| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bonding není bondage

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 203 [Dalších 173 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
2.12.2009 20:23:17
Mno, a taky může přestat dýchat den po propuštění v kočárku. Nebude na pozorovacích přístrojích celý život ... A monitor nemusí zafungovat, výhřevná deska se může přehřát a dítě uvařit - těch možností je tolik, na obou stranách.

k PD - jistě, pokud se s dr. cítíš dobře, je to pro tebe ideální cesta ~R^. Nicméně to neříká vůbec nic o realitě.
Dar
  • 
2.12.2009 19:03:19
Díky! Vyjádřila jsi to presne!!!
Dar
  • 
2.12.2009 18:57:20
Pardon za chyby a občasné chybeni diakritiky - pisu z mobilu...
Dar
  • 
2.12.2009 18:55:15
Holky,nechci šířit paniku, ale stačilo by si promluvit s jednou maminkou,u které při návštěvě příbuzných mimi dýchat přestalo a ani jeden nepoznal, ze dite nedycha...-mysleli,ze spí. Anebo s mamčou,která nakojila a usnul... Dle nálezu na moZku-minimalne pul hod.
No a s tím napojením na přístroje a odloučení od matky- zřejmě jsi nějak nepochopila,ze to ti zdravotníci nedělají z dlouhe chvíle,ale kvůli tomu, ze zřejmě z těch
apnoi muze mít díte třeba posleze poskozeny mozek. Nehledě na to, ze já jsem zastáncem toho,aby mimi i třeba na umělém dýchání bylo co nejdrive v kontaktu s matkou a co nejdrive ho dostala do náruče.
A k tomu spaní do roku s ditetem v posteli - 100x se nic nestane, po 101 se jeden s rodičů muže špatně otocit...
Znovu říkám,nesirim paniku,jen chci aby rodiče přemysleli a nepočítali s tím, ze to, ze mimi je v poho, je samozřejmost. A nepokouseli to...
A na domácích porodech se neshodneme-ať tak nebo tak PA není MUDr. A raději si vyberu porodnici, kde se PA věnuje matce v kratších intervalech než porod doma,kde proste ten Dr.,který problém umi řešit-samozřejmě nepodcenuji PA,ale opravdu není lékař...
leli
2.12.2009 16:46:22
Napadlo mě něco podobného u většiny reakcí, jenom proto, že někdo je spokojen se současným stavem, nebo mu nevyšel průbeh porodu podle jeho představ, nemusí kritizovat nebo zlehčovat potřebu bondingu u jiných. Když budu mít komplikovaný porod a prostě nebudu moct mít dítě u sebe, tak to přijmu, ale to, že mi někdo vezme dítě a nechce dát jen proto, že je to pro něj pohodlnější, tak to mi vadit nepřestane.
MarkétaP + 4 dcerky
2.12.2009 16:19:27
Vaal, to teda bylo hódně selektivní čtení ;)
jája
  • 
2.12.2009 14:57:00
taky nemám trauma z 3 hodinové separace, byla sem tak unavená po porodu, že bych dítě ani nebyla schopna vzít do rukou
Makyna+3
  • 
2.12.2009 13:50:29
Víš včem je problém, že tobě je systém schopen vyhovět - nemohla ses o dítě postarat, tak se starali oni - a například mně ne - byla jsem po porodu schopna se postarat, chtěla jsem se postarat, ale personál měl větší sílu, :-/. A to zdaleka nepatří "moje" porodnice k těm nejhorším...
