| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porodní zkušenost nevidomé maminky

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 86 [Dalších 56 >>]
29.3.2009 1:32:28
Mám zkušenosti s malousestrou je o 21 let a jeden den mladší. Když mi lezla po zemi, nádherně plácala ručkama a tak jsem ji na lině slyšela. A další věc. Když mi leze maličký pozemi (teda náš zatím jistě, že ne), musíme si říct, s ostatními, že je dítě na zemi a dávat pozor a poslouchat, kde je. Navíc já, protože ještě do osmého měsíce jsem vychovávala vodící psy pro nevidomé od štěňat, tak mám byt tak zajištěný (neprovozuju ubrusy, mám zajištěné zásuvky, nemám kytky - muž je alergycký) a to jsem měla jen skrz štěňátka. A skrz Venouška? No nebojte, to ještě zvýším opatření.
A až začne chodit? Dostane na botičku rolničku. Ne nebojte, nebude ho to deptat. Kamarádka tu byla ze synem a ten dokonce měl botičky s maličkými rolničkami přímo z obchodu. A víte, jak se mu líbilo, že mu cinkají nožičky?
Tak asi takhle.
A jak již jsem řekla, velice rádca odpovím, ale napište mi raději na soukromo.
Romča
29.3.2009 1:09:06
Nedá mi to ještě nereagovat.
Ono totiž pro mě a mého manžela již bylo veliké vyznamenání od lékařského personálu, který se s námi až dojemně loučil. A ta paní, která psala, že bychom asi neměli mít děti přece by nám prcka nedali a neloučili by se s námi tak nádherně.
Vždyť mě propustili jako každou jinou mámu domů a co víc, některé jsem již potkala. A všichni nás chválí, jak jsme s Venouškem vitální.
Pro ty, kdo neví, jak se pohybuju. Jsou dvě možnosti. V levé ruce mám svoji vodící fenečku a v pravé táhnu kočárek za sebou.
To mi moc nevyhovuje teda při přepravě do města. A tak chodíme v šátku. A to je nádhera. Malý je tam šťastný, brouká si a já mu stále povídám.
A ti, co jste šátek ještžě nezkusili, vyzkoušejte, úvazy ráda poradím. A věřte, radila jsem už vidící mamince a to mě hřeje u srdíčka, že jsem mohla pomoci.
Tak asi tolik.
Jsme šťastni, že Venoušek roste a že je rád s námo.
Romča
29.3.2009 1:06:13
Ten dokument byl úžasnej, myslíme-li ten samej. Pár sluchově postižených, pár zrakově postižených a pár kdy maminka byla na vozíčku. Koukala jsem i na reprízu a prořvala jsem to durch. Bylo to úžasný. Ti zrakově postižení s dvěma dětmi na výletě. Táta dítě v krosničce, máma v kočáře, který táhla za sebou aby mohla jí normálně s bílou holí. Lilo jak z konve. Došli na autobusovou zastávku, nastoupili, kočár vynesli, vystoupili a hnali se na kopec.

Ti sluchově postižení byli taky úžasní. Taky si ale myslím, že postižení sluchu lidi izoluje víc než postižení zraku či tělesné postižení. Tatínek o sluch přišel postupně, tak měl lepší výslovnost. Maminka měla horší výslovnost. Pomáhala babička. Taky si pak pořídili druhé dítě. S prvním měli tuším chůvičku předělanou na světelné signály, s druhým měli "jištění" přes starší dítko.

Ta maminka na vozíčku zase měla dítko přivázané na šňůře k vozíku, aby jí neuteklo. Koupání miminka byla pěkná anabáze. Ono otáčet se s vozíkem a jet pro něco zapomenutýho není stejný jako otočit se na nohách a popojít. Taky si pak pořídili další mimčo.

Sama mám tělesně postižené rodiče. Ne zásadně, ale život to znesnadňuje. Taky jim lidi říkali že by neměli mít děti, někteří by jim mě byli schopni vyčítat dodnes. Já jsem zdravá a mám zdravou dceru. Moji rodiče jsou skvělí (táta už nežije) a jejich morální kvality, jejich empatie... jejich postižení je obohatilo a oni pak obohatili mě.

To bylo taky v tom dokumentu. Obava rodičů, jestli se k nim jednou děti neotočí zády, jestli se za ně nebudou stydět. Podle mě to nepřipadá v úvahu! Já jsem se nikdy za své rodiče nestyděla a vždycky je bránila a na ty přiblblý otočený vyjevený obličeje jsem jako pětiletá vyplazovala jazyk a civěla zpět stejně přblblým způsobem.

