| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porodní váha? 730 g aneb Zázraky se dějí

 Příspěvky 110 z 47 [Dalších 37 >>]
8.4.2010 21:40:42
Náš syn Mikuláš se narodil ve 29.týdnu císařským řezem a to s porodní vahou 800 gramů. Na nějaké dozrávání plic nebyl čas - v poledne mi řekli, že pravděpodobně ještě večer musí díky nezodpovědnosti mého gynekologa těhotenství ukončit. Když nám řekli, že mimiko je o 3 týdny menší, než by mělo být a nemá ani kilo a je na tom podle minotoru hodně špatně,s naším miminkem jsme se rozloučili. Ale zázraky se skutečně dějí a to i u takových "rychlovek" jako jsme měli my. Navíc - náš Mikulda má k tomu všemu rozštěp rtu i patra (o tom jsme věděli od 20.týdne těhotenství)- a to byl další zázrak, že ještě před propuštěním z nemocnice zvládl v 36.týdnu "těhotenství" ještě v inkubátoru při váze 1980 gr.operaci patra. Z nemocnice se nám vrátilo odoperované miminko s vahou 2200 gramů, které teď úspěšně vykrmujeme (ale je to dřina), chodíme a hlavně doma cvičíme Vojtovku a zkrátka čekáme, jak se mu bude v prvním roce dařit. Do té doby, než jsme zažili tuto vlastní zkušenost jsme netušili, že i tak malá a ještě menší miminka lze úspěšně zachraňovat. Kvůli rozštěpu i těžké nedonošenosti k tomu (jsme pro doktory trochu rarita)jsme Mikuldovi založili jeho deníček na www.rozstep-nedonosenci.cz. Rodičům nedonošených miminek můžu říct jediné - medicína umí dnes skutečně zázraky, dokáže zachránit mnoho malinkých dětí i bez pozdějších následků. Ale i kdyby Vaše miminko nějaké následky mělo, jste jediní, na koho se může v tomhle světě spolehnout, proto jej neopouštějte a nebojte se požádat o pomoc mimo svoji rodinu - ve střediscích rané péče, u svého lékaře, pokuste se přizpůsobit rytmus rodiny v prvním roce potřebám miminka. Když to zvládáme my (rodina se dvěma dětmi + nedonošený Mikuláš s rozštěpem, kde je komplikovanější celodenní péče a krmení) bez babiček, na vesnici bez školky, služeb a dalšího zázemí, tak to zvládnete i vy...~3~
10.3.2010 10:32:49
ale z Vašeho článku to alespon z části pochopí. Popsal jste to dost přesně. Zažili jsme to také, miminko mělo 1200g. Děkuji za článek a přeju hodně štěstí a zdraví Vám i Vašim dětem.:-)
9.3.2010 17:04:12



Hledam maminku, ktera dne 5.12.2008 v Brne na "Obilnaku" porodila v sedmem mesici dvojcatka, chlapce a holcicku. Asi jsem posetila, ale prave tato zena se mi stala symbolem, mela v sobe tolik statecnosti a odvahy, ze z ni cisila a prechazela az k nam, ke mne urcite! Byly tam vsechny statecne~s~, ale ono se je jinak statecne, kdyz vam miminko vozi na kojeni a jinak statecne, kdyz jej ani videt nemuzete~a~.

A proc ji hledam? Netroufla bych se ptat, jak se jim vede, chtela bych ji jen rict, ze celou tu dobu, jsem na ne myslela a modlila se za ta jeji detatka, aby si je brzo mohla odvezt domu. Doufam, ze se tomu tak stalo a ze ji "cvrcci" delaji samou radost.

