| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vliv pořadí narození na život dvojčat

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 22 [Dalších 2 >>]
Kristain
9.3.2010 13:48:59
ahoj, no, dle psychologů to prostřední mají nejhorší, jsou právě nejméně vyhranění...a ještě k tomu, když máš všechny stejného pohlaví...kdyby byla prostřední holka mezi dvěma kluky, nebo naopak, je to jiné...já bych to nepodceňovala a zkusila se i s odborníkem poradit...laicky bych řekla, že byste se měli prostřednímu víc věnovat, mít v týdnu den nbo pár hodin, kdy ty jeho samotného vedeš např. na kroužek a pak spolu jdete na nákup nebo tak...prostě jeden dospělý jen na něj a ostatní sourozenci v tu dobu s druhým rodičem...
Někde jsem četla rozhovor s paní, co má 4 děti a zavedli s manželem to, že každé dítě má k dispozici matku jedno odpoledne v týdnu, zatím se o dalaší tři stará muž. Matka se odpo věnuje jen tomu jednomu, jedou někam do města, cukrárny, kina, atdatd...
nedávno byl v MF Dnes rozhovor s manželkou Cyrila Svobody, majií 4 syny a ona říkala, že celá léta četla před spaním večer KAŽDÉMU děcku jinou pohádku/knížku právě proto, aby měli pocit individuality...mě by to asi zabilo teda:))))
9.3.2010 12:20:56
Co se nám narodil nejmladší syn, tak mám pocit, že ten prostřední zůstává tak nějak bokem. Snažím se mu věnovat, ale on ztratil pozici toho nejroztomilejšího a skoro v ničem nemá šanci být první. Je to moc šikovný kluk, ale je holt uprostřed. Nemáte nějaký fígl, jak na prostředníčka, co není ani ryba ani rak?
Elfík +1+2
8.3.2010 18:55:29
Tak u nás to sedí naprosto přesně. Na všechny tři :-)
Linda + 3
  • 
8.3.2010 16:55:57
Jasně naše holky jsou Ája a Mája, nikdo to taky neřekne jinak :-). S tou dominancí je to u nás asi tak: mam 3 holky - 4letou Christinu a 3leté Andreu a Margaret (žijem v Anglii), Ája je o 30minut mladší než Mája, ale s přehledem převálcuje i Týnu, která je o 10 měsíců starší, Ája jediná má povahu po mě, od miminka to byl strašnej rebel a divoch, zatímco Týna s Májou jsou celý anglický tatínek :-) mírné, hodné, ustupující a poslušné :-), takže si myslím, že pořadím narození to fakt neni, spíš zděděným temperamentem!
Terinka4444
8.3.2010 14:23:10
~t~~t~~t~ Gek a Čuk fakt zní hrozně.
8.3.2010 14:17:39
Dáňulo - nebo jsi ty podnikavější :-):D

Mimochodem - stejně jako "Čuk a Gek" je ustálené spojení "Luisa a Lotka" nebo "Sultán a Tyrl" ~b~. Zkuste to prohodit, uvidítě, že to vůbec nejde "do huby" ~3~
Simča
sovice
8.3.2010 13:21:14
My máme v širší rodině dvouvaječná dvojčata, dneska dávno dospělé ženské, a jsou každá výrazně jiná; ale nevím, jestli bych to připsala pořadí narození, spíš temperamentu obecně.

Je legrační, že když se o nich mluví, jmenujeme je vždycky v jednom pořadí, asi jako sousloví "Čuk a Gek" - vylezlo by vám někdy z pusy "Gek a Čuk"?

Ta starší (o dvacet minut) vždycky byla energičtejší, průbojnější a taky větší. Ta mladší byla citlivá udobřovací dušička (v dětství jsem se proti ní snadno prosadila i já, tehdy o dva a půl roku mladší jedináček).

Myslím, že proto, že ta druhá byla menší, začalo ji okolí záhy brát tak nějak jako (výrazněji) mladší... a taky byla ta druhá často nemocná a maminka se o ni tak nějak víc starala, takže se jejich "zdánlivý věkový rozestup" rozestupoval, s tou mladší se zacházelo prostě jinak... a pochopitelnou odpovědí bylo prohloubení určitých psychických rozdílů.

Dodnes působí a chovají se jako starší a mladší sestra, ačkoliv dnes ta mladší vzhledově působí o něco starší :-)
Dáňula
8.3.2010 13:08:29
No u nás to bylo tak, že mimo školu jsem to většinou odkecala všechno já, ve škole sestra. Ona je starší o 10minut a naši ji vždycky brali jako "tu starší", která má mít rozum ... když tak o tom přemýšlím, tak to tak bylo hlavně, když se pak narodil malej brácha. Já jsem dle rodičů byla divná a nehodna důvěry - pravda, když jsem ho hlídala já, vždycky to nějak odnesl(vypadl mi z kočárku, ujel mi kočár z kopce, podpálili jsme spolu ručníky v koupelně - omylem, původně jsme pouštěli skořápkový lodičky ... ovšem v umělohmotným lavoru a nevěděli jak to uhasit, ale hořely pěkně, to zas jo ... atd.) Sestře se ty průsery nějakým zázrakem všechny vyhly. ~:-D Přisuzuju to tomu, že asi fakt má ten rozum. ~:-D~:-D
8.3.2010 13:04:47
Tak našim klukům je 12 roků a dvojče "A" je daleko více v pozadí, ustrašenější, stále se nechá táhnout dvojčetem "B". Myslím si, že pořadí narození nemá na povahu dětí absolutně žádný vliv.
8.3.2010 12:06:14
Našim holkám je 3,5roku a zatím je to tak, že ta větší je tahoun, přitom je o minutu mladší :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 22 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.