| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Syndrom kočárkového stresu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 117 [Dalších 87 >>]
7.4.2009 20:43:35
Já se fisperandy zastanu, napadlo mě to samé, co jí. Pravda, mám jenom jedno malé dítě, ne dvojčata, ale bavíme se tady o matkách s dvojčaty a alespoň v této části diskuze se k tomu žádná nevyjádřila. Nakupuju většinou sama, když je s malým manžel, bez něho je to složitější, i když se to zvládnout dá (nedávno byl v nemocnici a ještě se doléčuje - mám to z vlastní zkušenosti). Máme ovšem auto, bez toho by to bylo krušné. A z obchodu už mě zdvořile vykázali několikrát, i s normálním kočárkem.
Hanka
  • 
7.4.2009 20:25:11
Ano, ten znám! Taky tam nenakupuji z principu. Obchod s děským zbožím, s dostatkem prostoru, kde zakážou kočárek? Ať se jdou se svým zbožím vyfotit.
Diva.Bara
7.4.2009 20:05:05
Jano, nepochopila jsi o čem článek je. není to o tom jestli dávat bio, kravské mléko, jestli kojeit nebo nekojit. je to o tom, že někteří lidé (ne jen maminy s kočáry - obecně, ale i invalidé, apod) to prostě mají ztížené, že se na ně nemyslí. kolik úřadů je bezbariérových? kolik bezbariérových mhd busů jezdí? jde o to se ozvat, říct že to není v pořádku.
kreditka
7.4.2009 18:30:27
Přesně tak
7.4.2009 16:11:58
Já jsem tento problém nemusela řešit,ale mám pár maminek v okolí,které dvojčátka mají. Ale pokud nejsou lidé lhostejní a vidí,že je někde nějaká potíž s kočárkem tak pomohou a nedělají zle kvůli tomu,že se někam kočár nevejde.A ještě říkat něco v tom duchu,že si za dvojčata může sama.A podobné chytré mravokárné řeči.Zrovna v tomhle jsou třeba dva.

Například i kočárek pro jedno dítě je problém protlačit turniketem do obchodu.Vím to z vlastní nedávné zkušenosti.Naštěstí tam byla paní prodavačka,které spící malou ochotně pohlídala před pokladnami,abych si mohla nakoupit.
7.4.2009 15:36:27
Já si pamatuju, že můj táta chodil domů ve tři hodiny odpoledne. Máma měla skoro celé odpoledne, aby si zařídila, co potřebovala a táta nás doma hlídal. Dneska můj manžel přijde nejdřív v půl šestý. Tady kolem nás (centrum Prahy) zavírá většina obchodů v šest, takže když ho s klukama nechám doma, mám půl hodiny na všechno. A to vím, že manželé mých kamarádek chodí domů ještě mnohem později. Takže skutečně jediné možné se mi zdá jet do nákupního centra v sobotu dopoledne a udělat všechny nákupy na zhruba 3 neděle na jednom místě a najednou. Je to i odpověď na otázku, co dělají matky s dětma v nákupním centru :).
Jitka + dcera 12l.
  • 
7.4.2009 14:50:04
Nejsem tak stará - 42 let a pamatuji si to naprosto jasně. U nás dodkonce před obchoďákem velikosti asi půlky Bílé Labutě stávala celá řada kočárků s miminama. S holkama jsme je tam chodívaly odpoledne houpat... Je to nějakých 28 let zpátky...
Peg
7.4.2009 14:08:45
V jednom obchodním entru v Ostravě je Chicco shop s cedulkou zákaz vstupu kočákum, nikdy jsme tam nic nekoupila už z principu!!!
7.4.2009 13:31:56
Ahoj, nečetla jsem diskuzi, asi to tu už někdo zmínil přede mnou. Bydlíme v centru Prahy a řeším stejný problém s jednokočárem. Nemůžu skoro nikam. Nejhorší je Schleker drogerie, mám tu dvě, do jedné je úzký vchod a hned za ním 4 schody, ve druhé nejsou schody, ale zase je tam tak úzká ulička, že neprojedu. Nemůžu do nejbližší samošky, na poště je úzká ulička a tolik lidí, že se tam s kočárem nevejdeme. A mohla bych pokračovat pořád dál. Občas mně to dost drtí. Pořád se s dětma nějak nepočítá. :( Mějte hezký den.
7.4.2009 13:23:23
Copak stres kočárkový, ať už se jedná o mono nebo duo kočár, ten se dá vydržet, za rok, dva je pryč. Ale tak mě v souvislosti s článkem napadlo, že ČR bude mít novou diagnozu, která se týká všech dětí a rodičů nyní na RD. Tou diagnozou bude MATEŘINKOVÝ STRES. Neboť s babyboomem se problém mateřinek stává čím dál palčivější a pochybuju, že se ho podaří vyřešit během několika nejbližších let. Tudíž všichni rodiče malých dětí budou za pár let řešit otázku "Kam s ním".
Bohužel bude následovat stres školní, protože alespoň v okolí Prahy začínají být i základní školy nehorázně nacpané.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 117 [Dalších 87 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.