| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod s vlastní porodní asistentkou

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1116 z 16 
Tulka
13.3.2009 9:41:10
Minonko,to je nějaký český specifikum,který nechápe víc lidí,viz.ten článek,pro mně docela děsivej.Asi u nás prostě pořád je doktor to kápo,který rozhoduje a rodička musí poslouchat.
13.3.2009 9:28:07
Po tom, co se docitam tady na rodine ve clancich o porodu, jsem vic a vic rada, ze nemusim rodit v Cechach. Celkem me desi vsechny ty zdanlive ne nutne zasahy do porodu. V tomto pripade bych prekousla propichnuti vody, ale co to jako ma byt "...Jana jako PA nesmí zasahovat do porodu, jinak by ji "vyhnali". Podmínkou přítomnosti osob u porodu je "bezproblémová spolupráce rodičky". ..." To jako pokud rodicka nebude sekat dobrotu, a delat to, co ji doktori reknou, nikoho tam mit nemuze??? Nejak to nemuzu pochopit, co ceskym porodnicim brani v prirozenem porodu. Samozrejme pokud nastanou komplikace, zasahy jsou nutne. Nebo oxytocin na vypuzeni placenty... proc??? Je mi jasne, ze kazdy porod je uplne jiny a nemuze je clovek srovnavat, ale ptam se: jak je mozny, ze ja, ac rodila v porodnici, jsem mela absolutne prirozeny porod, bez jakehokoliv zasahu - bylo to opravdu jako kdybych rodila doma sama; a tady se furt docitam, jak strasne moc zasahuji i do normalne probihajiciho porodu? Muze mi prosim nekdo vysvetlit, jak je mozne, ze tady v italske porodnici to slo a v Cechach to nejde? Nedivim se pak tem maminkam, ktere se rozhodnou, rodit doma.
Cita
12.3.2009 18:26:00
Kdybych náhodou ještě někdy rodila, určitě se budu jistit dulou (lépe PA, ale to asi není úplně jednoduché) a možností epi (aby byl URČITĚ, když o něj požádám)...dokud jsme prodýchávala bolesti doma s kamarádkou, věšela prádlo a cítila se v pohodě, bylo dobře..v porodnici už všechno blbě..
12.3.2009 10:30:36
Nevím, jestli se to běžně dělá a je to k něčemu. S tímto postupem nemám zkušenosti. U druhorozeného mi hráz jen jemně přidržovali a zvládla jsem to také bez poranění.
Možná se lékařka snažila co nejvíce připravit hráz, aby mohlo miminko být co nejrychleji venku, kvůli klesajícím ozvám?

Jinak autorce velice autorce gratuluji a přeji mnoho štěstí.

Zarazila mě ale tedy ta připomínka sestry. Je vidět, že separace miminek je stále běžná, i když ji většina porodnic (včetně Bulovky) popírá~d~
Ivča
  • 
12.3.2009 9:45:50
Jen musím reagovat - taky jsem rodila na Bulovce a taky mi doktorka pomáhala s hrází při porodu, což bylo krajně bolestivé a taky jsem jí to dost neurvale řekla. Po porodu jsem jí ale byla velice vděčná, protože jsem díky tomu nebyla vůbec nastřižená, takže sezení ihned po porodu absolutně bez problémů.
Do sprchy doprovázejí proto, že je to poprvé, kdy vstanete od porodu, a je tu riziko omdlení. Na druhé vstávání na záchod nebo do sprchy už jsem taky asistenci neměla. Měli vás ale doprovodit na ten záchod.
penízek,4/03 a 4/08
12.3.2009 9:15:01
článek hezký,takové nenáročné čtení.Přeji vaší rodině hodně štěstí a zdraví...:-).Máte krásné děti!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1116 z 16 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.