| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sirotci

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1114 z 14 
Lenka, syn Daniel
  • 
6.6.2009 14:38:59
Dobrý den,
Váš článěk mě zvedl ze židle. Nevěřila jsem vlastním očím. Jak můžete závidět dětem v dětských domovech a ústavech??!! Nemyslím si, že zrovna tyto děti mají vše na co si vzpomenou....neznám jediný dětský domoc, který by se hromadně vydal do značkového obchodu a vybíral si luxusní oblečení, elektroniku atd.!! Tělesně postižení musejí ŽÁDAT o např. invalidní vozík, rehabilitační pomůcky!! Nemajívše zdarma a automaticky!! A hlavně, takovéto děti NIKDY nepoznali rodičovskou lásku, tu, která zahřeje, pohladí. Znají jen tety, které ač se snaží jak chtějí, nedokáží nahradit rodinu. Měla byste se nad sebou zamyslet a spíš být ráda, že máte dvě krásné zdravé děti. Mimochodem, mě táta také zemřel (autonehoda), bylo mi týden 12 let, mamka dostávla ana mě a sestru 4.000.-, je to málo, asno, ale dokázala nám zajistit krásné dětství a dospívání. podotýkám, že jsme neměi nikoho, kdo by nám finančně pomohl....
Takže, milujte své děti, nezáviďtě postiženým a opuštěným dětem. A snad si uvědomíte, že majetek, cennosti a peníze nejsou všechno.....
mumbaba
6.6.2009 13:23:49
nejprve se zeptám Vás: kouříte? Odpovíte-li ano, další moje připomínky ani rady se Vás už netýkají, přesto je napíšu. Ušetřit se peníze dají různými způsoby, první z nich je nekouření, další vaření domácích jídel, která jsou dobrá a jejich příprava stojí minimum, takže o to více zbyde na zakoupení potřebných surovin. Ty suroviny nemusí být nejdražší, značkové, a přesto mohou být zdravé - např.využít k nákupu některých odpoledních slev na čerstvé výrobky ve větších obchodech, sledovat trochu kde jaká věc co stojí. Peníze na nájem a služby platit vždy hned, ostatní až na poslední chvíli, nekupovat slazené vody v plastových lahvích,ale pít vodu z kohoutku,která je podle posledních výzkumů i v Prazue velmi kvalitní, případně koupit velké balení sirupu, stojí méně. Oblečení i značkové "lovit" v secondhandech, nakupuji tam ráda i já, ač už to nemám zapotřebí - ovšem radím vám z vlastní zkušenosti ze života se dvěma dětmi, z toho mladší syn je postižený DMO vozíčkář (dnes už 33 let), kdy jsem neměla kolikrát před braním ani na chleba, že dětem uděláte lepší službu do života, když jim vysvětlíte,proč nemohou mít vše, co vidí. Smrt táty je jistě zasáhla, a odezva dětí ve škole je nepříjemná, ovšem vy musíte dcery naučit i tomuto čelit, aby na otce aspoň mohly vzpomínat dobře v soukromí, i přesto, že jste s ním už nežila. Podpořte je v jejich nějaké dobré schopnosti, aby zjistily, že nejsou na světě jen pro to, aby trpěly a byly za posmívané. Nový mobil to vyřeší jen na chvilku. naučte je, aby se spokojily s tím, na co vlastním přičiněnímˇmohou "dosáhnout", a hlavně, nenechte se jimi vydírat. Sobě odpusťte, že nejste schopna být bohatá, úspěch je už to, že máte zdravé a jistě šikovné dcerky, púomozte jim přenést se přes pubertu, pak zbyde čas i na řešení vašeho osobního života z jiné stránky. Ale být matkou je to nejosobnější, co může být, i když jsou jistě dcerky jako normální děti občas "na facku". Veřte, že to přejde, budete-li důsledná, ale laskavá máma. vrátí se vám to.A já vám to přeju ze srdce.
wěrča
6.6.2009 12:11:12
musím reagovat na váš článek. Předně divíte se, proč syn vaší kamarádky bere vyšší důchod než vaše dcery.Výpočet sirotčího důchodu má samozřejmě svá pravidla a výpočty, takže skládá se e dvou složek - základní výměry a procentní výměry. Výše základní výměry důchodu činí 2 170 Kč měsíčně. K této částce se pak přičítá procentní výměra, která u sirotčího důchodu dosahuje 40 % procentní výměry starobního nebo plného invalidního důchodu, na který měl nebo by měl nárok seznulý. Takže proto. ale spíš mě na vašem článku zaráží, jak si stěžujete, co všechno mají děti v dětském domově či postižené děti. To už vůbec nechápu, navíc nepíšete pravdu, postižené děti nemají automaticky nárok ani na lázně ani na vozík.!!!!!Jsou na to poměrně tvrdé tabulkové pravidla.Nepřála bych Vám abyste si musela zkusit žebrat na úřadech o např.pomůcky pro tělesně postižené atd. Měla byste být ráda ,že máte 2 zdravé děti a ne závidět postiženým dětem jejich výhody, (které všechny navíc ani nemají). I kdyby brali rodiče postižených dětí 100 tisíc měsíčně,tak by to určitě hned vyměnili za to, aby děti byly zdravé.Nechápu, jak můžete závidět druhým takové věci.
lyana,2 děti
  • 
5.6.2009 11:07:08
Dobrý den,váš příspěvek mě spíš nadzvedl ze židle.Možná,když dáte své děti do Dětského domova,budete spokojenější,budou moci chodit s tetama nakupovat značkové věci,budou mít zaplacené kroužky,mobily a počítače.A vy budete spokojená,že jste je zajistila.
Pochopte,že jim nikdo nenahradí lásku a zázemí,rodinu.
Ohledně postižených,psychicky či fyzicky je to ještě horší,denně vědět,že lepší to už nebude,není to jen starání o miminko,ale dítě vyroste a stárne,a vy ho ,nemohoucího koupete sama,ať má 20 kg nebo 70 kg,bezvládné své dítě.
Proto stát platí lidem,kteří se rozhodnou pro důstojnou péči.Vše penězi nelze vyčíslit,slušnost a obětavost vyčíslit nelze.
Měla byste být ráda,že máte 2 zdravé děti,myslím že po rozvodu s manželem vám soud neustavil vyšší výživné na děti,než pobíráte nyní.
Co maminky s dětmi,samoživitelky,kterým tatínkové na děti nezasílají nic?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1114 z 14 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.