| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sirotci

 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]
3.10.2009 22:16:40
nejstarší dcerce zemřel tatínek v den kdy mě pustily z porodnice ,byl zavražděn ,přišla jsem o byt a absolutně netušila na co mám nárok ,poslední slovo paní ze sociálního odboru bylo - musíte se vrátit na své trvalé bydliště ,jinak Vám vezmeme dítě - to jsem měla přes 200km a otec tam žil spolu s alkoholem dost dlouhou dobu sám ,dnes po letech zištuji ,že jsem měla nárok od státu na finanční odškodnění či jsem určitou částku mohla žádat přímo po vrahovi ,nepíši to proto ,aby mě tu litovali ,dále vychovávám děvčátko z dětského domova ,které my řeklo u prvního vánočního stromu málo a bylo zklamané ,ale vše se dalo obrátit a dnes ,kdybyste dostali ,alespon třetinu lásky a vděčnosti od tohoto dítěte budete zářit až do léta , a nejmladší dvě děti ,sice jim tatínek pošle výživný ,ale to je vše co od něj uvidí ,synek stále čeká kdy přijede ,kdy zavolá ... ano je to drsná pravda ,ale je to jistota ,když táta zemřel ,než zažívat stále u dítete tu otřesnou bolest a zklamání ,když táta je někde .... jsem sama s dětmi a je pravda ,že opravdu záleží na hodnotách jaký dáte dítěti a jak ho naučíte v dané situaci zareagovat ,nejstarší dcerce byli tři ,když nastoupila do mš na maloměstě ,samozřejmě paní učitelky vyzvídali ,nebylo obvyklé ,aby se tam přistěhovala paní s dítětem do domečku sama , a malá jim jednoduše na jejich výzvědné otázky odpověděla - můj táta umřel - uzavřela tím jednu kapitolu drbů ... ano nedělejte ze sebe chudinku ani z dětí ,ale upřimně a konkrétně jim pomozte se vyrovnat ,nebojte oni nakonec pomohou vám ...
Maaa
  • 
3.10.2009 15:00:21
souhlasím - máme tatínka, neplatí nám nic...bo nemusí. stále se odvolává k soudu, táhne se to několik let. nikdo mi nic nedá, ani sociálka ani nikdo kolem. žiju jen z mateřské... a co?musím... možná radši žádný tatínek než de..l který si vzpomene jednou za rok když má narozeniny a čistí si svědomí že chce svoji dceru vidět.
22.6.2009 6:42:25
AHOJ ZUZANKO, MUSÍM TEDA TAKY REAGOVAT NA VAŠE STĚŽOVÁNÍ SI. JSEM MATKA 4 DĚTÍ, DVOJČATA A DVĚ HOLKY ,NIKDO SE MI NEPTAL, MÁŠ NATO JE UŽIVIT, PROSTĚ JSI CHTĚLA DĚTI TAK SI JE ŽIV, NA SOCCE MI ŘEKLI.TED MÁM VE VÝCHOVĚ VNOUČKA KTERÝ JEPOSTIŽENÝ, JE MU 19 MĚS. MUSÍME CVIČIT, JEZDÍM PO DOKTORECH, VLAL NENÍ ZADARMO, DOKTOŘI TAK, TAK JSEM DOSTALA ZTP/P, VYUŽÍVAM TOHO NEBOT CESTA STOJÍ DOST, A LÉKY PRO DÍTKO TAKY.JEN SE PODÍVEJ NA CENY KOČÁRKU PRO ZDRAVÉ DĚTI DO 10 TIS, KOUPÍŠ, ALE PRO NEMOCNÉ DÍTĚ STOJÍ KOČÁREK DO 50 TIS. POJIŠTOVNA DOPLÁCÍ JEN 20 TIS. KDE NATO MÁME MY MAMINKY BRÁT, NADACE TAKY NEMAJ PRO VŠECHNY PENÍZE.VÍM ŽE JE HROZNÉ BÝT NA MINIMUM, ALE DÁ SE TO ZVLÁDNOUT, KDYŽ JSOU DĚTI SKROMNÉ. MOJE DĚTI TY USTRKY TAKY ZAŽILY A PŘEŽÍLI. TAK TO ZVLÁDEJ V KLÍDKU A V POHODĚ. AHOJKY
Medvídek
  • 
11.6.2009 0:04:55
Nevim na co si stěžujete já sama jsem z rovedené rodiny a vim jak je to těžké vyjít z penezi a sirodčí důchod vám opravdu nezajistí život bez práce. Alimenty i u hodně bohátého tatínka by vám nedali dohromady důchody. A možná je lepší mrtvej tatínek než ten co se nezajímá a nezná ani datu narození dětí, a nebo ten co se napok zajímá až moc. Traumata jsou vždy dost špatná, tak jako tak se každý se musí postart, vyrovnat se sím sám.


