.
 Gladya, bývalá dasa, 


Re: to je tedy "objev" 

(20.10.2010 19:28:44)
~f~ omlouvám se za tatarštinu, ~f~ ten konec mě bát příjem, kterého to platí
 Bernardetta 


Říkám to pořád 

(21.10.2010 4:19:59)
lepší je být bohatý, než chudý a nemocný. Ne že bych někdy byla boháč (termín to relativní), ale hodnotu peněz si člověk uvědomí ve chvíli, kdy se jich nedostává. Příjemně překvapená, že názory jsou (zatím) obdobné.
 ZuziP 


Vedci nemaju nic lepsie na praci? 

(21.10.2010 22:44:16)
Vedci sa nudia alebo co?
Vo svete plnom vojen, nasilia, unosov... a oni robia taketo vyskumy. Akoze na co je to komu dobre? A z coho tych ludi platia?
 Filip Tesař 
  • 

Re: Vedci nemaju nic lepsie na praci? 

(22.10.2010 8:22:59)
A co děláš proti válkám, únosům a násilí ty?
 Irena 
  • 

Životní úroveň 

(22.10.2010 11:07:10)
Domnívám se,že spokojenost s životní úrovní se odvíjí hlavně od toho,jak je na tom naše okolí.Za komunistů neměl nikdo nic,takže byli relativně všichni spokojení.Dnes může být člověk nespokojen,protože má "jen" Škodu Octavie,i když zánovní a žije v bytě, i když novém a krásném, a vydělává "jen" 50 tisíc, když soused jezdí BMW, bydlí v baráku a vydělává 100 tisíc... přitom ke spokojenosti by mělo stačit, že má člověk co jíst,kde bydlet a má tam hezky a čím jezdit, ale hlavně že není nemocný a nemá potíže typu exekuce, rozvod atd... ale je to přirozená lidskost, že chceme víc a je to dobře - bez toho bychom dodnes žili v jeskyních.
 maw 


Re: Životní úroveň 

(23.10.2010 12:39:39)
Ten pán s BMW asi není soused, pokud bydlíš v bytě, ne?

O spokojenosti za komunistů může psát jen trotl nebo absolutní neznalec.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.