| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsme rodiče na směny

Příspěvky 110 z 115 [Dalších 105 >>]
laň
1.8.2010 16:00:35
Dobrý den, výše uvedená diskuze me inspirovala k tomu, napsat take trochu ze svých zkušeností. Po rozvodu z mé strany nám soud vypořádal starost o syna ve formě střídavé péče. Musím říct, že nejhůře to asi nesu ja a můj současný manžel, se kterým máme rok a pul starou holčičku. Synovi je ted 8 a pul roku a střídavě žije něco přes 3 roky. Sám říká, že chce, aby byl spravedlivě u mě i táty, ale dalším dechem dodává, že ho už nebaví to cestování. Je to zvlášní, myslím, že střídvá péče u něj vedla k tomu, že každému říká to, co chce slyšet. což je docela zásadní návyk do života. Zkrátka, kdybych mohla, střídavou péči v této stěhovavé podobě bych zrušila. Myslím, že je to spíše pro rodiče než pro děti. A to nám to docela funguje tak nějak. I když vím, že syn žije ve dvou světech - garsonka ve měste s otcem vs. dům s vlastním pokojem a zahradou a bazénem s mámou - rozdílné požadavky na chování, stravování, režim. Vždy trvá den dva, než se srovná a trochu přizpůsobí. Muj muž je uplně jiný, než synuv otec (nahodou nejsem z tech, kteri se rozvedli, aby si vzali uplne stejneho cloveka, jen treba mladšího) a po tydnu (o prazdnihách dvou týdnech) strávených u nás vidím, jak by mu jednotna výchova a řád udělala dobře. Ale je to nesplnítelné a musíme takto žít ještě dalších minimálně 10 let. Mám trochu strach, kam to povede a co nakonec z našeho kluciny bude.
11.12.2009 23:49:31
Z jakého důvodu chce Váš manžel do střídavé péče pouze dceru?!?!?! Proč nechce i syna?? Nehledě na to, že oddělit sourozence mi připadá opravdu docela kruté. Stačí, že se oddělují rodiče, natož ještě ztratit bráchu/ségru.... Psala jste příspěvek na začátku roku,možná už máte veškeré rozhodování za sebou a docela by mě zajímalo, jak vše dopadlo.
Oscar a Rebecca
9.10.2009 0:35:31
Dobry den,
Rad bych se vas tady na neco zaptal. Zijeme s partnerkou(ona 22 let, ja 27 let) ve spolecne domacnosti 5 let. Nejsme manzele! Pred rokem a pul se nam narodila prenadherna dcera, kterou oba moc milujeme a nedokazeme si uz bez ni predstavit zivot.
Ale bohuzel, i pres veskere usili to mezi nama, jiz pul roku nefunguje. Hadame se kvuli vsemu. Da se asi rict ze se uz nemilujeme.
Vzdy kdyz dojde na nejhorsi, mi do oci rekne, ze se sebere a i s malou odejde a uz ji nikdy neuvidim. Parkrat mi v zlosti rekla, ze neni moje. Ono to uz dal nejde!
No a tady je ma otazka: muze se jen tak partnerka z niceho nic sebrat, odejit a vzit mi malou??? Co v tom pripade delat?? Ja navrhuji stridavou peci. Nedokazu si predstavit ze bych o malou prisel!!
Moc vam dekuji za radu a pokud mozno piste ne mail: o.oscar12@gmail.com
Dáša, Hanka, 3
  • 
13.3.2009 11:49:07
nebol tam Zedníček?
Dáša, Hanka, 3
  • 
13.3.2009 11:41:54
Nemyslím si, že iba nevera, alkohlizmus a týranie sú pádne dôvody na rozvod. Nesúhlasím s tým, aby partneri zotvrvávali vo zväzku ak nefunguje, proste sa vytratí pozitívna energia, chuť byť s tým druhým, chémia atď. proste sa odcudzia. To sa potom prejavuje v hádkach, chlade, konfliktoch čo ovplyvňuje deti. Pri tom všetkom si myslím, že ak sú ludia dostatočne zrelí, dokážu sa dohodnúť na výchove o dieťa. Ako tu už niekto písal, naozaj striedavka je len pre vyzreté osobnosti, ktoré nebudú mať tendenciu byť tým lešpím rodičom (kupovaním a manipulovanim dieťaťa, očierňovaním druhého), ale uznajú právo decka na oboch rodičov a tiež právo expartnera na svoje deti. Sanmozrejm to z času na čas môže zaškrípať, presne tak ako to škrípe občas aj v manželstve, aj v manželstve sa občas nevieme dohodnúť, kto pôjde s deckom k lekárke, na aký krúžok pôjde a pod.
Diny a čtyřlístek
6.2.2009 10:44:43
Děkuju:)

