| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila překotně

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 82 [Dalších 62 >>]
24.11.2009 17:09:24
zdarec take jem si prožila fofr porod,ono je težke určit ten spravny čas můj fofr porod byl již čtvrtý.
prvni dcera jsem rodila 16hodin,
druhe syna 3hodiny,
třetí dcera 8 hodin a
tak když do konce tehu meho čtvrteho ditka zbyvaly 3tydny

nenapadlo mě že porodim odpoledne v den kdy mě dopoledne prohlidl doktor neschledal žadny začatek ničeho 0-0-0
uvařila jsem poklidila a byli dve hod odpoledne a ja si šla zdřimnout nežli se mi vráti děti ze škole před 4hodinou pak jěště pro malou do školky to tam zajel manžel.
ja jsem měla sice nějake tušeni ale neměla jsem žadne kontrakce extra nic jen proste jsem měla divne tušeni.padlo 17hodin ja jsem zavolala mamce že mě začali kontrakce asi po pul hodině že byli sice jen dvě ale prostě to tušeni no....
že ji dovezu děti.

bylo 17:20když sme vyrazili s domu k našim jsem nedojela v autě mi z ničeho nic začali kontrakce po 2minutach takže manžel zaparkoval před nemocnici ivančice ktera je po ceste k našim smer brno.odvedl mě na porodni a že se vrati pro děti.....
setřička mi dala košilu at se převleču a že mě vyšetři no jo chapu ji kde ktera si muže dojit že rodi a porod v nedohlednu...
košili jem si dala obracene to se nedalo citila jsem že malej chce prostě ven...šupla jsem na kozu....porod asistentka mě chtěla zkontrolovat to vystřikla všechna voda ktera předtim ani kapku neodtekla a hned nato byl malej venku

v porodnici mě převzali 4.6.2009 v 17:40 a 17:45 byl mali venku
takže než manžel došel k autu byl naš prcek nasvětě..tak vzal děti s auta nikam nejeli a šli za mnou na porodni kde se mnou byli hodinku manžel za mě povyplnoval papiry protože sem nestačila dat ani svoje doklady....mamine jsem pak jen napsala že deti už nedorazi jelikož nas je už o jednoho víc...

super porod skoro bezbolesti a bez nastřihu ivančice super a asi dost zaskočena asistenka jedničku s hvězdičkou perfektni že ten fofr dokazala zvladnout tak abych neměla poškozenou hraz a obešla se tak bez nastřihu.....
dvě prvni děti jsem měla s nastřihem v brně u milošů třeti v břeclavě bez nastřihu a ted v ivančicich bez nastřihu taky....
raraši rostou a mam znich radost prcek ted spokojene s plnym pupkem spí aby ne je to muj malej tučnak váži už 10kg ve svem pidi věku a to jen kojim.a to jen asi 8x za 24hodin....
Radka + 2
  • 
24.11.2009 15:42:08
To mi připomíná kamarádku (čekala druhé mimčo), která byla za mnou na návštěvě v porodnici a říká: "Ještě mám dneska poradnu, tak si tam zajdu."
Tak tam zašla, doktorka jí řekla, ať jde na porodní sál, což jí přišlo směšné, protože jako druhorodička o porodu už něco ví, přece musí být nějaké kontrakce atd, že?
Na porodním sále si sundala kabát a kalhotky, přišla PA, že jí prohlédne, než přijde doktor, chytla hlavičku a řekla jí, ať zatlačí, že už budou ramínka :)