viollin
2.12.2009 11:31:14
Tak já nevím, o čem to všechno tady je. Slovo bonding čtu dnes poprvé, tak mě zajímalo, co že to vlastně znamená? A říkám si, co to tu vlastně řešíte? Před porodem jsem o bondingu nikdy neslyšela. Kamarádky mě upozornily, že něco jako nával citu hned po porodu se dostavit nemusí, abych z toho nebyla potom překvapená. Nával citu jsem tedy neočekávala. Dceru mi po porodu na břicho nedali, neb jsem měla zkalenou plodovou vodu a přišlo mi logické, že nejdříve zkontrolují, zda je v pořádku. Porod jsem měla rizikový, dcera byla naštěstí zdravá jako rybka, se mnou to už bylo horší. Po převážení,zkontrolování atd. mi ji přinesli na sál a přiložili. To malé zcvrklé a ošklivé cosi se přisálo a celou půlhodinu se nepustilo. Nával citu se nedostavil. Neznala jsem bonding, takže mě to netrápilo. Následujících 24 hodin po porodu jsem nebyla schopná se dostatečně udržet na nohou, ztratila jsem hodně krve a nebylo tedy v mých silách se o mé naprosto zdravé dítě postarat. Moje holčička tedy dalších 24 hodin ležela v jiné místnosti a to scvrklé cosi mi bylo nošeno jen na kojení. Pokaždé se přisála, napapala, spokojeně usnula a pak ji zase odnesli. Nával citu nikde, ale netrápilo mě to. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu jsem se spíše tak trochu bála, že mi dítě přivezou a budou chtít, abych se o něj starala. Věděla jsem totiž, že při pokusu vstát se mi točí hlava a mohla bych upadnout na zem, a byla bych velmi nerada, kdyby se mi to stalo s miminkem v náručí. Jsem tedy vděčná sestřičkám, že si malou odnesly a těch 24 hodin se o ni staraly za mě. Netrápilo mě to. Malá při kojení vypadala spokojeně a já jsem se nestresovala. Z porodnice jsem odcházela jako šťastná spokojená nevystresovaná maminka, která se v klidu zotavila po porodu. Děkuji bohu, že jsem nevěděla co je bonding, že jsem neležela na posteli zmítající se v mukách s pocitem, že mé dítě někde zoufale pláče neb mi bylo násilím vyrváno z náruče. Mé dceři jsou 4 měsíce a mohu s klidným svědomím říci, že ji miluji a z jejího chování usuzuji, že i ona miluje mě. Nevím, kdy se dostavil nával emocí, nepamatuji si to, neřešila jsem to. Prostě to tu je a je to tak správně. Naši známí často říkají, že obě vypadáme spokojeně, pohodově a šťastně. Nemyslím si, že moje dcera utrpěla nějakou újmu, protože nebyla prvních 24 hodin se mnou, vím jen, že díky neznalosti bondingu ji na kojení vždy přinesli ke spokojené a duševně vyrovnané mamince, která měla jen trochu zdravotních obtíží. A tak si říkám, děvčata, proč to řešíte, proč se tím zabýváte? Prostě své děti milujte a neřešte proč a odkdy, lásku máme, abychom ji přijímaly a dávaly a ne abychom se v ní vrtaly. Na závěr ještě jednou děkuji personálu porodnice (FTN v Praze Krči) za to, že mi vyrval dítě z náruče a postaral se o něj v době, kdy já jsem toho nebyla schopna.
Vaal
2.12.2009 11:27:18
Margot, tak to si asi bonding neměla, páč musí být bezprostředně po vykouknutí dítěte z dělohy, nejlépe ještě s dotepávajícím pupečníkem. Protože Margot, víš ty, co se dělo s tvým miminkem těch 45 minut co jsi byla v limbu? Jaké hrozné věci? Co když ho třeba myli v Johnsonu, ha? A natahovali mu nožičky? Nebo nedejbože vrazili do inkubátoru na prohřátí~a~ Ta hodina separace po porodu je z hlediska délky života miminka celá věčnost, neví, zda se mu maminka ještě někdy vrátí. Navíc tím, že vykouklo na svět špatnou dírou(rozuměj, ne prcinou ~;)), mu přinese celoživotní špatnou imunitu, psychiku a problémy s dýcháním. Navíc ho nikdy nebudeš mít ráda tak, jako kdyby si rodila normálně a bylo přiloženo ihned. To všechno jsem se dozvěděla na serveru rodina.cz po asi dvouletém usilovném čtení.~;)
Já bych se toho dítěte zbavila jako vadného kusu.~j~
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 203 [Dalších 173 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.