| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy nedokáží držet při sobě?

 Celkem 309 názorů.
 Insula 


Já myslím, 

(22.12.2008 10:13:41)
že někteří lidé (netýká se jen žen) jsou prostě "prudiči". :-) I když přiznávám, že už jsem se tady párkrát setkala s tématem, které bylo prezentováno jako obrovský problém a přitom v podstatě o nic nešlo. :-) Ale nenapadlo by mě autorku/y pranýřovat. Navíc mám kamarádku, která také dělá často z komára velblouda, takže vím, že i "prkotina" pro ní je opravdický problém. :-) Vždycky se jí snažím spíš pomoci. Třeba i jen tím, že jí řeknu, ať danou věc neřeší, že je to maličkost.
 Kudla2 


Re: Já myslím, 

(22.12.2008 15:08:35)
Zase na druhou stranu - proč by měly ženy "držet spolu" jen proto, že jsou ženy? Měla bych souhlasit s něčím názorem jen proto, že jsem taky ženská? Já jsem myslela, že se diskutuje právě o těch názorech, ne o pohlaví.

S těmi prudicími odpověďmi je to fakt, ale zase na druhou stranu, když pověsím svůj problém na veřejné fórum, tak je s tím třeba počítat, tohle odfiltrovat a z těch rozumných si třeba něco vzít. Kdo to neunese, asi by neměl chodit s kůží na trh.
 Luca 
  • 

taky myslím.. 

(23.12.2008 11:23:38)
A navíc, diskuze pak dostane fakt grády.
 katka+katka 
  • 

Re: Já myslím, 

(23.12.2008 11:51:16)
Přesně tak, nedržím s někým kvůli pohlaví, ale protože s jeho názorem, skutky souhlasím. I se zbytkem tvého příspěvku naproto souhlasím
 JaninaH 


Organizované hony? :-O 

(22.12.2008 10:25:37)
Autorka tohoto blábolu si v úvodu stěžuje na agresivitu a militantnost na diskusích, dále však vyzývá "k organizovanému honu", spojení se proti někomu, poražení ho na kolena, tedy k ničemu jinému než k agresi a militantnosti.
Kdo to jen řekl: "An eye for eye will make us all blind" (oko za oko - a všichni budeme slepí)?
J.
 Stáňa a dva kluci 


Re: Organizované hony? :-O 

(22.12.2008 12:10:51)
Angello, asi rozumím, co jsi tím chtěla říct a myslím, že když už se tu nějaký ten blb, jedno jakého pohlaví, objeví, tak se do něj vždycky někdo pustí...A někdy se i maže:).
Od internetu člověk nemůže čekat víc...
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: Organizované hony? :-O 

(22.12.2008 13:59:36)
No, já bych preferovala místo organizovaného honu spíše organizovaný odpor. Jenže jak tohle "zorganizovat"??? To nejde :o)))))))) Slušní lidé by se prostě jen neměli bát a nenechat se otrávit pár šmouly. Podpořit oběť a ignorovat agresora.~R^
 Angellicca 


Re: Organizované hony? :-O 

(22.12.2008 14:55:17)
Ano, jenže to je právě problém slušných lidí... že často nemají odvahu k tomu odporu ~d~.
 Angellicca 


Re: Organizované hony? :-O 

(22.12.2008 14:57:59)
A někteří z nás už asi slepí jsou, a pokud ne tělesně, tak jistě duševně... jinak by (bys) pochopili nadsázku.
 Líza 


Re: Organizované hony? :-O 

(22.12.2008 20:35:23)
Tento tvůj příspěvek je agresivní a bezdůvodně napadá jinou přispěvatelku ~d~
 Ondra, 3 děti 
  • 

Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 10:43:16)
Tvé rozhořčení naprosto chápu, ale obávám se, že ta výzva na konci není moc dobrý nápad. Jev je to na internetových diskusích dost běžný a mnohokrát dobře a výstižně popsaný - viz např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

Myslím, že existuje jen málo způsobů, jak se tomu bránit, ale podle mého jsou to tyhle:

1) Dobře si rozmyslím, než něco o svém problému napíšu na diskusní fórum. (Většina tématicky zaměřených serverů vzbuzuje ve svých pravidelných uživatelích klamný pocit, že jsou "mezi svými", "mezi přáteli" apod. Což z principu není pravda. Umístit příspěvek do interentové diskuse je daleko spíše podobné situaci, kdy svůj problém vykřikuji na rušném náměstí, než situaci, kdy si o něm povídám s kamarádkami v obýváku. Když už to udělám, musím očekávat reakce odpovídající situaci. Jestliže na ně nejsem připraven, svůj problém nezveřejňuji a raději zavolám někomu blízkému.)

2) Dobře si rozmyslím, než na nějaký příspěvek/článek zareaguji. (Nereaguji, když je to zbytečné a nic nového nepřinesu. Nereaguji, když zjistím, že jdu jen po osobě oponenta a ne po tématu. Nereaguji, když jsem unavený/nevyspalý/rozrušený/nas*aný. Nereaguji, když si nejsem jist, jestli bych se s oponentem chtěl bavit z očí do očí. Nereaguji, když zjistím, že bych reagoval jen za účelem mít poslední slovo.)

3) Nikdy nekrmím trolly. (Na prudiče nereaguji. Když zjistí, že nevyvolávají odezvu, obvykle přestanou prudit. Je to JEDINÁ ověřená a účinná obrana. Nereagovat, nereagovat, nereagovat. Když už ujedu a omylem se do flamu zamíchám, vycouvám, jakmile to zjistím, a nepokouším se mít poslední slovo. Diskuse, ve kterých jsem se nechal "ztrollovat", tj. zatáhnout do neplodného flamu, už znova neotvírám - je to zbytečný masochismus. Je to, jako kdyby mě někdo v práci strašně vytočil a já mu pořád do kola telefonoval, abychom se mohli dál hádat.)

Obávám se, že rada "bránit se, nenechat to tak, vypráskat JDŽ" jde přímo proti těmto zásadám a jako taková bude mít opačný než zklidňující účinek. Vyjádřit podporu pisatelce článku můžu přece i například mailem nebo příspěvkem, který se do vášnivých flamů nemíchá...

Omlouvám se za délku...
 JaninaH 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 11:00:25)
~R^
 Grainne 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 11:07:48)
Obávám se, že jediná rada je, bolístky a bolesti nezveřejňovat, pokud nejsem připraven a už vůbec se nemíchat do "bojových akcí" střetnuvších se oponentek. Některá témata jsou prostě zbraní dvousečnou, pravda je na obou stranách a to svádí k bojové akci. Poctivě řečeno, proto tu diskuse jsou.

Další radou je naučit se filtrovat, když už se neřídím první radou - co se mi nelíbí, to nevnímám, nebo přinejmenším nereaguju.
Každý máme někde bolavé místo a opravdu nevím, jestli je to šťastný nápad, vystavit ho veřejně na odiv, na druhou stranu, dotyčné to umožní podívat se na problém z více stran, ovšem musí to unést.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 11:17:53)
Ondro, dobře řečeno...

Jako autorka článku se musím smířit s tím, že odezvy nebudou jen souhlasné, soucitné a příznivé. Někdo si rejpne, někdo si přihřeje svoji polívčičku neomylného a dokonalého člověka a taky mě možná někdo upozorní na "trám v mém oku". Pokud to nedokážu unést, neměla bych svůj problém dávat v plen na veřejné diskusi.

MMCH, konfliktní, sveřepé, netolerantní a zaujaté typy potkáš všude, na internetu o to častěji, že je chrání anonymita. Proč by Rodina.cz měla být výjimkou? A proč by ke změně klimatu měly přispět organizované hony?
 10.5Libik12 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 11:28:52)
Já tedy nevím, ale nejsem ztotožněna s místní komunitou do té míry, abych ji považovala za "rodinu", kam jdu se srdcem na dlani, když už nevím kudy kam. Je to přece virtualita, svět chimér. Jsou témata, kde je sdělení omračující, například příběhy maminek budulínků, taky jsem tam nezažila nikdy nevkusné poznámky.
Když ale napíše Elulálie, že nestíhá domácnost, že by chtěla delší mateřskou nebo, že cítí intuici svého těla a umí porodit doma, případně, že ji šokují reakce po TV prezentaci, naopak vítám diskusi košatou, různorodou a nemyslím si, že by ty, které takové diskusi dávají ten záhadný virtuální život tím, že napíšou něco proti, byly nějaké zamindrákované Já Dokonálé Ženy.

Nepřeceňuješ to tady, Ondrášku?

Jak bychom tedy měly diskutovat?
.....
"Soulasím s autorkou článku, má to těžké"
"I já se přidávám k názoru, že je třeba najít rovnováhu"
"Lituji autorku a bohužel nemohu přidat vlastní zkušenost, ale držím palce"
.....

No to to tu brzy chcípne na oubytě, přátelé~;)
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 12:17:41)
Nerozumím - v čem konkrétně přeceňuju, a taky koho? :-)
 10.5Libik12 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 12:23:06)
Jestli nepřeceňuješ internetové forum a nepleteš si ho se zpovědnicí v kostele nebo psychologickou praxí. Případně s opravdovou fungující rodinou, kde jeden je zasažen, když se druhej trápí banalitou, protože ho zná a má ho rád.

Ondřeji, tady je především zábava. A ani si nemyslím, že by to tu mělo mít nějaké vyšší ambice. Život je za našimi zády, ne na monitoru.

Jsem proti prvoplánovým vulgaritám, hrubému zesměšńování ap. Zdější diskuse takové ve své většině nejsou.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 12:25:20)
Ty, Libiku, na alkohol je ještě brzy, ne? ;-) Četla jsi vůbec tan můj příspěvek? Copak tvrdím něco jiného? :-) :-) :-)
 10.5Libik12 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 13:28:23)
Jo, nějak jsem přesmykla tebe a autorku článku.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 13:35:40)
:-) Stane se. Hezké Vánoce!
 km 
  • 

Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 13:02:33)
Ondro, bezva příspěvek! a délka neva :)
 Katla 


masochistky a exhibionistky  

(22.12.2008 13:11:49)
jsou podle mě trochu ty, co své problémy vylejou na hlavní stranu. Nemyslím texty, které jsou na nějaké téma, byť problematické nebo kontroverzní, ale třeba se širším přesahem, ale když někdo čistě svůj osobní problém předestře na zlatém tácu všem, tak se to si o nějakého prudiče doslova koleduje.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: masochistky a exhibionistky  

(22.12.2008 13:55:23)
Když už napíšu o nějakém svém problému, tak jsem ted už připravená i na prudiče. Ale i prudič musí být připraven, že ho pošlu do ...píííp...
 Angellicca 


Re: masochistky a exhibionistky  

(22.12.2008 15:16:11)
~R^A o to mi právě šlo! Aby byl prudič připraven snést poslání do... patřičných mezí~t~. A ne aby si jen tak vylil svůj kyblík hnoje a nedočkal se ničeho. Neznamená náhodou mlčení souhlas? A když to nemůže, příp. neumí udělat autor článku, tak proč mu nepomoct? Já bych v tom právě vyděla tu soudržnost. Ne jako že jsme tu všichni jedna rodina.. to je blbost, nejsem naivní. Ale aby aspoň ti podobní a "spříznění" dokázali podržet jeden druhého.~m~
 Tvoje horší já 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 13:49:07)
Tak toto bylo velmi krásně a výstižně řečeno. Díky. Měla bych si to okopírovat a občas znova přečíst...
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 14:04:38)
Já dávám přednost veřejné podpoře. Větička: "kašli na něj, jsem na tvé straně" dělá divy.
 Angellicca 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 15:05:46)
~:-D Máš úplnou pravdu,jenže mě některé ty agresivní reakce tak hrozně vytáčejí, že mi dělá problém se neozvat. A když se navíc vžiju do té pisatelky a představím si, jak ji to muselo ranit... Prostě mi připadá těžké nechat někoho beztrestně ubližovat druhým. Je ale fakt, že ten "trest" stejně nesplní účel, protože agresor a)nic nepochopí, b) se tomu vysměje. Takže opět- máš pravdu, ale ...~d~
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 15:42:04)
Možná nepotrestá agresora, ale pomůže tomu, koho otravoval.~g~
 Stáňa a dva kluci 


Re: Rada poctivá, ale špatná... 

(22.12.2008 18:12:01)
Angello, tak tohle cítím stejně...ALe určitě stojí za to se ozvat a oběť podpořit. Jí, to myslím, potěší..
 Katla 


Jaká oběť?  

(22.12.2008 19:06:08)
Když jde někdo dobrovolně svůj problém vytroubit všude vůkol, tak jaká pak oběť?
 Stáňa a dva kluci 


Re: Jaká oběť?  

(22.12.2008 19:27:59)
Hroudo, já nemyslela pisatelku nějakého jakéhokoliv článku, ale někoho, do něhož se někdo sprostě nebo nespravedlivě naveze, tož tak...
 Katla 


Re: Jaká oběť?  

(22.12.2008 19:35:45)
To máš těžký. Když lezeš k piraním do akvárka.
 Stáňa a dva kluci 


Re: Jaká oběť?  

(22.12.2008 19:45:34)
No občas se tu i nějaké zbloudilé mírumilovné najdou:-)
 Angellicca 


Re: Jaká oběť?  

(22.12.2008 21:09:32)
~x~Já doufám, že je nás většina... Jinak bych to vůbec nepsala.
 Katla 


Re: Jaká oběť?  

(22.12.2008 22:17:57)
ve vetšině je síla!!!! HURÁÁÁ!!!!!!!!!
 Jíťa 
  • 

Angello, 

(23.12.2008 22:11:38)
Myslíš to dobře, ale má to jednu drobnou vadu: Kdo bude rozhodovat o tom, co je jen názor a co už je to tzv. pruzení?

Dovol, abych to demonstrovala:
Tvůj článek je podle všeho napsaný ve snaze zkulturnit diskuze na rodině. Jenže:
- ten, kdo uvažuje stejně jako ty, tak ho pochopí přesně tak, jak jsi to myslela
- druhého tvůj článek nezajímá a nastolená problematika nudí
- jiný v něm najde kritiku svých diskusních příspěvků a pocítí potřebu se bránit
- a další z něj může mít pocit, že se povyšuješ nad ostatní ("já vím jak diskutovat a vy ne") = prudíš.

To jen tak v krátkosti. Určitě se dají najít i další úhly pohledu na tvůj článek. Každý máme své bolavé místečko a každého může něco z článku provokovat.
 Angellicca 


Re: Angello, 

(30.12.2008 20:56:32)
Jíťo, tak tenhle příspěvek jsem našla až teď~;((. A musím říct, žes to vystihla přesně~g~. Ale i přesto, nebo právě proto mi připadá můj článek opodstatněný... i kdyby jen proto, aby nabudil ty, co se mnou souhlasí..~g~
 Lizzie 


Kouzlo anonymity 

(22.12.2008 11:17:26)
V tom to je. Za zpravidla nicneříkajícím nickem může být dokonalá a výřečná i ta nejhloupější puťka,-)
Jinak přiznávám, že některé články mě též zvedají ze židle, tak se vyjádřím, ale to je zas trochu o něčem jiném.
 Natanela 


Každý jsme originál. 

(22.12.2008 12:20:53)
Tak asi tak, už když se v ráji Eva s Adamem dopustili prvního hříchu, Adam řekl Bohu:,, to ta žena, kterou jsi mi dal, mi dala ovoce." Eva zase vše svedla na hada. A tak se to s námi táhne - to já ne, já dokonalá, mě se to netýká, mě se to nikdy nestane, nechápu, jak jste to mohly dopustit, a pod.

Za druhé - Bůh každého z nás stvořil jako originál. Někdo pláče s plačícími, jiný dokáže člověku ukázat cestu a nové obzory. Někdo dokáže dát láskyplné slovo, pochopit a povzbudit, jiný zase potřebuje dosáhnout cíle, dřív než ti druzí a dokáže být tahounem kolektivu. S jiným zase nikdy nezažiješ, co je to nuda.V každém z nás je dar a je na každém z nás, jak ho dokáže využít a nebo zneužít.

PS: PŘEJI VŠEM KLIDNÉ SVÁTKY A HODNĚ BOŽÍHO POŽEHNÁNÍ A POKOJE DO ROKU 2009 (dle ekonomických předpokladů ho budeme všichni potřebovat) a až budete sedět u štědrovečerního stolu vzpomeňte si, že z malého Ježíška vyrostl velký Ježíš, který nám všem nabízí svůj největší dar - věčný život.

 Angellicca 


Re: Každý jsme originál. 

(22.12.2008 15:56:44)
Ano, asi tu budeš se svým náboženským názorem osamocena, ale já Tě chápu protože jsem katolička... A asi jsem prostě z těch, kterým Bůh předurčil snažit se hájit slabší, pokud to jde. A tady to jde určitě, nikdo Tě tu totiž nemůže fyzicky napadnout, takže kde už se nebát hájit dobro, když už ne na internetu? (Samozřejmě v ideálním případě nejen tady).
Přeji Ti požehnané vánoce...~x~ Angella
 Brusinka14 


Re: Každý jsme originál. 

(26.12.2008 6:24:58)
také pěkně řečeno :-)
 klárakubíkbára 


Re: Každý jsme originál. 

