| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy nedokáží držet při sobě?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 339 [Dalších 319 >>]
f
  • 
5.1.2009 17:54:12
Byla to čirá zlomyslnost.Diskutovaly o tom na Porodu doma, jsem líná to hledat, je to už dlouho.Chtěli mu zavařit.
Kdo chodí na PD, tak to ví. I frída se toho účastnila.
Je to moc smutné, co dělají dospělí ženský.
Ono to má ale pokračování, kdekoli se ten dr. objevil, tak se na něj sesypaly a sprostý byly a jak o něm mluvily mezi sebou.Hrůza.Dospělé ženy.
adelaide k.
5.1.2009 12:42:29
Jo to souhlas s Evál. Myslím že Kiliho projev jeho mateřskou nemocnici dost poškozuje. Nicméně jeho zaměstnavatel s tím problém nejspíš nemá.
Vaal
5.1.2009 10:34:31
Já se do toho zase vmísím...Kudlo, s tím neanonymním nickem, v jeho případě, mi to nepřijde ani tak jako hrdinství, jako spíš "berlička" k nedostatečným argumentům a chabému odbornému projevu. Opravdu mi to připadá jako nemístné ohánění se titulem primáře, prostě určitá snaha být v diskuzi automaticky ostatním nadřazen. Dá se o tom diskutovat, nedíá se to prokázat, ale uz jeho projevu to je prostě patrné.

Být Kiliho zaměstnavatel, tak mu tady tyhle exhibice na internetu pod jménem mého ústavu/nemocnice zakážu. Svým prezentováním tady, troufám si říct, dělá opravdu svému pracovišti ostudu. Nejedná se totiž o odborné příspěvky, ale o obyčejné tlachání. Divím se, že mu to jeho zaměstnavatel trpí. Co jsem tu viděla pár lékařů, kteří diskutovali, tak spíše nezištně a s pochopením radili, prostě poskytovali ODBORNÉ rady a dávali si velmi dobrý pozor na to, co vypouští přes klávesnici. Jednoduše měli úplně jinou úroveň.

Pokud potřebuje relaxovat tímto způsobem (tak jako většina z nás), tak byla hloupost to dělat neanonymně. Mohl přiznat, že je lékař, ale tím měl skončit. Zábava a práce se nemá míchat dohromady.

Co se týká internetu ve službě...ano, mám známé lékaře a když mají noční a nic se neděje, tak mastí na počítači karty, nebo hrají jednodušší počítačové hry. Je jasné, že se to toleruje, a proč taky ne. Nicméně pan Kilián jeden čas diskutoval, a dost obšírně, hlavně ve dne. Opravdu i mě napadlo, jestli zrovna není v práci a jestli ji tím nezanedbává. Stížnost, nebo dotaz bych asi v tomto případě nenapsala, protože jsem typ, co si všechno potřebuje dopředu ověřit, abych někomu třeba neublížila. Na druhou stranu chápu, že to někdo udělal, a že nemuselo jít o zlomyslnost, i když taky mohlo, to ale já neposoudím.~d~
5.1.2009 10:08:47
Kudlo,jistě že by se to dalo vztáhnout na všechny ostatní a taky to tak myslím...

Co se týká třeba dr. Kouckého,tak o tom už jsem tu psala...a mmch vůbec nejde o sem tam napsání,v případě NP to bylo opravdu několik hodin v kuse a x dní v týdnu (fakt to nepůjdu zpětně počítat) a ano,vadilo by mi to u každého,ale klidně se lidsky přiznám,že u jistých lidí mi to vadí víc...a soukromníci a matky/otcové na RD mi v "žaludku" neleží...to už zase směšuješ hrušky s jabkama ~;)

Nicméně jsem jsem podobný mail opravdu nepsala a asi bych ho nenapsala a už vůbec ne v době,kdy jsem s dotyčným v rozporné diskuzi (protože si myslím,že to rozhodně není dobrý tah a že to vždycky může vypadat právě jako zášť,i kdyby šlo o oznámení pochybení,případně se optání),ale nesouhlasím s označením udavačství,ani s tím,že se to PROSTĚ NEDĚLÁ...je to zkrátka můj názor

A ano,máš právo na jiný názor,máš právo na to vidět to svýma očima,máš právo na svůj náhled na tuhle věc...bylo by hodně divný,kdyby měli všichni stejný názor a podle Angelly "táhli za jeden provaz",třeba jen kvůli stejnému pohlaví...