8.6.2009 19:04:28
Myslím,že paní nezávidí postiženým ani dětem v dět.domovech.
Jen je naštvaná a ani se jí nedivím,kor když to porovná se svojí známou.
je to těžké a kdo to nazažil nepochopí.
Já sama takovou zkušenost nemám a doufám,že nebudu mít.
Nejhorší je posmívání dětí,to je děsné,ale za to mohou rodiče těch dětí.
Zase matky samoživitelky nemají nejspíš ani tolik jako sirotci.
Doba je zlá~;((
a nezbývá než trpět.
Přeji at se s holčičkami máte dobře.
8.6.2009 12:55:16
Nezlobte se, ale jste tu všechny mámy (aspoň předpokládám) a jste na paní jako vosy, jenom samý žihadla.... Dovedete se vcitit do její kůže? Ano, já vím, jste na tom třeba hůř, ale každý se se svým údělem vyrovnává jinak a když je někdo psychicky na dně, řekne (nebo napíše) věci který tak ani nemyslí. A potom se třeba diví, že ho to napadlo.... A je pravda že láska mateřská nade vše, ale když potom vidíte svoje děti jak smutně koukají po jiných, protože jiní mají to co oni ne, i když ví, že to mít nemůžou, potom je vám to líto. Přece jenom jsou to vaše děti a protože je máte ráda, chcete pro ně to nejlepší. A taky aby se jem děti nesmály. Ani mě není příjemné, když někdo řekne "no jo, to jsou socky." Ale když je paní bez práce tak co má dělat? Zajímá někoho že nemá na chleba? My doma vaříme, nekouřím, nekupujeme žádné zbytečnosti, na sebe už jsem si nic nekoupila roky(jsem na MD tak na co), a přesto jsme poslední dobou "socky" protože holky nosí obnošené věci a před výplatou se modlím aby se nevyskytly nějaké nečekané výdaje protože bych byla těžce v mínusu. Ale co nadělám, takový je život, nikdo vám dneska nic nedá zadarmo, nikoho nezajímá jak jste na tom. Můžete se snažit, a přesto to nejde. Tak byste mohly projevit trochu pochopení. A že v domovech mají značkový věci je tak trochu pravda. Nebudu to komentovat, bylo by to na dlouho a není to předmětem diskuze.
Romana, syn 6let, dcera 1,5roku
  • 
8.6.2009 10:08:48
Nerozumím jedné věci - pisatelka se evidentně potřebovala svěřit, evidentně je naštvaná a všechny jste se do ní hned pustily, dávate jí rady a soudíte jí...Proč?
Rady, jak ušetřit, jistě zná, ale to nic nemění na tom, že občas to člověka štve a tenhle server je snad od toho, aby si člověk ulevil a doufá, že najde spřízněné duše. Já tuhle situaci neznám, nemůžu posoudit. Ale mám nemocného syna, těžce jsem se s tím srovnávala, když jsem s ním byla opakovaně v Motole, tak jsem potkávala děti, které na tom byly mnohem hůř, viděla jsem je, ale dokázalo mě vytočit doběla, když mi nějaká maminka začala vyprávět, že můj syn na tom není tak špatně a že jsou na tom lidi hůř....Každý si to musí odžít, srovnat v sobě, smířit se s životní nespravedlností a rozhodně nestojí o to, aby ho někdo soudil.
