| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rok snažení, rok trápení

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 131 [Dalších 101 >>]
Molly Weasley
  • 
5.2.2009 19:23:44
1. Můj optimismus. Nemyslím si, že můj optimismus před prvním IVF je nějak špatný, nevhodný či nenormální. Myslím, že většina žen, která do IVF jde, má stejný. Nemyslím si, že myšlenky typu "Stejně se to nepovede, třicet tisíc v háji, cítím to v kostech" moc nepřidají. A taky si myslím, že pokud tato žena po IVF neotěhotní, tak bude zklamaná stejně jako ta, která se těšila a věřila v úspěch.
Mám optimismus v otázce otěhotnění, ale narozdíl třeba od jiných mám pochybnosti v donošení. Spolu se mnou se snaží otěhotnět i moje mamka, první IVF neproběhlo, měli špatné vajíčka, druhé vyšlo, ale o miminko přišla ve dvacátém týdnu po amniocentéze (zdravému dítku odtekla plodová voda). Potřetí otěhotněla přirozeně, ale měla mimoděložní těhotenství. Jsem si vědoma všech těchto rizik a přesto optimisticky doufám u svého IVF v úspěch. Moje mamka, i přes tyto neúspěchy, doufá u svého dalšího IVF v totéž. Myslíš, že by neměla? Myslíš, že by se měla užírat obavami o tom, jak jí to zase nevyjde?

2. Adopce. Nevím, z čeho jsi vyčetla, že je mou touhou mít IHNED doma blonďaté dítko. Pod pojmem "půjdem ihned do adopce" si já představuji to, že zajdem spolu s manželem na příslušné úřady, vyplníme, co bude potřeba a vydáme se na cestu nekonečného čekání, papírování a kontrol. O adopci jsme s manželem už uvažovali, ale nakonec jsme se rozhodli, že si nejdřív zkusíme dítě vlastní (které se buď povede nebo nepovede) a pak buď zkusíme adopci ihned anebo uvidíme podle situace.

3. Pokora. Myslím, že pokorná jsem dost. Nikdy jsem se nezapojovala do diskuzí typu "No to je nádhera! Pořádně se tulínkuj a za dva týdny budeš mít na testu určitě //!!!" Zároveň jsem nikomu neukazovala své grafy (u mě to vlastně nebyly grafy, ale přímky), nikdy jsem se při zpožděné menstruaci nedívala na botičky a dudlíčky. Vím, jaká může být cesta k dítěti, ale nemyslím, že by ji moje optimistická nálada nějak změnila.
Ifka...
5.2.2009 18:13:57
Molly, omlouvám se, že jsem si dovolila zpochybňovat tvůj momentální optimismus. Já jsem taky byla 14 dní optimistická...pak přišla tvrdá realita. My podstoupili paradoxně nejprve IVF (špatný spermiogram), otěhotněla jsem při následující IUI (najednou byl spermiogram v pořádku, nevím, proč ho hned neopakovali kvůli objektivnímu výsledku). Řekla bych spíš, že pacientka víc platí za IVF, tak proč z ní nějaké peníze nevytáhnout.... Podruhé jsem otěhotněla spontánně (S nálepkou STERILITA 1.stupně!)
Oceňuji, jak se vyjádřila Denisa níž.
Samozřejmě bych přála KAŽDÉ ženě, aby otěhotněla okamžitě, jak si přeje, ale příroda si nedá poroučet...
Jak jsi psala, že po třech pokusech bys šla "OKAMŽITĚ" do adopce, představuji si, že si asi myslíš, že by tak měsíc po 3.IVF na tebe čekalo v kojeneckém ústavu modrooké blonďaté novorozeně. Kamarádce se to za 3 roky ještě nepodařilo...Dostat dítě z ústavu je běh na dlouhou trať, tady pro změnu neporučíš úřednické byrokracii a špatným českým zákonům, které jsou nastaveny PROTI dětem... (přece si nevyprázdníme ústavy...) Ale to je na jinou diskusi.
Trocha lidské pokory by SNAŽILKÁM slušela.~f~
Kéž bys mi za 3 týdny odpověděla, že test měl 2 čárky a bylas toho všeho ušetřená...~p~~x~
Přeji hodně štěstí.~R^
Tulka
5.2.2009 14:37:19
Já otěhotněla po 13 letech v době,kdy jsem se na všechno to bláznění a měření a léčení vykašlala.A máme už doma 2 krásky.Až nastane ten správnej čas,tak to přijde~;)
Petra a 2 kluci
  • 
5.2.2009 11:43:31
Moc bych Ti přála, ať se zadaří hned napoprvé. Ráda bych se ještě zeptala, kam chodíš (nevím, jestli se to tu může uvádět). Pochopila jsem totiž, že máš 3 pokusy zdarma. Taky jsem si kdysi bláhově myslela, že budeme mít IVF zdarma a on nás nakonec 1 pokus vyšel na bezmála 30 tis. a stejně k ničemu. Až po tom všem nastoupila laparoskopie, za kterou jsem dala 3tis. a ta vlastně vše vyřešila za nás...
5.2.2009 11:26:16
Pisatelka zřejmě pozorovala poslední rok mě :-) s jedním rozdílem. U nás spg navrhl lékař a partner ho zprvu vítal a když přišel den "D", odmítl na vyšetření jít. Že je pro něj nepřijatelné a nezkutečně ponižující. Strašně moc jsme se pohádali, málem jsme se rozešli. Rozhodli jsme, že na miminko nejspíš nejsme zralí a snažení odložíme na neurčito. Spala jsem s ním zpočátku s nechutí, ale postupně bylo vše odpuštěno a začali jsme nanovo. Po dvou měsících přišel sám, že vážně moc stojí o to, mít se mnou miminko a že nás objednal do CARu. Už na to nedošlo. čtrnáct dní na to jsem objevila //.

Dnes jsem v 13tt a jsme ten nejšťastnější pár pod sluncem.

Nenáviděla jsem rady typu "Nesmíte na to myslet" ale vážně to funguje!!!

Hodně štěstí všem!
Jana, autorka
  • 
5.2.2009 11:09:31
Ahoj,
já napsala, že jsme spolu bydleli půl roku, ne se znali.. :-D
5.2.2009 10:17:45
Bravad, jak dlouho vydržíš nemyslet na růžového slona? Když víš, že na něj nemáš myslet? Několik měsíců?
Lenca_85
  • 
5.2.2009 10:06:58
dekuji za radu, zkusim se kouknout na netu
Renča
  • 
5.2.2009 9:32:56
Ondro ono to bude asi tím ,že za našich mladých let jsme tolik nečetli a víc si věřili.Dnešní mládež moc čte ,řeší a hlavně chce všechno pokud možno okamžitě ,a když to nedostane tak se hroutí.Zapomněli jsme je naučit ,že všechno má svůj čas.
DENISA
  • 
5.2.2009 9:07:26
Molly, pozitivni mysleni je super, ale opet spatne. Veris ze ti to najisto za 3 tydny vyjde. A co kdyz ne, tak se tvoje intenzivni vira zmeni v intenzivni zklamani a kolotoc depresi se roztaci. Je spousta zen, kterym se to napoprve nepovedlo, az na 2.,3.,4. pokus, stalo je to spoustu bolesti, nervu a penez. Ale nakonec se podarilo, takze to vsechno za to stalo. Nevkladej do prvniho pokusu tolik jistoty, ber to tak, ze nastupujete jinou cestu, nevite jak bude dlouha, ale ze urcite bude uspesna. Ale ke 3 tydnym se neupinej.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 131 [Dalších 101 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.