| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Registrace těhotných k porodu v porodnicích z pohledu platné právní úpravy

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 56 [Dalších 26 >>]
emka
  • 
28.5.2010 5:21:08
Právěže si myslím, že praxe nepokulhává, jen jste to úplně správně nepochopila možná. Ano, nemocnice nejsou nafukovací a doktoři se nenaklonují, ale když je někde nějaká hromadná autonehoda, tak byste také odmítala akutní pacienty, asi ne...

A s těmi porody je to stejné, prostě když rodí víc žen, tak se místo najít prostě musí, i kdyby to mělo být nevím kde. Nehledě na to, že v pražských porodnicích většinou zcela zbytečně asistují fyziologickým porodům lékaři, tak ať jdou lékaři jen ke komplikacím a pak zbude dostatek porodních asistentek k vedení fyziologických porodů, kterých je většina. Takže nejde o nafukování prostor a klonování personálu, ale o zefektivnění práce a také o umožnění a nabízení fyzilogickým maminkám, které budou mít zájem, odejít hned po porodu, nebo například na druhý nebo třetí den a ne je nutit pod záminkou "dobra" trčet 5 dní v nemocnici, když je to zbytečné a když je oddělení šestinedělí přeplněné. Jen proto, aby nemocnice dostala tučné platby za pobyt maminek, pak odmítá další rodičky, protože porody nejsou tak výnosné jako proplácení pobytu.

Nehledě pak na to, že porodnice, když má plno, tak nemusí maminky odmítat, ale může jim NABÍDNOUT (nikoliv přikázat) převoz jinam, a to například s odůvodněním, že tady by neměla dostatek soukromí a pohodlí a individuální péče z důvodu přeplněnosti a že by ji nemohli přijmout na oddělení šestinedělí, protože tam prostě není místo. Potom by mělo být na rozhodnutí maminky, jestli dá přednost nepohodlnému porodu nebo se nechá převézt někam jinam. Jedině ta maminka ví, jak se cítí a co bude pro ni v tu chvíli lepší. A věřím tomu, že velká část maminek bude souhlasit s převozem, ale na druhou stranu ty, které chtějí rodit právě tam a nechtějí se nechat převézt jinam (např. protože už mají takové bolesti, že si další cestování ani neumí představit), budou spokojené, protože je nikdo nebude nezákonně vyhazovat.
emka
  • 
28.5.2010 5:05:36
Chyba byla asi i na Vaší straně, že jste se nechala tak snadno odpálkovat tou drzou lékařkou, teď už to nenapravíte a soudní řízení proti nemocnici taky nemůžete odkládat na neurčito několik let, ale jednat pokud možno ihned.

Prostě když doktorka řekla, že není místo, tak není třeba se doprošovat, jestli se něco uvolní, nebo zda bych "mohla" jít po porodu domů apod. Prostě s úsměvem a pevným rozhodnutím i s partnerem lékařce připomenout (jak je uvedeno v článku), že pokud se jedná o rozběhnutý porod, tak rodičku v žádném případě odmítnout nemohou, i kdyby měla rodit někde na chodbě. A trvat na tom, že mi rodit na chodbě nevadí, ale když mají volné sály, tak jimi nepohrdnu. Pokud by tvrdila, že mají šestinedělí plné, tak bych řekla, že to přece vůbec nevadí, být na oddělení šestinedělí přeci není pro rodičku ani dítě povinné, ale naopak oni jsou povinni zajistit péči BĚHEM PORODU. Prostě říct paní doktorce, že nikam nejdeme, že jsme tady správně a doufáme, že nám poskytnou co nejlepší péči, protože bychom si neradi někde stěžovali a podávali trestní oznámení na neposkytnutí péče v akutním stavu.

Ale chápu, že ne každý má tu odvahu se takto postavit bezmezné drzosti některých zdravotníků...
emka
  • 
28.5.2010 4:48:23
Neexistuje, že to "neumožňuje". To je na rozhodnutí každé těhotné, jestli chce chodit až do konce těhotenství ke gynekologovi, nebo přejít do péče porodnice. Rozhodně není povinné přejít do porodnice a gynekolog nemá právo ženu bez jejího souhlasu předávat jinam nebo ji k tomu nutit... Je ale otázka, jestli si to necháte líbit, nebo na něj podáte stížnost ke komoře. To je docela dost neetické - "neumožňuje" (ikonka nevěřícného kroucení hlavy).
Bububu
  • 
27.5.2010 22:31:35
Já jsem se nikde neregistrovala. Do poradny jsem nemusela chodit do porodnice, protože si mě nechal můj gynekolog, a s rozběhnutým porodem mě vyhodit nemůžou. Ledaže by měli stopstav, ale to by mě vyhodili i s registrací, takže tůdle nůdle ~j~. Upřímě řečeno, zdá se mi to tak ponižující, registrovat se k porodu pomalu dřív než otěhotním, že bych šla radši rodit do křoví než do porodnice, kde po mně něco takového chtějí.
A nakonec jsem stejně nerodila v Praze :-).
Amálka, 2+2
27.5.2010 18:00:59
jo pro ten klid, kdyby mělo být nějaké příště, tak bych taky byla pro doma... chápu všechny domarodky.
Dalila
  • 
27.5.2010 17:59:06
Taky jsem nikde nestála frontu (Podolí, Vinohrady)
Amálka, 2+2
27.5.2010 17:52:31
klidně bych to bojkotovala. registrování mě přijde takové stádovité, že maminy raději budou držet hubu a krok.

co zmůže těhule těsně před porodem má se s nima hádat???:-©
bravad
27.5.2010 17:16:59
Jestli k tomu dojmu taky nepřispívají zmatky ohledně trvalého bydliště - spousta lidí bydlí v Praze, ale trvalé bydliště mají u rodičů kdesi daleko (sama jsem to tak kdysi měla...)? Chápu ale ženy ze středočeského kraje - nemají to do Prahy daleko.
connie3
27.5.2010 16:35:31
Withep, držím ti pěstičky, aby takový soudní precedens prošel. Je to hnusé, nejsi sama, kdo to prožil a hlavně že budou remcat, jak jsou porody nebezpečné, jak je potřeba každou minutu kontrola, jak se všechno může každou chvíli pokazit... A potom se nejrizikověji chová stejně ten personál sám.~Rv
Moncaka
27.5.2010 16:26:04
Souhlas, ale kdo mi zaručí, že když to budu bojkotovat já, že to budou bojkotovat i ty ostatní? Kdo na to dojede, jen já.
Takže nakonec jsem se registrovat šla, ale frontu jsem nestála, byla jsem tam sama (přišla jsem o půl hodiny dříve než v danou dobu, bo jsem nejsem pražská a řídit se musím jízdním řádem), zaregistrovaná jsem byla za 5 minut (tedy dříve než uváděli) a jela jsem hned domů. Stálo mě to jen ten výlet do Prahy.
Vzhledem k tomu, že jsem měla při posledním porodu problémy, tak radši budu rodit, kde jim věřím (ve stejné nemocnici). Nechci riskovat převoz sebe nebo dítěte v blbém stavu do jiné nemocnice.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 56 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.