| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Montessori školička: Jak pracovat s Montessori videi

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1117 z 17 
1.11.2010 7:51:22
Nevím zda máte na mysli práci doma? Já myslím, že to jde, jen pro začátek to bude složitější, než si zvyknou na daná pravidla. Nevím, zda by to byl správný postup, ale já bych volila variantu přidávání pomůcek postupně. Pokud by o to jedno dítko projevilo zájem, pomůcku bych názorně předvedla a nechala to pak na nich. Malá s tím začala na roce a půl, tudíž ještě nenosila věci ke stolečku, ale v kuchyni, kde pomůcky měla, byl k dispozici kobereček, takže nepřenášela ( to začala později ). Jakmile pochopí princip práce, už se nebudou rušit a budou velmi samostatné. Navíc malá se velmi rychle naučila, že pokud by to nezvládla ani vyndat, že mě zavolala a požádala o pomoc. No a pokud se naučí jak s pomůckou zacházet, můžete jich mít vystaveno více, budou vědět, že pracovat se smí pouze s tím, s čím nepracuje ten druhý, sami uklidí, takže bych u vás viděla i přínos v tom, co nemá jedináček. Dvojčátka se naučí, že když pracuje někdo s touto pomůckou, musí počkat, až se uklidí, nebo si vybere pomůcku jinou. Ale nevím, zda jsem dotaz pochopila správně.
natáluš
31.10.2010 22:57:52
přiznám se,že ani druhé video samo o sobě mne nějak neuchvátilo a nepřesvědčilo.očekávala jsem,že se dozvím něco víc o montessori,zatím však vidím jen pro mě naprosto běžné činnosti povýšené na "systém" a nebýt toho,že si přečtu diskusi k videu připojenou,tak bych si pomalu ťukala na hlavu.mám pocit,že takto této metodě spíše ubližujete,neboť pokud ji chcete někomu blíže představit,tak samotné nekomentované video nestačí a spíše odradí.Proč zrovna nepřidáte komentář,aby bylo jasné,co daná činnost rozvíjí a k čemu pomáhá?
Aignes +1
30.10.2010 19:00:58
Tak uz jsem to nasla, jsou mozne obe varianty, tedy videy/videi. Takze timto beru zpet svou otazku:-).
jitul
  • 
30.10.2010 13:17:34
neni to nahodou cizi slovo?~f~
Aignes +1
29.10.2010 23:31:13
Mam pocit, ze video bez videa jako mesto bez mesta, tudiz jak pracovat s videy - jako s mesty...pokud tam neni vyjimka...?
Hanka 75
29.10.2010 13:26:17
Věnuje se Montessori pedogagika, zpracovává nějak problematiku vícečat ?
Hanka 75
29.10.2010 13:23:20
Dobrý den,

chodím na Montes. s dvojčátky, jsem za tuto možnost velmi ráda. Nicméně mám pocit, že není v silách jednoho dospělého člověka zařídit se dvěma dvouletými dětmi, aby byla dodržena všechna pravidla. Tj. pomůcky vybrat, vzít, donést ke stolečku nebo donést na koberec, pak dojít od stolečku na vzdálené místo v mísnosti pro kobereček, vrátit se, a dítěti ukázat jak s pomůckou pracovat, dohlížet na něj a zajistit, že pomůcku opět uklidí. Jaké zvolit priority, když mám na starosti sama dvě děti ? Jak nejlépe postupovat ?

A doporučila byste mi nějakou literaturu, nebo příp. kurz ?

Děkuji za odpověď






[<<Předchozích 10] Příspěvky 1117 z 17 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.