(26.12.2008 8:50:09)
Článek jsem si přečetla a hned se mi ulevilo. S přesně takovou osobou jsem měla tu čest a to hned dnes ráno.
Včera, na spolužácích.cz, jsem napsala svůj názor-.Kamarádka má první mimi a psala tam, že má mimísek prdíky a že pořád pláče a ona že si neví už rady, vždyť to všechny známe. Ta SUPERŽENA jí odepsala "nechlácholit, hlavně nechovat, aby si nezvykl a cvičit s nožičkama". Sama má dvě malý děti, takže z ní mluví zkušenost(jako by měla děti jen ona?!) A to ještě chodila při prvním do práce(o malýho se jí starala její matka),všichni takové babičky bohužel nemají..Takže SUPERŽENA všechno zvládla na jedničku a můj názor(chovat, chlácholit a mazlit a cvičit s nožičkama, byl hned vzápětí odsouzen jako nesmysl),aniž by se k tomu vyjádřila kmarádka, které jsem to vlastně psala.Tak jsem zrušila mou účast na spolužácích vymazáním svého názoru a teď to tady v sobě rozpouštím, ale už je to v poho a nebudu si kazit den. Vám všem taky přeji hezký den a mazlete se se svými dětmi~:-D
 Angellicca 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 9:38:59)
Milá Kláro, moje holčička taky měla prdíky.. když se to napíše, vypadá to tak komicky, ale kdo to zažil, ví jak to SKUTEČNĚ vypadá~n~. Nedokážu si představit, která milující matka by prostě jen nezaujatě a "profesionálně" cvičila s nožičkama a jinak nechala dítě zoufale plakat bez povšimnutí. Já cvičila, ale taky chovala, chodila jsem s ní v náručí třeba i hodinu a někdy i plakala s ní~g~.
Jsem moc ráda, že ses ozvala, protože už to tady začalo vypadat jako můj pohřeb~d~. JDŽ a jejich příznivci se na mě vrhli a zařali trhat~g~. Já se snažím nebrat si ten jejich posměch osobně, ale mrzelo mě, že ty sympatizující názory umlkly hned z počátku a já tu na tu zběř zůstala sama~a~.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 10:52:53)
Angello, obávám se, že teď jsi teda svoji tolerantnost definitivbně zazdila :(
 Angellicca 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 11:07:57)
Každý si pod tolerantností představuje něco jiného. Mlčet k bezpráví není tolerantnost, ale zbabělost. Kdybych byla tolerantní, nenapsala bych svůj článek. A kdybys ty byla tolerantní, neodsuzovala bys mě za mé názory. Myslím, že na netu je nakonec tolerantních jen velmi málo lidí, a ti většinou nepíšou do diskuzí.
A ještě mě napadá, znamená tolerantnost to, že si tu nechám od jiných sypat popel na hlavu bez odezvy a když poděkuju tomu, kdo mě podpořil, jsem netolerantní? To tada ne~y~.
Jestli se tě tak dotklo mé ohodnmocení matek, co nechávají děti vyřvat, tak máš taky pravdu, protože k nim bych moc ráda byla tolerantní, ale nejde mi to.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 14:31:45)
Kde jsem napsala, že tě odsuzuji? Já jsem nepoužila slovo sběř pro ženy, které s tebou ve vší slušnosti nesouhlasily ...
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 14:43:59)
A ano, měla bys k nim být tolerantní aspoň do té míry, že je nebudeš veřejně urážet. V jedné diskusi je matka, která nechává své miminko, které to ještě samo neumí, sedět, "protože se jí to líbí". Můžu ji upozornit na to, že to není vhodné, můžu přidat, na co vše to může mít vliv (stav páteře, nechuť k dalšímu seberozvoji jako lezení atp.), můžu přidat zkušenost někoho, kdo to dělal stejně jako ona a jaké s tím byly problémy - ale to je vše, co můžu udělat, ve výsledku to bude její rozhodnutí a já jí rozhodně nenapíšu, že je kráva, která z blbosti týrá své dítě - ať už si to budu msylet nebo ne. Mohu s ní nesouhlasit, ale respektovat ji musím.
 Amazonka 4D 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 15:08:25)
No jo,Marky,ale pokud tohle uděláš (jako že ti to tak nějak nedá ;)),tak budeš za tu "rádobydokonalousběř", na kterou je nutné pořádat ten hon...~d~

 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 15:13:02)
Amaz ~j~ V tom případě jí budu ráda. Respektující sběř, to je moje krevní skupina :))) ~s~
 Amazonka 4D 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 15:20:17)
Víš ty co,všimla jsem si jedné věci,že ty,co se ohánějí útlakem od "dokonalých matek",nejsou schopni respektovat a tolerovat ty druhé...o to víc ale ublíženě brečí,nebo volají do boje ~l~
 Katla 


markéto,  

(27.12.2008 22:25:46)
a "zběř" je komplimet nebo urážka? Takový hezký znělý slovo. ~z~
 Angellicca 


Re: Každý jsme originál. 

(28.12.2008 9:54:30)
Milá Markéto, nikdy bych nikoho nenazvala krávou, slovo zběř jsem myslela opět v legraci a opět jsem byla špatně pochopena. Asi tak nějak, jako když se mi Crowka a Hrouda posmívaly, že jsem žena za pultem -komunisticky uvědomnělá, nebo popř. Angelika, která čeká na Nicolase ve výkonu trestu...~t~ Když jsem to četla, velmi nepříjemně se mě to dotklo, ale asi to taky byla jen legrace, že?~t~~t~~t~ Prostě, posmívání a zlehčování mi vadí... Já se nikomu pro jeho názory nevysmívám.
A pokud jde o tebou zmiňovaný příklad, psala jsem tu asi už padesátkrát, že dobré rady jsou určitě žádoucí, takže když bys té matce napsala o nevýhodách sezení, bylo by to jen dobře. Kdybys ji ale nazvala krávou, popř. jí naznačila, že kráva je, bylo by to právě to chovaní, o kterém jsem psala ve svém článku.
Zdá se mi, že kdo mi chtěl porozumět, porozuměl. Ti ostatní rozumět nechtějí. Cokoliv tu napíšu, vyvolá stejně jen další mně nepochopitelné reakce (jakoby to patřilo někomu jinému, když se mi vytýká něco, co nedělám).
 Líza 


Re: Každý jsme originál. 

(28.12.2008 10:11:19)
Ale Angello, vadí ti posmívání a zlehčování, a někoho v legraci nazveš sběří?
Co sama nerada, jinému nečiň, jinými slovy zameť si před vlastním prahem a pak vyzývej ostatní k tomu, jak se mají chovat.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Každý jsme originál. 

(28.12.2008 10:47:40)
Ängello, zrovna nedávno jsem se setkala s diskutérkou, která nadbytečně generalizovala a používala poměrně silné výrazy (ne sprosté, ale velmi nálepkovité a odsuzující) a v okamžiku, kdy na to byla upozorněna, začala tvrdit, že to byl nepochopený vtip, takže k tomu všemu ještě přidala skrytou urážku "... a nepochopíš vtip". Věř mi, že debata s ní byla velmi nepříjemná - nakonec i pro ni, protože se proti ní témeř všichni "spikli", protože tou neuváženou generalizací se cítily dotčeny i diskutérky, které jsou jinak velmi smířlivé a hned tak něco se jich nedotkne.

Zkus se někdy s odstupem podívat i ty na volbu svých slov, možná to už uvidíš jinak, a zahlédneš i ve svých slovech ten agresivní podtón a to "já to vím nejlépe", proti kterému jsi napsala článek :)

Zkus se příště nebrat tak vážně, rozčilování škodí zdraví :) Ale klidně si ještě chvilku postěžuj na ty nechápající a netolerantní diskutérky, když ti to dělá radost :)

A možná příště zkus neomlouvat nevhodné formulace a skryté urážky nadsázkou, působí to jako neochota přiznat, že jsem přestřelila.
 Amazonka 4D 


Re: Každý jsme originál. 

(28.12.2008 10:56:51)
Marky,koukám že sis evidentně vzpoměla na tutéž diskutérku...stejné rysy a stejná potřeba "zastat" se kritizované kamarádky.Dodávám že byl kritizován jen názor jednu věc,nikoliv ta dotyčná...nebylo potřeba zastání tak hrubého,pokud by znělo třeba "souhlasím s XY,mám to nastavené stejně" bylo by to bráno,na názor má každý právo...
 Tvoje horší já 


Re: Každý jsme originál. 

(28.12.2008 20:30:53)
Nezlob se, ale přijde mi legrační, že děláš přesně to, za co ostatní odsuzuješ.
 ° Anka ° 


Re: Každý jsme originál. 

(29.12.2008 20:01:53)
Angello, precetla jsem tvuj prispevek a cast odpovedi. Kdysi jsem na tenhle portal docela chodila, ted ti muzu poradit ze je to naprosta ztrata casu. Tim myslim diskuse pod clanky nebo diskuse tu jako takove. Kdybych dnes neukazovala kamosce neco pro deticky tak sem ani nenahlidnu. Ale neni to ani tak adminem ale hlavne temi zakomplexovanymi holkami ktere adminovi odehnali a odhani vsechny slusne lidi. Kdysi mela Rodina mnohem vyssi sledovanost ale tyhle bezcharakterni osubky ktery si tu usurpuji pravo o vsem rozhodovat jim to zkazily. Z tech ktery ti odpovidaly se jedna o Kudlu 2, Janinu H, Lizu.
Pak jsou dalsi ktery se tu neobjevily nektery z nich si dopisuji na diskusi Feminismus. Poji je udajne to stejne bud maji manzela ktery jim zahyba nebo ony zahybaji jemu nebo maji deti ktery dobre nevychovaly a kouri ci fetuji. Nebo nektere z nich umrel nekdo z rodicu a svuj smutek si takto kompenzuji. Kdysi jedna holka si tu na ne stezovala jak se k ni nepekne zachovali. Nezlob se na ne, jsou to v podstate chudinky. Navenek se snazi pusobit jako hrdinky a ve skutecnosti jsou nestastne. Fakt skoda casu psat takovy clanek. Ale nedalo mi to abych ti neporadila. Jinak crowka neni zla, ale musela se pridat na jejich stranu aby se ji uz neposmivaly. Kdysi si tu z ni delaly urcite nicky legraci, davali sem i jeji fotky a tyhle holky se s ni nebavily a nektere ji vycitaly ze si furt meni nicky. Ted kdyz se prida na jejich stranu a dela si ze vseho slusnyho srandu tak ji berou.
Tak jsem ti to snad osvetlila a preju ti hodne spokojenosti jinde, kdybys chtela napis email a napisu ti na kterych portalech najdes normalni lidi kde si pomahaji.
 Angellicca 


Re: Každý jsme originál. 

(29.12.2008 21:00:29)
Anko, moc Ti děkuj za pro mě naprosto převratné informace~x~. Hned je mi o moc líp, když jsem alespoň částečně pochopila... Nějak jsem nepřišla na to, jak se dá někomu poslat mail na jeho nick mimo diskusi???
 Lenka Nová 
  • 

Re: Každý jsme originál. 

(29.12.2008 21:12:18)
A ty jí to věříš? Feministky nejsou špatné.
 Cow :-) 


Re: Každý jsme originál. 

(29.12.2008 22:55:12)
Jinak crowka neni zla, ale musela se pridat na jejich stranu aby se ji uz neposmivaly. Kdysi si tu z ni delaly urcite nicky legraci, davali sem i jeji fotky a tyhle holky se s ni nebavily a nektere ji vycitaly ze si furt meni nicky. Ted kdyz se prida na jejich stranu a dela si ze vseho slusnyho srandu tak ji berou.

Anka, co dělá chřestýš???? Asi máš haldy, né?
Od kdy já peču s feministkama? Mně je fakt jedno, jestli si někdo ze mě dělá legraci, však to je dobře, né? Nebud tak svázaná a dělej si taky.
Nevím nic o tom, že by tu některá z feministek vylinkovala moji fotku. Jestli ty jo, tak máš lepší informace než já. Povídej, to mě zajímaá....
Nestarám se o to, jstli mě feministky berou nebo neberou. Není to pro mě nic podstatného.
Ty asi nevíš, že jejich humor a slovník nemusím, viď? No to neva...My v tom jasno máme.
..a bacha, jsem strašně zlá a mám VZTEKLINU...
 Líza 


Re: Každý jsme originál. 

(30.12.2008 6:19:51)
Angello, tak čekám, kdy vyzveš k obraně nespravedlivě napadených ~d~. Takový hnus, jako tvrdit o holkách, které se sešly na jedné diskusi, že vládnou Rodině a že jejich vlastní rodiny jsou rozpadlé, jejich děti fetují, muži jim zahýbají... co? nic?

A jsme zpátky u toho. Tvoje výzvy k masovému nastolení spravedlnosti násilím nikdy nemůžou být úspěšné. Protože zatímco Anka (tedy zde vystupuje pod nickem Anka, ale ve skutečnosti má na Rodině více nicků) žije v paranoidní a naprosto nesmyslné představě, že Rodinu ovládá "osa zla" pod mým vedením, já jsem přesvědčena, že Anka je zlá zahořklá osoba, která netoleruje ostatní a nestydí se je fanaticky napadat, kamkoli přijde.
A ty, jako člověk zvenčí, nemůžeš vědět, kde je pravda. Je-li vůbec nějaká jedna pravda. Spíš je to tak, že má každý svoji.

Jo a Anko - pokud jde o Krávu, podezíráš ji zbytečně. Možná bys ji mohla vzít zpátky na milost, když ti potvrdím, že to skutečně není moje kámoška?

Krávo, ahoj ~R^
 Cow :-) 


Re: Každý jsme originál. 

(30.12.2008 16:51:10)
Lízo, pozdrav PB


 Katla 


zběř  

(27.12.2008 22:23:38)
zběř jsem , zběř ~y~~y~~y~~y~~y~.
Super slovo, můžete mi ně+kdo vysvětlit, co to znamená?
 kili 
  • 

Re: zběř  

(28.12.2008 11:34:20)
Zdroj: Ottova encyklopedie | aktualizace: 1. 1. 1908
Zběř
ves v Čechách při žel. dr. SmidaryVys. Veselí, hejtm. a okr. Nový Bydžov, fara a pš. Vys. Veselí; 90 d., 483 obyv. č. (1900), 3tř. šk., mlýn. Ves bývala panské sídlo s tvrzi.

Zdroj: Ottova encyklopedie | aktualizace: 1. 1. 1908
Mob
luza, zběř.



 Katla 


Re: zběř  

(28.12.2008 20:05:02)
dík ~t~~t~~t~
 Vaal 


Re: zběř  

(28.12.2008 20:19:00)
~t~
 Tvoje horší já 


Re: Každý jsme originál. 

(27.12.2008 12:14:54)
Ale tady stojí prostě názor proti názoru. Ty tvrdíš chovat chovat, spolužačka tvrdí cvičit, nechovat. Tak proč jsi svůj názor dál nehájila a hned mazala?
 Katla 


kláro,  

(27.12.2008 22:21:43)
neztotožňuj se se svým názorečm tak moc, abys musela brát osobně, když ho někdo smete ~p~
 Jíťa 
  • 

Proč hned superžena? 

(27.12.2008 22:54:36)
Co nechápu, proč ve spoustě diskuzí jsou některé názory smeteny a ušlapány s pejorativním přívlastkem "superžena".

Už to tu píšu po několikáté, každá máme jiné zkušenosti a pokud má někdo problém, tak se snažíme poradit na základě svých vlastních zkušeností. Někdo zvládne prdíky bez chování a utěšování (třeba proto, že stačí zacvičit nožičkama a mimču se hned uleví), jiný ne a nic moc mu nepomůže.
Ani jedna z vás stejně žádnou rozumnou radu nedala - tedy myslím neporadila, co dělat, aby mimi na prdíky netrpělo, nebo aby je alespoň snáze přetrpělo. A ani jedna z vás jste nebyla schopná respektovat názor té druhé!¨

Ale nezoufejte, nejste v tom samy. A úplně tolerantní by byl asi jen svatý. Já si o sobě myslím, že jsem hoooodně tolerantní, ale přesto některé názory respektovat nedokážu - např. ten, kdy je každá, která něco zvládá líp než ostatní a snaží se svou zkušenost nezištně sdělit, okamžitě nazvána superženou a jako taková rozcupována a umlácena urážkami těch, pro něž byla rada určena.
 Zufi. 


Re: Proč hned superžena? 

(28.12.2008 9:55:29)
A jak bys nazvala ženy, co napíší toto:

Jana (IP adresa 77.93.216.69)


Ten hotel je příšerný!!!
26.12.2008 19:42:56
To by byl trest , ne dovča.Hnus.
Jak tam můžeš jezdit


Podotýkám, že jsem přála k Vánocům a jedna z fotek byl hotel s bazénem, někdo asi hotely nemusí, ale proč musí hned rejt?
 Zufi. 


Re: Proč hned superžena? 

(28.12.2008 9:57:52)
to je ta diskuze


 Amazonka 4D 


Re: Proč hned superžena? 

(28.12.2008 10:07:39)
Nazvala bych jí ANONYMNÍ REJPAL,kterých je po všech diskuzích mraky...
Proč takový osamocený výkřik brát vážně??? a zaobírat se jím ~d~
 Zufi. 


Re: Proč hned superžena? 

(28.12.2008 10:34:25)
Amazonko, já vím, ale toto bylo myšleno jako přání k Vánocům, určené těm co mají rádi moře jako já, nebylo to jako téma ,,Je lepší ten, co jezdí pod stan,, .
 Zufi. 


Re: Proč hned superžena? 

(28.12.2008 10:35:03)
Jo a nakonec jsem se dozvěděla, že jsem duševní chudák...
 Líza 


Re: Proč hned superžena? 

(28.12.2008 10:38:53)
Zufi - upřímně - dokud se nepřestaneš za každej takovej rejpanec veřejně litovat, budou si tě takoví anonymové vychutnávat pořád dál, tímhle jim totiž děláš strašně dobře.
 Zufi. 


Re: Proč hned superžena? 

(28.12.2008 11:02:50)
To máš pravdu.
 Katla 


rejp do Zufi  

(28.12.2008 20:09:29)
Zufi, ale to přání bylo milovnicím moře, ne milovnicím hotelů ~y~. Na poslení fotce je opravdu jen kapku jalově působící hotel. Moře ti ta Jitka nebo Jíta nebo kdo nenapadla, ne? ~y~
 . 
  • 

Re: rejp do Zufi  

(29.12.2008 12:13:27)
Hehe, Hroudo, ta se po.ere.
Zufi má komplexy, jak jí cizinka správně napsala, a tady si je léčí.
Musí být opuštěná, snobská, konzervativní učitelka, nikdy bych ji nechtěla pro svoje dítě.
A jak se prezentuje, tak takový jako je ona , takový modrý ....., nikdo nemá rád.
Bude zřejmě lakomá a závistivá, nikomu by nepomohla, zdá se mi, že doma nemá chlapa nebo se rozvádí a pak se tady odreagovává.
K moři ať si jezdí, mohla by tam zůstat napořád.
Nikdo normální nejezdí do betonových kvádrů ve městě.Ta pravá dovolená je stejně pod stanem, ať si říká co chce.
Nemám ráda lidi jako je ona a tady se jich najde dost.
 . 
  • 

Re: rejp do Zufi  

(29.12.2008 12:14:05)
Hehe, Hroudo, ta se po.ere.
Zufi má komplexy, jak jí cizinka správně napsala, a tady si je léčí.
Musí být opuštěná, snobská, konzervativní učitelka, nikdy bych ji nechtěla pro svoje dítě.
A jak se prezentuje, tak takový jako je ona , takový modrý ....., nikdo nemá rád.
Bude zřejmě lakomá a závistivá, nikomu by nepomohla, zdá se mi, že doma nemá chlapa nebo se rozvádí a pak se tady odreagovává.
K moři ať si jezdí, mohla by tam zůstat napořád.
Nikdo normální nejezdí do betonových kvádrů ve městě.Ta pravá dovolená je stejně pod stanem, ať si říká co chce.
Nemám ráda lidi jako je ona a tady se jich najde dost.
 10.5Libik12 


Re: rejp do Zufi  

(29.12.2008 12:38:41)
Co to tady nacvičuješ, tečko malá zbabělá?

 Katla 


tečko, k tomu se teda nehlásím.  

(29.12.2008 14:14:54)
to měl být přátelský "rejp do zufi". Takhle jsem to teda rozhodně nemyslela. Akorát, že to poslední je prokazatelně hotel a ne moře a dotyčná diskutérka se opřela do hotelu, ne do moře.
 Cow :-) 


Re: rejp do Zufi  

(30.12.2008 0:17:01)
hele, poseroutko tečko, co ty skutečného víš o Zufi? Já bych ji s radostí a naprostou důvěrou svěřila své školní děti.
Dělej něco s tou svou závistí, jinak si tvůj šťouch nedokázžu vysvětlit.~a~
 Amazonka 4D 


Re: Proč hned superžena? 

(28.12.2008 10:50:59)
JJ,souhlasím s Lízou,podívej,jsi na veřejné diskuzi a tak prostě trochu na pranýři...pokud nemáš hroší kůži,nelez na trh s city...

