|
|
3.11.2009 22:57:40
Ecim,
tak chvíli si na toho starýho hrát umí, akorát že ho to moc nebaví. ![]() Jsou zábavnější hry. Ale upřímně, nemyslím si, že bych u syna neměla "jakous takous" autoritu, i když je mi mentálně možná míň než jemu. On zas moc dobře pozná, kdy si nedělám srandu a ví, že když si srandu nedělám, nejede přes moje rozhodnutí vlak. |
Ecim |
|
|
3.11.2009 22:54:58
Monty, myslím si, že když je rodičovi mentálně sotva osm, tak si na starého nejspíš ani hrát neumí
A přetvářka při výchově, to je kapitola sama pro sebe. Když mi nedávno tříletá dcerka mé kamarádky naházela příbory do WC, tak mi to přišlo děsně vtipné (v tu chvíli mi bylo mentálně snad ještě méně než 8) a měla jsem sto chutí se začít smát, ale na druhou stranu jsem nechtěla kamarádce kazit výchovu. Navíc byl u toho i můj syn a kdyby viděl, jak se skvěle bavím, tak by do WC zajisté naházel všechno možné i nemožné jen proto, aby mi udělal radost. Vybruslila jsem z toho tak, že jsem kamarádce s vážnou tváří řekla, že se královsky bavím, ale z výchovných důvodů to raději nebudu dávat najevo, a smát jsem se začala až ve chvíli, kdy její dcera a můj syn odešli na druhý konec bytu. P.S.Mimo téma: Koupila jsem manželovi k Vánocům Rubín věčného Žida a moc se těším, jak si počtu. |
|
|
3.11.2009 22:33:10
To je sice hezký, ale co když je rodičovi mentálně sotva osm?
Má si hrát na starýho? :o) |
Ecim |
|
|
3.11.2009 22:31:21
Etrasko, pokud mají třeba 3 děti vždy 3 roky od sebe, tak by se to celkem pochopit dalo. Když mi bylo 10, tak jsem byla také hrozně ráda sama doma, chodila sama na různé mimoškolní aktivity a bez větších problémů i ohlídala o 5 let mladšího bráchu, ale přes noc bych s ním sama být nemohla.
![]() |
Ecim |
|
|
3.11.2009 22:24:06
"Myslím, že není problém si najít chvilku na to hodit se do pohody a cítit se dobře. Když se cítím dobře já, cítí se dobře i mé děti, jsem pro ně větším přínosem než vynervovaná. A těch 5 minut, které strávím v koupelně navíc, jim určitě neschází a naopak nám všem prospěje."
![]() ![]() ![]() ![]() Radko, DÍK!!!! Máš naprostou pravdu. Děti to opravdu těch 5 minut vydrží, nádobí a prádlo také, dokonce i když procházka místo 2 hodin trvá 1 hodinu 55 minut, tak se také nic nestane. Tohle by si měly přečíst všechny ty supermatky, které do mě roky hučely ty svoje nesmysly v tom stylu, že na úpravu zevnějšku si matka ani těch 5 minut najít nemůže (zato hodinu se vykecávat se sousedkou může, to problém není). Řekla bych, že jako matka mám velkou výdrž, nevadí mi mít děti v noci v posteli, každou chvíli za krkem, jíst za pochodu, během chvilky vychrlit x pohádek, proměnit se v libovolný počet zvířátek nebo dopravních prostředků, ale těch pár minut na hygienu a úpravu zevnějšku si vzít NENECHÁM. ![]() A jsem ráda, že s tímhle smýšlením nejsem sama. ![]() ![]() |
Radka, 04/06+12/07 |
| • |
3.11.2009 21:54:53
Ecim, taky Tě ráda čtu, řekla bych, že jsme naladěné stejně.
Připomněla si mi, když jsem po 6nedělí s první dcerou přišla do práce a kolegyně na mě zůstala zírat a řekla mi "jakto, že nejsi strhaná? jaktože jsi namalovaná?"... Docela mě to zaskočilo. Myslím, že není problém si najít chvilku na to hodit se do pohody a cítit se dobře. Když se cítím dobře já, cítí se dobře i mé děti, jsem pro ně větším přínosem než vynervovaná. A těch 5 minut, které strávím v koupelně navíc, jim určitě neschází a naopak nám všem prospěje. A jinak souhlasím, že zapojit tatku do hlídání a péče je jen ku prospěchu rodiny jako celku i partnerství. Od té doby co manžel občas hlídá ty naše dvě uličnice, už po mě nechce intimnosti denně.... |
paw 3 deti |
| • |
3.11.2009 21:32:10
Ty nikdy nezklamou a uz ve zbrojich vyrazily do boje.Hej holky ten chlapek vas nekritizuje on jenom premysli......
|
|
|
3.11.2009 20:12:55
Je to prostě borec. Už jsem měla možnost číst od něho nějakou knížku.A některé příběhy si pamatuji do teď. A v r. 1996 jsem ho potkala. Ač kněz tak je to pořádný řízek. Na první pohled by nikdo neřekl, že je to kněz.
|
Etraska |
| • |
3.11.2009 18:35:35
Taky se mi zdá divné, že už 10 let s mužem nikdy nebyly. Desetiletýmu dítěti přece nemusíš stát pořád za zadkem. Já jsem chodila v šesti letech normálně ze školy sama domu a doma sem se o sebe starala sama až do večera, než přišly naši z práce a vůbec mě to nevadilo :D
|
Ecim |
|
|
3.11.2009 18:00:03
Xantipo, teď jde ještě o to, jak s manželem hodnotíte to, jestli jste tak dlouho nikde nebyli sami, jestli vám to vadí nebo ne.
Já jsem na jednu stranu také dost úzkostlivá, když byl starší syn miminko, tak jsem ho nikomu nechtěla půjčovat samotného do kočárku. (Protože jsem si odpočinek mohla zorganizovat i bez toho.) A než bych děti poslala někam, kde by byly nešťastné, tak si ten odpočinek také odepřu, i třeba "z čistě egoistických důvodů, abych se necítila blbě". Protože co se odpočinku týče, tak se držím zásady, že má jít o odpočinek OBOUSTRANNÝ - rodiče si potřebují odpočinout od dětí, stejně jako děti si potřebují odpočinout od rodičů. Nesnáším přístup, že děti je třeba někam vyrazit (a doprovodit to ještě hrubými žvásty), aby měli ubohá maminka s ubohým tatínkem chvíli klid. Vím, jak mi v tomhle vadili jedni známí, kteří poslali malé dítě na tábor, protože chtěli být sami, a dítěti se tam strašně stýskalo a chtělo domů, ale rodiče si pro něj nepřijeli - čistě z důvodů vlastní pohodlnosti, protože si přeci řekli, že potřebují být sami! Takže dítě bylo na táboře velmi smutné, ale hlavně že si maminka s tatínkem - slušně řečeno - odpočinuli ![]() ! Než tohle, tak to to radši přeženu opačným směrem. |
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.