| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těhotenská poradna v Motole

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 22 [Dalších 2 >>]
Eva 31, Honzík skoro 4, další mimi v říjnu
  • 
19.5.2000 10:38:52
Káčo, díky.
Já jsem si myslela, že je k tomu nutná nějaká strašná technická vymoženost, která je dostupná jen na úzce specializovaných pracovištích a teď tohle. Jak to tedy já vidím v tomhle Absurdistánu bych se měla nejen rozhodnout darovat placentární krev, která některému dítěti může zachránit zdraví nebo dokonce i život, ale ještě si ten zákrok jako uvědomělá dárkyně zaplatit.
No nic, radši žádnou žlučovitost.
Díky za tu motivaci s tím vařením do zásoby - mě to u prvního dítěte nenapadlo, ale rozhodně se to s novorozencem na krku, resp. u prsu, děsně hodí.
A taky děkuji, že chceš dál psát i o novorozenečkovi. Sama dobře vím, že to nebude vždycky snadné najít si chvilku pro psaní, ale třeba to bude andílek a ne čertík. Taky spoustě novopečených maminek se to bude moc hodit. Vzpomínám si na ty hrozné stresy, když to pořád jen brečelo a my jsme se mohli rozkrájet a stejně to bylo na nic. V takové chvíli člověka povzbudí i to vědomí, že i jiné děti jsou takové, že to moje malé třeba vůbec není nemocné, že nejsem špatná maminka, když si s ním nevím rady atd.
Takže si užívej a odpočívej a nabírej sil, ať tě to tak moc nezruší a můžeš nám zase hezky psát.
Káča Skokanová, taky čekatelka
  • 
19.5.2000 9:47:19
Milá Aleno,

v poradně jsem byla jednak u sester a také u paní doktorky, která měla službu. Myslím, že tak to bude asi i u porodu.
Na kontrolu jdu jednou za týden.

Hezký zbytek těhotenství a krásné miminko!
Ahoj Káča
Káča Skokanová, 37. týden
  • 
19.5.2000 9:43:15
Ahoj Kamilo,

pokud budeš k mateřské před porodem přistupovat s tím, že se asi budeš nudit, tak se opravdu nudit budeš a nic Ti nepomůže.

Já to řeším jednoduše. Většinu věciček pro mrňouse jsem připravovala (prala, žehlila atd.) až když jsem byla doma. To mi zabralo docela hodně času.

Poslední dobou jsem taky stála u plotny a navařila jsem jídlo, který jsem šoupla do mrazáku. Přece jen ze začátku, až bude mimčo doma, nebudu mít na vyváření nějakých specialit asi tolik času. Takže si myslím, že o to víc času budu mít na miminko.

Na odreagování si čtu knížky a když jsem ještě mohla ležet pěkně na zahradě na lehátku na čerstvém vzduchu, tak to nemělo chybu. :-)

Televizi naštěstí doma nemáme, takže ty nekonečné seriály se mě netýkají, to bych u toho asi hodně zblbla.

Stále chodím jednou týdně na těhotenský tělocvik a nějakou tu teoretickou přednášku, takže to taky zabere něco času.

A v poslední řadě tu taky mám dalšího žrouta času - počítač a internet (ten je bohužel i žrout peněz).
Když to tedy shrnu, já se nenudím!

Hodně stěští v hledání zábavy.
Káča
Káča Skokanová, 37. týden
  • 
19.5.2000 9:16:59
Milá Evo,

ptala jsem se mého gynekologa, jestli taky neví proč pupečníkovou krev neodebírají např. i v Krči. On mi řekl, že je to všechno o penězích. Prostě pojišťovny nechtějí za takové úkony "navíc" platit. Stává se často, že pojišťovna něco neproplatí jen z toho důvodu, že to lékař provedl jaksi nad rámec toho, co bylo nezbytné v péči o pacientku.... :-((

Ale samozřejmě se zeptám a dám vědět, jestli se dozvím něco nového a jiného.

