| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Syndrom kočárkového stresu

 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]
27.4.2009 15:20:06
Kdo z Vás si to vlastně vyzkoušel? Kdo dvojčata nemá,ten neví o čem to je. Je pravda,že ne vždy je to med. Ať už cestování nebo colkoliv jiného-nákupy,volný čas... Je to prostě náročné. Já už to absolovuji 2 roky a mám stresy nejen kočárkové... Nebudu se rozepisovat o MHD,kdy každý,kdo vidí kočárek pro 2 - tak uhání rychle k jiným dveřím-to známe všechny.Pak pokladny pro vozíčkáře-tam vždy stojí největší fronta-i když každý může do kterékoliv jiné. je to o toleranci,která je velmi-velmi vzácná. Málokdo ji má v sobě - ať už prodejci,či spoluobčané.Proto musíme být silné a spoléhat pouze sami na sebe a věřit,že bude líp.
19.4.2009 11:06:42
To fisperanda

Většinou o nákupní centra tolik nejde,jako o taková,ale o obchůdky v nich. Ano,nikdo nás tam nakupovat nenutí,ale .... Jsem s dítětem sama,rodiče mám 120km daleko,rodičák nic moc,opravdu je pro mě výhodnější,zajet 2x za měsíc nakoupit do velkého nákupního centra(vyjde mě to levneji než 3x týdně nákup v malém městě či vsi a ne vždy také seženu vše co potřebuji a na nákupu strávím půl dne místo dvou hodin ve velkém centru). Ano ,nemá každý tu možnost jako ty si to zařídit.Já třeba musela malého nosit všude s sebou od jeho měsíce,kdy sem mu začala vyřizovat RL a další věci po úřadech a je pravda,že do jeho 6ti kil sem ho raději nosila v autosedačce nebo šátku(a to jsou lidi ještě víc uštěpačný a jejich poznámky jsou oprvdu nevybíravé),protože s kočárem sem se nikde nedostala:-(

A ještě k těm problémům.Třeba v rokycanech v drogerii DM sem měla obrovské problémy projet mezi regálama s jejich pidi vozíky a na nich umístěnou autosedačkou:-( Musela sem popojíždět s jejich stojanama atd,až sem raději začla jezdit do plzně do Olympie,protože tam můžu v pohodě i s kočárkem a bez stresu. Jinak úzké uličky jako jsou v bille a jinde pro mě byla lahůdka i v těhotenství,nejednou mi pomáhali vyndat nákup lidi okolo,když viděli že se tam opravdu s bříškem v8mém měsíci nevejdu. Jinak asi sem zatím měla štěstí na lidi,protože se mi ještě nestalo,aby mi někdo nepodržel dveře nebo nepomohl s kočárkem přes schody atd. (občas se ani nedivím,že některým maminkám nikdo nepomůže,když se permanentně tváří,jako by jim někdo "ukradl všechny hračky",tzn jsou naštvané,mračí se a ještě mají všelijaké hrubé připomínky ) S úsměvem jde všechno líp a když se směje maminka i miminko,najde se hodně ochotných lidí(nevím jak je to u dvojiček,to nedokáži posoudit),kteří pomohou i bez toho,aby je člověk musel žádat ;-)
kik
  • 
15.4.2009 17:45:14
Ale rika se tam take, ze

f) stavba pro obchod je stavba, která obsahuje celkovou prodejní plochu větší než 2000 m2 (například velkoprodejny, nákupní střediska, obchodní domy),