Nesouhlasím s ní, myslím, že by s dětmi v DD neměnila, ale já bych to brala jako spíš takový povzdech.....Přeji vám všem hezký den a hodně tolerance!!!!
8.6.2009 10:00:34
Vaše děti mají mámu, domov... Jak můžete závidět těm, které tohle nemají? Není to snad mnohem víc, než nový mobil nebo značkové kalhoty? A Vaše děti jsou zdravé... Jak byste asi mluvila, kdyby některé z Vašich dětí - a to Vám opravdu nepřeju - bylo postižené nebo dlouhodobě nemocné? To nenahradí ani ty nejvyšší finanční příspěvky...
Všechno je to o hodnotách, měla byste se zamyslet, je-li Váš žebříček hodnot správný...
Iveta
  • 
6.6.2009 23:31:41
Chápu předchozí rozhořčené názory, ovšem chápu i pisatelku, která upozorńuje na chybu systému! Bohužel, větší spravedlnost v sociální rodinné oblasti u nás není. Není v pravidlech pro vyplácení mateřské (ty, co si zmenšily uvázek ve snaze udržet kontakt během mateřské, to schytaly s novými Topolánkovými zákony a nemohly pak požádat o nejvyšší MD-RD, a jsou tam i jiná úskalí...), leckteré ženy (SVČ, jak tu bylo popsáno kdysi)) jsou"bity" na rodičovském příspěvku, další živí své děti úplně samy, protože jim otec dětí nic neplatí...Mnoho z nás matek musí platit drahé hlídání, protože jejich děti nevzali do školky, i když daně platily stejné nebo i větší, než ti, jejichž děti se dostaly. Vše je tak trochu loterie.kalkulovat dopředu lze jen omezeně, protože životní situace i zákony se často mění.
Pisatelka má tedy pravděpodobně pravdu v tom, že i v případě sirotčího důchodu jedni sirotci dostanou více, druzí méně,i když logiku to velkou nebo vlastně žádnou nemá. To je co tu chtěla asi sdělit, tak to chápu, invektivy ohledně postižených bych raději vynechala, s dětskými domovy může mít pravdu v tom, že děti tam tedy hmotně nestrádaji (zatímco sirotci někdy mohou) - řešíme problematku rozdělení veřejných financí pro znevýhodněné děti, ne distribuci lásky a zázemí, což je věc jiná, v níž by DD stejně měly z větší části nahradit pěstounské rodiny.
Souhlasím s ní, že pravidla ve vyměřování těchto věcí by měla být jednotná, stabilní tj méně odvislá od dočasného politického melíru, veřejně společensky přijatelná a přijatá. Tyto otázky zůstávají bokem politického řešení i vzhledem k tomu, že lidé netlačí na jejich řešení, v politice chybí ženy obecně a až na vyjímky úplně ty, které by chtěly řešit tato témata.
6.6.2009 22:52:18
Dobrý den, nebudu komentovat co jste psala. Jsem mimochodem také poloviční sirotek. Moje maminka zemřela na rakovinu když mi bylo 15 let.
Mám jen malou poznámku k těm nadacím. Víte proč neexistuje nadace, která by těmto dětem pomohla? Protože ji jednoduše nikdo nezaložil. Mám syna, který se narodil s kompletním rozštěpem rtu, čelisti a patra. Počáteční šok je nepopsatelný a péče v prvním roce života byla velmi náročná a dodnes to nemáme jednoduché. Také neexistovala nadace, která by těmto dětem pomohla. Tak jsme ji (3 maminky) založily. Není to jednoduché, věnujeme tomu spoustu času a doufáme, že časem se nám začne dařit a naše práce bude mít smysl. Toť vše co jsem chtěla říci na téma nadace. Lucka
 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.