 Katla 


to je podle mě jen názor,  

(28.12.2008 20:06:29)
i když kapku od podlahy podaný ~t~. Za urážku bych to nepovažovala ~y~
 Vaal 


Re: to je podle mě jen názor,  

(28.12.2008 21:02:28)
Taky mi tohle zrovna nepřjde jako příspěvek, pro který bych se měla urazit.
Upřímně...taky nemám příliš ráda betonové hotely-králíkárny, a Jana evidentně také ne :-) Asi to bude nějaká herdek ženská, která řekne přesně to co si myslí...mohla to být zlomyslnost, ale taky nemusela...tak bych to Zufi pustila z hlavy :-)
 rosacoeli 


Re: Každý jsme originál. 

(30.12.2008 14:08:24)
Hezky řečeno a hlavně vše pravdivě... jsou důležitější věci a rozhodnutí, než řešit to jestli je někdo "makový, tvarohový, povidlový....." Jak se v životě postavíme k Bohu, tak On se pak postaví k nám. Pán Ježíš otočil i můj život, který byl do 20.roku plný hledání a nejistoty a otázek ve všem... ale to je jiné téma, vím, jen jsem chtěla reagovat a podpořit zdravý a pravdivý názor, který tu padl. Určitě jste každá/ý už někdy přemýšlel o tom, proč člověk žije když stejně zemře... zázrak početí, růstu, zrození.... už jen ta dokonalá příroda, koloběh v ní, zvířata-všechna jsou vybavena , aby přežila v podmínkách které mají... při zamyšlení to samo od sebe vzniknout nemohlo.. semena všech rostlin-v nich je život a plodí podle svého druhu, vědcům se to ještě nepodařilo, byť se snaží... vážně je toho hodně, nezlobte se, musí to ven, když tomu člověk 100% věří, pak i pochopí např. mistra Jana Husa, že raději zemřel, než by zapřel PRAVDU...

Všem úspěšný nový rok 2009 se smyslem a nadějí pro lepší zítřky! ~k~ ~;)
 Vaal 


"na rodině" jsou (až na výjimky)celkem inteligentní a kultivovaní lidé 

(22.12.2008 12:44:11)
S autorkou článku souhlasím. To co napsal Ondra s tím "neodpovídáním prudičům" má hlavu i patu, ale pokud někdo napíše zjevnou "nepravdu", tak mi to prostě nedá ho nezkusit "umlátit kloboukem". Někdy stačí hodit pár odkazů a zdrojů, aby si konečně uvědomil jaký je hňup a většinou sklapne.
Pokud někdo napíše třeba něco ve stylu "že nacismus je fajn hnutí", tak se s ním bavit nebudu, protože jde evidentně o "blba" nebo provokatéra a diskuze s ním prostě nemá smysl...takže takovým lidem je opravdu zbytečné reagovat na obsah jejich sdělení. Je ale na místě je odkázat do patřičných míst...nebo.."JSI PROVOKATÉR A NACISTA A STEBOU SE BAVIT NEBUDU", ...a šlus, dál už nereagovat.
Pokud budeme reagovat, bude mít "tato zrůda" možnost se vyjádřit, když se s ní nikdo nebude bavit, přestane ji to brzy bavit.

Jinak optimisticky musím říct, že na diskuzích "na rodině" je výskyt nejrůznějších individuí a občanů s nižším IQ oproti jiným diskuzím(třeba pod články v bulváru a net.novinách)neuvěřitelně nízký. Proto mě baví sem chodit..narozdíl od diskuzí pod články na internetu..to se mi nad tou MALOSTÍ A HLOUPOSTÍ chce někdy až plakat.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: "na rodině" jsou (až na výjimky)celkem inteligentní a kultivovaní lidé 

(22.12.2008 13:53:06)
Ano, a proto jsem nakonec zakotvila tady a je mi tu dobře.~R^
 Angellicca 


Re: "na rodině" jsou (až na výjimky)celkem inteligentní a kultivovaní lidé 

(22.12.2008 15:29:21)
~x~Eválko, tys mě opravdu pochopila!!! Hned mi ten svět připadá zase růžovější~:-D Díky~R^
 Tvoje horší já 


Jaksi jsem to nepochopila 

(22.12.2008 13:47:00)
 Tvoje horší já 


Re: Jaksi jsem to nepochopila 

(22.12.2008 13:51:34)
Aha. Tak už mi došlo, v čem je problém, ale krásně to vše vystihl Ondra.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 13:50:22)
Na jiném serveru se mi stalo, že jsem se nechala zatáhnout do diskuze (o ničem) se dvěma nicky, které se spolu "znaly" a zrovna neměly na práci nic jiného než prudit, urážet, googlovat info a používat tvrdě proti. Nijak neskrývaly to,že se jen baví mým urážením a já šmoula se jim "rozumnými" argumenty snažila vysvětlit, že by mě měly přestat obtěžovat. Já trdlo. "Stala" jsem se exhibicionistkou, grafomankou, blbkou a zasloužilou dělohou (prvotní spor neměl s dětmi přitom vůbec nic společného). Už jsem to tu někde v jiné reakci psala, tak si nemyslete, že ze sebe dělám chudinku, co se pořád vrací k tomu jak jí ublížili. Je to za mnou a ten server už nenavštívím i když jsem tam narazila i na prima lidi, jenže....Všimla jsem si, že se na netu v diskuzích často "slušní" lidé prostě BOJÍ, aby se nestali sami terčem! Sama jsem dostala spoustu povzbudivých vzkazíků, ale tak, aby to nikdo neviděl. Přitom mně by v té situaci spíš pomohlo, kdyby se taková podpora objevila spíš přímo na foru. Myslím , že když se objeví jeden prudič, bude ho bavit deptat jednu osobu, ale když se dalších deset uživatelů rozhodne mu na férovku napsat, ať jde do hajzlu, nakonec tam nevydrží a fakt zmizne. Ale chce to podpořit pěkně venku a ne potají. Nemyslím zahltit forum desítkami příspěvků plných nadávek, prostě jedno stručně tvrdé odsouzení a následná totální ignorace. Tak se na ně musí. ~b~~b~~b~
 Angellicca 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 15:35:28)
Vendynko, to je právě to, co Ondra se svým skoro "vědeckým" přístupem k netovým diskuzím nepochopil. Ten psychologický dopad PODPORY na prudiče. Já s ním rozumově souhlasím, ale srdcem trvám na tom, že je potřeba se bít jako lev~;)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 15:48:18)
Bij se... tu máš kohouta... vlastně ne, to bylo "hrej si". ~t~
 Angellicca 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 16:02:31)
Ahoj Monty! Čekala jsem, kdy se taky zapojíš..~;) A mám dotaz, napsala jsi knížku: Průvodce mateřstvím pro zlobivý holky, nebo jsi z ní jen citovala ve svém (starším)článku?
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 16:04:27)
Angello,
napsala, kdysi před lety. 2003? ~;)
 Angellicca 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 16:10:16)
Tak to zdravím hned 2x! Při čtení tvé knihy jsem se konečně (po šestinedělí a pár měsících utrpení na md) od srdce zasmála.. Jen jsem litovala, že jsem ji neobjevila už v těhotenství. Mohla jsem si ušetřit spoustu zbytečných sebedeptacích myšlenek... Takže, díky za ni~x~
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 16:14:07)
Dík za kompliment. ~;)
Měla jsem na to tehdy málo času, mrzí mne, že jsem to nestihla dodělat tak, jak bylo plánováno.
Ale třeba se k ní někdy vrátím a provedu upgrade. ~t~
 Angellicca 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 16:41:25)
No, je pravda, že mě už po dočtení napadlo, že to mělo být tlustší:-), já jsem docela knihomolka a tvé dílo jsem shltla za 1den... prťavku jsem vrazila manželovi~y~ A bylo to TAK osvěžující a bylo toho TAK málo...~n~ Na příp. upgrade se budu těšit, snad mi to neunikne.
 Katla 


upgrade 

(22.12.2008 19:24:42)
Pro matky pubošů. Už to přijde, už to přijde.....~k~
 & 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 15:50:35)
Angello,

ty to beres moc vazne. Rvu se jako lev, za lidi ktere znam osobne. Ale na netu..~;)
 Angellicca 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 16:05:39)
To byla trochu nadsázka~:-D Totiž ten použitý výraz, ale jinak... ano, beru to vážně~y~ Mně totiž vadí zlo páchané i na cizích lidech.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(22.12.2008 23:52:18)
Ale pochopil. :-) Ale podle mých zkušeností to je stejně na nic. Skoro nikdo nedokáže odolat pokušení bránit se urážkám. A jakmile nahlas odsoudí prudiče, je vystaven jeho prudění. Skutečně málokdo dokáže pak už "totálně ignorovat".

A nejde o žádný vědecký přístup. Pouze jde o jediný přístup, který prudiče odradí. Jediný, o kterém vím... :-)
 Grainne 


Re: Nebát se a podpořit (veřejně) 

(23.12.2008 0:15:18)
Za rozumné bych rovněž považovala hledat moudra jinde, než v diskusích a Rodinu nevyjímaje.
Trocha práce s vyhledáváním, pravda, taky člověk musí přemýšlet, ale pokud někdo z pohodlnosti hodí na veřejnost svou bolístku, měl by počítat s tím, že mu někdo předhodí pravdu dost drsným způsobem. Málokdy se setkávám s pruděním mimo téma s přímým napadáním, pokud se to už stane, vzdaluji se se zdůvodněním proč. Opačné názory mě zajímají, na nějaké osobní bojůvky prostě zvědavá nejsem, ač se z toho dost často dají vyčíst osobní trable na jiné rovině. To ovšem z bezpečnostních důvodů sleduju tiše zpovzdálí.
 Dita 
  • 

Chytání za slovo 

(22.12.2008 14:26:52)
Cokoliv zda napíšete, bude použito proti vám. Komunikujeme zde prostřednictvím slov, bez mimiky, gestiky a jiné neverbální komunikace a velmi často něco myslíme jinak než to pochopí ostatní, a to potom stojí za to...
 8.5Yettynkaa12 


Re: Chytání za slovo 

(22.12.2008 14:35:09)
To máš pravdu, něco se překroutí a chybí tu moc ta mimika, ton hlasu...
 Pihatka + Lukášek 12/09 


Souhlasím 

(22.12.2008 14:51:01)
Naprosto souhlasím!!! Jednou jsem to už také nevydržela a musela se ozvat, když mě nadzvedla ta "jedna dokonalá". A argument, že toto je diskuze a ne poradna - dosti chabé, diskuze neznamená jen kritiku... PS: Všimli jste si, že potrefená husa se vždycky ozve? :-) Není tomu jinak i u reakcí na tento článek.
 Angellicca 


Re: Souhlasím 

(22.12.2008 15:38:01)
~R^~R^~R^ Díky, já jsem to taky čekala, že se JDŽ ozvou~t~ Ale ještě je jich tu pořád nějak málo~t~~t~
 Janča N. 


To já bych..... 

(22.12.2008 14:55:33)
Ahoj, máš pravdu autorko, souhlasím, ale na druhou stranu myslím, že ty prudičky tu budou vždy, takže je asi nezměníme.
Jinak, vůbec nejhorší úroveň diskuze je, když se někdo ptá na něco konkrétního a místo odpovědi se dozví "to já bych, to u mě, já."..a odpovědi tý se nedočkáš....)
 Tvoje horší já 


Re: To já bych..... 

(22.12.2008 14:58:33)
No, ono k tomu svádí anonymní prostředí internetu. Lidi by si stěží dovolili říct do očí druhému to, co si dovolí na netu. A to jsou ještě podle mě diskuze na Rodině zlaté svaté. Jen když si občas přečtu kousek diskuze na Novinkách, je mi z toho špatně.
 Helena, tři dospělé děti 
  • 

o co že to vlastně jde? 

(22.12.2008 15:12:08)
Kdo nechce slyšet názory ostatních - třeba i drsné, ať sem nepíše. To za prvé. A za druhé - bes diskuse by tato rubrika asi ztratila smysl, ne? Nebo chce článek a jako ohlasy samé jojo?
 Angellicca 


Re: o co že to vlastně jde? 

(22.12.2008 15:46:21)
Tento server se jmenuje rodina.cz. Předpokládám tedy, že se tu nacházejí lidé s podobnými problémy a prožitky, hlavně matky, které by mohly svými zkušenostmi pomoct těm, které těba mají 1.dítě, nebo které prostě některými prblémy procházejí poprvé. A čekala bych, že není nic lidštějšího, než to taky udělat. A ne se vyvyšovat nad druhé jen proto, že já mám osobně pocit, že jsem chytřejší. Přitom většinou nejde o inteligenci, ale právě jen o ty odžité zkušenosti. Jestli chce někdo být drsný a ještě drsnější, ať jde "zářit" na jiný server.
 Líza 


Re: o co že to vlastně jde? 

(22.12.2008 20:38:00)
Na tomto serveru se schází normální populační vzorek, pravda trochu typického věku, kdy lidi zakládají rodiny nebo nějakou dobu už rodiny mají. Nic víc, nic míň. Nevím, co tě vede k představě, že by zrovna na tomto serveru měli spolu lidi mít víc společného než jinde.
 Katla 


heleno, souhlas.  

(22.12.2008 19:16:18)
I když sama nesnáším, když mám pocit, že si tu někdo na někom hojí ego (a uznávám, že naopak někdo může mít tento pocit z mých komentářů, i když je tak nezamýšlím) , ale to co navrhuje autorka je jakási "uvědomělá linie" příspěvků, odtud jen krok k cenzuře. To, že je to rodina.cz neznamená, že to je nějaká "poplácávárnaporamenou.cz" Nečjdrsnější , nejotevřenější názory si člověk ( nekdy bohužel, jindy bohudík) vyslechne PRÁVĚ v rodině a od vlastní rodiny. ~j~
 Lassie66 


Re: heleno, souhlas.  

(22.12.2008 20:03:08)
Hroudo, souhlas. Mě třeba rozmanitost názorů baví a hodně lidí mi zde pomohlo vidět některé věci v jiné rovině, byť se mi třeba jejich názory zdály dříve radikální. A pravda je, že někdy člověka spíš ke změně vybičuje drsná pravda, než milosrdná lež.
 Katla 


aby se s vaničkou  

(22.12.2008 20:42:10)
nevylilo i dítě a s těmi, co konetují až zle (řekla bych, že jej jich uplné minimum) se neoznačili za "prudiče" i ti, co se vyjádří sice nevybíravě, občas trochu zhurta, ale v zásadě konstruktivně.
 Anezka73 


Re: heleno, souhlas.  

(23.12.2008 7:47:00)
Jasně, taky souhlasím, díky odlišným názorům můžu nahlídnout na problém i jinak, z jiného úhlu.


 Ocicko 


hezky napsano 

(22.12.2008 16:12:19)
a souhlasim!!!!!!!

muzu rict ze me prestava sem chodit chtit psat ale i cist- vzdy cekam kdo na me nebo ostatni zautocí
 Katla 


ruce vzhůru, očičko,  

(22.12.2008 19:27:36)
tohle je útok (přepadení) ~p~
 Jíťa 
  • 

Jádro pudla 

(22.12.2008 16:35:16)
Jádro pudla je v tom, že každá jsme dokonalá a všechno co děláme, je dokonalé - bohužel jen pro nás a naši rodinu. Druzí to už tak dokonale nevidí.

Někteří to vědí a do sáhodlouhých diskuzí se příliš nepouští. Napíší svůj názor, příp. něco dovysvětlí a nemají potřebu se dohadovat o tom, jestli je to správné nebo není.
A pak je tu pár těch, co si myslí, že mají patent na rozum a z toho pak vznikají skutečně zajímavé diskuze. Jak já říkám: To by bylo materiálu na diplomku z psychologie!
 Angellicca 


Re: Jádro pudla 

(22.12.2008 16:49:58)
Ano, já ti rozumím, ale myslela jsem to trochu jinak. Pokud si někdo myslí, že má patent na rozum a opravdu chce mermomocí pomáhat, tak z toho vznikají zajímavé diskuze a mnohdy je to i zábavné.. Já ale měla na mysli ty, kteří za snahu pomoct jen maskují skutečný úmysl- totiž dokázat tazateli, že je hloupý a neschopný a za své potíže si může sám, a pak taky ty, kteří se ani za nic nemaskují a rovnou nenávistně útočí, často naprosto zbytečně a neadekvátně agresivně až sprostě. Byla jsem překvapená, že i na tomto serveru se najdou. Ale není jich moc a rozhodně jsem se nechtěla svým článkem navážet do "normálních" diskutujících, kteří mají samozřejmě právo taky občas s něčím nesouhlasit.
 Lenka 
  • 

Re: Jádro pudla 

(22.12.2008 18:06:42)
Já bych řekla, že autorka článku měla na mysli staré známé notorické diskuse typu:

- probůh moje dítě se v noci budí po hodině, nevíte někdo co s tím? - NÁLET PRUDIČEK STYLEM: NEMĚLA SIS POŘIZOVAT DÍTĚ, KDYŽ CHCEŠ SPÁT...KDYŽ NECHCEŠ VSTÁVAT NONSTOP, PROTOŽE JSI UŽ JAKO ZOMBIE, STYD SE, JÁ JSEM TO TAKY USTÁLA, TY MUSÍŠ TAKY!!! BUBUBU

- nejde mi kojení, nechci kojit...PRUDIČKY - JAK NEDÁŠ SVÉM DÍTĚTI TU SPRÁVNOU A NEJLEPŠÍ VÝŽIVU A ODEPŘEŠ MU MM, CHOD ROVNOU KANÁLAMA...O KOJENÍ SE MUSÍŠ SNAŽIT ZA KAŽDOU CENU, VZDÁT TO JE SLABOST, DŮLEŽITĚJŠÍ JE DÍTĚ KOJIT AT MÁ TU VYSOKOU INTELIGENCI, IMUNITU A TY TO SPRÁVNÝ SEBEVĚDOMÍ...JE TO DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ TVOJE PSYCHICKÁ ROVNOVÁHA


- dítě mi v postýlce - večer? v noci? pobrekává, co s tím? - PRUDIČKY - JSI LI SPRÁVNÁ MATKA, BUDEŠ K NĚMU CHODIT NONSTOP, POPŘ. SI HO NASTĚHUJEŠ DO POSTELE, BĚDA, JAK NEUTIŠÍŠ KAŽDÉ KNOURÁNÍ A NEBUDE CHTÍT BÝT DÍTĚTI K DISPOZICI NONSTOP


a nepřeberné množství podobných témat - účelem prudiček není POMOCI DOTYČNÉ S VĚCÍ, kterou ona vnímá jako problém, je to spíš styl našich matek :

JÁ TO MĚLA BLBÝ, TAK SE NEOPOVAŽUJ CHTÍT TO LEPŠÍ!!!!!!

pořád ještě vás nenapadá pravý důvod prudění? kromě osobních problémů a frustrací prudiček?
 Lassie66 


Re: Jádro pudla 

(22.12.2008 18:12:32)
Lenko, nemáš nějaký problém s klávesnicí? Něco s Caps Lockem?~2~
 Tvoje horší já 


Re: Jádro pudla 

(22.12.2008 18:17:44)
Pardon, ale v tom bych neviděla pruzení.
Pokud někdo chce slyšet názory ostatní, musí počítat i s těmi nesouhlasnými.
Podle mě jde spíš o přecitlivělost některých lidí na určitá témata.
Jinak, nic ve zlém, ale používání velkých písmen se obecně na internetu považuje za nezdvořilé. Něco jako nadávání a křičení.
 Angellicca 


Re: Jádro pudla 

(22.12.2008 18:53:50)
lenko, díky~x~. Přesně, ale PŘESNĚ tak jsem to myslela. A pokud jde o ta velká písmena, užila jsi je správně, protože já ty "rady" prudiček jako křik (tak trochu i nadávky) vnímám. A přecitlivělost na určitá témata? Co to je? To jako když mě někdo kope do zlomené nohy a já křičím, znamená to že jsem přecitlivělá?
~t~~t~ Kde to jsme? Copak docela normální soucit už neexistuje? Asi to vážně bude tak- když jsem si něco musela vyžrat já, vyžer si to taky- motto prudiček a jejich sympatizantů.~v~
 10.5Libik12 


Re: Jádro pudla 

(22.12.2008 19:00:04)
jsem líná číst diskusi, ale vsadím se, že v ní ani jedna zmiňovaná prudička (tedy matka, co kojí, případně chová své dítě) neprovedla to ,co tolerantní Angella a Lenka, že.

