|
|
4.3.2010 18:49:13
barunce aby už všechno bylo v pořádku a rostla ve zdraví a dělala vám všem radost. vám mnoho sil. jsem ráda že to maličká zvládla.
|
lenka 2,5;3,5; 30tt |
| • |
3.3.2010 12:22:49
Také pláču, zároveň děkuju Pánu Bohu za zatím zdravé děti (ťuk, ťuk, ťuk...).
|
dařbuján |
|
|
2.3.2010 23:07:43
Milá Aleno,máte můj obdiv.Jste úžasně silná a statečná mamina.Sama mám dva syny a vím co jsem prožila strachu při čekání na výsledky různých vyšetření,vůbec nevím jestli bych dokázala zvládnout vaší situaci a přitom se starat o další děti doma.Píšete,že už je z Barunky "velká" slečna.Tak vám přeji,aby, to všechno špatné už bylo za vámi a vy si užívala se svojí statečnou rodinou samé krásné okamžiky. |
|
|
2.3.2010 13:42:00
Při čtení tohoto článku se mi draly slzy do očí.Takový drobeček a už toho má tolik za sebou.PřejiVám,hodně štěstí a aby všechny starosti malou rychle opustily.
![]() ![]() |
Cimbur |
|
|
2.3.2010 13:13:26
Dobrý den Aleno,
i já mám Barunku narozenou předčasně (cca 30. týden) v říjnu 2008. A dělá nám už jen obrovskou radost, teď právě řádí se svou starší sestřičkou na motorce. Přeju Vám i Barunce hodně zdraví! |
Brebina, E+M |
|
|
2.3.2010 13:12:03
to je pravda, Eli byla o 400g menší než Matěj a jinak jí nic nechybělo, vše zvládala dobře, nepotřebovala kyslík, prostě v pohodě, akorát vypadala jako žabička, tak akorát do dvou dlaní. Zato Matěj si toho užil - viz přízpěvek výše.
Holky toho vážně více vydrží ![]() |
Verily |
|
|
2.3.2010 12:47:14
Tak i my měli tu "čest". Naše dvojčata se sice narodila 32+3, ale po transfuzním syndromu dvojčat. To je taková komplikace u jednovaječnuch dvojčátek, o které se obecně dost málo ví, ale ročně na ni v republice umře tak 60 dětí (mo-bi dvojčat). Takže kluci sice cca 1700g, ale ta adaptace probíhala stejně nebo hůř než u Barunky. Kromě umělé plicní a retinopatie zažili kluci vše, nCPAP, transfuze, neuzavřený otvor v srdci, cystičky na mozku, intolerance mléka, neuvěřitené výsledky rozborů, kdy krev ukazovala naoprosto nesmyslné parametry, poklesy tlaku, zavádění infuze do pupeční žíly i tepny, nedostatečné zásobení tkání kyslíkem - takže plícím hrozil pneumotorax a mozku krvácení... Byla to síla, ale po cca 8 dnech šli kluci z ARO na JIP, pak na IMP. Tak ještě stále měli dechové výpadky - to je FAKT normální že jsou, prostě pokud to prý není tak 2-3 těžké do hodiny, tak se dává jen kofein (podporuje zrání dýchacích center. No a po 4 týdnech jsme šli domů, já měla málo MM tak dostávali UM a ke konci pobytu nabírali i 50g denně!!! Dnes je jim 1 3/4 roku a jsou to neskutečná dráčata, kterým kromě alergie na mléko moc problémů nezbývá... Takže - bude dobře a Barunka je bojovnice. Mmch, holky mají mnohem větší šance přežít předčasný porod než chlapci - nějak se lépe adaptují.
|
SnowWhite |
|
|
2.3.2010 12:37:28
Tak to je Barunka stejne stara jako moje nejmladsi dcera, ta se ovsem narodila "jen" o mesic driv a stejne to pro me byl sok. Drzime palce a prejeme hodne stesti do dalsiho zivota. At je stejne urputna i v dalsich vecech jako uceni, rostaceni apod.
![]() |
Astrit |
|
|
2.3.2010 12:18:28
Deniso,máš pravdu - takových mužů jako má Alenka je málo, taky tiše závidím
![]() |
máma Barunky |
| • |
2.3.2010 10:37:31
Jéé, dobrý den, Lindo,
chystám se Vám napsat už pěkně dlouhou dobu mail. To moc ráda slyším, že už je to u vás s jídlem lepší, u nás to právě poslední měsíce nestálo za nic, kromě mléka jsme do Barunky téměř nic nedostali. Ale poslední dva-tři dny nastává nějaký obrat k lepšímu. Teďko právě snědla celou půlku ovocné přesnídávky ) nevídaná věc. Tak mám radost. Snad jí to vydrží.Moc Vás tedy s Adámkem zdravím a písnu konečně toho maila. Mějte se pěkně, Alena |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.