| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Má třetina nejmenších dětí vyrůstat v jeslích, jak navrhuje EU?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 937 [Dalších 917 >>]
20.5.2009 10:45:49
Ja jsem zapomel uvest ze to co jsem psal se vztahovalo k prvni polovine devadesatych let a tam byla dan ze zisku az 55 procent.
Teraza Horáková
20.5.2009 10:41:17
JÁ VÍM. jak jsem psala, široká rodina je už proškolená. Mj. u zaměstnanců docela "bodlo" zveřejnění mzdových nákladů na páskách, atd...... jenomže zkreslené představy mívá leckterý podnikatel a to je malér větší.
20.5.2009 10:37:40
Terezo, bohužel takhle ujeté představy u účetnictví, zisku a daních má značná část populace. Já bych chtěla vidět, jak by se tvářili zaměstnanci, kdyby si měli zaplatit všechno pracovní vybavení, které potřebují, asi by pochopili, jak to s těma daňovýma výdajema je, a vůbec by se jim to nelíbilo.
Teraza Horáková
20.5.2009 10:21:21
vždycky něco vykřikneš - viz. Dary. To prostě ty peníze musíš vzít a někomu je dát, abys dostal potvrzení.

Totéž s nákupy zboží, nejen, že máš zisk, ty ten zisk do toho zboží musíš investovat.

Osobně bych raději zdanila a zisk sbalila. CHápeme se???
20.5.2009 9:27:13
Danyelko, ono to cucání prstů fakt nebude kojením ~t~ Z mých dětí (dost dlouho kojených) si prsty necucalo ani jedno ~;)
adelaide k.
20.5.2009 9:18:44
Danyelko, tak tomu říkám generalizace ~;)

Např si nemyslím, že odnaučit dítě pít z lahvičky (s dudlíkem) je o tolik jednodušší než odstavit (u nás během 3 dnů u obou), pokud jde víc o "závislost" než o jídlo tak je jedno na čem.
Proč nutit dudlík dítěti, které ho nepotřebuje. A kolik je dětí, které si začaly cucat palec až po té, co jim byl ve dvou letech zabaven dudlík ~d~
20.5.2009 9:16:06
Mimochodem souseda nepřítel dudlíků má holku v 6TŘÍDĚ!!!!A ta při nervozitě si dodnes cumlá palec a v noci spí v rukavicích a ne a ne se zbavit jejího roztomilého cumlání prstíku z dětsví!

Nj, to se tak někdy seběhne ~d~ Já dudlík jako dítě měla - když mi ho sebrali, začala jsem si cucat palec - později to přešlo v okusování nehtů... toho zlozvyku jsem se zbavila až přechodem na střední školu ~;((
20.5.2009 9:09:15
Danyelko, a z čeho usuzuješ, že si kojené děti cucají prsty, moje děti si je necucaly. Prvorozené mělo dudlík, i když trochu omezeně, jen na spaní a to jen doma, ne v kočárku. Druhé dudlík nemělo. Zdravé děti mám obě. Ono bohužel to kojení zlepšuje imunitu statitisticky významě, ale někdo holt je ta vyjímka. To je smůla, přála bych všem dětem, aby byly zdravé bez ohledu na způsob výživy.
20.5.2009 8:46:02
Některé z vás tady diskutovali o prospěšnosti kojení...nevím ke komu se přiklonit. Starší dceru jsem kojila měsíc a ze zdr. důvodu jsem s tím musela skončit, dnes je dceři 11let a naprosto zdravý jedinec /1x za život antibiotika/ ml. dcera kojena skoro rok a půl a jde z nemoci do nemoci a k tomu se jí nedávno přidal atopický ekzém. Co se týká lahvičky a dudlíku to vyhodíte během pár vteřin a holt tři dny jsou kritické, ale zkuste vyhodit prsa a cuckací prstík...Mimochodem souseda nepřítel dudlíků má holku v 6TŘÍDĚ!!!!A ta při nervozitě si dodnes cumlá palec a v noci spí v rukavicích a ne a ne se zbavit jejího roztomilého cumlání prstíku z dětsví!
meggy
  • 
19.5.2009 23:10:49
No v Madarsku je materska uz hodne dlouho dva roky. Tedy ta skutecne placena materska (kde maminka mohla dostavat az 65 procent platu bez horniho omezeni). Ale doma muze zustat az ctyri roky, ale to pak uz dostava necely dva tisice korun. Ale diky tomu tu jesle nezrusily a funguji. A pro maminky, ktere bud musi do prace s financnich duvodu, anebo protoze si ve sve profesi nemuzou dovolit nekolikaletou pauzu je to docela uleva. A jesle stejne jako skolka jsou tady zdarma. A srovnavat jesle pred triceti lety a dnes, to je jako srovnavat v SKODA MB 100 a Superb. Svet se vyviji, protoze rodice maji jine naroky.
Proste v Cechach jesle opravdu chybi. Je fakt, ze dite ma byt idealne s maminkou co nejdele, ale v realnem svete vsechno proste nefunguje uplne jak ve snu. Je fakt, ze kdyz prodavacka nebo sekretarka zustane doma 5 az 7 let tak s profesniho hlediska asi vubec nic nepozna. Ale uprimne, kdo by si nechal vrtat zub od zubarky, ktera se vrati po petilety matersky se dvouma detma? Takze mozna by nekdo mohl jeste tuhle myslenku dotahnout a a vyloucit zeny coby potencialni matky z VS studia a to by teprve byly uspory verejnych rozpoctu!!!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 937 [Dalších 917 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.