Ono to také o něčem svědčí.
 Angellicca 


Re: Jádro pudla 

(22.12.2008 21:05:52)
~t~A co jsme jako provedly? Jsi líná číst diskusi, ale nejsi líná kritisovat?~t~
Můžeš mi říct, jak jsem se jakoliv navážela do kojících matek, které chovají své děti, když jsem jedna z nich?
 Grainne 


Re: Jádro pudla 

(22.12.2008 19:11:18)
Popravdě řečeno, tu a tam je možná dobrý připustit, či si dokonce uvědomit, že chyba je na mé straně. Za to obvykle nikdo nepoděkuje, to je fakt, ale časem to může považovat za užitečné.
Takové skvostné - ty jsi skvělá a úžasná i s těma pitomostma, co pácháš, nikomu ve skutečnosti moc nepomůže.
Klidně připustím užitečnost prudiček v tomhle ohledu a nepřiznám se, kde.~;)
 Jíťa 
  • 

Re: Jádro pudla 

(23.12.2008 13:19:00)
No já mám spíš ze zdejších diskuzí dojem, že "prudička" je každá, která napíše: "Dělám něco tak a tak a ono mi to funguje!"
 Kohnova 
  • 

Vycistit rady 

(22.12.2008 20:37:39)
Angello, lepsi bys mela vyradit se na kurakach.. Organizovany hon na skodnou nasi dokonale kultury, aneb vitejte z5 v padesatych letech.
 moravian-girl 


Výstižné 

(22.12.2008 21:13:17)
Mě se článek moc líbí :)
 Angellicca 


OD AUTORKY 

(22.12.2008 21:23:15)
Díky všem,kdo reagují v rámci normální konvezace.. ~x~ Je moc zajímavé, jak se tu ale najde hodně těch, co vůbec nepochopily jak jsem to myslela, ale pro jstotu si to hned vykládají nehůř a dokonce to vztahují na svou osobu.. Takže to zkusím ještě naposled vysvětlit... jem měla na mysli skutečně agresivní jedince, kteří píší jen za účelem škodit, byť to třeba dobře maskují. Nechtěla jsem napadat žádné normální diskutující, kteří mají i opačný názor. Normální člověk totiž umí vyjádřit svůj opačný názor i tak, aby druhého nezranil... a za tím si stojím.~y~~y~~y~
 JaninaH 


Re: OD AUTORKY 

(22.12.2008 21:53:13)
Angello, já vím, že to myslíš dobře, ale nemůžu si pomoct - na mě svým vystupováním působíš jako agresivní jedinec, který to maskuje nabádáním ke spojování se proti agresivním jedincům ~;)

J.
 Angellicca 


Re: OD AUTORKY 

(22.12.2008 22:23:45)
Máš na svůj názor právo~;) Před napsáním článku jsem si totiž přečetla jednu extra prudičskou reakci (ne na mě, ale na článek "Kde je ten chlap, kterého jsem si brala") a to mě tak rozhořčilo, že jsem asi začala být agresivní~y~ Ale myslela jsem to dobře, a hlavně, ten "hon", to bylo myšleno jako nadsázka a trochu i vtip. Jak už tu někdo psal, je problém, že nevidíš, jak se dotyčný pisatel "tváří", a pak se všechno bere moc vážně a doslova.~d~
 10.5Libik12 


Re: OD AUTORKY 

(22.12.2008 22:44:40)
Aha, takže dobře myšlená agresivita je jiná než špatně myšlená agresivita? A kdo píská to dobré a špatné myšlení~;)
 Katla 


Kdo?  

(22.12.2008 22:50:43)
No přece Angellina :-)))))
 Katla 


Re: Kdo?  

(22.12.2008 22:51:07)
nebo angella ,. nebo jaký je to nick. ~:-D
 Cow :-) 


Re: Kdo?  

(22.12.2008 23:00:17)
Kdo??? Báječná Angella pod psa...a hlavní cenu přichází udělit předsedkyně JDŽ ze snámého JZD v Hošticích...paní soudržka Miluna...hlavní cenou je ruční granát a kalašnikov~j~~t~~t~~t~
 Katla 


a cena Marušky Kudeříkové  

(22.12.2008 23:03:06)
a kniha Pavlík Morozov
 Líza 


Re: OD AUTORKY 

(23.12.2008 5:18:33)
Angello, jak to, že ty můžeš být agresivní a stačí ti, že jsi to myslela dobře? Nechceš náhodou pro sebe jiné zacházení, než které prosazuješ pro jiné?
 Líza 


Re: OD AUTORKY 

(23.12.2008 5:16:45)
Janino, sdílím tvůj názor.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: OD AUTORKY 

(23.12.2008 0:18:18)
"Normální člověk totiž umí vyjádřit svůj opačný názor i tak, aby druhého nezranil... a za tím si stojím." - to jistě. Normální člověk ale také nevnímá vyjádření opačného názoru jako útok na svoji osobu. Zdá se tedy, že (nejen) internetové diskuse jsou plné nenormálních lidí... :-)

Tudy se nedostaneme nikam. Zlobíš se tu na ty, co tvůj článek "nepochopili" - nenapadlo tě, že se možná dopouštíš téhož v případě jejich příspěvků? že se jich tvá přímá i nepřímá obvinění dotýkají? Oni si tvůj soucit nezaslouží?

Celé je to zbytečné, emocionální, osobní a hloupé. To nejsou vlastnosti soucitu.

Je lepší se smířit s tím, že některé věci se některým lidem vysvětlit nedají, být nad věcí a nezpovídat se před zcela cizími lidmi ze svých nejvnitřnějších problémů. Teprve takový přístup vede ven z bezvýchodných diskusí a teprve ten mi uvolňuje ruce pro skutečný, nejen virtuální soucit. A teprve pak mohu někomu pomoci...

Pokud se mi nepodařilo vyjádřit svůj opačný názor tak, abych tě nezranil, je mi to líto. A asi také nejsem normální. To mi ale až tak líto není... :-)
 Cow :-) 


Nikolas je ve výkonu... 

(22.12.2008 22:15:45)
ach jo...
žena za pultem napsala reportáž psanou na "koleně" na téma "Rodinkářky, spojte se" aneb Báječná Angelika buduje své podsvětí a volá: "Já se pomstím"~a~~t~~t~~t~
 Katla 


Re: Nikolas je ve výkonu... 

(22.12.2008 22:16:37)
~t~~t~~t~~t~~t~
 Angellicca 


Re: Nikolas je ve výkonu... 

(22.12.2008 22:27:29)
~t~~t~~t~ Jsi MOC vtipná, klidně to ber i tak, pro mě je lepší být srandovně uvědomnělá, než bezcitný cynik...~y~
 Katla 


angello,  

(22.12.2008 22:30:51)
uvědomuješ si, že např. tímto výrokem se řadíš mezi ty dokonalé (nebo aspoň dokonalejší), co se vymezují vůči nám nedokonalým (a cynickým)? Blahopřeji. ~t~
 Angellicca 


Re: angello,  

(23.12.2008 8:48:52)
~:-D Ale milá hroudičko, já přece nikoho za cynika neoznačila~n~ Ty vůbec nechápeš můj nitrozpyt, bů bů, já jsem TAK nepochopená~n~~n~
 Repulsion 


Inu... 

(23.12.2008 0:10:00)
Rozhodl jsem se k tomuto tématu přispět tímto kvalitním příspěvkem:

http://www.acapela.tv/good-old-times-bba8154fed5b1.html

Veselé Vánoce vespolek :o)
 Katla 


Re: Inu... 

(23.12.2008 0:48:09)
čuram smíchy..a jsem tomu ráda ~t~~t~~t~
 Katka,kluci 6 a 10 
  • 

Re: Inu... 

(23.12.2008 14:54:15)
To nemá chybu.
 misuge4 


Re: Inu... 

(29.12.2008 10:47:02)
Vtipné,dloho mne nictak nepobavilo~t~~t~~t~~t~
 misuge4 


Re: Inu... 

(29.12.2008 10:47:07)
Vtipné,dlouho mne nic tak nepobavilo~t~~t~~t~~t~
 Nivea 


Ano souhlasím, ale.... 

(23.12.2008 12:14:53)
Já sama jsem se tady na rodině kolikrát setkala s názory a komentáři, nad kterými jsem jen kroutila hlavou a říkala si, jak tohle někdo může vyplodit ze své hlavy, nebo jak se může někdo zachovat tak a tak....Ale alespoň je vidět, že každej člověk je jinej a je z jinýho těsta. Alespoň si pak vážíme těch názorů, které nám opravdu dokážou pomoci po té psychické stránce. Nikdy není nic jen černý nebo jenom bílý a tak to prostě je a myslím si, že to není tím, že by ženy nedokázali držet při sobě. Máme holt každej jinej názor a tak je to dobře.
 Jíťa 
  • 

cituji z článku 

(23.12.2008 13:32:36)
"jsou tak fundované, že cítí povinnost zásobovat všechny ubohé a neschopné chudinky okolo radami , jak se stát JDŽ taktéž."

Promiň, ale tahle věta vyznívá, jako by každý, kdo se snaží napsat nějakou radu, byl ihned zaškatulkován mezi JDŽ a prudičky.

Skutečně jsem si vždycky myslela, že diskuze na rodince jsou od toho, aby si lidi poradili, dali si tipy, co změnit apod. Ale pokud tu někdo napíše nějakou radu nebo tip, okamžitě se na něj sesypou nějaký slepice, které mu omlátí o hlavu, že se chce svou dokonalostí vytahovat na chudinky ubohý, nešťastný, podváděný, zamindrákovaný...
 Angellicca 


Re: cituji z článku 

(23.12.2008 13:45:39)
Jíťo, já si každé dobré a upřímně udělené rady vážím a věřím, že i ty, co sem píšou svoje problémy, právě na takové rady čekají..~x~ Myslela jsem "radilky" typu- tobě to nejde, protože jsi neschopná, špatná, atd. A já to dělám opačně než ty, protože já neschopná nejsem... A někdy to není řečeno napřímo, ale jakoby to z odpovědi skrytě vyplívá.~;((
Nevím proč ten můj článek na sebe vztáhly i ty, o kterých vůbec není... Vždyť ony samy musí vědět, že chtějí pomoct, a že to myslí upřímně. Pak se na mě nemusí zlobit, že poukazuju na zlomyslné jedince.~a~
 Jíťa 
  • 

Re: cituji z článku 

(23.12.2008 19:26:38)
Právě v tom jsou internetové diskuze zrádné. Něco napíšeš, myslíš to dobře, ale ostatní si to vyloží jinak...
Bohužel mnohdy nemáš možnost hned reagovat a uvést vše na pravou míru, někdy si to ani nikdo nepřečte, nebo to zase neporovná s článkem a ostatními tvými příspěvky v diskuzi a hned jsi tu za blbce...
 Brusinka14 


Nechtějí naslouchat, ale vy také ne! 

(25.12.2008 8:31:49)
Pokud se někdo do diskuse, zapojí, měl by mluvit k věci. Navštěvovat tento web je věc dobrovolná. Jestliže zjistím, že mě něco nezajímá, neúčastním se toho.

Myslím si, že "prudilky" se vlastně jaksi mstí za to, že je někdo nechce poslouchat. Já osobně také nemám ráda lidi, kteří si pořád na něco stěžují, a jejichž problém je vždycky ten větší. Vlastně mám problém některým lidem říct, že potřebuji, aby mě vyslechli, a neříkali mě, že mají taky problém a větší problém.

Ale jejich názor je taky názor a vy s ním musíte počítat, když už sem píšete.
 Angellicca 


Re: Nechtějí naslouchat, ale vy také ne! 

(27.12.2008 11:11:03)
Ano, souhlas, já s opačným názorem počítám, někdy i uznám, že na něm něco je... A když ho pokládám za nesmysl, tak se ohradím~g~. Můj článek ale vůbec nebyl o tomto, už jsem to tu několikrát vysvětlovala~;((
 Ninuška7 


:-D :-D :-D 

(27.12.2008 12:55:45)
Musím přiznat, že mě docela článek pobavil. Chodím na server pomálu, občas se dozvím opravdu zajímavé informace, občas ne.
Píšete, že by se měli pořádat hony na JDŽ :-D to mě opravdu pobavilo :-D Dobrý!
No, ale teď tedy vážně. Jelikož je toto veřejný server, každý (i já a vy), prostě každý kdo sem píše svůj příspěvek nebo článek, musí počítat s různorodými reakcemi. Někomu opravdu dělá dobře, když je lepší než ten druhý (jakkoliv), někdo rád poradí, někdo se rád vysměje a někdo rád polituje. Každý by se měl ale chovat tak, aby svým jednáním NEOMEZOVAL ty druhé a RESPEKTOVAL jiný názor. To myslím všeobecně. Ale pořádat hon (ať už jste to myslela nadneseně), je myslím už špatná cesta…
 Angellicca 


PROČ? 

(28.12.2008 10:03:41)
...nečtete všechny mé příspěvky? Proč vy všechny, které se do mě obouváte, reagujete vždy jen na jednu nějak z kontextu vytrženou větu? Proč můj článek vyvolal tolik agresivity? Asi proto, že potrefená husa se vždycky ozve hodně hlasitě...
Chtěla jsem oslovit ty, kterým můj názor něco řekne, a to se mi podařilo.
Všem ostatním bych chtěla vzkázat... Tak už se na mě tak moc nezlobte:-)) Rozčilování škodí zdraví a krátí život:-). Neberte tak strašně vážně to, co bylo napsáno odlehčeně a s nadsázkou.
A nebo si tu ještě chvíli v klidu postěžujte jedna druhé na tu špatnou a netolerantní Angellu, když vám to dělá radost:-), ale hlavně se mějte všechny zatím fajn, jak jen to jde. Život není peříčko.
A nashle v dalších diskusích:-)
 Angellicca 


P.s: 

(28.12.2008 10:09:02)
Všem těm, kteří se mnou jen v klidu nesouhlasily/i bych chtěla vzkázat, že si jejich názoru vážím, a že mi nevadí, ani mě neuráží. A bylo vás taky hodně, s tím jsem počítala~x~~x~
 Andrea 
  • 

Poděkování 

(29.12.2008 19:26:56)
Chtěla bych ti poděkovat, jsem v 11týdnu těhotenství a jelikož jsem musela ihned na neschopenku brzy jsem se začala nudit a brouzdala po ruzných diskuzích s těhulkami. Zaskočila mě všude agresivita některých chytrých těhulek a maminek v každé diskuzi. Proto děkuji, že nemám žádné problémy v těhotenství a doufám že mít nebudu nebo radši šahnu po knize než s těmi to lidmi diskutovat a prosit o radu. Tihle lidé mě odradili od zapojení do nějaké konverzace. Tobě děkuji za to malé poznání, že přece jen se tady najdou normální lidi na pokec bez uražek a ponižování, ale raději do toho nepujdu. Tobě a všem normálním přeji hodně štěstíčka v novém roce a hlavně v životě. Jestli máš na tohle dost síli tak bojuj dál.
 Angellicca 


Re: Poděkování 

(29.12.2008 20:42:10)
~m~Díky za krásnou reakci, zahřála mě u srdce..~x~
 misuge4 


Jak načasované, díky 

(28.12.2008 11:22:43)
Souhlasím a moc děkuji za tento článek.
Z přesně těchto důvodů jsem odešla z jedné diskuze, kde jsem chodila skoro dva roky. Zvrhlo se to tam v superženy. A nějaká ta soudružnost a kamarádství zmizelo ta tam. Už tam nechodím, je mi to líto, ale fakt nemůžu, nemám na to energii. Takhle pěkně jsem jim to ale vysvětlit nedovedla..proč, takže jsem za černou ovci.
Tím, že jsem neměla tu energii, napsal jsem jim, že jsou omezené a nejsou shopny pochopit mešinový názor.Napsala jsem to možná drsně, ale na takový vysvětlovací článek, jsem neměla energii. Možná jim tam ten článek dám, snad pochopí..aspoň některé, bylo by to fajn.
Ještě jednou díky.
 hanci neposeda 


Diskutovat s respektem 

(28.12.2008 21:40:04)
Take bych rada potkavala pouze lidi, kteri kdyz se mnou nesouhlasi, nebudou me slovne ponizovat ci napadat. Bohuzel na internetu a v oblasti, jakou je rodina a vychova deti, kde temer co clovek, to jiny nazor, je to naprosto nemozne. Vzdyt i v ramci vlastni rodiny se na radu veci diva kazdy jinak a ne vzdy s taktem to dava nalezite najevo. Na druhou stranu - autori prispevku/komentaru sice musi pocitat s ruznymi reakcemi, ovsem komentare typu - preju ti, aby se ti stalo to ci ono, abys videla... by proste normalni diskutujici, jakehokoli pohlavi, vyznani atp. nemeli nikdy z klavesnice vypustit prave proto, ze maji moznost 3x precist nez odeslou, tudiz nejde o zbrklost a neuvazenost reakce, ale o zamerne ublizeni, navic pod rouskou anonymity. Z toho mne osobne naskakuje husi kuze, a ze jsem takove prispevky na rodine videla nekolikrat. Bohuzel clanek Angelly, byt podle mne minen dobre, tyto lidi nezmeni. Bohuzel.
 misuge4 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 9:37:50)
Souhlasím, taky jsem se setkala s výroky.." je mi tě líto" a nebo " aby ti tvoje holčička až vyroste jednou nevyčítala, to co jsi ji jako malé nedopřála"....apod...a dokonce sprosté a urážlivé napadání dalších členů rodiny, které dotyčná ani nezná..je to velmi nepříjemné a nedá se toimu ubránit.
A v tu chvíli nezbývá, než z této diskuze prostě odejít a vyhnout se těmto atakům.A nesnížit se k tomu, aby to vypuklo v nějakou hloupu hádku.
Internetové kamarádství je fajn, zvláštní, ale reálné má větší váhu.
Člověk se tak nemůže za nic schovat.Myslím, že tyto superženy a šéfky diskuzí v reálném životě nemají moc přátel.
 misuge4 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 11:29:52)
Hmmm, až teď jsem dočetla všechny reakce a musím říct, že až tak drsná nejsem~z~
Našly se i ty, které článek vůbec nepochopily a i ty potrefené husy~q~.
A kupodivu docela málo těch, kterých se původně pisatelka chtěla zastat.Jak už bylo tady řečeno JDŽ to nezmění, ale někomu to pomůže a myslím, že právě o to autorce článku šlo .Přeji krásné Svátky
 misuge4 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 11:47:09)
Ještě jeden poznatek k JDŽ..nikdy Vám neodpustí, když urazíte jejich dokonalost třeba trošku drsnějším humorem, i když se jí třeba pak omluvíte, že jste to trošku přehnali a bylo to myšleno v dobrém.
Všechno jedno, nikdy se nesníží k tomu omluvu příjnout.A jestli už nejde o humor, tak o co pak? O moc?
 Angellicca 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 20:55:54)
Milá kreeto, shrnula jsi to naprosto přesně a za to ti moc děkuju~x~.
Hezký Nový rok 2009
 Angellicca 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 20:56:20)
Milá kreeto, shrnula jsi to naprosto přesně a za to ti moc děkuju~x~.
Hezký Nový rok 2009
 Angellicca 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 20:56:20)
Milá kreeto, shrnula jsi to naprosto přesně a za to ti moc děkuju~x~.
Hezký Nový rok 2009
 Teraza Horáková 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 21:39:52)
Angello, Tvůj článek jsem četla před několika dny..... no, co k němu dodat? Jen snad to, že název je docela mimo to, co píšeš. Zcela bez urážky.... ve své podstatě - ten název napovídá, jakože "proč se mají lidi všeobecně málo rádi?" - coby jeden druhého. Ne, nevyzývám k všeobecné lásce, :-))) nejsem květinové dítě, ani totální naiva.