Jinak nejsem ani Lenka:)) To bylo jen krycí jméno v článku.
Racek
6.2.2009 10:37:44
Lenko,
neves hlavu - i na internetu existuje mlcici vetsina. Treba uz v tehle diskusi nikdo nic nepripise, ale urcite si ji jeste dost (nepisicich) lidi bude cist, stejne tak jako dosud. Dik, ze jsi napsala.
6.2.2009 10:35:51
Ahoj Diny,

přesně souhlasím s tím, že pokud rodiče spolu vycházejí po rozvodu dobře a otec je schopný se o děti postarat...však víš, sama jsem byla v té samé situaci a SP dlouho zvažovala...ze začátku to drhlo, ale nakonec je to za námi a děti jsou spokojené, že mají jak mámu, tak i tátu. Každý jim dává něco jiného a byla by škoda, když ty dva spolu nemohou žít, aby o toho druhého byly ochuzené děti. Nicméně SP je velmi individuální a chce to velkou dávku sebeovládání pro rodiče. Aspoň tak to vidím.

papa Euka 2
6.2.2009 10:31:50
Jen zkouška, jestli heslo funguje...pak napíšu víc

Euka2
Diny a čtyřlístek
6.2.2009 9:46:36
z článku.

Diskuze, která tu jela od začátku dokud nenapsala Kobliha a pár maminech a "macešek" :), byla diskuzí lidí, kteří se jen dohadují a kteří by ani kvůli svým dětem nepřekročili svůj stín.

Bohužel jsem se o tom, že je článek i tady na Rodině, dozvěděla až dnes, jinak bych se zapojila dřív, takhle už sem asi zřejmě nikdo z diskutujících nepřijde.

Chci říct jediné - dceři bylo právě patnáct, i v deváté třídě má samé jedničky, je chytrá, skvělá, doma pomáhá, mám tři děti v dalším už šťastném manželství, jedno z dětí je těžce zdravotně postižené a dcera to všechno, co máme naloženo, zvládá s přehledem.

Jsem pyšná, že i přes to, že se jí rodiče rozvedli, z ní vyrostla empatická, skvělá holka, která nefláká školu, která ráda čte, zajímá se o spoustu věcí a není s ní problém vyjít. Má ráda tátu i mě, má ráda obě rodiny, které má.

Nevěřím, že kdybych po rozvodu dělala problémy, kdyby ztratila svého otce, že by jí to nepoznamenalo. To, jaká je je přece důkazem, že jsme to zvládli. A že střídavá péče není žádná hrůza.

Moc přeju všem, kdo o střídavce uvažují a čeká je, aby to probíhalo v pohodě, pro děti je to opravdu to nejlepší, co pro ně můžou rodiče udělat. Kořeny nemáme v panelovém bytě nebo v domku, nejsou ukryté v legu nebo počítači, kořeny máme každý v sobě. A je hrozně důležité se nevykořenit od rodičů.

Já to vím, sama jsem matku ztratila, už jako dospělá. Vím co to je přijít psychicky o rodiče. A tohle mojí dceři nikdy neudělám.

Tak jim to nestěžujte. Vykašlete se na to, že vám muž zahnul, že se vás dotklo fůru věcí, že jste šli od sebe pro spoustu důvodů. Pokud je dobrý otec, není to alkoholik, feťák nebo prostě zkrachovalá existence, pokud o dítě stojí a chce ho dál vychovávat jako vy, má na to právo. Ale co víc, má na to právo i vaše dítě.

Zplodili jste ho dva, tenkrát...občas se na to zapomíná.

PS: Jinak mi docela přijde, že takové články, nebo spíš informace v něm tu moc lidí asi vážně nebere. Jako by si je redaktorka vycucala z prstu. Nevycucala;)
 Příspěvky 110 z 115 [Dalších 105 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.