Dodnes to nechápe :))
Ecim
24.11.2009 13:17:01
Bumbi, mnohokrát jsem si kladla otázku, jestli jsem ihned po porodu zažila takový ten záchvat lásky, který se často popisuje, ale který většinu maminek nepřepadá a ony jsou z toho špatné. ~d~ Spíš to byl pocit takového unaveného, ale intenzivního štěstí. :-)Patřím k tomu typu maminek, které se s miminkem sžijí rychle. (Tím ale proboha v žádném případě nechci říct, že si připadám "lepší" než maminky, kterým toto trvá o něco déle.)
Druhý syn se narodil po deváté hodině večer, zhruba o dvě hodiny později mi ho sestřička odnesla. Ráno v šest hodin jsem se za synem běžela podívat na novorozenecké oddělení. Sestřička, které jsem si o synka říkala, přeslechla moje příjmení a přivezla mi jiného chlapečka téhož křesního jména. A mně to NEDOŠLO na první pohled, ale až po pár vteřinách, když jsem si přečetla jmenovku. Byl to DOST NEPŘÍJEMNÝ pocit. A ta sestra se na mě ještě utrhla, že jsem se měla představit, i když jsem se představila. Takže by se bývalo klidně mohlo stát, že by mi miminko teoreticky mohli zaměnit a já bych to nepoznala - aspoň ne hned.
Naštěstí mi kdysi moje maminka vyprávěla, jak jí kdysi v porodnici na kojení přinesli místo mě jinou holčičku a ona si toho nevšimla a málem ji nakojila. Ale opakuji, příjemné to nebylo.
Iris
  • 
24.11.2009 11:52:57

I počtvrté bych měla co vylepšovat, ale to už nemíním zkoušet :). Ale je to fakt těžké, každý je jiný, každému vyhovuje něco jiného, každý zvládá něco jiného,hrozí jiné komplikace.... A lékař nese za vše odpovědnost.

Co se týká miminka, u nás to bylo tak, že nejvíc v pohodě bylo to první mimi po medicínském porodu se spoustou zásahů. Dcera neplakala, zvědavě se rozhlížela, krásně se přisála. Ty další dva porody byly v podstatě přirozené (bez léků, nástřihu...), ale obě děti plakaly, nechtěly se přisát, byly podchlazené, takže musely na pár hodin do inkubátoru. Řekla bych, že pro mimi je porod pořádný stres, ale často to prožívá jinak než matka.

Co se mě osobně osvědčilo (ale není to univerzální návod, každý to má jinak): Být doma co nejdéle (můžu se libovolně pohybovat, odpočívat, dělat něco relaxačního - třeba si lakovat nehty), během té doby se tělo samo očistí (porod od poslíčků jsem poznávala podle toho, že společně s kontrakcemi přišel i průjem), na porodním sále jsem se pak ocitla až v druhé době porodní (nebyl čas na dlouhé monitorování, vyšetřování a už vůbec ne na klystýr) a s personálem jsem se pak dohadovala "jen" o poloze, nástřihu...
Alenka,2 kluci
  • 
24.11.2009 11:23:39
Ja taky mela hroznej prvni porod,2 a pul dne, druhyho jsem se bala jak cert krize, ale bylo to v pohode, byla jsem moc spokojena a trvalo to jen 6hodin dohromady. Taky jsem byla uz zkusenejsi a vedela jsem co chci, takze jsem byla usetrena zbytecnych bolesti rozeni v leze na zadech.
Bumbi&05,08,10
24.11.2009 10:37:31
Ecim, já jsem typ, že kdyby mě po porodu oddělili od mého čerstvého dítěte, velmi těžce bych s ním pak navazovala vztah. I tak ho navazuju těžce, trvá mi to, nejsem "lehký" typ, který miluje své dítě od prvního pohledu. Je to moje mládě, budu ho bránit zuby nehty, ale je spíš pudové. Láska se u mě dostavuje pomalu, v průběhu prvního půl roku, než si k dítěti jsem schopna vybudovat citové pouto.