Když jsem článek pročetla, v duchu jsem s lecčíms souhlasila, a s lecčíms ne, protože to, co je napsané (z mnoha původních velmi antagonistických dam zde se vyskytujících jsme jinde drbající kamarádky, když jsme si to vysvětlily), zdaleka neobsáhne tón hlasu, ironii, soucit, laskavost a někdy prostě smajlíci jsou spíše na obtíž.

Ano, asi existují NADženy a NADmatky a NADhospodyně, ale, když to pojmu, jak to cítím sama, myslím, že většina z nás nežije v říši divů a někdy to, co nám připadá LEVOU ZADNÍ A CO VLASTNĚ ŘEŠÍ??? je pro ty z nás, co se s problémem potkaly - jakože NECHÁPU.... a pak nás holt sestřelí něco jiného a nechápat zase budete Vy, co to znáte. Takže možná to někdy i z mého podání zní třeba zle, vztahovačně atd.... ale přesto bych si nedovolila osočit jmenovitě kohokoiv, že sem chodí ubližovat.


Osobně kecám do všeho, snažím se jen do toho, co jsem osobně poznala, nebo zblízka zprostředkovaně a někdy se taky určitému despektu nebo rýpavosti neubráním.....ač to vyzní úplně jinak psanéů......

a opět každý opačný názor vítám..... nemyslím, že sem chodí někdo "prsit"
 Angellicca 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 21:50:44)
~x~Terezo, já ti věřím... Ty se sem třeba "prsit"~t~ nechodíš. Jak ale můžeš mluvit za ostatní? Ty do nich vidíš? A dokonce do všech?~g~ Nezlob se, ale asi jsi sama příliš dobrosrdečná...což tě ctí~g~.
Ale chápu, že tě nepřesvědčím. To je o osobní zkušenosti. Možná i tak - když ti někdo bezcitně namele, tak už to pak hledáš i tam, kde to není.. ale nedá se říct, že všichni jsou jen hodní a nikdo to zle nemyslel~a~
 Teraza Horáková 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 22:14:54)
Angello, ale já jsem nemluvila za ostatní, vypadal tak můj příspěvek???? To neměl...


To je právě to vlastní máslíčko na mé hlavě, ne leckomu mohlo to, jak jsem odpověděla být příjemné....... a někdy i připadat, jakože to mám V PAŽI A DĚSNĚ SE PRSÍM..... prostě protože už je to to, co jsem nějak prožila, procítila, prodělala....

jééé, tím nehájím zlomyslný rýpaly, ale regnutých a pravidelně navštěvujících a vyjadřujících se opravdu není tolik, ti se dají zmapovat.... spočítat a prostě asi ano, se sem nějak chodí realizovat.....

a někdy lepší, když nám tu pusu namele někdo na anonymním netu,..... než někdo, na kom nám opravdu záleží... a někdy přijdou s opačným názorem, tak se perme o ten svůj....

nevím, kam Tvůj příspěvek úplně směřoval, psalas něco o JDŽ, tak si je postupně vyhledej, a nebo se jen zamysli...... JDŽ asi nebudou mít potřebu potvzení své dokonalosti, budou-li žít v MSDV - my s dokonalými vztahy ~t~

 Angellicca 


Re: Diskutovat s respektem 

(29.12.2008 22:49:50)
~t~~t~~t~ Ano, máš pravdu...
A kam směřoval? Možná právě k tomu vyhledání - těch i oněch - aby se barva ukázala..~d~
 Kudla2 


Re: Diskutovat s respektem 

(30.12.2008 0:08:14)
Angello, když tu píšeš o podpoře nevinných - nick anka, tady napsal "... hlavne temi zakomplexovanymi holkami ktere adminovi odehnali a odhani vsechny slusne lidi. Kdysi mela Rodina mnohem vyssi sledovanost ale tyhle bezcharakterni osubky ktery si tu usurpuji pravo o vsem rozhodovat jim to zkazily. Z tech ktery ti odpovidaly se jedna o Kudlu 2, Janinu H, Lizu."

Podpoříš nás v zájmu spravedlnosti taky? Mně tohle přijde jako jednoznačně zle myšlený útok, snad jako jediný z celého tohohle vlákna, navíc se IMHO nezakládá na pravdě. Nepamatuji se, že by se tady Janina nebo Líza kdy projevily bezcharakterně, vyjádřily se o někom hnusně nebo se mu schválně trefovaly do bolavého místa. O vlastní osobě doufám v totéž, minimálně se to snažím nedělat.
 Angellicca 


Re: Diskutovat s respektem 

(30.12.2008 20:51:10)
Milá kudlo, poctivě jsem si na tvůj popud znovu přečetla komentáře vás tří... Nezlob se, ale i když ty osobně mi agresivní nepřipadáš, tak o těch dvou to říct nemůžu. Janina mě hned na začátku nazvala autorkou blábolu, což je naprosto zbytečně útočné...a když jsem se proti tomu logicky ohradila, tak hned líza přispěchala Janině na pomoc. A Líza se mě pak snažila i ve všech dalších reakcích setřít, jak jen to bylo možné,a to i úplně "pseudologicky". Takže když mi Anka nabídla vysvětlení tohoto neadekvátního chování, byla jsem ráda, protože do té doby mi obě připadaly naprosto nepochopitelné. Je fakt, že vás neznám, ale u Janiny a Lízy mě ani hlubší poznání neláká.
 JaninaH 


Re: Diskutovat s respektem 

(30.12.2008 21:20:26)
No jasně, Angello, tvůj článek nazvat blábolem či své kamarádky se po tvém osočení zastat může pouze pouze osoba vyšinutá, téměř nesvéprávná, které buď zahýbá manžel, nebo její děti fetují, nejlépe však obojí dohromady a ještě něco navíc, že?
J.
 Jíťa 
  • 

Angello 

(30.12.2008 11:09:41)
Původně mě tvůj článek příliš neoslovil. Ovšem diskuze pod ním je super! Svědčí o tom, že píšeš zajímavě, vyvoláváš emoce, apod. = tedy máš své čtenáře. To bys měla být ráda, i když reakce jsou víceméně negativní.

Napsala jsem ti sem pár příspěvků, ve všech jsem se tě chtěla zastat, podpořit tě, v některých i ukázat něco, čeho sis možná nevšimla. Nevím, jak působily na tebe, jelikož jsi na moje příspěvky konkrétně příliš nereagovala.

Zkus se nad všechny ty reakce povznést. Zkus se na ně podívat z jiného úhlu. Jen málokterý článek má tak bouřlivou a dlouhou diskuzi (vyjma těch o porodech - ty asi netrumfne nic). Máš spoustu čtenářů!

Uvědom si, že se lépe píšou kritické a nesouhlasné příspěvky. Kdyby tu byly příspěvky typu: "krásné..." "líbilo se mi to..." "souhlasím s tebou...." tak to není tak zajímavé, diskuze brzy odumře a článek zmizí, aniž by se nad ním někdo hlouběji zamyslel.

Taky jsem sem napsala pár článků pod různými nicky. Diskuze byly dlouhé a neměly se mnou slitování. Vždycky mě hrozně mrzelo, že jen málo lidí pochopilo, jak jsem to vlastně myslela. Už sem nepíšu, ale neznamená to, že jsem se na to docela vykašlala. Po nějaké době mi totiž došlo, že je dobře, když má článek tolik, byť negativních, ohlasů, důvody opakovat znovu nebudu. Tak píšu dál a články zveřejňuju jinde, kde je i šance na tom něco trhnout...
 misuge4 


Re: Angello 

(30.12.2008 12:31:12)
To tady musí člověk dlouho chodit, aby se mohl zapojit do diskuse?
Je to tu jen pro privilegované????~d~~d~~b~~b~
 Líza 


Re: Angello 

(30.12.2008 13:45:21)
A on někdo psal, že kdo nechodí dlouho, nesmí se zapojovat? Kde?
 misuge4 


Re: Angello 

(30.12.2008 15:10:55)
Ne tak docela, ale mezi řádky psáno, tvůj názor nemá takovou váhu.~z~ Jak na základce....páťák je více než sedmák~y~~b~
 misuge4 


Re: Angello 

(30.12.2008 15:12:18)
jéééééééééééééééé, naopak~q~~t~
 Líza 


Re: Angello 

(30.12.2008 15:16:34)
Možná si to mezi těmi řádky jenom ty domýšlíš. Pak je ale dobré vědět, zda reaguješ na to, co druhý řekl, nebo na to, co si myslíš, že tím myslel - a nevíš to přitom.
 Mamka 
  • 

Re: Angello 

(30.12.2008 15:23:06)
S tím začala kdysi Heidi, myslela si, že na Rodině je jakýsi spolek , který Rodinu řídí.
Nejsem si jistá koho myslela, ale asi Lízu, Miladu a další.
Nevím, jestli konkrétně Feministky jako celek.
 misuge4 


Re: Angello 

(30.12.2008 15:51:02)
Tady to řídí feministky?
Maso:-©~t~~z~~z~
 misuge4 


Re: Angello 

(30.12.2008 15:49:57)
Díky, příště budu hlásit na co reaguji~t~
 Kudla2 


Re: Angello 

(30.12.2008 16:12:46)
Kreeto, teď mám taky pocit, že si domýšlíš něco, co vůbec nebylo řečeno, ani mezi řádky a zbytečně si to vztahuješ na sebe.

Já to pochopila jako "je vidět, že sem nechodíš moc dlouho, protože neznáš některé situace/reakce, které se tady periodicky opakují", nebo tak něco. Opravdu tam nevidím nic proti "služebně mladším", ani náznakem.
 misuge4 


Re: Angello 

(30.12.2008 16:55:03)
O.k. to je dobře~z~~z~
 10.5Libik12 


Re: Angello 

(30.12.2008 14:07:36)
Kreeto, ano, do diskuse se mohou zapojovat jedině lidé, kteří sem chodí nejméně
4 léta jako já, naprostou přednost má tedy Milada, protože ta pamatuje virtuálně Mrtvý moře marod.

Přeji všem hezký nový roček
 misuge4 


Re: Angello 

(30.12.2008 15:13:10)
Gratuluji Miladě~x~~x~~x~~x~
 Jíťa 
  • 

Milado 

(30.12.2008 19:01:57)
nějak jsem nepochopila tvou reakci na můj příspěvek. Můžeš mi přiblížit, co tím básník chtěl říci.
 Angellicca 


Jíťo... 

(30.12.2008 20:24:00)
... mně se zdá, že jsem na tvé příspěvky reagovala~g~... Dokonce jsi patřila k mým oblíbeným oponentům~x~. Taky i proto, že jsi pro mě dokázala najít dost pochopení, aniž bys hned neadekvátně útočila. A snad se mi tě podařilo přesvědčit, že v něčem jsem se třeba tak docela nepomýlila...
Ty "bouřlivé reakce" jsem čekala... dokonce i konkrétně jejich pravděpodobný obsah a argumenty. Co mě ale zaskočilo - ten posměch od nejmenovaných nicků. To mi přijde dost ubohé - když nemám dost logických zbraní, začnu s urážkami~a~. Ale to je můj problém - nějak jsem vždycky znova zaražená nad některými lidskými vlastnostmi.
Takže díky za inteligentní odpor/podporu~:-D
 Katuba 
  • 

Milá Angelo, 

(30.12.2008 12:45:18)
ano, ženy při sobě mnohdy nestojí. A dost často jsou spíš v sobě než při sobě. Chovají se vůči sobě ze všeho nejvíc jako sokyně, asi je to také nějaké dědictví ženami tak často vzývané Matky Přírody. V tom s Vámi souhlasím.
Jenže vyvolávání války Ž vůči JDŽ asi nebude tím pravým řešením. Nejen ženy, ale často ani muži neumí správně diskutovat. Pokud kdokoli z nás vyjde ven se svým jednoznačným názorem - vyzdvihování něčeho, zavrhování něčeho - musíme počítat s tím, že se ozve někdo, kdo má opačný názor. Nemusí se nám to líbit, ale musíme to respektovat, nedá se nic dělat. To je demokracie.
Také si myslím, že příspěvky typu, jak se mi něco nedaří, jak jsem nešťastná jsou tu zveřejňovány především proto, že se dotyčná potřebuje někomu svěřit, nejlépe někomu, kdo ji nezná a kdo může nestranně posoudit její situaci. Že to nejsou příspěvky, k nimž je vhodné se vyjadřovat způsobem - to já bych takhle nikdy nemohla žít... apod. Na druhou stranu, ta dotyčná osoba, která příspěvek vložila, má k dispozici celou paletu názorů a už si může sama vybírat, se kterým se ztotožní a se kterým ne. Každý jsme přece jiný, a to se nedá změnit, nemá smysl, abychom se ze sebe snažily dělat nějaké stádo, ať už takové nebo onaké, jenom proto, že jsme ženy.
Zkrátka: mám jiný recept. Pokud se nám nějaká reakce nelíbí, nebo ji považujeme za nevhodnou - prostě na ni nereagujme. Vždyť jsme přece cizí lidé, ani se nijak neznáme, a pokud na nás někdo cizí pokřikuje na nádraží nebo v metru, také se ovládneme a hned nekřičíme něco na oplátku. Jsme tu proto, abychom snad vedli diskuzi, a pokud nemá smysl ji vést, protože je o něčem jiném, než co nás zajímá, tak ji ukončeme. Jistě máte stejně jako já "spoustu mateřských povinností" a jen málo času vysedávat u internetu. A pokud to za to nestojí, tak pak na to není ani čas. Jednoduché.
 misuge4 


Re: Milá Angelo, 

(30.12.2008 15:23:40)
Souhlasím,ale co když chodíš na jeden server skoro dva roky, to už tak neosobní není.Co potom?~d~
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(31.12.2008 14:27:22)
Ahoj Kreeto, jak vidíš, někomu se prostě nedá vysvětlit nic. Můžeš si pusu umluvit, ale když má někdo jiné myšlení, jak prostě to tvé nepochopí. Tady u mě to zafungovalo tak, že mě pár jedinců začalo považovat za útočníka na svou osobu, přestože k tomu podle jejich vlastního svědomí neměl být důvod, neboť o nich jsem nepsala. Nebo ano? Když to na sbe tak okamžitě vztáhly?
Ale u tebe je to horší. Když si s někým dlouhou dobu rozumíš, pokládáš ho za zpřízněnou duši, a on se najednou obrátí proti tobě... a ty nechápeš proč vlastně, nebo proč to došlo tak daleko...
~n~ Tak kam budem chodit, abychom si zpravily náladu?:-)
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(30.12.2008 21:06:18)
Ano, ano, ano~k~, jenže já jsem na to moc temperamentní. Abych se dokázala nezapojovat, když mě něco naštve. A barvitost názorů - proti tomu já nic nemám, jen ty, co tazatele zraní, ty mi vadí. Ale to už jsem tu vysvětlovala znova, a znova, a znova~g~~g~
 Kudla2 


Re: Milá Angelo, 

(30.12.2008 21:27:51)
A ozýváš se stejně hlasitě bez ohledu na to, zda ty zraňující názory podporují ten Tvůj, nebo jsou proti němu?

Případně stejně hlasitě bez ohledu na to, jak ublížená je reakce dotyčného napadeného? Tím chci říct, že pokud někdo skutečně má v povaze bránit napadené, činil by tak asi i v případě, že napadený stojí zrovna v opačném táboře než on sám, případně že zrovna moc hlasitě neřve.

 Kudla2 


Re: Milá Angelo, 

(30.12.2008 21:36:45)
Jinými slovy - třeba já jsem Ti tu (a většině jiných taky ne, ale to Ty v tuhle chvíli nemůžeš a ani nemusíš vědět) nic hnusného nenapsala. To, co o mně napsala Anka, naopak považuji za velmi hnusný a podpásový útok (za "férovku" bych považovala například napsat - Tvůj názor XY mi připadá úplně scestný/nesouhlasím s ním/případně i hloupý; naproti tomu fabulace o neuspokojivém osobním životě diskutéra, které s předmětem diskuse nijak nesouvisejí, považuji za zoufalou a zbabělou snahu dotyčného osobními útoky zdiskreditovat nikoli argumenty proti jeho argumentům, ale osobními útoky). A to se nedělá, ani protivníkovi.