PS: Tak nevím,je pochybením lékaře i to,když veřejně vykládá nepravdy a tak osočuje jiné lidi,myslím tím nepravdy z jeho "oboru" ?...podle mého ano,protože i když má jistě právo na omylnost,tak by neměl úmyslně uvádět v omyl někoho jiného a tím poškozuje něčí profesní pověst.
Je pochybením veřejné "zastrašování" něčím,co podle něj je nutné ze zákona,a přitom jde opět o nepravdu?

5.1.2009 9:37:00
Amazonko, pak má ale Kili smůlu, že se na rozdíl od nás ostatních podepsal. ~:( Teoreticky by se pak totéž dalo vztáhnout na všechny, kteří diskutují ve všední den dejme tomu mezi 8. a 17 hodinou a pracují ve státním sektoru ("jsou placeni z našich daní"). Kdybychom vzali vážně to, že "v době prázdného plkání může kdokoliv dělat něco užitečnějšího", nemohli bychom tu být nikdo, protože to se dá vztáhnout i na kohokoliv, kdo je na MD, soukromničí nebo pracuje pro soukromou firmu. Proto to nepovažuju za argument.

Když tu odpovídá lékař, který není tak kontroverzní jako Kili (třeba MUDr. Kaucký), napadlo (by) někoho DOTÁZAT se jeho šéfa, zda tak náhodou nečiní v pracovní době? (nehledě na to, že už z toho, jak Kili odpověděl, bylo víceméně jasné, že si tazatel naběhne na vidle)?

A skrz to NEVÍM - já vycházím z toho, co tu bylo napsáno, myslím, že daný mail tu byl citován, a předpokládám (ač to NEVÍM), že kdyby Kili něco zanedbal, asi by se o tom pisatelka zmínila. Pokud se nezmínila, předpokládám, že k tomu nedošlo.

Aby nebyla mýlka, nebráním Kiliho jako takového, ale princip, protože to na mě na rozdíl od Tebe působí dojmem, že ten dotaz byl veden snahou mu uškodit, že by u "oblíbeného" lékaře vůbec nebyl vznesen a že si stále myslím, že tohle se NEDĚLÁ.
5.1.2009 7:40:31
A ještě jedna věc,pokud zdůrazňuješ slovo NEVÍŠ...
Jak můžeš ty,nebo kdokoliv vědět,jestli pisatelka náhodou právě na Kiliho nečekala,nebo s ním neměla co do činění a nezaznamenala nějaké nedostatky v péči,které mohly být důsledkem chatování...

Kili píše o dalších mailech/dopisech...ty nezveřejnil,neznám jejich obsah,nevím kdo je psal,ale je to stejné,co když to byl nespokojený pacient,rodič...pokud se podepsal,tak to je prostě stížnost na jednání lékaře,stížnost na jeho nadřízeného,otázka kterou má právo položit každý...

Ano,je tu teninká linie mezi stížností a záštiplným udáním,ale nemyslím si,že by kdokoliv Kiliho díky diskuzi nesnášet tak,že by ho udával...ale opravdu si myslím,že pokud si nezvykneme aspoň malinko kontrolovat ty,kteří jsou placeni z našich kapes (ať už jde o lékaře,politiky,policajty...kohokoliv) tak to tady bude vypadat pořád stejně bídně...
5.1.2009 7:03:53
Kudlo,tak za prvé,já nic nepsala...
Ale pokud jde o můj pohled na věc:

ad1)Kilimu byla položena otázka,zda píše v pracovní době,na to on odpověděl,aby se dotyčný zeptal zeměstnavatele,takže ten se ZEPTAL...nevěděl,a když něco nevíš,tak se zeptáš,že?

ad2)to samé,podle dopisu byla zaměstnavateli položena otázka ohledně pracovní doby a chatování,pokud bylo vše OK,tak nemuselo být nic řešeno

ad3)přeci nejde jen o zanedbání,jde o to,že v době prázdného plkání může kdokoliv dělat něco užitečnějšího,kor jestli plká v pracovní době,ze kterou ho platí naše daně

ad4) to je k smíchu,Kili není soukromý lékař bez smlouvy s pojišťovnou,tedy ho platí kraj a ZP,do kterých jdou jaké peníze?