Byla bych asi dobrá náhradní matka - dítě bych odnosila, porodila a předala ~d~
Bumbi&05,08,10
24.11.2009 10:33:04
Marty, u mě zůstal po porodu muž celou dobu, až do odchodu domů, a pak ještě 2 týdny. S prvním dítětem jsme šli domů po 4 dnech, s druhým jsme odcházeli skoro na minutu přesně po 24 hodinách.
Nechtěla bych zůstat po porodu sama, bez muže v cizím prostředí s rizikem, že budu muset bojovat o svoje dítě...
Mab
23.11.2009 23:53:27
Tatínek a řidič sanitky mne nesli na křesle po těch schodech dolů, sestřička by mne asi neunesla. Kdybych byla doma sama bez manžela, tak nevím, jak by mne snesli, asi bych šla po svých. Já teda chtěla po svých, ale to mi zakázali~t~
Navíc tatínek byl taky pěkne vyjukanej, u porodu být nechtěl a já ho takhle překvapila.
Ne jasně po bitvě je každý generál, taky dnes vím, co všechno šlo udělat líp a jinak. Ale proběhlo to takhle.
Honzík je zlaté miminko a s tátou jsou jedna ruka.
23.11.2009 22:44:59
Mně se při čtení článku vybavila poučka z nějaké knížky zabývající se "alternativním" vedením porodu (tuším, že to byl v diskusi zmiňovaný Partner u porodu), že do záchodu se nerodí. Já jsem se jí tedy řídila - jinak by se mi druhý syn taky narodil do záchodové mísy. Ale to bych to bývala neustála do příjezdu porodní asistentky, kterou jsem měla domluvenou pro plánovaný porod doma. Díky tomu, že jsem si poté, co mi došlo, že už opravdu rodím (asi 5 minut poté, co jsem vylezla z vany, kde jsem si v klidu 2 hodiny napůl pospávala ve vaně za nepravidelných nijak zvlášť silných a zcela nebolestivých kontrakcí, mezi nimiž byly i 20 minutové rozestupy), na tuto poučku vzpomněla, jsem přes úporný pocit, že se mi chce strašně kakat, ze záchodu slezla na všechny čtyři, snažila jsem se ze všech sil vůbec netlačit a vydžela jsem v této poloze celou půhodinu do příjezdu asistentky, která konstatovala, že leze hlavička (na čtyřech jsem pak také porodila - na dvě už jsem se ani nebyla schopná postavit, jen jsem od záchoda odlezla do obýváku, naštěstí máme malý byt, takže to byl jen kousek:-)). Jelikož jsem se děsně bála, že se potrhám, tlačila jsem jen malinko, takže se syn narodil až hodinu po příjezdu asistentky. Až po přečtení článku jsem zjistila, že to možná bylo dobře - riziko krvácení do mozku při rychlém postupu porodu mě tedy vůbec nenapadlo (ale díky tomu už vím, proč má můj synovec, mimochodem narozený v porodnici, epilepsii - porod byl také poměrně rychlý~;(().
Ecim
23.11.2009 22:30:28
V porodnici, kde jsem rodila, se to dělalo tak, že miminko zůstalo s maminkou zhruba 2 hodiny na porodním sále. Potom ho sestřička odnesla na novorozenecké oddělení a maminka byla odvezena na pokoj, kam miminko dostala tehdy, když si sama dokázala dojít na WC a do sprchy - nejdříve po 2 hodinách odpočinku. Protože mi bylo po porodu relativně dobře, nechala jsem si miminko přinést co nejdříve.
Když mi při druhém porodu lékařka řekla, že na epidurál je pozdě, tak jsem to přijala bez problémů. Když mi řekla, že kvůli nedostatku místa budu ležet na gynekologii a miminko mi odnesou na novorozenecké, kam ho budu chodit pouze navštěvovat, tak jsem to obrečela. Po druhém porodu jsem se zotavovala ještě o dost rychleji. Je mi líto, že jsem první dva dny nemohla mít svého chlapečka u sebe, ale na druhou stranu jsem šťastná, že to byla v porodnici jediná věc, která mi nevyšla podle mých představ. Personál se jinak velmi snažil a všichni dělali maximum proto, aby mohly být pak maminky co nejdříve se svými miminky. Za to, že byla porodnice přeplněná, nikdo nemohl.
Přesto se ale dovedu vžít do situace maminky, které je po porodu hodně zle a radši se napřed v klidu zotavuje, protože by třeba vůbec nebo skoro vůbec nebyla schopná se ze začátku o své miminko starat.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 82 [Dalších 62 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.