Máš-li to v povaze, nebráníš mě proto, že o mně "nic nevíš" (a co kdyby to byla pravda, že)? Nebo proto, že mě ten útok dostatečně nezdeptal? Nebo proto, že jsem ~j~ Ti nevyjádřila dostatečnou podporu? Nebo jen proto, že se Ti zrovna nechce? ~j~
 Tvoje horší já 


Re: Milá Angelo, 

(30.12.2008 22:34:07)
Hmm, musím souhlasit. Líza se snaží pomáhat a pomáhá. Ostatní napadené diskutérky moc neznám, ale taky mi nkdy nic neudělaly. O Angelle, autorce, jsem dřív neslyšela vůbec. Asi chodila jen na nějaké tematické diskuze, protože články na hlavní straně čtu docela pravidelně. Popravdě, nevím, co si o tom mám myslet. Jak už jsem jednou napsala, mám pocit, že Angella svým článkem, a hlavně diskuzí, dělá přesně to, proti čemu vlastně tak zarytě bojuje. Pokud to měl být pokus o co nejdelší diskuzi, tak byl asi úspěšný. Ale pokud mělo jít o nějaké "ozdravění" Rodiny, tak to bylo naprosto zbytečné. Jen rozdmýchal negativní vášně.
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(31.12.2008 13:55:42)
Zefýrko, jestli Líza pomáhá ostatním, tak je to chvályhodné - ale v takovém případě jsem svůj článek nemyslela vůbec na ni, a tak ani nechápu, proč se do mě tak pustila. Proč to vztáhla na sebe, když se jí to netýká? Pokud je někdo přehnaně vztahovačný, není to určitě můj problém~y~
A k těm kuřím okům - když někdo na někoho útočí bezdůvodně, tak mi to skutečně mé kuří oko přišlápne...
A než mě tu začne zas někdo osočovat, že mám na ostatní jiná měřítka, než na sebe... já se tu jen bráním vůči napadání těch, na které můj článek přece vůbec nesedí, takže: 1)se bráním oprávněně, 2)opravdu nechápu, proč to dotyčné osoby vztáhly na sebe. Vysvětlovala jsem už mockrát, na koho jsem přesně myslela s JDŽ a že to v žádném případě nebylo na ty, které opravdu účinně a dobrosrdečně pomáhají... a protože už mě to unavuje, vysvětlovat už nic nebudu, je to nekonečné.
Závěrem, nějakou dobu jsem tu jen články a příspěvky četla. Protože mi teď přijeli rodiče, měla jsem po několika měsících konečně čas i na jiné věci, než na péči o dítě a pasivní sledování diskusí. Protos mě doteď nikde neviděla. A můžete se těšit, zbavíte se mě brzo~t~, jen co rodiče odjedou, nebudu mít čas na psaní skoro zas vůbec~d~
 Líza 


Re: Milá Angelo, 

(31.12.2008 14:21:02)
Angello, ale kdepak, teď sis něco přimyslela ty. Já jsem si tvůj článek nevztáhla na sebe. Jen jsem tě opakovaně upozorňovala, že ve snaze zamezit něčemu nepěknému sklouzáváš k podobným metodám, jako používají ti, kdo dělají to nepěkné. Úmysl dobrej, ale konce můžou být všelijaký. V průběhu diskuse jsem tě upozorňovala na situace, kde se to stávalo. Namísto toho, abys to vzala jako informaci, ses rozhodla vnímat to jako úmyslné prudění - to je mi sice líto, ale není to můj problém. Tím ale sama narážíš na limity toho postupu, ke kterému sama vyzýváš - já píšu něco a ty to interpretuješ úplně jinak. I proto jsem jiné přispěvatelce - omlouvám se, zapomněla jsem nick - psala o tom, že není dobré číst mezi řádky, co v nich nebylo psáno. Protože pak člověk reaguje na vlastní představy, ne na to, co druhý skutečně sděloval. A na tom chceš zakládat hromadné boje za čistotu Rodiny? ~;)

S čím nesouhlasím, je to vyzývání k jakémusi "sesterstvu", které toho přece má tolik společného - ne, jsme všichni jiní a skutečně bychom si všichni měli být vědomi toho, že jsme na veřejném fóru, že všechno co tu píšeme, jako bychom veřejně vykřikovali na náměstí.

Myslím, že základ pro většinu lidí tady je normální slušnost a empatie, každý ji má jinou a má jí jiné množství, někteří ji taky nemají vůbec. Ale myslím, že to jsou dostatečné regulační mechanismy. Když se dobře podíváš na průběh jednotlivých diskusí, tak ani ve chvílích, kdy se hodně lidí do někoho - ať oprávněně či neoprávněně - pouští, není ten člověk osamocen, vždycky mu přichází někdo na pomoc.

A osobně si myslím, v porovnání s některými jinými fóry, že Rodina má ještě v tomhle ohledu velmi slušnou úroveň. Vždycky se tu diskutovalo, názory se říkaly a říkají třeba i tvrdě, ale těch, kdo pro vlastní potěšení ostatní nesmyslně deptají, je tu minimum.


 Veronika 
  • 

Re: Milá Angelo, 

(31.12.2008 14:28:50)
Naposledy píši:
Lízo, toto jsi napsala
,,Když se dobře podíváš na průběh jednotlivých diskusí, tak ani ve chvílích, kdy se hodně lidí do někoho - ať oprávněně či neoprávněně - pouští, není ten člověk osamocen, vždycky mu přichází někdo na pomoc."

To je případ dr.K., vy se do něj pouštíte, ale naštěstí mu občas někdo přijde na pomoc a myslím, že nejde o obsah, ale o formu, s jakou do něj šijete.
Už odcházím.
 Líza 


Re: Milá Angelo, 

(31.12.2008 14:34:14)
Veroniko - sice tedy nevím, kdo jsi - ale řekněme.
Ano, je na rodině několik lidí, vůči kterým si servítky neberu. Jsou to takoví jako Jarouš, nebo třeba Kili. Nikdo z nich není chudáček, který by neustál trochu jedovatostí ze strany druhých, naopak, a nikdo z nich z toho nemá trauma. Pokud jde o Kiliho, toho jsem si vychutnala jen párkrát a důkladně si na to sám naběhl v tématické diskusi, ve které tvrdil blbosti, jinak takové to nahánění Kiliho po diskusích sem a tam na mě hážeš zbytečně, protože se ho neúčastním a k ničemu takovému, co označuješ slovem "vy", já nepatřím, já jsem já, ne součást nějakého "my".
 Kudla2 


Re: Milá Angelo, 

(31.12.2008 14:39:11)
Lízo, moc hezky řečeno.

Angello, mohla bys mi prosím odpovědět na můj dotaz z 30.12.2008 21:36:45?
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(1.1.2009 20:53:40)
~a~ Kudlo, ono ale není na co odpovídat.. Ta otázka je totiž nesmyslná, a ty to dobře víš. Chtěla jsi mi "dokázat", jak si protiřečím, jenže to se ti nepovedlo.
~y~ Kdo mi nerozumí od začátku a odmítá pochopit, s tím je diskuse nikam nevedoucí a tudíž zbytečná~d~
 Kudla2 


Re: Milá Angelo, 

(4.1.2009 22:35:14)
Asi máš pravdu, chtěla jsem Ti dokázat, že to, k čemu v článku (ale ještě spíš v následné diskusi) vyzýváš, považuji za protimluv.

Sylvie vystihla to, co si myslím i já - že na jedné straně odsuzuješ jakési "sdružování" a škatulkování diskutérů na druhé straně k takovému sdružování sama vyzýváš (odpor proti JDŽ).

Já osobně tady žádné "kliky" spolupracujících nevidím a ani moc prudičů, kteří by prudili schválně (pár ano, ale ti jsou už dost "profláknutí"). Pokud si někdo něco vyloží jako útok proti sobě, bývá to velmi často subjektivní dojem. Ano, někdo je citlivější, to beru a jsem schopná i ochotná se vyjadřovat opatrněji, když to o něm vím. Ale pokud mám pocit, že mám k jeho problému co říct, tak mu jen z tohohle důvodu nebudu mazat med kolem pusy a tvrdit, že něco dělá dobře, když jsem přesvědčená, že nedělá. Mám pocit, že oproti jiným serverům tady podobně uvažuje docela dost lidí.

A pak jsou lidé z mého pohledu přehnaně vztahovační, kteří si vezmou do hlavy, že se celý svět spiknul, aby jim ubližoval, a těm se nedá říct skoro nic, ani citlivě, aby si to hned nevztáhli na sebe. S tím je to pak těžké, protože ti jdou do diskuse s čitelným nápisem na čele "PROSÍM NEKOPEJTE DO MĚ" a pevným přesvědčením, že do nich kopat budou.

Zastat se někoho, kdo je podle mě neprávem obviněn, je chvályhodné a v pořádku. Ale - oprav mě, jestli se mýlím, na všechny diskuse nechodím ani je nesleduji - z Tebe mám pocit, že o tom zastávání podstatně víc mluvíš, než ho skutečně provozuješ (trochu jako JDŽ ~;) ).
 misuge4 


Re: Milá Angelo, 

(31.12.2008 17:43:20)
Musím se ohradit, já jsem v diskuzi osamocena zůstala. Nechci polemizovat,jestli oprávněně a nebo ne, ale jak už tady bylo řečeno....zastání se napadená většinou dostane někde bočkem a potichu,aby se na sympatizující stranu také vosy neslétly. Pokud tak učiní veřejně,riskuje to, že se znelíbí většině.
Já si myslím, že nejsem žádná chudinka a hrát umím tvrdě, mohla bych se zhádat do krve za svojí pravdu.
Ale to neni můj styl, to mne otravuje a hlavně neba~;)~;)Zvlášť když na druhé straně není adekvátní "soupeř"
Myslím, že vím co Amgela myslela, nechtěla pořádat žádné hony, byl to jen vtipný a trefný článek, který odhaluje a poukazuje na pijavice, které mezi námi jsou a cucají z některých energii~;)~;)~;)~;)~;)
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(1.1.2009 21:12:41)
~R^ Kreeto, opět jsi to přesně vystihla, díky. Není k tomu co dodat, snad jen: Prosím, vy všechny, kdo se pijavicemi být necítíte, nepodezírejte zbytečně z útoku na svou osobu a nebuďte pohoršeny z něčeho, co se vás netýká~;)
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(1.1.2009 21:12:44)
~R^ Kreeto, opět jsi to přesně vystihla, díky. Není k tomu co dodat, snad jen: Prosím, vy všechny, kdo se pijavicemi být necítíte, nepodezírejte zbytečně z útoku na svou osobu a nebuďte pohoršeny z něčeho, co se vás netýká~;)
 Sylvie 


Re: Milá Angelo, 

(2.1.2009 5:24:06)
Prosím, vy všechny, kdo se pijavicemi být necítíte, nepodezírejte zbytečně z útoku na svou osobu a nebuďte pohoršeny z něčeho, co se vás netýká~;)
...
Spojme se proti JDŽ, poražme je na kolena a braňme tak všechny ty, kteří to potřebují, protože už jim kvůli jejich problémům a těžkostem nezbývá žádná energie…

Angello, asi si budeš muset vybrat, k čemu vlastně ženy vyzýváš - buď aby si hrabaly na vlastním písečku a nezastávaly se těch, na které je útočeno (tedy - moje útoky nejsou na vás, tak si jich nevšímejte)... anebo aby útočníka porazily na kolena a bránily tak ty, na které je útočeno (tedy - spojme se proti útočníkovi a chraňme tak jeho oběti).

I když chápu - ve chvíli, kdy jsi psala svá plamenná slova v článku, tě nejspíš ani nenapadlo, že tím agresivním útočníkem, tou Já Dokonalou Ženou, která má vždy pravdu, můžeš být čtenáři a diskutéry vyhodnocena zrovna ty
 misuge4 


Re: Milá Angelo, 

(2.1.2009 12:53:02)
Pardon, ale já si myslím, že agresivní je teda červená barva.~t~~t~
 Sylvie 


Re: Milá Angelo, 

(2.1.2009 21:06:12)
Pardon, ale já si myslím, že agresivní je teda červená barva.~t~~t~

Ale fuj, přeci nebudeš Angellu považovat za agresivní čistě kvůli její červené ikonce, to si přeci nikdo nezaslouží
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(4.1.2009 10:39:40)
Ďáblíku ďáblíku.. ty máš vždycky pravdu a poslední slovo, co?~t~ Vítej do klubu...ty víš do kterého, a ať je ti tam dobře...ale pozor, slabší povahy stejně dlouho nevydrží. Nakonec se to obrátí proti nim~n~
 misuge4 


Re: Milá Angelo, 

(4.1.2009 13:36:16)
Hloupý argument:-©, co s tím?
Asi nic...jdu dělat něco užitečného a nebo zábavnějšího~x~~z~
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(4.1.2009 10:36:28)
Jo, máš pravdu~t~~t~~t~. Některé JDŽ tady mě můžou označit za JDŽ, aby tak zakryly vlastní příslušenství k této skupině.~t~
Hele, a navíc mi zase vytrháváš věty z kontextu... to se nedělá~t~, to pak může vyznít i úplně opačně, než to bylo myšleno... jako ve tvém případě. Je to trochu slabošské a v "boji" ne úplně čestné~;)
 Sylvie 


Re: Milá Angelo, 

(4.1.2009 12:38:33)
Angello, můj příspěvek jsi nepochopila... a je to jen a jenom tvoje škoda Já se připojila jenom proto, že už mi tě bylo líto, jak se v tom plácáš a čím dál tím víc shazuješ sama sebe a potápíš svůj v jistě dobrém úmyslu psaný článek stále víc a víc ke dnu. Myslela jsem, že když to tak natvrdo vypíchnu, tak ti to třeba dojde, protože jemnější vysvětlování na tebe očividně nezabíralo. No, holt jsem myslela špatně, nohu za krk si kvůli tomu rozhodně nedám
 kili 
  • 

Re: Milá Angelo, 

(4.1.2009 13:37:27)
článek je velmi dobrý a zejména aktuální.
 Olina 
  • 

Re: Slepice 

(7.1.2009 13:14:03)
Už se vůbec nedivím, že jsme my ženy přirovnávány ke slepicím. Čtouce tuto diskuzi jsem si připadala opravdu jak v kurníku. Samé kvok, kvok, kvok...Normálně se o něčem pobavit je zřejmě nadlidský výkon pro "slepičí" mozek. Článek se mi líbil a řekla bych, že kdo chce pochopí, kdo nechce, ten kvoká a kvoká a kvoká...
 Stáňa a dva kluci 


Re: Slepice 

(7.1.2009 13:16:27)
Olí, tys nám tu ale pěkně zakvokala~t~~y~

Co člověk to názor a konkrétně u téhle diskuse mi přijde, že je zatím naprosto v mezích slušnosti...
 Olina 
  • 

Re: Slepice 

(7.1.2009 13:34:46)
Vidím, že se úspěšně přidáváš... Nebo mne chceš dokonce překvokat...?
 Stáňa a dva kluci 


Re: Slepice 

(7.1.2009 14:05:19)
Olino, tak to by se mi asi ani při nejlepší vůli nepodařilo, jsi prostě lepší~y~.

Ne, omlouvám se, já se sekla, myslela jsem, že reaguješ na dnešní článek, u tohoto jsem diskusi nečetla...
 Olina 
  • 

Re: Slepice 

(7.1.2009 14:20:31)
Jasně, beru, přece tady nebudeme po sobě kvokat, ne? :-)) Ale lepší určitě nejsem, to kvokání mi pořád jaksi nejde, asi na to nemám povahu, ale když si přečteš některé příspěvky, tak jsou to přímo kvokací skvosty :-))
 Angellicca 


Re: Milá Angelo, 

(1.1.2009 21:06:17)
Lízo, já jsem ráda, že to tak vidíš, ale stejně si stojím za většinou toho, co jsem napsala. A, nezlob se, podlehnout vlastní mírné zlomyslnosti, a pak tvrdit: to je tvůj problém, žes to tak pochopila, to mi nepřijde zrovna statečné.A ještě: kdybys nepatřila do žádného "sesterstva", chovala by ses i v této diskusi jinak, a to nestranně. ~a~
 Angellicca 


Lízo... 

(1.1.2009 22:07:00)
...ještě mi nedá, abych upřímně nepřiznala, že jsem si vzpomněla na jednu tvou diskusi s Kilim a žes mi v ní byla sympatická. Zkrátka: lidé se můžou na něčem shodnout a na něčem zas ne, a záleží pak už jen na jejich povahách, jestli se v případě té neshody budou ignorovat, nebo si oponovat, nebo zda si rovnou skočí po krku~t~
 . 
  • 

Re: Lízo... 

(1.1.2009 22:50:35)
Právě k MUDr.Kilianovi se chovají JDŽ nechutně.
V tomto případě domarodky a feministky.
Co je nejvíc zarážející, že jim nedošlo, že udávat doktora, jen proto, že má jiné názory a nechce přijmout ty jejich, vedení nemocnice, je na blití.
 Jana 
  • 

Re: Lízo... 

(1.1.2009 22:54:52)
Feministky jen některé!
 Sylvie 


Re: Lízo... 

(2.1.2009 4:57:46)
Co je nejvíc zarážející, že jim nedošlo, že udávat doktora, jen proto, že má jiné názory a nechce přijmout ty jejich, vedení nemocnice, je na blití.

Milá tečko, mně zas je na blití z toho, jak doktor Kilián přiznal, že klidně bude udávat rodiče sociálce jenom proto, že oni si zvolí jiný lékařský postup než ten, který nabízí zrovna on (konkrétně šlo o to, za jakou dobu po porodu je možné opustit s dítětem nemocnici a svěřit se do péče ambulantních lékařů a PAtek) Holt každá blejeme z něčeho jiného... a tak to má být, máme na to právo (pokud si to po sobě uklidíme, že jo)
 katuba 
  • 

Re: Uf, tak jsem si přečetla všechny Vaše názory 

(2.1.2009 12:15:34)
a musím konstatovat, že až na první reakci všechny vesměs vykazují mnou kritizované prvky špatné diskuze. Ale na druhou stranu jsem ráda, že jste si vystačily samy, beze mně. Na první reakci bych chtěla připomenout, že existují osoby, už jste o tom možná také slyšela, které považují za zábavu vstupovat do internetových diskuzí a tam napadat anonymně cizí neznámé osoby, nejlépe v nějaké citové nebo duševní tísni. Říká se tomu STALKING. Takové osoby jsou schopny zaplevelit jakoukoli diskuzi na jakékoli téma. DOkázala bych tady být konkrétní a jmenovat několik rodinných nicků, které to tady dělají, ale neudělám to, protože to by přesně byla voda na jejich mlejn. Nejlepší reakce na to skutečně je, i odborníky doporučovaná - IGNOROVAT JE. Pak je to přestane bavit.
Dál: pokud by Rodina.cz stála o to, aby diskuze pod jejími články měly jistou úroveŇ, musela by si zaplatit administrátora, který je bude moderovat, a stanovit nějaká pravidla diskuzí. Např. jak Aktuálně.cz. Možná je znáte, a tady si trochu štípnu: nepoužívat velká písmena v příspěvku (zvýhodňování vlastního názoru proti jiným, někdy agresivita - jsou-li všechna písmena velká, tady jsem to trochu porušila), nepoužívat obrázky, barvy, jiný typ písma u nicku (agresivita, zvýhodňování a přehnané zviditelňování vlastního příspěvku), bezdůvodné napadání, používání hrubých, urážlivých slov... atd. atd. Koneckonců si to můžete vyhledat a přečíst sami na aktuálně.
 misuge4 


Re: Uf, tak jsem si přečetla všechny Vaše názory 

(2.1.2009 12:29:43)
Hmmmmmmmmmmm..internet je svobodné medium, mne nevadí, když kdokoli tady použije jakékoliv výrazové prostředky, už tak jich je dost málo.
A jsem z těch která nesnáší mantilely, které si vymysleli ostatní ve snaze být důležití a respektováni.
Pokud mne něco uráží, tak sem nelezu.
bylo by fajn, kdyby jsi si svá moudra ventilovala někde jinde. Takže pro ostatní...hurá do vykřičníků, tlustých písmenek a velkých písmen , ať to tady žije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~z~~z~~z~~z~~z~~z~~z~~z~~z~~b~~b~~b~~b~~t~~t~~t~~t~~t~
 Grainne 


Re: Uf, tak jsem si přečetla všechny Vaše názory 

(2.1.2009 13:09:46)
Tady ten respekt a důležitost nefunguje jmenováním do funkce~t~, což může být pro některé jedince otravné.
 Angellicca 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 10:14:45)
Teda, tak tohle jsem o něm nevěděla... to fakt přehnal~q~
 kili 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 10:40:19)
Když už o nás bez nás : Nick Sylvie Vás ovšem mystifikuje. Já jsem nic takového, co píše, nikde nesděllil. K tomu, co píšete o mém chování : Já jsem se nikde nevyjádřil, že je všude vše stejné.
 Angellicca 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 10:58:44)
To jsem ráda, že to není pravda.. To mi jen dokazuje, co si o S. myslet... Já jsem občas zaskočena tím, jak jsou tu lidi rozškatulkovaní. Např. vy.. když s vámi v něčem nesouhlasili, jste už navždycky ten, koho je třeba potírat~a~. A to je špatně. Já s vámi např. nesouhlasila ve dvou diskusích (do kterých jsem nezasahovala), ale v jiných jsem vám zase dávala v duchu za pravdu.. Taky jsem byla překvapená, jak někteří lidé dokáží zavádět diskusi ad absurdum a udělat z vás nuceně negativní osobu.
A k těm poměrům v nemocnici, vy asi prostě jen hájíte dobré poměry v té své~g~, ale občas to vyznívá tak, jakože nepřipouštíte jiné poměry v jiných nemocnicích. Nechci tvrdit, že je to vaším úmyslem.. jen to tak prostě někdy (ne vždycky) vyznívá.
Vcelku jsou vaše odkazy jedny z nejzajímavějších a taky nejhodnotnějších - kvůli pohledu z druhé (zdravotnické) strany.
 kili 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 11:18:13)
Já ani tak nehájím dobré poměry, vývoj neustále určuje a je určováýn potřebou změn. Ono je to trochu opačně - jde spíše o obranu proti generalisovaným nařčením, kdy něco se někomu někde přihodí a on napíše, že to tak je všude, tedy i u nás.