Ahoj Káča
Veronika (16. týden těhotenství)
  • 
18.5.2000 17:44:28
Katko, moc se mi líbí tvoje příspěvky. Je povzbuzující vědět, že i ostatní těhulky prožívají vpodstatě to samé co i já. Držím palce, aby všechno bylo v pořádku a trochu závidím, že to budeš mít již "brzo" za sebou. Doufám, že budeš pokračovat - zajímaly by mě především pak zkušenosti z porodu - chování zdravotnického personálu a taky ten odběr pupečníkové krve. Už jsem o tom něco slyšela a ráda bych věděla, jestli je to skutečně pak v reálu tak rychlé a bezbolestné.
Takže se drž a těším se na další příspěvky.

Veronika
Jarmila
  • 
18.5.2000 12:09:51
Ahoj Káčo,
děkuji za hezké povídání,rady, zkušenosti,pocity....často si tvé články pročítám.
Ráda bych měla v době těhotenství lékaře, kterému bych důvěřovala a vždy od něj získala všechny potřebné informace . Mám pocit, že jsi takového našla. Bylo by možné mi na něj zaslat nějaký kontakt?
Předem děkuji.
Přeji hodně štěstí a krásné zdravé miminko
e-mail hruba@mms.cz
magda (zatím bez miminka ve výhledu)
  • 
18.5.2000 10:16:58
Ahoj Káčo a Skoly, myslím, že jste vybrali moc pěkná jména! Anežka je sice také hezké (jmenovala se tak moje prababička), ale do dnešních časů už se moc nehodí. Mě se líbí klučičí Jakub a dívčí Kateřina (tím si nešplhám:)) nebo Alžběta (ta má na rozdíl od Anežky celou kupu různých tvarů od Bettyny, Betky, Bětule až po Alis či Albu - ale myslím, že mě řešení tohohle problémku ještě nějaký čas nečeká. Zatím a hodně štěstí vám všem třem:))
Kačko - piš dál, i když už asi nebudeš mít tolik času - ráda si tvé povídání čtu!!!!!
Zdraví Magda
Hanka, 2 malé dcery
  • 
18.5.2000 10:12:20
To víte, že ano (bude se líbit)! Naše starší je Jitka, říkáme jí Jíťo či Jituško, Jituli, tulíku, sluníčko, popř. mimi, mladší Eliška, říkáme jí (jsou jí 3 měsíce) Eli, Elíku, Eliško, Elišátko, kuřátko, žabičko, broučku, ještěřičko, mimi... ale musím říci, že NEURČENO Skokan/Skokanová zní zajímavě:)) - mohli byste mu říkat třeba neurčeňátko, neurčenko, neurčínku, neurčátko, nečátko....
Alena, 22. tyzden
  • 
18.5.2000 9:47:26
Ahoj Kaco a Skoky,
citam si Vas dennicek odvtedy, co som sa aj ja zacala pripravovat na materstvo. Moc Vam drzim palce, nech Vas drobcek pocuva a nech je hlavne zdravy. Takisto uvazujem ze odidem rodit do ineho mesta ako byvam, tak som tiez zvedava ake vstupne testy ma tam cakaju. Prisla si aj do styku s doktorom u ktoreho budes rodit, alebo si bola len u sestier, ktore ta skontrolovali? Ako casto mas potom chodit na kontroly?
  • 
18.5.2000 8:39:58
Mila pani Katerino, kdyz jsem cetla Vas posledni clanek z rubriky o e-miminku, napadlo mne se Vas zeptat, co vlastne clovek na te materske pred porodem dela. To se jenom chodi po lekarskych problidkach? Zacinam se obavat, ze se budu strasne nudit, protoze mame na mimino uz vsechno nachystane. A jinak jenom ty prohlidky? To teda neni moc rozptyleni. Diky za odpoved.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 22 [Dalších 2 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.