| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak dlouho mohou hrát na počítači?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 39 [Dalších 19 >>]
A
  • 
16.7.2010 6:47:12
naše tříletá dcera je na pc tak hodinu dvě za den, taky ji budu těžko vykládat, že je to škodlivé, když sama na pc jsem...oblíká si panenky, šoupe s nábytkem po pokojíčku panenek, skáče se zajícem přes překážky...nic jí z těch her neučím, naučila se vše sama /sama pc hry nesnáším/, sedí s dudlíkem u pc a kromě zadání do vyhledávače - neumí číst ani psát, si ostatní prokliká sama :o))))
Taodvedle
15.7.2010 23:04:48
steponka dcera bude mit deset let. ale ma proste jine zajmy nez pc.
a jinak byla tady reco o hrani ne o delani ukolu na pc. ani kdyz bude puboska nebude mit svuj vlastni pocitac ale spolecny.do pokoje nepujde.
15.7.2010 22:48:11
Tak mi teď došlo, že můj 4 letý syn měl podle tohoto popisu závislost. Přestože na počítači občas hraje, a to někdy i 1-2 hod (zejména, když odpoledne uspávám jeho mladšího brášku, sám si moc dlouho hrát nevydrží), tak objektem jeho závislosti nebyl počítač, ale legové domečky. Skládal je přes zimu každé odpoledne (zpravidla celé) a když byl nemocný, tak celý den. Má 2 stavebnice - postavil za den dva až tři domečky, smáli jsme se ještě, že jeho dědeček - stavitel by si z něj měl vzít příklad. Vyšumělo to nějak samo, v podstatě s oteplením, kdy jsme začali trávit víc času (v podstatě většinu dne) venku. K narozeninám si přeje další legové domečky... A já jsem asi v 6 letech měla závislost na prší - chtěla jsem ho hrát pořád. Hry na počítači mě chytly až v dospělosti (taky v době našeho dětství nebyly), vyléčily mě z toho hlavně děti - už na to nemám čas a v noci musím víc šetřit, resp. načerpávat síly.
15.7.2010 21:29:09
Náš chlapeček 3,5 roku o výkendu klidně sedí s tatínkem u PC hodinu v kuse a hraji na FC jakousi farmu.Mě zrovna tohle moc nebaví,ale jednu výhodu to má.Když si dopoledne zahrají farmu,odpoledne tatínek s chlapečkem naklusají na zahradu a udělají si farmu v reálu(posekají trávu,vyplejou nějaký ten záhonek atd.)Dvouleťandu ještě PC nijak nezajímá.
kreditka
15.7.2010 19:19:03
~R^ Sama hraju ZOO Empire a na hodinu nemá cenu k tomu sedat
Petra Neomi
  • 
15.7.2010 17:30:32
Myslím, že jo, zvyknou ti na systém, na prostředí...
Tenna /2
15.7.2010 17:27:17
Mám devítiletého syna a sedmiletou dceru, mají svůj vlastní notebook (opatřený filtrem na obsah nevhodný pro děti) a když na to přijde, mohou u něj klidně strávit i více, než hodinu. Závislosti se přesto nebojím, protože mají tolik jiných zájmů a aktivit, že k počítači nesedají každý den a když už si ho otevřou, tak proto, aby si u něj odpočinuli - stejně, jako to děláme my dospělí. Hrají hry, pouštějí si videa, vyhledávají zajímavosti... Počítač je pro ně zkrátka jednou z mnoha variant trávení času, někdy ji zvolí a někdy zvolí jinou, není to žádný démon. Jsem si vědoma, že puberta může ledacos změnit, ale zatím problémy neřešíme - když jedou děti např. na tábor, po počítači ani nevzdechnou.
Verily
15.7.2010 15:59:56
~R^ No když muž je od fochu a "děti" jsou výhradně synové... A navíc se obecně očekává jejich pokračování - rozhodně technickým směrem... ~d~
U nás hry jako celek nic moc, ale musím říct, že sudoku ligu si taky zahraju denně, občas nějakou logickou (typu FreeCell apod.). Syn na svém PC převážně hry rozvíjející logiku nebo naučné. Bojové nesnáším a syn nemá, ty hraje max. muž jednou za velmi dlouhou dobu, když mu někdo hodně leze na nervy a v reálu musí dělat že se nic neděje a argumentovat slušně ~t~ (nemůže je poslat do pííp).
Synek už se těší na net (zatím nemá), už aby ho měl - a mohl na wikipedii. Má hodně fyzikální, astronomické a technické zájmy a tam se teda nechytám ~d~. Tak ať si počte - hlavu je nutné trénovat... Aspoň že už dočetl toho Stevena Hawkinga, ptal se na věci že jsem byla za wikipedii fakt vděčná ~t~~t~~t~. Pro tyhle zvídavé děti je PC v dnešní době myslím nutnost, je třeba je stimulovat, dokud mají zájem. Ale není to teda o hrách.
Myšutka*
15.7.2010 13:38:40
Ale moje děti jsou taky děti programátorů ~t~. Manžela to živí na 100% a mě bočkem. Ale i jinak je mým výrobním prostředkem PC...

Dětem neříkám, že práce u PC je škodlivá, říkám, že je škodlivé propadnout čemukoliv z oblasti zábavy tak, že se bez toho nevydržíš ani jedno půldne. A je jedno jestli to je PC hra, chat, hrací automat nebo skořápky. Dcera má ve třídě spolužáky, co si na školu v přírodě museli vzít noťas, protže "by bez toho nevydrželi" ~o~.

Mám asi štěstí, moje děti prostě PC považují ža nástroj pro práci, něco jako lopata nebo vařečka. Možná je to i tím, že hry nehraji ani já, ani manžel. A ve chvíli, kdy je "padla", tak nastupují úplně jiné aktivity, než TV nebo PC. Pokud by měli o hry na PC velký zájem, tak bych jim je pořídila, ale rozhodně bych to omezovala a nepovolila hrát denně. Jenže oni mají tolik jiné zábavy, že PC je prostě nepřitahuje.

Jinak syn v šesti letech umí vyhledávat, umí si sám spustit angličtinu atp. Umí napsat babičce mail a odeslat ho... Zhruba ví, jak to v PC vypadá, jak se ukládají soubory atp. Nemyslím si, že hraní her dítě připraví na opravdovou práci s počítačem, to je pouze naučí mačkat klávesy v daném pořadí.
katka 2+2
  • 
15.7.2010 13:37:41
Tady je vidět, že všechny máte ještě "malé" děti. Puberťáci se ničím jiným ve volném čase bavit snad ani neumí. Navíc PC drží více kluky než holky. Jen počkejte až objeví kouzlo Facebooku, ICQ apod. To budete s hodinou opravdu těžce mimo.
u nás děti (12,15,15,20) mají svoje povinnosti, sport a časový limit "do", někdo ho využije na maximum, někdo si PC nevšimne...
Prostě to je dnešní doba tak to je a my to nezměníme...
P.s. naučte se hrát taky, pak můžete dávat limity
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 39 [Dalších 19 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.