Ohledně diskuse - ta je určena především cílem a ten pak určuje její charakter. Pak je tu prostředí - zde např. není příliš komfotní sledovat návaznost příspěvků a to svádí k vytrhování ze sopuvislostí.

A pak je tu věc vnímání napsaného. Často se předjímá a často nepatřičně, jakoby se za napsaným hledal ještě nějaký jiný význam. Navíc psaná diskuse je odlišná od mluvené, v níž další projevy řeči umocní význam sděleného.

Tento server obsahuje řadu i pro mne zajímavých themat a většina rozprav probíhá v normálním lidském duchu. Stejně jako na jiných internetových chatách je i zde pár účastníků, kteří jeví takové ty horší stránky anonymního vystupování. S tím se nic nenadělá. Anonymita sama není na závadu, mám ale za zbabělé, když anonymm úmyslně špiní identifikovaného,
ba i lidi kolem něj. Jistě každý může reagovat nepatřičně skrze nepochopení, to se dá vysvětlit. Ne tak, má-li anonym primární zájem ublížit.
 Angellicca 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 11:56:10)
Naprosto s vámi souhlasím. Připadá mi smutné, že se s těmi "úmyslnými škodiči" nedá nic dělat, ale asi to tak bude. Reakce na můj článek mě v mnohém pučily, na druhou stranu, našla jsem i dost těch, kvůli kterým jsem ho psala - těch, kteří se stejně jako já, byť i naivně, snaží něco podniknout... nevím nevím, jak dlouho mi to vydrží. Zdravý skepticismus je zřejmě známkou vyzrálosti a životních zkušeností, které mi ještě chybí ~d~

A ještě jednou k nemocnicím... to je právě ten cenný charakter vašich zásahů do diskuse, že nám všem připomínáte, že kromě špatných zkušeností, které mají jejich aktérky logicky větší potřebu ventilovat, existují i ty dobré, a je jich snad většina.
 Sylvie 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 12:17:32)
Nick Sylvie Vás ovšem mystifikuje. Já jsem nic takového, co píše, nikde nesděllil.

Ale nicku Kili, tak o čempak byla celá naše debata na Neviditelném psovi? Ty sis trval na tom, že odejde-li rodič s dítětem z porodnice dřív, než ty jim to povolíš, tak je tvojí povinností je udat sociálce. Odkazem na zákon jsi to doložit neuměl, ačkoli jsem tě o to opakovaně žádala, ptž můj názor naopak je ten, že jako lékař si nemůžeš dovolit o svých pacientech informovat kdekoho, aniž bys k podání informací měl zákonný důvod

No ale pokud už netrváš na tom, že je potřeba rodiče udávat a že můj zákona tudíž není "pitoreskní" (to se ti fakt povedlo, tohle slovo jsem od té doby začala milovat a vždycky mě pobaví ~t~), tak je to jedině dobře ~R^
 Sylvie 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 12:18:59)
...můj výklad zákona není pitoreskní... mi nějak vypadlo slovo
 kili 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 13:27:20)
Já jsem reagoval na příspěvek, který byl reakcí na příspěvek Váš. To, co v něm píšete, jsem nikde neuvedl. Také jsem nikde nenapsal to, co píšete nyní o nějakém povolení, porodnici či o čem vlastně, pokaždé o něčem jiném, vskutku pitoreskní.

Váš názor a patřičný výklad právních norem jsou dvě rozdílné věci. Myslet si jistě můžete co chcete a ani v zábavě Vám nikterak nebráním.

K oné debatě o postupu hořovické nemocnice jen tolik, že ono soudní rozhodnutí v dané věci doposud zrušeno nebylo.
 Sylvie 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 13:35:17)
Váš názor a patřičný výklad právních norem jsou dvě rozdílné věci.

Osobo, však přesně o tom byla naše diskuze. Dosud jsem od tebe nedostala odpověď, na základě čeho bys ty rodiče chtěl udávat V onom tebou zmiňovaném metodickém pokynu ministerstva za jedno není ani slovo o tom, že by rodiče byli povinni dítě nechat v nemocnici doporučenou dobu (ostatně, jak jsi se sám zlobil na svých stránkách, i ministr zdravotnictví odmítá, že by tam bylo psáno... ostatně, český ombudsman taky odmítá názor, že by toho rodiče byli povinni), jednak v něm nebylo ani slovo o sociálce. Takže na info o konkrétní legislativně, která toto řeší, stále čekám a čekám... a čekám... :o)
 kili 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 13:42:26)
Osobo, já jsem nikde nenapsal, že chci někoho udávat.

 Sylvie 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 14:16:30)
Osobo, osobo :o) Ale psal a argumentoval jste, že jste k tomu nucen zákony. Mezitím co já naopak byla názoru, že udávat budete v rozporu se zákony... ale to už se tu opět stále dokolečka opakujeme o tom samém. Takže slovo závěrem:

Měla jsem pravdu já, že ty jako lékař nejsi povinen udávat sociálce rodiče, kteří se zdravým novorozencem odejdou z porodnice domů dřív, jak 72 hodin po porodu i bez souhlasu lékaře a pokud tak učiníš, je to jen a pouze tvoje svévole? Nebo si stále trváš na svém, že tvojí povinností je tak činit a konečně mi dodáš odkaz na konkrétní paragraf konkrétního zákona, na základě kterého tak tvrdíš? Žádné tvoje obvyklé okecávaní o ničem mě nezajímá, zajímají mě odkazy na jednotlivé paragrafy zákonů, které to dle tvého názoru řeší.
 kili 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 14:34:02)
Nikde jsem nepsal, že chci někoho udávat. Oznámení orgánům sociální a právní ochrany dětí je určeno platnými právními normami. Nemíním Vás vyučovat.
Tím považuji svou komunikaci s Vámi z ukončenou.

 Sylvie 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 14:53:01)
Kili, ano, já už to dávno pochopila - protože nemáš oporu v zákoně, tak jenom tak obecně mluvíš o legislativě, mlžíš a v žádném případě nejsi konkrétní a doufáš, že lidi jsou blbí a nebudou se nad tím zamýšlet a nechají se eventuálně zastrašit ~d~ Tvoje smůla je, že ti informovaní ti na tyhle kecy neskočí ~j~
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 14:18:27)
Sice nejsem osoba ~b~ ale napsal jsi konkrétně toto:

"Já nemusím souhlasti nebo nesoughlasit, ale pokud odejde matka pár hodin po porodu, pak je otázka, jestli sama nebo se svým právě narozeným dítětem. Pokud platí druhá varianta, pak jsou dvě možnosti - buď je dítě ohroženo bezprostředně na zdraví a životě, pak mám oznamovací povinnost směrem k orgánům činným v trestním řízení, nebo se o takové ohrožení nejedná, pak mám ioznamovací povinnost směrem k soc. odboru úřadu pověřené obce."

A přestože není nic o jakékoliv oznamovací povinnosti (pokud se týká fyziologického novorozence,nikoliv takového,který je v přímém ohrožení života) ani v tebou uváděném metodickém pokynu MZ,si stále stojíš za svým - a tomu se UDÁVÁNÍ zkrátka říká
 kili 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 14:44:15)
Patřičné právní normy determuinují zcela přesně oznamovací povinnost. Vy si jistě můžete myslet co chcete a říkat tomu dle libosti.





 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 14:56:41)
Neexistuje,aby metodický pokyn byl nadzákonnou normou,pokud zákon něco ukládá,tak metodický pokyn ho měnit nemůže.
Navíc,ani metodický pokyn,na který se odvoláváš,nezmiňuje ani písmenkem nic o oznámení soc. odboru při odchodu z nemocnice s fyziol. novorozencem dříve,než je DOPORUČENÁ (metod. pokynem) nikoliv NAŘÍZENÁ (zákonem) doba pobytu v délce 72hodin...

Je mi líto,ale pitoreskní výklady zákonů a podzákonných předpisů tu máš pouze ty...a kupodivu si to myslí i MZ,se kterým jsi v tomto v rozporu,jak dokládá tvůj blog...
http://kili.mediblog.cz/index.php?op=ViewArticle&articleId=129&blogId=13
 Belatrix+A(10/09)+J(09/11) 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 15:10:05)
Jsem si přečetla výklad kiliho na jeho webu. ~t~ Nevím, jestli lékař medicíny je kompetentní dělat výklady práva.
Tady je pár zodpovězených dotazů ohledně ambuporodu ze stránek www.ferovanemocnice.cz. Je tam i odkaz na právní analýzu od JUDr.Dostála.

Nezakazuje zákon opuštění porodnice dříve než po 72 hodinách?
Ne. Existuje sice metodické opatření Ministerstva zdravotnictví, které upravuje podmínky propouštění novorozenců z porodnice do domácí péče a které mimo jiné stanoví, že propustit lze novorozence zpravidla nejdříve po 72 hodinách po porodu. Toto opatření je ale pouhé doporučení, není právně závazné ani pro lékaře a už vůbec nemůže stanovovat povinnosti rodičům, kteří jsou zákonnými zástupci novorozence. Pokud se chcete vyhnout dohadování po porodu, uveďte raději své přání ohledně dřívějšího odchodu z porodnice do porodního plánu.

Kdy může být matce znemožněno, aby s dítětem porodnici opustila?
Jedinou výjimkou ze zákona je případ neodkladného provedení vyšetřovacího nebo léčebného výkonu nezbytného k záchraně života nebo zdraví dítěte. To je jediným důvodem, z kterého mohou lékaři odchodu dítěte bránit. Život či zdraví dítěte musí být aktuálně ohrožen, nikoliv pouze hypoteticky.

Mohou lékaři odchod matky s dítětem něčím podmiňovat?
Některé porodnice podmiňují odchod dítěte provedením očkování a screeiningového vyšetření. Očkování lze podle platné právní úpravy provést až do 6. týdne od narození dítěte, tudíž není nutné ho provést ihned v porodnici, a screeningové vyšetření není ze zákona povinné. Rovněž je někdy požadováno, aby měli rodiče potvrzeno od některého dětského lékaře, že přebírá péči za novorozence. Je samozřejmě vhodné, aby rodiče měli zajištěnu péči pro případ komplikací, na druhou stranu tím ale také není možné opuštění porodnice podmiňovat, žádný právní předpis jim to neukládá.

Nesou lékaři odpovědnost za komplikace, které nastanou po odchodu matky s dítětem?
Pokud byla matka o možnosti komplikací řádně poučena a podepsala revers, lékaři za případné zdravotní komplikace odpovědnost nenesou. Pouze v případě, že bylo nutné dítěti neodkladně provést vyšetřovací nebo léčebný výkon nezbytný k záchraně jeho života nebo zdraví, měli by zdravotníci povinnost takový zákrok provést bez ohledu na stanovisko rodičů..

Pokud žena opustí nemocnici hned po porodu, nemůžou na ni zavolat policii?
Jak bylo vysvětleno výše, pokud není bezprostředně ohrožen život či zdraví dítěte, nedopouští se žena opuštěním porodnice ničeho protiprávního. V médiích byl probírán případ ženy, které se bohužel opravdu stalo, že na základě předběžného opatření se s dítětem musela za asistence policie vrátit zpět do porodnice, ale postup státních orgánů zde byl protiprávní, což svým vyjádřením podpořila např. i ministryně Stehlíková.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 15:28:07)
Belatrix,no jasně....všichni,včetně právníků,zákonů,ministerstva potvrzují,že ohlašovací povinnost neexistuje!
Jediné ohlášení,které v tomto případě může figurovat,je ohlášení lékaře sama sebe k soudu,pokud zadrží dítě (pokud ho k tomu situace opravňuje - dítě je v ohrožení života) proti vůli rodičů.

Ovšem Kili si stále vede svou a všichni kolem něj jsou pitomci a nerozumí tomu...
 kili 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 15:33:08)
Jakkoli se mi to snažíte podsunout, charakteristiku všch kolem mne podáváte Vy, já jsem o nich nic takového nenapsal ani jinak nesdělil.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 15:41:30)
No jasně,ty si naopak třeba o Sylvii myslíš,že je inteligentní a výborně interpretuje své dobré znalosti (minimálně v této oblasti) ~x~

Tak to pardon,já si tvoje invektivy špatně vyložila...
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 15:45:21)
Podívej Kili,mě je celkem jedno,co radíš maminkám z tvého oboru,ale mystifikovat a ZASTRAŠOVAT (protože být já rodička a ty na mě tohle vybalit,tak se zastrašená budu cítit) nevědomé bludem o nějaké ohlašovací povinnosti,když ti spousta lidí (daleko kovanějších v právu než můžeš být ty) vysvětluje,že NIC TAKOVÉHO NEEXISTUJE,to je celkem tristní,ne?
 Vaal 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 15:49:08)
Vměšuji se do této zajímavé diskuze poprvé a naposledy....bohužel pane Kiliáne to z Vašeho arogantního chování vyplývá...řeči jako "S VÁMI já se už bavit nebudu"atd. opravdu tak působí..nicméně pokračujte dál...jsem zvědavá jak Vás tady ženské zase "umlátí kloboukem"(argumenty)...protože tohle "bez ztráty věnečku",alespoň dnes, neustojíte...~y~
 - 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:05:23)
Taky ho některá udáte nadřízeným jako Xanajka a spol?
To bylo něco. FUJ.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:13:27)
No to víš,jsou ženy,které si třeba natolik váží lékařů,že se taky naučily OZNAMOVAT jednání,které se jim nezdá košer,byť to v zákoně nenajdou ~d~

Taková oznamovací povinnost je věc chytlavá,vem si ještě před pár lety se OZNAMOVALO dost houfně ~j~ někdo ještě neodhodil pouta minulosti,někdo se holt učí od starších a zkušenějších ~l~
 j 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:25:25)
,,Kouknete na posledni vystup slizkeho kyliana, potrhate se smichem. ,,
Toto napsala cizinka o dr.K. Tleskáte ji?
 test 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:36:19)
test
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:42:15)
No,ale na svůj názor má nárok každý,pokud si o někom myslím,že je slizký a v projevu minimálně komický,tak nevidím důvod,proč to nenapsat jen proto,že je to náhodou dr....kdyby to byl třeba slizký řezník,tak by to bylo OK?

 Beezi,V+J 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:46:19)
Trapná Tečko, a máme snad tleskat tobě, která zřejmě svůj volný čas trávíš slídíce a slintajíce nad diskuzemi jiných, všechno, co ti připadá skandální (ó hrůzo) si zapisuješ do svého bonzbloku a při každé možné příležitosti pak vytržené z kontextu anonymně vytahuješ jinde?

U mně jsi zdaleka nejprofesionálnější bonzačka ty.:-©
 MishuI 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:55:14)
~t~
 Líza 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:15:09)
Pomlčko, najdi si někde něco o kolektivní vině a přestaň tady prudit.
 Vaal 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:32:18)
a ještě něco~;)..pomlčko, nevím proč by mělo být zavrženíhodné oznámit nadřízenému, že lékař ve své pracovní době nepracuje, ale surfuje po internetu(i když to třeba zrovna v tomto případě nebyla pravda). Úředníky, lékaře atd.platíme z velké části ze svých daní, tak jaképak copak? Já chci za to, co PLATÍM, KVALITNÍ SLUŽBY!!!.
Spousta maminek si tu stěžuje na nekvalitní služby lékařů, které zanechaly na nic a jejich dětech trvalé následky, co ale udělat pro to, aby se to neopakovalo?
Jediné možné řešení je stížnost a nejlépe písemná, bohužel. Pokud bude oprávněná, nezůstane u jedné a časem takovýto lékař půjde "od válu".Jinak se těchto "expertů" nezbavíme a budou blokovat místa daleko schopnějším.~d~
Nějakou falešnou solidaritou jdeme proti sobě.~d~
 Lassie66 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 17:58:42)
Evál, protože je to udavačství. A nejhorší způsob takového udavačství je anonym.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:07:48)
Lassie, tak pokud vím, ten mail ředitelství byl podepsanej plným jménem. ~y~
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:09:30)
Lassie,naprosto souhlasím,pokud chce někdo oznámit cokoliv,měl by se podepsat a stát si za svým názorem,anonymové se mi nevýslovně hnusí.:-©
Nicméně dopis,který tak rád dává Kili k dobrému,a který se NA JEHO VLASTNÍ VÝZVU otázal jeho zaměstnavatele,zda ví o Kiliho aktivitách v kteroukoliv denní i noční dobu (tedy byl na místě dojem,že i pracovní dobu),byl PODEPSANÝ ~;)

A ať už na toto oznámení může být názor jakýkoliv,Kiliho vyhrožování tresním oznámením jako reakce na v podstatě pouhý dotaz zaměstnavateli,opět ukázal jeho "oznamovačský" charakter ~l~
 Lassie66 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:14:15)
Jj, špatně jsem to formulovala. Vadí mi udavačství všeobecně, anonymy nejvíc. Omlouvám se autorce "oznámení", pokud to vyznělo tak, že jí nazývám anonymní udavačkou. Je pouze udavačka.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:26:38)
Lassie,já se tě zeptám takto...představ si,že máš dítě v nemocnici a že se ti péče lékaře nezdá...pak zjistíš,že v pracovní době volá erotické linky (a klidně z vlastního tlf.)

Ano,můžeš vzít dítě a jít jinam,a nebo si můžeš stěžovat...můžeš se zeptat,že jsi toho a toho lékaře viděla,jak evidentně dělá něco jiného,než že pracuje,nebo se věnuje sebevzdělání,jestli to dělat v pracovní době,nebo v době volna...

Prostě se zeptáš,protože ti to přijde divný,když lékař se zabývá čímkoliv vlastním (dlouhé hodiny),místo co by se staral o oddělení,nebo aspoň studoval...