S pranim vseho dobreho, Katka a holky.~;((
8.3.2010 17:47:27
milý tatínku,děkuju za tento článek!jsem dětská sestra na JIRP a ten váš pohled na věc z druhé strany mi pomohl spoustu věcí si uvědomit,opravdu moc hezky jste to napsal a Barunka si teda prošla snad úplně vším,čím si bohužel všechny nedonošené děti projdou,ale zvládli jste to-všichni a moc vám gratuluju a holčička je velká bojovnice a já věřím,že vše zlé už máte za sebou,zdravím celou rodinu a všem pevné zdravíčko a už jen to nej
nadi12
8.3.2010 14:10:20
Děkuji za krásný příběh se šťastným koncem,vrátila jsem se tím o 3 roky zpátky,kdy se tohle dělo nám a přesně si vzpomínám,jak těžké to pro nás bylo..ta nejistota,ta hrůza,co kdyby..ale vše dobře dopadlo,jako u Vás a máme dnes už skoro 3 letého šikovného klučinu.
Velice Vás obdivuji,jak jste si to dokázal srovnat v hlavě a vše tak pěkně napsat..my nemáme z těch dvou měsíců žádné fotky,datumy si nepamatujeme,prostě jsme žili jak v tranzu a jen čekali až budeme moci ,,normálně žít,, a dočkali jsme se!Jen ten strach o dítě,toho už se asi nikdy nezbavíme.
Přeji Barunce v životě hodně zdraví,štěstí už má..že má tak báječné rodiče.
8.3.2010 9:36:27
Dobrý den, velice děkuji za "tatínkovský" pohled na předčasný příchod svého miminka. Připadá mi,že na tatínky někdy zapomínáme, protože většinou nedokáží popsat a " zveřejnit" svoje pocity a prožitky, týkající se tohoto přetěžkého období. Udělal jste to nádherně citlivě a určitě váš příběh pomůže a povzbudí dálší nové rodiče malých miminek! Patříte mezi ty šťastné rodiny, které celé to trápení a strachy dokázaly všechny spojit. Máte můj obdiv a hlavně držím palce a přeji moc štěstí!
Klára Csirková(Mikešek a Šimonek 28tt)~g~
7.3.2010 19:31:55
Dobrý den,
Barunce přejem jen to nejlepší do života a aby ji už nic zlého nepotkalo. Hlavně přejeme hodně zdravíčka, protože to bude potřebovat nejvíc.

I já jsem rodila předčasně (31+5tt) dnes již 6tiletou dceru, která vážila 1660g a měřila něco kolem 40cm. V nemocnici jsme si pobyli měsíc a půl a pak nás pustili domů. Musím říct, že jsme žádné větší zdravotní komplikace neměli a doteď je z ní zdravá krásná holka.

Chci Vám tím dodat hodně sil, že i když je předčasný porod vše se dá dohnat a žít "spokojeně"

Mějte se moc krásně a Barunku pozdravujte
7.3.2010 18:47:26
Tedy klobouk dolů a přeji MOC MOC MOC sil a hlavně, aby všechno už bylo jen to nejlepší... Ale myslím, že s tak skvělou rodinou a takhle úžasným manželem máte půlku vyhráno :-)

Držím palce, pěsti a myslím, na vás, je úžasné, že už takhle malinké děti mají naději :-)) Díky bohu za to :-)))))

Jsem teď 26TT a mám klid na lůžku kvůli čípku a říkala jsem si jak dlouho budu ještě bez šance.....
7.3.2010 17:55:41
Ty pocity při čtení těchto písmenek se nedají ani napsat. Jsem ve 13tt a breřela jsem u toho jak želva. Jak dojemné je číst,že takto pěkná slova dokáže napsat i muž a tak hezky to okomentovat.
Přeji jen samé štěstí,zdraví a aať malá krásně roste.
Fajna devucha
7.3.2010 0:38:13
My jsme si taky polezeli se synem na detske JIP, ac proti vam s porodni vahou 2,10kg a porodem v 36.tydnu jsme absolutni cvalici. Chtela bych vam vsak napsat, ze vim kolik stalo sil se vyrovnat s nasi situaci, kdyz syn nechtel papat a hubnul, pridala se mu zloutenka, kal moc jsem trpela, kdyz jsme cvicili vojtu a dochazeli pravidelne na neurologii, nastesti jsme meli kliku na paradni lidi at uz rehabilitacni pracovnici, nebo detskou neurolozku, ktere se chovalinaprosto perfektne, a proto vam drzim moc moc palce a preji mnoho sil do dalsi narocne cesty. My dnes mame doma dvouleteho, maleho breptu, ktery spoustu veci zvladl drive a lepe, nez deti narozene v terminu a s dokonalou porodni vahou. A proto verim, ze i vase Barunka vse zvladne a bude s ni sikulka jak se patri !!! A vam preji mnoho sil na tu dlouhou cestu rehabilitaci, vojty a neurologu...a nezapomente co nas nezkoli to nas posili. Mejte se moc krasne.
 Příspěvky 110 z 47 [Dalších 37 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.