| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila překotně

 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]
1.12.2009 10:48:28
Já bych řekla, že je to krásný příklad toho, že porod je přirozená věc a opravdu každá matka, když se odvezdá své vnitřní moudrosti, tak to může dokázata sama. Samozřejmě jsou i výjimky a díky vyspělému zdravotnictví lze tyto výjimky zvládnout bez zbytečných rizik. Ženy rodí děti už opravdu dlouho:-). Porodem jaksi získávají důvěru v sebe a své schopnosti. čím více si do něj nechávají zasahovat jiné lidí, tím je ta sebedůvěra menší a pak se my ženy sažíme si ji vybodovat jinak a jinde.
Já když jsem poprvé rodila, před 24 lety. Taky jsem podvědomě cítila, že to ten den bude již odpoledne. Bydleli jsme tenkrát také naproti porodnici. Také jsem najednou věděla, že jdeme a šli jsme v 10 hodin večer. Ve výtahu se mě sestra vyptávala, jaké mám intervaly kontrakcí a když jsem řekla, že 5 minut, tak prohlásila, že jsem v klidu mohla zůstat doma. Ale já trvala na svém. Dostala jsem tedy klystýr a přivázali mě na porodní stůl a nechali samotnou. Jenže já jsem cítila, že už to bude a měla jsem strach co budu dělat, byla jsem bezmocná. Tak jsem začala volat, někdo přišel a vynadal mi, proč křičím, ale vzápětí se kolem mě všichni sběhli a Petruška se narodila v 11:45. Také měla pupeční šňůru kolem krčku a byla promodralá. Také byla v inkubátoru. A bohužel tenkrát nebyla možnost mít dítě u sebe. Myslím, že opravdu děti ví samy nejlépe jak a kdyse mají narodit. Dnes jí bude za chvíli 25 let a mám z ní velkou radost.
Ale tenhle zážitek z prvního porodu ve mně zanechal velký strach z toho, že se mi děti rozběhnou a někam spadnou z výšky. To kvůli tomu, že jsem byla sama přivázaná na stole a nemohla nic dělat.
Mab to zvládla krásně a je úplně jedno, že v tu chvíli seděla na záchodě.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
29.11.2009 0:05:20
Já jsem si taky myslela, že když mi dítě pohlídají, tak se naposledy vyspím. Ale chyba!!! nemohla jsem vzrušením a pocity štěstí usnout, tak jsem půlku noci zírala do stromu a myslela na mimčo.
Druhé mimi jsem si odvést nenechala. Vyspala jsem se líp.
Astrit
28.11.2009 16:32:55
Mně se ten záchod taky nezdá, promiň... Lepší mi přijde třeba sprchový kout, do kterého bych si klekla anebo i ta zem. Ten záchod mi přijde jako "hlavně neudělat nepořádek".
Lila,2holčičky
  • 
25.11.2009 18:54:47
U první dcery trval celý porod od prvních náznaků 12hodin. S druhou dcerou jsem byla otevřená a pan primář řek, že kdyby cokoli, abychom okamžitě přijeli. Den před termínem jsem měla tušení, že asi něco bude, manžel mě v noci odvezl do nemocnice se slovy, že určitě rodím. Nic se nedělo. Ráno se vyměnily sestry a jedna si mě pamatovala, protože první dcera byla před rokem narozená. Řekla, že mi zkusí dál klystýr a uvidíme. Měla pravdu. Okamžitě potom jsem začala mít veliké bolesti, stahy, jen jsem se vyprázdnila, honem na sál. Lékař nejprve konstatoval, že za hodinu se miminko narodí. Spletl se. Během 9 minut bylo po všem. Takže celý porod se vším všudy trval 20minut. Ani jsem nepoznala, že rodím. Setra jen prohlásila, že rekord nemám, nějaké mamince se to povedlo za 10minut. :)
Astrit
25.11.2009 14:07:16
jsme ve výhodě. Protože se bojíme, že to nestihneme a přijedeme pozdě, tak raděj jedeme do porodnice často zbytečně brzo, ale aspoň neporodíme doma:-))
Lenka
  • 
25.11.2009 10:08:47
Gratujuju k miminku. Též Mám zkušenost s překotným porodem, bylo to až moc rychlé, že jsem se ani nezapotila....
petra
  • 
24.11.2009 21:30:12
Přidávám se k blahopřání a gratulaci. Mně naštěstí porod začal odtokem plodové vody v 00,15, takže v 00,30 jsme s manželem vyrazili do nejbližší porodnice. Dojeli jsme v 1,00 a malý se narodil v 1,13. takže neodtéct mně voda, rodím taky neplánovaně doma. Jsem vděčná, že voda "rupla", tak úžasně jako autorka bych to určitě nezvládla.
Takže gratuluji a mimču přeji hodně štěstí a zdraví.
petra
  • 
24.11.2009 21:30:04
Přidávám se k blahopřání a gratulaci. Mně naštěstí porod začal odtokem plodové vody v 00,15, takže v 00,30 jsme s manželem vyrazili do nejbližší porodnice. Dojeli jsme v 1,00 a malý se narodil v 1,13. takže neodtéct mně voda, rodím taky neplánovaně doma. Jsem vděčná, že voda "rupla", tak úžasně jako autorka bych to určitě nezvládla.
Takže gratuluji a mimču přeji hodně štěstí a zdraví.
Dana S.
  • 
24.11.2009 20:27:02
vlastní zkušenost: po prvním porodu proběhlém v noci jsem dceru u sebe si nechala i poté co odešel doprovod. Chtěla jsem prostě začít se vším všudy (a cítila jsem že se to tak má). A po druhém také nočním porodu jsem syna po odchodu doprovodu a několikerém přiložení k prsu svěřila sestřičkám. Chtěla jsem si víc odpočinout, po zkušenostech s unavou po 1. porodu (a už mě tak nebralo, co se "má dělat")
Nivea
24.11.2009 18:33:25
Mab, moc blahopřeji - moc dobře si na tento příběh vzpomínám, s holkama na červnátkách 09 jsme se tomu divily a žasly zároven:)a taky svým zpusobem záviděly:))To jsem měla jeste pred porodem a taky jsem doufala, ze bude krásně rychlý...:)Opak byl pravdou a já byla v porodnici tři dny:)
 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.