| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rozvod je horší než rakovina

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 196 [Dalších 166 >>]
štěpánka
  • 
7.4.2010 12:49:32
Markéto,
Nebylo to tak úplně nad mé síly, pochopila jsem grafy dobře, i když s překladem si nejsem jistá. Jediné co jsem nevěděla, že to bylo na 100 000 obyvatel. Zase mě tolik nepodceňuj. Většina mých výhrad trvá.
Sylva s rakovinou(bez ní..)
  • 
7.4.2010 11:10:49
Pani Melicharová,
prodělala jste rakovinu Vy????Jestli ne, tak se prosím nedivte, proč mě to tak rozzuřilo.A rozzuřilo to snad mě, ne Vás.Nadpis mohl zvolit ,,frajer psycholog" třeba,, Mé pocity nad tím, co je horší..rakovina nebo rozvod.." blablablabla....

Ono až budete s hlavou v hajzlu zvracet po chemu, az Vas tak uvidi Vase malinke deti a dospivajici syn, manzel , az budete zoufalstvim chtit umrit, az budete mit kuzi do masa spalenou od ozarovani a denne cumet na jizvu na hrudniku, oteklou ruku- a to je jen ten lesi druh rakoviny, tak se tak hloupe nebudete ptat!

Az se denne budete budit se strachem, kde je zase nejak bulka, aby nebyla recidiva, az si kazdy den budete zobat hrst leku, nezbytnou k tomu, aby Vas organismus nedelal to, co by za jinych okolnosti bylo zcela normalni, az si budete pichat mesicne nekolik let do bricha injekci velkou jak kanavova jehla, tak se takhle nebudete ptat.

Ja se nelituju, beru to jako vyzvu byt a zit dal.Jen Vam chci trochu priblizit , jak se asi citi zenska, ktera od 35let v te dobe s batoletem a miminkem a pubertakem zjistila, ze ma rakovinu.

Vubec si to nedovedete predstavit, protoze ten, kdo to na vlastni kuzi neprozil, nepochopi.A je to jine i ve vztahu- umira mi nekdo blizky na rakovinu- matka, otec, babicka, deda, manzel, dite.To se vnima uplne jinak a je to uplne jina bolest.

Zvazovala bych a nikdy bych si nedovolila napsat a srovnavat rozvod s rakovinou.
Ano, kazde je to o necem jinem...jenze na konci rozvodu je stale zivot, pokud jedinec neni tak psychicky labilni a nespacha treba sebevrazdu, ale to uz je jeho rozhodnuti a jeho hazard se zivotem.

Na konci rakoviny je v lepsim pripade uzdraveni, ale psychika zustava narusena, strach, aby nebyla recidiva zustava a muze kazdej vykladat ,,Mysli pozitivne!"..ale jak se to dela, to uz nikdo neporadi.V horsim pripade je smrt. A verte , ze za 4roky, co dochazim na onkologii, tech mist prazdna je vice a vice a tech mladych tvari pribiva.Zeptam se jich, chcete??Jestli je rakovina dle jejich mineni horsi jak rozvod a naopak??A vim, co reknou....

Tak se prosim neptejte cloveka s rakovinou, proc ho takovy nadpis rozcilil.
A clanek muze napsat sebeuznavanejsi psycholog, profesor a nevim co jeste...ale proste ja mela potrebu se k nadpisu vyjadrit.Fakt me nastval.
A pokud vim, diskuze je diskutovat, takze nechapu, proc bych nemohla napsat svuj pocit, jaky ve me clanek vyvolal.
Chapu, ale ze poslednich nekolik let je na Rodine moda, virtualne zfackovat kazdeho, kdo vybocuje z rady a neni priznivcem kazdeho clanku jen v tom pozitivnim smeru.
Bohuzel.
7.4.2010 1:49:23
to je prave ta potiz, rodice se snazi udrzet vztah aby deti netrpeli, ale deti to vidi a citi..... a trva to dal. mozna je rozvod tezsi, ale take konecne rozhodnuti, se kterym se muzou vyrovnat a pochopit ho, nez se snazit donekonecna chapat vztah ktery nikam nevede.
7.4.2010 1:45:06
manzelstvi mych rodicu nebyla idylka, a dodnes, i kdyz dospela, si myslim, ze by byl lepsi rozvod, nez snaset jejich hadky a smutek.......
7.4.2010 0:31:19
K autorovi a jeho vnímaní rozvodu vs rakoviny:

Pokud je věřící, tak jeho postoj chápu. On nebere rakovinu jako zradu, bral ji jako součást života, něčeho,co ho má posunout o veliký kus dopředu dopředu, ukázat věci jiným způsobem. Prostě ji bral jako svým způsobem Dar at už to z ní jakkoliv bizardně. Těžko se to vysvětluje, určitě měl i obrovský strach a cítil hrůzu ze smrti, představa ztráty dětí... věřící člověk opravdu dokáže nazírat na věco obdivuhodným způsobem, ale ne každý....možná proto boj s ní vyhrál, on s ní nebojoval, on ji přijal.