kačka
  • 
13.4.2009 21:35:07
Uplně nejlepší je, když přijedeš na vlakovjé nádraží, dvojčatový kočár, v něm roční děti, které nechodí a potřebuješ se dostat na třetí nástupiště. V tu chvíli mi oznámili, že výtah je pokažený, tak jsme se strojvůdcem a výpravčím rvali ten široký kočár přes koleje, divím se že mu neupadaly všechny kola. Pak přijel vlak, klasický zelený vagony s vysokými schody, kočár musel do nákladovýho prostoru a já s oběma dětmi v náruči, na zádech batoh a pokoušela jsem se vylízt do těch vysokých schodů. Nebýt průvodčího který mě zezádu držel, tak se i s dětma válím pod vlakem. Pak jsem musela kus cesty jet autobusem, kočár se opět nevešel dveřmi, tak vysadit děti, nechat je chvíli válet na chodníku, kočár zešikma nandat do autobusu, nandat do něj řvoucí děti, a to celé absolvovat znovu až jsme byli na místě. Po těchle zážitcích už jezdím jenom autem.
kačka
  • 
13.4.2009 21:11:41
Tak já takhle vozím pod těma bimbákama dvojčata. Jedno sedí přímo v koši a druhé na tom sedátku. Ty oranžový nadzvednu a krásně projedu. Vypustit dvojky na volno, tak nenakoupím, když mám velký nákup, tak beru dva vozíky, v jednom mám děti, v druhém nákup. Jezdím sama na nákupy.
matahari+T 06+A 08+S 10
13.4.2009 9:26:49
pul roku jsem pouzivala souroznecký kočarek - kde jsou deti vedle sebe - a potvrzuji...HOROR. I kdyz byl rozchod kol 79cm, stejne jsme malokdy 80cm dvermi projeli. Deti jsem nechavala před obchodem, u kasy, kde zase ale strasne prekazeli a nakupy se podobaly sprintu po obchode bez košíku pro konkretní 2-3 veci (plinky, sunar, vlhcené ubrousky) a domu! A to nemluvim o MHD, kdy kočar se dvemi detmi važí přes 40kg a uzvednout ho do vysokého autobusu, hlavne dopoledne, kdy jezdí samí duchodci, pomuze malokdo. HLavne musim pokárat MHD Praha z a linku 136, pokud byl v rade uveden nizkopodolazní autobus, na který čekaly maminky jako na spásu, zasadně přijel vysokopodlažní a když už přijel ten nízky, byl už plný kočarku a řidič my oznamil, že max. 3 kočárky a víc ani tuk a at si hodinu!!! počkam na další.....
13.4.2009 7:32:19
Fisperando, tak to jsem se zasmála. Jednu babičku máme v Brně (jsme Pražáci) druhou přes celou Prahu,obě pracující. Manžel, pokud je v práci, tak odchází okolo 5, vrací se, až když dítko spí. Auto nemáme - ono je totiž někdy i dobrodružství jet s nákupem a kočárem MHD a to i když jedeš nízkopodlažní tramvají (například výstup na zastávnce Lipanská). Do nákupních center nechodíme téměř vůbec, ale už se mi stalo, že jsem stála 5 minut ve frontě v Bille a u pokladny jsem zjistila, že kvůli chladícímu boxu neprojedu (nemám dvojčata), takže jsem si musela stoupnout do jiné fronty. A pokud jdu nakoupit do malého krámu, například zdravé výživy, lékarny, tak pouze s dítětem v šátku, s kočárem bud neprojedu nebo nezdolám 2-3 schůdky.~o~
Vážný
  • 
12.4.2009 21:55:02
Vyhláška Ministerstva pro místní rozvoj č 137/1998 Sb., o obecných technických požadavcích na výstavbu, § 52 odst. 3. Stavby pro obchod. Nejméně u jedné pokladny každého oddělení musí být zajištěn průchod o šířce nejméně 900 mm a manipulační plocha ve výšce nejméně 800 mm na podlahou. Nejmenší průchozí šířka mezi samoobslužnými prodejními pulty musí být 1800 mm. Při stavebních úpravách stávajících staveb může být nejmenší šířka mezi samoobslužnými pulty nejméně 1500 mm.

Bez splnění těchto předpisů by neměl být příslušný obchod zkolaudován, ani vydáno stavební povolení. Moc se to nedodržuje. Pokud je ulička zastavěna zbožím, může jít o problém např. požární (únik postižené osoby). Škrtnutý kočárek je zřejmě důvod ke stížnosti na živnostenský odbor.

Tohle jsou standardy obchodu, aby to u nás nevypadalo jako na arabském trhu.
11.4.2009 21:34:27
NO TAK TO MĚ PŘED OBCHODEM NECHÁVALA :-( BOUŽEL JEDNOU I ZAPOMĚLA PŘED URALEM PROTOŽE VYŠLA DRUHÝM VCHODEM!! ~q~~q~~q~ NORMÁLNĚ SI NAKOUPILA ŠLA DOMŮ ASI PO 10TI MINUTÁCH CESTY ZJISTILA ŽE JÍ NĚCO CHYBÍ ~a~
Cita
9.4.2009 16:57:17
No já myslím, že sem tam nějaký ten nájezd, širší vchod, nebo větší výtah by nikomu neublížil..snažím se to navrhovt alepoň u nových staveb..počáteční náklady se zvýší minimálně, komfort maximálně..až budu na vozíku, bude se mi to hodit..

Když si nikdo nebude na nic stěžovat, nic se nezmění..

Jen stěžovat si tady, je drobet zbytečný..
 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.