| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vybíráme školní brašnu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 55 [Dalších 25 >>]
olsche
13.8.2009 13:20:50
Váží 0,53 kg a to rozhodlo. Batohy od Topgalu váží kolem 1 kg. Jsou akorát na normálně rostlé dítě, náš malej s ní na zádech vypadá jako chodící batoh. Batoh s hodně hubenejma nožičkama.
13.8.2009 13:18:18
Myslím si že záleží na kuse- my máme batoh Topgal reklamovaný 2x během jednoho roku...(zipy-z toho první zip se rozbil 2.září před mýma očima skoro ,,sám")
Neteř ho měla taky a strašně brzy se oloupaly takové ty reflexní proužky kolem dokola...
Co je fakt-hezky sedí na zádech a lépe se do něj dávají věci než do aktovky-kterou měl syn v první třídě.
13.8.2009 12:22:54

Tak mi pak opravdu dejte vědět. Ty od Topgalu jsou moc hezké. Myslela jsem, že jsou i lehké, že to tu někdo psal. :-) Kolik váží to vaše?
MM, 2 kluci
  • 
13.8.2009 9:36:57
... (myslím ty tašky na kolečkách - říká se jim také Trolley).

Právě nedávno to řešili na německém webu podobném Rodině, kam také chodím, a tam někdo dal odkaz na nějaké vědecké studie týkajících se těch tzv. TRolleys. Vyplývalo z nich, že ty děti, když táhnou tu tašku na kolečkách, se musí jakoby pootáčet dozadu a že tenhle rotační pohyb, který dělají v podstatě pořád, škodí páteří víc než rovnoměrné i větší zatížení, nošené na zádech. Přišlo mi to docela logické.

My školní brašnu budeme řešit za rok. Myslím si že pokud bych já a jiní rodiče měli dojem, že ty děti toho nosí moc, tématizovali bychom to na rodičovské schůzce či jinak s učitelkou a muselo by se najít řešení - např. nechávat časát věcí ve škole, část doma... apod.

Co vím od jiných rodičů, je důležité dávat do batohu/aktovky opravdu jen to co je ten den potřeba, a nevláčet sebou ze setrvačnosti či "pro jistotu" pořád všechno. Uvědomělé paní učitelky to prý i dětem připomínají a vysvětlují... Tak uvidíme.
13.8.2009 9:08:02
Romano, to byly nezávislé testy, od SOS. Tam si to nikdo nemůže "objednat".~o~
13.8.2009 8:53:35
Na co tolik sešitů. U nás mají děti v některých předmětech taky víc sešitů, ale nosí si domů jen ten, co zrovna budou potřebovat, ostatní si nechávají ve třídě. Učebnici zatím nosili jen jednu denně, taď půjdou do třetí třídy, tak uvidím, jak se to bude vyvíjet, ale myslím, že naše učitelka má v tomhle dost rozumu. K tomu pití: občas nosím do třídy láhev se sirupem pro všechny děti a letos jim asi koupím pár kelímků, ať se jim to líp nalívá a mají je k dispoziti i ti, co si zapomněli doma láhev.
romana
  • 
13.8.2009 8:52:57
Já těm testům zas až tak nevěřím, to si zas nějaký kapitalistík objednal u nějaké firmy, aby mu vychvalovali jen Topgal... S německými výrobky jsem nikdy neměla problémy
romana
  • 
13.8.2009 8:52:32
Já těm testům zas až tak nevěřím, to si zas nějaký kapitalistík objednal u nějaké firmy, aby mu vychvalovali jen Topgal... S německými výrobky jsem nikdy neměla problémy
Verča
  • 
13.8.2009 8:50:31
Dcerka má dvoje učebnice a stejně má batoh těžký až hrůza. Mají totiž tolik sešitů a pracovních sešitů, že těch pár učebnic to nespasí. Jenom do češtiny: pracovní sešit, domácí sešit, školní sešit, seštit diktátový, sešit na přepis-opis, čtenářský sešit. Letos se půjdu domlouvat, jestli by nemohla ve škole nechávat i sešity, má čerstvě potvrzenou skoliózu. Loni jí to paní učitelka nedovolila s tím, že by si zapomínala odnášet sešity, které potřebuje doma. Ale to ještě na to neměla papír.
13.8.2009 8:48:18
Romano, nechci ti kazit radost, ale některé aktovky od Herlitze v testech dopadly hrozně - nic nevydržely, případně i měly špatnou konstrukci po ergonomické stránce.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 55 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.