| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak dlouho mohou hrát na počítači?

 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]
Slim1963
12.5.2011 20:12:00
Je to sice staré téma,které rodina.cz jako vždy použila aby se něco dělo...~q~,ale jen podotýkám.
Ten co tam dával to video,pokud neví o co se jedná tak by to tam neměl dávat jako příklad hraní počítačových her.Jedná se tzv.Scary maze a to je hříčka určená primárně k lekání.Typický příklad manipulování lidmi.
22.7.2010 13:40:03
My povolili dceři občas počítač na 20 min od 5 let a to jen proto, že měli postupně neštovice a nemohli jsme měsíc ven. Jinak bychom s tím ještě počkali. Rozhodně to chce pevná pravidla.
Lída+2
19.7.2010 6:58:31
Štěpánko kluky to taky moc nebere......Dan radši lego a Luk radši čte....~;)
Lída+2
19.7.2010 6:57:09
DAnielo..manžel ho potřebuje k práci a pokud by tam syn seděl nad referátem a jemu budou někde blbnout servery....je potřeba dítě vyhodit a to nestihne referát..a manžel mu ho pak bude dodělávat po nocích..ta situace tu už taky nastala.....manžel mu tisknul obrázky..., protože on to nestihl....než ho manžel vyhnal od PC.....protože mu volali z nějaký firmy.....,aby jim na to juknul...(poslední rok u nás pořád vypínají elektriku a tem serverům to nesvědčí)

To je největší důvod proč tam je....a myslím, že to, že si ho zapnou cca 1-2x za týden....ještě nikoho nezabilo....na 15minut každý....(pokud jsou úkoly tak mají povoleno dýl)

Ale já myslím, že je jedno co se na něm dělá jde o ten čas u toho strávený a prostě čtvr´ták tam díky referátům už stráví času dost....a další časť je to hra nebo referát....,ale musí tam sedět.....
Dlouhý
18.7.2010 20:22:59
Jinak oba mají své reálné kroužky, historický šerm / hip-hop a skauta.
Dlouhý
18.7.2010 20:21:22
Pracuju u významné počítačové firmy, v současné době se ale daleko více než na PC hry již soustřední na vlastní herní konzoli. Protože se mi nechce kupovat lepší TV a vůbec mám ke konzolím odtažitej vztah, tak si prostě děcka hrajou na počítači.

Limitem jejich hraní je nutnost plnit si práci do školy a poslechnout, když po nich máma chce nějakou práci. V případě odporu bych je roztrhl. Před časem jsem dostal hodně ojetej notebook, takže teď mají dva počítače a jsou většinou spokojení.

Vývoj probíhal od klasických her přes on-line-ky, ktré jsou strašný žrout času, ale zase probíhají ve společenství s jinými na síti, kde bojujete o totéž, přes filmy ze sítě (trochu jsem zavíral oči nad otázkami autorských práv, ale byl jsem si vědom, že děti nic samy nesdílí a jejich vlastní zkoumání PC světa odpovídá přibližně mému kdysi - taky jsme neřešili otázku průmyslového a autorského vlastnictví) po facebook a komunikaci se spolužáky a posílání zadání do školy. Dneska už je běžné, že mnohé školní hodiny mají svoje podklady na internetu, v mailu atd.

IT se totiž vyvíjelo právě tím, že si s tím někdo hrál. To jak to moderuji jsou prostředky. Když kupuju hru (dnes už moc ne), tak jsem podvědomně preferoval hry akční, ale s historickým, nebo alespoň morálním nábojem (Age of EMpires I-III - díky kterým syn pochopil zeměpis a hodně v dějepisu, zvláště USA, syn jaksi stejně dobře zná Přemyslovce, jako Washingtonův přechod Delavare), jakési lodi v Karibiku (pochopení zámořských mocností, ekonomie, investicí), Různé Tycoony (budovatelské strategie - vlaky v době průmyslové revoluce, zoo s reálnými zvířaty), Lord of The Rings, Chronicles of Narnia apod. Syn se zamiloval do dějáku, filosofie, zeměpisu, náboženství atd.

Jinak je príma koupit sice starý ale otevřený notebook, mobil (třeba čínskou kopii), který sice umí třeba internet, wap, ale přes ruku. Na těchto překážkách (řešení chudého muže) se nejvíc děti naučí.

Takže dneska nejvíce děti koukají na počítači na vybrané filmy a občas zahrají nějakou hru, potřebují-li vypnout, ale jinak už je moc nebaví... Přišli na to, že online hry jsou moc velký žrout času a po dvou-třech pokusech se na to vykašlali.

Patricie, Jakub a Natálka
18.7.2010 16:45:03
Zatím se moje děti moc o počítač nezajímají. Kluci jsou v tomhle horší, chcou hrát válečné hry, střílečky a kde jaké blbosti. Vidím to na dětech od známých. Holka si ve hrách staví Zoo a kluk bojuje. Jsem zvědavá, kdy to chytne toho našeho prcka. Doufám, že nikdy ~:-D
pavla 2 deti
  • 
17.7.2010 9:21:07
ahoj,mam dve deti (10 a 15let) a pro oba je comp soucasti zivota..a pro me taky..mladsi si obcas neco zahraje po netu se spoluzaky a starsi hodne chatuje pres ICQ nebö skype..prijde mi to levnejsi nez stale kupovat kredit do mobilu,ale jak uz tu bylo receno,maji i sousty jinych zajmu a konicku(skauta,sporty..chodi do knihovny).Kdyz maji zajimavou knizku nejsou u compu treba cely tyden..Ted momentalne oba na 3 tydny na skautskem tabore..bez elektriky a dalsich "vymozenosti"...ja beru comp jako "nocni"relax..spis na chatovani,hledani informaci,ale obcas si spolecne zahrajeme nejakou hru..A myslim,ze cim vic bych comp zakazovala,tim vic by lakal:)Jako v zivote vse zakazane:)
štěpánka
  • 
16.7.2010 14:34:09
Danielo,
v tom případě ti závidím, že PC dceru nezajímá. Samozřejmě, o úkolech řeč nebyla a na ty je to skvělý zdroj informací.~3~~3~~3~
Lída+2
16.7.2010 9:55:29
No Lukovi je 11,5let...a ze všeho nejradši čte......zrovna včera jsem ho dopoledne nechávala doma a když jsem mu v 12h volala ohřál si oběd a ležel v knížce ještě , když jsem přišla~t~
Pak se mnou prohlídl fotky z Cdčka a zase se odsunul k čtení a pokračoval do 21hodin~t~
 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.