| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porodní zkušenost nevidomé maminky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 86 [Dalších 66 >>]
29.3.2009 12:30:53
..zase si miminko užívají dotyky a vůní,kterou mi po čase zapomeneme,určitě to má své kouzlo ,ale i pro a proti.......když člověk touží po miminku a je slepý,určitě to zvládne stejně,jako my,co vidíme,je zvyklý na jiné vjemy,který si my ani nevšimneme,pro nás je to rutina,ale pro ně jsou moc důležité a tak vše rozpoznají...úsměv sice neuvidí,ale šťastné dítě se směje i nahlas...budou se prostě víc mazlit a vnímat své dotyky.........musí to být krásné...prostě jiné...né ,že bych chtěla být slepá,a mít miminko,ale bylo by to asi zajímavé a víc bychom si pak všeho vážili.:-)~R^
29.3.2009 12:07:53
Hezký den,
mám přebalovák v koupelně. Když sáhnu přes oblečení, poznám, jak je plínka plná. Jinak Vašíček dává najevo, že v ní taky nechce být. Je na to citlivý. I doktorka nám potvrdila, že některé dětičky jsou citlivější.
No a pak hol vysléknu, kouknu třeba ještě bokem do plíny, jak jsme na tom (zda-li je bláto na hřišti a nebo ne) a pokud ano, tak si napustím do umyvadla vodu a zadeček umyju. Je to lepší, než tx ubrousky.
No a potom ho utřu, namažu a obleču. Prostě normálka. Dělám to asi tak, jako všichni ostatní, akorát si třeba na hovínko sáhu, nebo i k plíně přičichnu, to proto, jestli má stejné aroma, nebo jestli je něco jinak.
Romča
29.3.2009 11:49:08
Romčo, taky Vás moc zdravím a přeji všechno dobré!
29.3.2009 8:48:32
Gratuluji ,moc mě to dojalo...příště to s pojte s homeopatem...jsou 3 skvělé léky,které se berou pár dní před porodem a po porodu a to Arnica Montana na zhmoždění,rozbolavění,Sabina na právě zmíněné krvácení a konečně Pulsatila na rychlý porod,nejskvělejší lék,co by vám pomohl a bylo by to i s masáží,jen o mnoho mnoho rychlejší,počítejte 2h od kontrakcí,a máte miminko.....tak příště,až Venoušek povyroste...pa,Martina

pozitivni mysleni
29.3.2009 3:09:00
diky za odpoved.
Ja jsem kdysi delavala dost dlouho po vecerech a mela jsme v praci TV a filmy jsem jen poslouchala, vetsinou jsem pak vubec netusila kdo je kdo~;)

a nezapomen, ze mas noc o hodinu kratsi~Rv
29.3.2009 3:02:42
Tak počítač na mě mluví robotovským hlasem. A nebo si můžu číst Braillovým písmem přes takový speciální monitor to když už mě z toho kecání od počítače bolí makovice.
Ale dnes mě bude asi bolet z nevyspání. Moji kluci už spinkají (Vašíček a manžel), psiska sní svůj sladký sen taky a já tu čumákuju a čtu a čtu. A slovo viděla užívám běšžně. Je to přirozenější než říkat slyšela jsem film. To je fakt blbý. Jinak moc moc zdravím paní s nevidomým manželem!!!!!!!!!!!
29.3.2009 1:56:49
No já jsem spíš ženská praktická a lapače prachu nenávidím. Ale moje druhá nevidomá kamarádka má vázičky všude.
To já raději něco upeču atd a nebudu utírat prach z váziček, které fakt doma nechci. Ale obrázky na zdi, ty mám. A Venouškův pokojíček bude taky plný obrázků a vymalován samými teplými barvami.
Ale to, že dítě leze na židli, to vše člověk slyší. Slyším i to, když si Venoušek ublinkne a to dřív, než vidící zareaguje. A to na pravé ucho slyším hůř.
pozitivni mysleni
29.3.2009 1:56:20
Romano, uz se tesim na dalsi clanky od Tebe~R^
Je to uzasny jaka z Tebe cisi pohoda,Venousek ma super rodice.
A mam taky dotaz, kdyz pises, cetla...videla...a ostatne ted nam pises...jak je to technicky udelany? dekuji za odpoved.
Hodne stesti.
29.3.2009 1:50:41
No máme rasu, která je pro dětí naprosto úžasná. Je to plemeno flat coatid retriewer. Je to jemnější plemeno, než labrador. Moje fenka a manželův pes děti milují. A další věc. Nelze dítě nechat s pejskem samotné. Ne proto, že by ho Andie či Basco kousli, ale právě proto, aby pak Venoušek nechtěl zkoumat, co udělá, když ho zatáhne za ocásek. A věřte, že když uvidím, že pejsek odchází a chce být sám, tak ho izoluju. Vždyť si taky zaslouží klid.
Ale teď pro info. Andie, když Venoušek zapláče, ihned pro mě běží a šťouchá k němu. A hodně si ho hlídá. Akorád holka nedokáže pochopit, že každý kočárek není náš. Vždy mě k nějakému s vrtícím ocáskem dovede a hledá v něm Venouška a ten je zatím u mě v šátku.
Takže tolik k pejskům
29.3.2009 1:44:45
Vážení tady na rodině,
už jsem na to přišla, jak s diskuzí pracovat. No máte pravdu, že nezůstanu jen u jednoho článečku. Dost mě vaše reakce nabrnkly k tomu, že vás budu zasvědcovat do toho, jak žijí rodiče s prckem bez zrakové kontroly.
Ten dokument jsem taky viděla a ti nevidomí jsou také naši kamarádi. A dětičky mají zlaté.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 86 [Dalších 66 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.