Ano,míra nejistoty tu je,ale také nebylo OZNÁMENO,že Kili chatuje v pracovní době,byl položen DOTAZ,zda Kili chatuje v pracovní době a zda o tom zaměstavatel ví (respektive,zda to má např. ve smlouvě,což se mi opět nemusí líbit,ale o to už nejde)

Takže jediné,co se mohlo stát,že zaměstnavatel odepíše:
a) Kili má dovolenou
b) Kili má plkání povoleno/čili o tom zaměstavatel ví
C) nevím o tom,nemá dovolenou,prošetřím to

Což se stalo...
zinca
  • 
5.1.2009 2:20:14
Ahoj Ang,tvuj clanek mi prijde fajn a dekuji. Na rodine jsem snad poprve po dvou letech,ale mohlo me vzdycky urvat,kdyz se k debate nestastnych maminek,manzelek,dcer a milenek prispechala ZENA mistr sveta amoleta,jejiz potomek,manzel,rodic,milenec byl exemplar do vitriny a trpela silenou touhou dat to tem neschopnym a nenormalnim sezrat.Myslim,ze agresivni utok i proste chlubeni muze dostat lidi do kolen i na internetove diskuzi,jakkoli si rikame,ze je to jedno,ze nam nejake nicky nemohou ublizit. Kdyz jsem byla naposledy na rodine pred dvemi lety,byl zrovna vecer,ja sedela sama v praci a prave jsem se dozvedela,ze muj otec ma rakovinu ledviny. Na stejny typ nadoru zemrel kratce predtim muj sef,zazila jsem jeho umirani v primem prenosu. Rict,ze jsem byla zoufala,je slabe slovo.Tak jsem tak sedela sama a brouzdala po diskuzich.Zabloudila jsem na Krkavci matky(nevim,jestli jeste existuji),kde se tenkrat ponocovalo a pridala se k debate. Vubec jsem nechtela si vylit srdce,jen mluvit,mluvit jedno o cem ,jen ne o TOM. A povidaly jsme si o sexu,o zivote ,o kravinkach a ty nezname holky mi moc pomahaly aniz to vedely.Pomahaly mi a rozesmivaly me snad dva vecery ,nez se priritila nejaka pravidelna uzivatelka,ktera me predtim propasla a pustila se do me dost drsne,kvuli me ne moc pozitivni reakci na clanek o nejake porodnici.Dozadovala se vysvetleni me drzosti vubec na jejich (potazmo jeji)diskusi chodit.Absolutne jsem nechapala proc se do me pousti a zezacatku se snazila branit a pak vycouvala,snad doufam ,aniz bych kohokoli urazila,nebo se hadala jak slepice.Tenkrat jsem u pocitace slozila hlavu a brecela a brecela a od te doby se mi pri predstave konverzace na netu delalo lehce nevolno.Nechci aby to vyznelo jako sebelitostivy vyplod. Muj tata zije,ma po operaci a ja bych tenkrat neustala jakykoliv stret. Jen chci, aby jsme se nekdy zastavily,nez napiseme neco zleho. Neni to jen nick,je to clovek. Treba mu umira otec,treba je nestastny. Anebo mu treba hodne zalezi na jiste porodnici:-)
Grainne
4.1.2009 22:53:48
Anko, nikdo není dokonalý, ani psychiatr ne~:-D, každý tu a tam "ulítne" a je rozdíl, jestli se to stane tady, kde o nic nejde, nebo na pracovišti, kde může jít o životy, zdraví, majetky...
Mám bohužel pocit, že spousta lidí si plete diskusi s realitou. Tady vždycky máme možnost nápravy a pokud to nejde, lze odkráčet. Pokud mi jde o to, mít poslední slovo, musím vydžet i ty nepříjemné jevy, s diskutováním související. To je celý problém.
Pokud hledám pomoc a neumím třídit informace, dá se najít dost poraden a obrátit se na odborníka, jinak je spousta odborných stránek, kde se dají najít potřebné informace.
Pokud nadhodím kontroverzní téma, dojde k slovní bitvě a pak je třeba filtrovat, co se mi nelíbí, nepustím si k tělu.
4.1.2009 22:49:01
Amazonko,

ale vždyť Ty to NEVÍŠ. Ty jsi viděla Kiliho, jak má plnou čekárnu lidí, které nechává čekat a místo toho chatuje na internetu? Kdyby ano, pak by bylo na místě se ozvat.

Ale technicky vzato:

1. NEVÍŠ, jestli píše ve své pracovní době nebo ve svém volnu.
2. Pokud píše v pracovní době, NEVÍŠ, jestli to není v nějakém prostoji (pokud vím, lékaři mívají třeba noční pohotovost, kdy se aktivizují jenom tehdy, když se děje něco mimořádného, ale ve špitále musí být přítomni)
3. NEVÍŠ, jestli Kili kvůli tomu, že diskutuje, někoho zanedbal
4. NEVÍŠ, jestli je skutečně placen "z našich daní" (i když tohle je pro mě to nejmíň relevantní).

Při takové míře nejistoty mi nepřipadá, že by byla na místě nějaká "oznamovací povinnost".
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 339 [Dalších 319 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.