jinak k článku nevím co dodat, je to individuální u každého člověka. Já bych sama žít mohla, ale ne na pořád, časem by mi muž v životě chyběl...
kili
  • 
7.4.2010 0:12:44
no, a nezapomeňte tam napsat, že tetanus není infekční onemocnění, v tom jste fakt jedineční
Markéta Melicharová
7.4.2010 0:01:35

S autorem v mnohém nesouhlasím, především když dává rady, jak v partnerské životě. Ale nechápu, jak může rozzuřit někoho ten nadpis? Jsou to jeho pocity a jeho názory. Neříká, že to musíte všichni cítit stejně. Proč by to pro něj nemohlo být tak, jak říká? Proč neví o čem mluví? On to přeci ví, vzhledem k tomu, že to prožil. Co na tom je tak iritující? Ano, je to pohled z jedné strany. Kvůli tomu zuřit nemusíte. Vy máte ten svůj a to je v naprostém pořádku. Lidé jsou různí a různé názory maj - tak proč se rozčilovat?
Markéta Melicharová
6.4.2010 23:29:44
Aha Štěpánko, tak se omlouvám. Přeci jen to bylo nad tvé síly.

Ty první grafy, které jsi zřejmě zkoukla, byly grafy úmrtnosti na 100tis obyvatel. Že by se vůbec neumíralo není ani na jednom grafu před ani po vakcinaci. Že jsou tam jiná onemocnění než u nás je proto, že to nejsou grafy ČR. To že se čísla neshodují s českými údaji bude předevší proto, že většina českých grafů neuvádí úmrtnost, ale výskyt /to je však číslo nic nevypovýdající o nebezečnosti nemoci/.

Chystáme překlad tak pak pošlu odkaz na českou verzi.
Dobrou noc.

Markéta Melicharová
6.4.2010 22:40:33
Štěpánko,
ale já jsem přeci napsala, že antibiotika či očkování jsou skvělými, život zachraňujícími vynálezy. Bohužel v rukou moderní medicíny, díky jejich obrovskému nadužívání (a tím myslím ne o 10 ale o 90%) se z nich stávají naši nepřátelé a důsledky tohoto mrhání si zatím nikdo nedovedeme představit.

Nejsem si vědoma, že bych některá fakta přehlížela. Emoce ze mne mluví ve chvíli, kdy diskutuji s někým tak arogantním a zabedněným, jako je Kili. Jinak jsem velmi klidý člověk.

Co je to skutečná znalost? Znám veškeré argummenty zastánců očkování, ba co víc, dlouho to byly i mé argumenty. Znám argumetny i druhé strany a dle mého nejlepšího vědomí, svědomí, rozumu i intuice jsem se přiklonila na jejich stranu. Obě strany mají své odborníky a své příznivce, jejich názory se však diametrálně liší. Výhoda prvně zmiňované je v tom, že má na své straně obrovské množství peněz. Proto mají jejich názory takovou sílu, ne proto, že by snad byly relevantnější.
Farmaceutické firmy těží z obrovského strachu z nemocí. A vydělávají na tom obrovské sumy peněz.
Dříve se prodávaly odpustky. Dnes se prodává očkování a antibiotika. Já jsem přesvědčená, že čím víc se budeme bát, tím více budeme nemocní.

Všechny nemoci jsou od určitého momentu smrtelné. I na chřipku můžeš umřít. Mám se jí snad bát? Povinnost očkovat se proti tetanu je obzvlášť neomluvitelný totalitní manýr, vzhledem k tomu, že nemmocný nemůže nikoho nakazit.

Hodně zdraví a co nejméně strachu přeji všem~x~.
štěpánka
  • 
6.4.2010 22:24:09
Tak pardon, Markéto,
ty grafy jsou nejspíš pěkná pitomost, stačila mi první várka a dál odmítám se tím zabývat. Kdo to dal dohromady, proč odporují grafům v ČR? Odkaz nemám, mám v nějaké knize. Pokud jsem si našla správný překlad, tak mě zaráží následující:
scurvy - kurděje? - proč to evidují??? není snad infekční
measles - zarděnky, spalničky, příušnice - vůbec nezachyceny žádné komplikace, jen úmrtnost, ani tam nevěřím, že v 6O.letech byla nulová
na TBC se umírá i dnes, jak to, že v 60. letech se dle grafu téměř neumíralo? pertussis - černý kašel - zajímavé - dle svědectví mých babiček na černý kašel mimina umírala hojně i během 2.světové - stejně jako na záškrt - nejčastější miminkovské smrtelné nemoci. V grafu strmě klesající ???
scarlet - spála? proti té se neočkuje vůbec - streptokok.infekce
influenza - chřipka - není u nás povinné
proč tam nejsou další nemoci, proti kterým se očkuje? Asi by ty grafy nepotvrzovaly podivné závěry, které z nich asi autoři vyvozují.
Sorry, končím a doporučuji zdravý rozum!~5~~5~~5~
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 196 [Dalších 166 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.