Romano, přeju vám hodně spokojenosti a štěstí. Moc moc moc!
29.3.2009 0:57:22
Milá osůbko,
můžu ty věci s malým prožívat naprosto stejně a někdy možná i lépe. A třeba co zvířátka v zoo? No tak nás půjde víc. Mám kolem sebe dost přátel. A ti jistě rádi s námi do zoo zajdou. A mám pocit, že jsou vidící rodiny, kde se dítěti nevěnují z jiných důvodů. A to tam není handicap, ale třeba jen to, že rodina je sociálně slabší, nebo třeba maminka nemá na prcka čas. A pokud mě někdo nezýná, nemůže soudit, jak a co budem s malým prožívat.
Romča
29.3.2009 0:48:22
Milí přátelé, jak již jsem napsala, můj hlasový odečítač s konferencí dělá trošku bugr. budu ráda, když mi napíšete na moji soukromou adresu.
Tu kauzu ohledně odebrání dítěte znám velmi dobře. Jsou to naši kamarádi a paní pediatrička byla opravdu velmi nepříjemná. Měla jsem tu čest s ní také jednat, když jsem za tou kamarádkou byla na návštěvě. A přitom Kačekna jim roste krásně a už čekají druhé miminko.
Tak se tažte, velice ráda odpovím.
Romča
Romana.vsetickova@seznam.cz
29.3.2009 0:34:13
Jasně. Dítě je ochuzené. Proč by mělo být ochuzené? Má milující rodiče! To je jako kdybys řekla, že dítě, které nevyrůstá v rodině lidí s barákem, zahradou, bazénem a jánevímčímvším je ochuzené. Je ochuzené pouze o bazén na vlastní zahradě. Naopak. To dítě bude o hodně obohacené! A nejspíš nebude takhle soudit druhý!

Ty poskytuješ svým dětem ideální podmínky? Máš nejlepší vzdělání na světě? Máš nejvyšší IQ? Máš nejvíc peněz? Kvalitní politicky korektní příbuzné?

Sorry, ale to kdo je tady o co ochuzenej vidím v souvislosti s tvým příspěvkem trochu jinak ~l~
29.3.2009 0:33:25
Milé mamky a vůbec všichni. Děkuju za vaše reakce. ale ještě se v té diskuzi moc neumím orientovat. Aleráda bych pročetla veškeré názory a to proto, že mě zajímá, jak kdo kouká na naše vnímání pohledu. Kdyby Vás někoho něco zajímalo, nebojte se mě zeptat na mé soukromé adrese:
romana.vsetickova@seznam.cz
Bětka A.
28.3.2009 23:57:56
Tak milé holky, prožitek Romanky je krásný. Měla ale velké štěstí. To, co udělala dula s porodní asistentkou ji mohlo zabít - tlačit na břicho se takto NESMÍ, může přitom prasknout děloha a matka i dítě mohou vykrvácet... Jistě z tohoto důvodu také Romanka po porodu krvácela ... porodníci moc dobře vědí, že tlačit mamce na břicho SE NESMÍ a přesto to stále dělají ...překvapuje mě ale, že se připojila i dula, protože duly jsou školené k přirozeným a nenásilným porodům. Dítě mých známých mělo po takovém porodu /s tlačením na břicho / krvácení do mozku .... je jasné, že pak dítě vystřelí ven jak na tobogánu ... Mějte se všichni hezky ! Bětka
28.3.2009 20:39:11
Moc Vám fandím! :-)
Viděla jsem také pořad o nevidomých, kterým chtěli dítko odebrat. Hrůza - vzít milujícím rodičům jejich děťátko. Zbláznila bych se!
Nejdůležitější je podle mě láska, a tu Váš synek už teď má :-)
Přeji Vám hodně zdravíčka a ať se Vám daří!
Rennka
28.3.2009 19:34:44
1) příběh mě taky dojal, a to už nejsem těhu, takže hormony by měly být v pořádku
2) Viděla bych jen jediný problém, a to, pokud je miminko na rozdíl od rodičů vidomé, těžko mu zprostředkují svět vidících. Přitom vizuální orientace (prostorová, sociální a tak) je ve světě nás vidících 85 procent informací. Tady budete odkázání na pomoc svého okolí
3) Je mi moc líto, že neuvidíte první úsměvy svého miminka, protože je to jedna z nejkrásnějších věcí.

4)Pořád mi nejde z hlavy takový ten problém á la "jak to dělaj kosmonauti". Zajímalo by mě, jak nevidomý člověk přebaluje mimíska, protože já si to fakt nedovedu představit bez kontroly zraku. MOC PROSÍM o odpověď nebo umřu zvědavostí.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 86 [Dalších 56 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.