| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku … a zase ty neštovice

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 297 [Dalších 277 >>]
Elis +4
  • 
2.2.2009 8:18:30
ivi, pokud vím z vlastní zkušenosti, je možné mít neštovice 2x, když poprvé nebyla infekce dostatečně "masivní"- to znamená, že jsete měla lehkou formu s pár pupínkama..pak je možné prodělat je ještě1x.
Elis
makče syn 3roky a 9 měsíců
  • 
1.2.2009 21:11:12
my jsme šli do školky po týdnu žádné teploty neměl a průběh byl v pohodě ani nevěděl že je má jen když jsme o tom mluvily
MM, 2 kluci
  • 
1.2.2009 16:25:21
... měla jsem stejné informace.
Kluci měli neštovice když jim byly 3 resp 1 rok (pravda, malého to chudáka potkalo trochu brzo, ale holt to bráška přinesl ze školky... :-/)
Sice nic moc, ale teď bychom už měli mít klid :-)!
A proti těm ostatním dětským nemocem (spalničky, zarděnky, přiušnice) očkovaní jsou/budou.
kili
  • 
1.2.2009 8:53:56
Infekce HSV probíhá často bez příznaků, resp. za příznaků nepostřehnutých, jindy jako infekce dutiny ústní a úst (aphtosní stomatitida je primoinfekcí)
jindy jako opar rtu, jindy zase jako kožní infekce.

A někdy postihhne mozek a/nebo mozkové blány, nikoli že by virus musel napřed napadnout kůži nebo sliznice. Herpetická encephalitida je nejvýznamnější, zánětem mozku mezi neepidemickými encephalitidami. Není to rekurentní, rersp. skrze reaktivaci viru způsobené onemocnění. Vyvíjí se velmi rychle, HSV destruuje mozkovou tkáň, nejčastěji mozkovou koru v čelní ve frontální a temporální oblasti a také limbický systém, má všelijaké příznaky, což někdy vede k tomu, že podezření na ni je pojmuto pozdě a
s ohledem na rychlý průběh je protivirová terapie méně nebo vůbec účinná. Bez léčení umírají tři čtvrtiny takto nemocných, přeživší mají velmi závažné invalidisující následky.

Představa, že dítě mělo nějak sníženou odolnost a proto takto onemocnělo, je správná jen obecně a částečně. Infekce jakýmkoli mikrobem se uplatní, pokud imunitní systém (a to je hodně rozsáhlá věc)
není s to se vetřelci ubránit. Odolnost může být dobrá a vetřelec silnější, nebo opačně.

HSV infekce u imunodeficientních ( těžká podvýživa, vrozená nebo získaná imunodeficience včetně AIDS, líéčení imunosupresivy a další) lidí probíhá nejčastěji jako rozsáhlé a hluboké postižení kůže a sliznic, prostupující dýchacím a zažívacím traktem, nebo se vyvine v obraz sepse s postižením jater, nadledvin a s následnou DIC (krev se vysráží v cévách) a septickým šokem.
Isolovaná encephalitida jako důsledek imunitní poruchy je nepravděpodobná, nadto předtava, že očkování způsobí takovou poruchu imunity, je jen spekulací. H-E bariéra není rozhodující, herpetická encephalitida postihu¨je bez ohledu na věk.

Deficit v humorální imunitě je co ? Představovala jste risiko, že Váš syn bude infikován, pokud ano, tak možná příznaky nenajdete, možná nějaký pupínek a to je tak vše, možná skutečný opar nebo aphtosní stomatitidu. Samozřejmě je tu i nějaké risiko, že virus napadne kdeco dalšího, pravděpodobnost pramalá.

Promoření populace HSV je značné. Primární a nonprimární první infekce vedou k usazení viru v regionálních sensorických ganglionech a k jeho reaktivacích v různé podobě a při různých okolnostech. Tyto reaktivace - rekurentní infekce - jsou vždy mírnější, než byla primární a nonprimární první infekce.
Ennywan
1.2.2009 1:46:12
Kili,
jak je to tedy s tím HSV? Je možné, že v případě holčičky od Mily mohla první nákaza HSV (pokud o ni šlo) probíhat bezpříznakově (někde jsem tuším na tu informaci narazila, že většinou u dětí probíhá primoinfekce HSV bezpříznakově,jestli to dobře píšu), tedy že infekce proběhla u holčičky bez klasického kožního příznaku, tedy oparu a pak v důsledku nějakého oslabení imunitního systému (Mily psala, že dcera byla očkována MMR vakcínou) se mohl HSV reaktivovat a zasáhnout mozek? Může v tom hrát roli i to, že tuším do 2 let není vytvořena (dokončena?) hematoencefalitická bariéra?

Taky mě zajímá, jak už jsem se ptala, jak velké riziko jsem teď pro svého 22měs. syna představovala, když se mi udělal velký opar (přičemž si nepamatuju, že bych někdy opar měla) a on má imunodeficit v oblasti humorální imunity?

Nebo je to tak, že HSVirem je v podstatě populace promořena hodně, ale jen někdo trpí na opary a někomu se celý život opar neudělá, i přesto, že HSV infekci prodělal (byť bezpříznakově)?
Peter
  • 
1.2.2009 1:41:36
Zdroj:

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=15114374
Peter
  • 
1.2.2009 1:40:59
Prestal som hneď, ako som dospel k rozhodnutiu.

Odrádzam? Snažím sa len podať tú časť informácií, ktoré sa ľudia u lekára zvyčajne nedozvedia. Nech je to rozhodovanie trochu objektívnejšie. Úroveň informovanosti, neviem ako v Čechách, ale na Slovensku je biedna. Vakcíny sú bezpečné, nežiadúce účinky prakticky neexistujú (okrem opuchu a horúčky), a keď sa aj objavia, tak sa nehlásia, príbalový leták pacient automaticky nedostane atď. A stále sa pridávajú nové experimenty do schémy, typu pneumo, chrípka, je tlak na HPV,...
Peter
  • 
1.2.2009 1:35:13
Už v tomto resumé je odpoveď na viaceré otázky. 1, SV-40 JE silne asociovaný s rakovinou 2, vyskytol sa aj u ľudí, ktorí NEboli očkovaní kontaminovanou sériou (čiže je možnosť, že sa šíri) 3, s vírusom prišlo do styku podľa odhadu cca 1-4% populácie, ale sú významné rozdiely vo vekových skupinách. Článok je z roku 2003.

Takže je veľká šanca, že to nemáte ani Vy, ani dcéra.

Problém je, že sa to VÔBEC stalo, a že medicína sa tvári stále rovnako neomylne, a že sa niekto cíti byť povolaný, rozkazovať ľuďom, aby si naďalej POVINNE nechali pichať imunobiologické preparáty ergo vakcíny. A ak sa o 30 rokov na niečo zase príde, tak smola, a ide sa ďalej.
kili
  • 
1.2.2009 1:22:08
Vy byste to vrátil zpět, ale své děti jste naočkovat nechal, kdežto druhé odrazujete.
Peter
  • 
1.2.2009 1:19:52
Očkovali ma, keď sa ma nikto na názor nepýtal. Keby som mohol, tak by som to vrátil späť. Spolu s deťmi sme si nejaké tie nežiadúce účinky užili a spolu s chronickým zatĺkaním a trapasmi výrobcov a úradov mi to stačilo na to, aby som tejto lotérii prestal veriť.

Radiť iným je veľmi nevďačné. Nech sa každý rozhoduje sám. A nech je k tomu primerane informovaný. Nielen z reklamného letáčika v čakárni...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 297 [Dalších 277 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.