To je udavačství??? když ti jde o dítě,nebo i o ostatní děti?
 Lassie66 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:36:30)
Amazonko, popisuješ nějakou situaci, ve které jsem nikdy nebyla. Není lepší se v tomto případě sejít s oním lékařem, jeho nadřízeným a prodiskutovat to osobně? Navíc souhlasím s Libikem v jedné věci - lékař někdy slouží celý víkend, a to tak, že v pátek ráno přijde do práce a odchází v pondělí odpoledne. Řekni sama - neboj, nebonznu tě - fakt bys na tu klávesnici za ty 4 dny nesáhla? A opravdu si myslíš, že je lékař povinen celé tyto 4 dny v kuse pracovat? To by bylo proti zákoníku práce a navíc bychom patrně neměli už žádný nemocniční personál, kdyby to tak bylo. Jinak jsem sama původní profesí zdravotní sestra - zdrhla jsem, nedalo se...Velkou část těch, kteří zůstávají, obdivuji.
 10.5Libik12 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:37:55)
To je falešné a neměřitelné. (studuje i doma, o nedělích)

Naopak si myslím, že u člověka, který nese odpovědnost za zdraví a životy, je žádoucí, aby nebyl celou pracovní dobu v napětí a stresu.

Jak by měla vypadat ta ideální pracovní doba na oddělení?

Já neznám toho doktora, rp. je mi nepříjemný z diskuse o DS, nicméně oznamovatelka oznámila zástupnou a spornou věc. Měla oznámit, že dle jejího mínění je to zkostnatělý idiot nebezpečný pacientům (sofistikovaně) nikoliv, že je to letec:)
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:51:58)
Libiku,Lassie...ano,je to sporné...ale na druhou stranu pokud jde o různé diskuze,je to Kiliho evidentní velké hobby,velký ventil (ano,uznávám,že může být ve stresu a že se vyventilovat musí)

Ale ruku na srdce,dvě,tři hodiny v kuse,7 dní v týdnu??? V případě,že by měl pracovat,že ho platím,že by měl mít v péči moje dítě...

A co se týká vyříkání si to? tak to se právě stalo,co si pamatuju,tak ve zmíněné diskuzi o to šlo?
Otázka na Kiliho,jestli takhle dikutuje v pracovní době? Jeho odpověď - zeptejte se mého zaměstnavatele!

No a tak se toho nekdo chytil a zeptal se,soukromě,nikoliv spiknutí...a podepsal se...prostě nespokojený člověk s prací lékaře...
 m 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 19:51:29)
Nemáš pravdu.Těch emailů bylo více, nejenom Xanajka!!!
 10.5Libik12 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 19:53:23)
Tak je ber jako fórek, když nick hecoval, dostal, co chtěl. Jenom virtualita.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 20:02:34)
Libiku ano,někdo hecoval a pak se divil...
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 19:59:48)
m...a to víš odkud...jsi Kili v zakuklení,nebo ředitel nemocnice,který je dostal?

Mě je to putna,kolik jich bylo...Kili vyzval oponenty,aby se zeptali...kolik se jich zeptalo,to nám nezúčastněným zůstane skryto (pokud to ovšem někdo neoznámí ~y~)
 Kudla2 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 20:06:06)
Amazonko, já vidím zásadní rozdíl v tom, když někdo není spokojen s prací lékaře (tedy s konkrétní věcí, které se daný lékař dopustil, když léčil jeho nebo jeho blízké) - v tom případě je stížnost nadřízenému zcela na místě a nic zavrženíhodného na tom nevidím.

A pak je ten Kiliho případ - Kili má nějaké názory, které nemusí každému sedět (třeba hned mně nesedí) a diskutuje o nich na internetu. Stejně jako my ostatní diskutujeme o svých, které zase nemusí sedět těm ostatním. Jaký je jako lékař, to nevíme a vědět nemůžeme. Můžeme se na základě jeho názorů třeba rozhodnout, že k němu do špitálu ani náhodou, na to máme plné právo. Můžeme s ním na tom internetu diskutovat do alelujá, třeba i ostřeji. Ale vždycky K VĚCI.

To, kolik hodin na netu stráví, je jeho věc. Zda tak činí nebo nečiní v pracovní době, to jsou jen spekulace a já osobně jsem se s takovými útoky často setkala v momentě, kdy oponent už neměl žádné argumenty ad rem, takže se uchýlil k argumentům ad hominem.

Starost o to, zda netráví na netu čas, který má věnovat pacientům, proto pokládám za značně pokryteckou a psát kvůli tomu jeho šéfovi za práskání. Bez ohledu na to, že mi sympatický není ani trošku.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 20:42:44)
Kudlo,a vidíš já nevidím na stížnosti na kohokoliv nic špatného,pokud je evidentní,že ten dotyčný buď neplní své povinnosti za které je placen z našich daní,nebo pokud o tom mám své pochyby,tak se optám jak to je...tohle je zakořeněné z doby minulých,i já to mám tak alibisticky na hranici...jako že souhlasím s tím,když někdo takto jedná (optá se,ohlásí-pokud si je jistý),ale než bych se dokopala k tomutéž,tak by mi to muselo vadit ještě o chlup víc.

Spokojenost s prací lékaře ale například spočívá i v tom,že ten dotyčný mimimálně dodržuje zákony...on sám prohlásil,že je dodržovat nebude,protože jeho právníci mu radí něco jiného...kdybych se na jeho postup zeptala na MZ,taky by to bylo udávání? A taky by to mělo jen oporu v diskuzi,stejně jako podezření,že chatuje v pracovní době...

Díky Kilimu jsem četla ten mail a šlo opravdu o zeptání,a opravdu na výzvu/hecování ze strany Kiliho.
Ano,nesouhlasím s posláním mailu jako "zbraně" v diskuzi,ale co vím,tak právě Xanajka s Kilim vůbec nediskutovala,aspoň jsem jí tam nezahlídla...nicméně prostě tohle být nemělo dáno vůbec do kontextu s danou diskuzí,ale zase na druhou stranu...právě v té diskuzi se to řešilo (ano,tam to třeba nemělo co dělat,budiž),takže prostě je to celé provázané....

No,a co se týká Kiliho v diskuzích,nevadí mi ostrá diskuze,ale vadí mi styl,kdy jde o to,druhého člověka shodit (nejen u něj,jasně),vadí mi automatický přístup k ostatním,jako jemu nehodným,podřazeným (a že za sebou mám diskuzí s dotyčným nickem dost a diskutuje tak s každým,kdo s ním nesouhlasí)
Takže s ním diskutuji jako s Kilim a shazovat se od nějakého Kiliho nenechám ~b~
 Kudla2 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 21:45:59)
Amazonko, "placen z našich daní" zní sice hezky, ale IMHO je to velmi často jen alibismus (kdyby byl dotyčný zaměstnán u soukromníka, míra jeho "provinění" by byla úplně stejná, ne?).

Když se mně nelíbí, jak diskutuje, tak s ním přeci můžu taky diskutovat (už jsem to tu x-krát řekla, že mně osobně je Kili taky nesympatický a jeho způsob diskuse mi nesedí) a tohle všechno mu sdělit.

Ale internetová diskuse o názorech je (nebo by měla být) přece pořád jen diskuse a neměla by se tahat do reálného života. Docela mě překvapilo, kolik lidí tady s tím udáním v podstatě souhlasilo.

Evále - kdybych věděla, že dotyčný chlastá a pak léčí, pak by bylo udání zcela na místě - tím by reálně ohrožoval svoje pacienty. Ovšem tím, že dejme tomu diskutuje arogantně a má názory diametrálně se lišící od mých, mě sice může pekelně naštvat a můžu ho na diskusi znectít, ale NA DISKUSI. Ne psát jeho šéfovi.
 Jana 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 22:03:53)
Kudlo, napsala jsi to naprosto dokonale.
Docela mě překvapilo, kolik lidí tady s tím udáním v podstatě souhlasilo=to mně vyrazilo dech.

 kili 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 22:30:56)
Víte, pro mne to celkem žádný význam nemá, své pracovní povinnosti plním ve shodě s pracovní smlouvou a namnoze víc než musím, takže když se o obsahu toho udání zdejší lidé dověděli, chytali se za hlavu. Ale je to známka toho, jaký smysl má u některých lidí účast v idiskusi. Nějaké řeči o oprávněnosti kontrolovat toho, kdo je placen z daní, jsou nesmyslné. Prvně proto, že nejsem placen z daní, podruhé proto, že udání bylo posláno celému vedení a následováno dalšími kontakty nejméně dvou osob a také proto, že neznělo jako dotaz, ale jako sdělení, že v pracovní době píši na i-netu a dále byly přiloženy záměrně upravené texty, které jsem měl napsat. Já s těmi osobami, lépe řečeno se skupinou těch osob, nechci komunikovat, je to zbytečné. I proto se možná jeví mé rakce na jejich invektivy jako příkré.

Pokud jde o rozdílné náhledy na různé věci, pak mám za to, že docela dost je jich dáno nesprávným vnímáním napsaného a/nebo nechtěným či úmyslnmým předjímáním významu, který ale v textu obsažen není. Navíc, jak jsem už napsal jinde, je tu dyskomfort pro sledování vlákna a tak některá vyjádření jsou vnímána odtažitě od souvislostí s jiným textem.

Spousta věcí a nedorozumění v nich se dá vysvětlit, pokud je vůle k tomu a ne k samoúčelným invektivám.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 22:23:12)
"placen z našich daní" zní sice hezky, ale IMHO je to velmi často jen alibismus (kdyby byl dotyčný zaměstnán u soukromníka, míra jeho "provinění" by byla úplně stejná, ne?

Míra ano,pokud by šlo o lékaře v soukromé,dejme tomu nemocnici...tak pokud by mi do toho něco bylo (leželo mi tam dítě,chystalo se tam,já tam měla jít ležet...tak ano...

Pokud by šlo o třeba IT,se kterým bych neměla nic společného,tak je mi putna...

Co mi není putna je to,jak se chovají lidé,kteří mají s našima daněmi co do činění...ať to nazýváš alibismem,jak chceš...
Nebo by se ti líbilo,kdybys čekala na pohotovosti 2 hodiny,páč by sloužící lékař chatoval a ventiloval tak svůj stres?
Nebo paní za přepážkou na jakémkoliv úřadě,taky je ve stresu,tak co by si nezachatovala?
A jaksi jít jinam nemůžeš...momentálně...

Můžeš vyměnit laxního automechanika,ale těžko pojedeš s marodným děckem o 50km dál,páč tady je dr. zaneprázdněn...třeba....

Jak už jsem psala,tak mi to nesedlo v souvislosti s diskuzí,i když se "otázala" zrovna nediskutující...ale jak psala Evál,pokud nešlo (a to už je zase věc dotyčné pisatelky,do mozku jí nevidíme) o poškození ze zášti,tak se nedivte,že s tím dost lidí souhlasí...
 Kudla2 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 22:49:01)
Amazonko,

ale vždyť Ty to NEVÍŠ. Ty jsi viděla Kiliho, jak má plnou čekárnu lidí, které nechává čekat a místo toho chatuje na internetu? Kdyby ano, pak by bylo na místě se ozvat.

Ale technicky vzato:

1. NEVÍŠ, jestli píše ve své pracovní době nebo ve svém volnu.
2. Pokud píše v pracovní době, NEVÍŠ, jestli to není v nějakém prostoji (pokud vím, lékaři mívají třeba noční pohotovost, kdy se aktivizují jenom tehdy, když se děje něco mimořádného, ale ve špitále musí být přítomni)
3. NEVÍŠ, jestli Kili kvůli tomu, že diskutuje, někoho zanedbal
4. NEVÍŠ, jestli je skutečně placen "z našich daní" (i když tohle je pro mě to nejmíň relevantní).

Při takové míře nejistoty mi nepřipadá, že by byla na místě nějaká "oznamovací povinnost".
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 7:03:53)
Kudlo,tak za prvé,já nic nepsala...
Ale pokud jde o můj pohled na věc:

ad1)Kilimu byla položena otázka,zda píše v pracovní době,na to on odpověděl,aby se dotyčný zeptal zeměstnavatele,takže ten se ZEPTAL...nevěděl,a když něco nevíš,tak se zeptáš,že?

ad2)to samé,podle dopisu byla zaměstnavateli položena otázka ohledně pracovní doby a chatování,pokud bylo vše OK,tak nemuselo být nic řešeno

ad3)přeci nejde jen o zanedbání,jde o to,že v době prázdného plkání může kdokoliv dělat něco užitečnějšího,kor jestli plká v pracovní době,ze kterou ho platí naše daně

ad4) to je k smíchu,Kili není soukromý lékař bez smlouvy s pojišťovnou,tedy ho platí kraj a ZP,do kterých jdou jaké peníze?

Ano,míra nejistoty tu je,ale také nebylo OZNÁMENO,že Kili chatuje v pracovní době,byl položen DOTAZ,zda Kili chatuje v pracovní době a zda o tom zaměstavatel ví (respektive,zda to má např. ve smlouvě,což se mi opět nemusí líbit,ale o to už nejde)

Takže jediné,co se mohlo stát,že zaměstnavatel odepíše:
a) Kili má dovolenou
b) Kili má plkání povoleno/čili o tom zaměstavatel ví
C) nevím o tom,nemá dovolenou,prošetřím to

Což se stalo...
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 7:40:31)
A ještě jedna věc,pokud zdůrazňuješ slovo NEVÍŠ...
Jak můžeš ty,nebo kdokoliv vědět,jestli pisatelka náhodou právě na Kiliho nečekala,nebo s ním neměla co do činění a nezaznamenala nějaké nedostatky v péči,které mohly být důsledkem chatování...

Kili píše o dalších mailech/dopisech...ty nezveřejnil,neznám jejich obsah,nevím kdo je psal,ale je to stejné,co když to byl nespokojený pacient,rodič...pokud se podepsal,tak to je prostě stížnost na jednání lékaře,stížnost na jeho nadřízeného,otázka kterou má právo položit každý...

Ano,je tu teninká linie mezi stížností a záštiplným udáním,ale nemyslím si,že by kdokoliv Kiliho díky diskuzi nesnášet tak,že by ho udával...ale opravdu si myslím,že pokud si nezvykneme aspoň malinko kontrolovat ty,kteří jsou placeni z našich kapes (ať už jde o lékaře,politiky,policajty...kohokoliv) tak to tady bude vypadat pořád stejně bídně...
 Kudla2 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 9:37:00)
Amazonko, pak má ale Kili smůlu, že se na rozdíl od nás ostatních podepsal. ~:( Teoreticky by se pak totéž dalo vztáhnout na všechny, kteří diskutují ve všední den dejme tomu mezi 8. a 17 hodinou a pracují ve státním sektoru ("jsou placeni z našich daní"). Kdybychom vzali vážně to, že "v době prázdného plkání může kdokoliv dělat něco užitečnějšího", nemohli bychom tu být nikdo, protože to se dá vztáhnout i na kohokoliv, kdo je na MD, soukromničí nebo pracuje pro soukromou firmu. Proto to nepovažuju za argument.

Když tu odpovídá lékař, který není tak kontroverzní jako Kili (třeba MUDr. Kaucký), napadlo (by) někoho DOTÁZAT se jeho šéfa, zda tak náhodou nečiní v pracovní době? (nehledě na to, že už z toho, jak Kili odpověděl, bylo víceméně jasné, že si tazatel naběhne na vidle)?

A skrz to NEVÍM - já vycházím z toho, co tu bylo napsáno, myslím, že daný mail tu byl citován, a předpokládám (ač to NEVÍM), že kdyby Kili něco zanedbal, asi by se o tom pisatelka zmínila. Pokud se nezmínila, předpokládám, že k tomu nedošlo.

Aby nebyla mýlka, nebráním Kiliho jako takového, ale princip, protože to na mě na rozdíl od Tebe působí dojmem, že ten dotaz byl veden snahou mu uškodit, že by u "oblíbeného" lékaře vůbec nebyl vznesen a že si stále myslím, že tohle se NEDĚLÁ.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 10:08:47)
Kudlo,jistě že by se to dalo vztáhnout na všechny ostatní a taky to tak myslím...

Co se týká třeba dr. Kouckého,tak o tom už jsem tu psala...a mmch vůbec nejde o sem tam napsání,v případě NP to bylo opravdu několik hodin v kuse a x dní v týdnu (fakt to nepůjdu zpětně počítat) a ano,vadilo by mi to u každého,ale klidně se lidsky přiznám,že u jistých lidí mi to vadí víc...a soukromníci a matky/otcové na RD mi v "žaludku" neleží...to už zase směšuješ hrušky s jabkama ~;)

Nicméně jsem jsem podobný mail opravdu nepsala a asi bych ho nenapsala a už vůbec ne v době,kdy jsem s dotyčným v rozporné diskuzi (protože si myslím,že to rozhodně není dobrý tah a že to vždycky může vypadat právě jako zášť,i kdyby šlo o oznámení pochybení,případně se optání),ale nesouhlasím s označením udavačství,ani s tím,že se to PROSTĚ NEDĚLÁ...je to zkrátka můj názor

A ano,máš právo na jiný názor,máš právo na to vidět to svýma očima,máš právo na svůj náhled na tuhle věc...bylo by hodně divný,kdyby měli všichni stejný názor a podle Angelly "táhli za jeden provaz",třeba jen kvůli stejnému pohlaví...

PS: Tak nevím,je pochybením lékaře i to,když veřejně vykládá nepravdy a tak osočuje jiné lidi,myslím tím nepravdy z jeho "oboru" ?...podle mého ano,protože i když má jistě právo na omylnost,tak by neměl úmyslně uvádět v omyl někoho jiného a tím poškozuje něčí profesní pověst.
Je pochybením veřejné "zastrašování" něčím,co podle něj je nutné ze zákona,a přitom jde opět o nepravdu?

 Vaal 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 10:34:31)
Já se do toho zase vmísím...Kudlo, s tím neanonymním nickem, v jeho případě, mi to nepřijde ani tak jako hrdinství, jako spíš "berlička" k nedostatečným argumentům a chabému odbornému projevu. Opravdu mi to připadá jako nemístné ohánění se titulem primáře, prostě určitá snaha být v diskuzi automaticky ostatním nadřazen. Dá se o tom diskutovat, nedíá se to prokázat, ale uz jeho projevu to je prostě patrné.

Být Kiliho zaměstnavatel, tak mu tady tyhle exhibice na internetu pod jménem mého ústavu/nemocnice zakážu. Svým prezentováním tady, troufám si říct, dělá opravdu svému pracovišti ostudu. Nejedná se totiž o odborné příspěvky, ale o obyčejné tlachání. Divím se, že mu to jeho zaměstnavatel trpí. Co jsem tu viděla pár lékařů, kteří diskutovali, tak spíše nezištně a s pochopením radili, prostě poskytovali ODBORNÉ rady a dávali si velmi dobrý pozor na to, co vypouští přes klávesnici. Jednoduše měli úplně jinou úroveň.

Pokud potřebuje relaxovat tímto způsobem (tak jako většina z nás), tak byla hloupost to dělat neanonymně. Mohl přiznat, že je lékař, ale tím měl skončit. Zábava a práce se nemá míchat dohromady.

Co se týká internetu ve službě...ano, mám známé lékaře a když mají noční a nic se neděje, tak mastí na počítači karty, nebo hrají jednodušší počítačové hry. Je jasné, že se to toleruje, a proč taky ne. Nicméně pan Kilián jeden čas diskutoval, a dost obšírně, hlavně ve dne. Opravdu i mě napadlo, jestli zrovna není v práci a jestli ji tím nezanedbává. Stížnost, nebo dotaz bych asi v tomto případě nenapsala, protože jsem typ, co si všechno potřebuje dopředu ověřit, abych někomu třeba neublížila. Na druhou stranu chápu, že to někdo udělal, a že nemuselo jít o zlomyslnost, i když taky mohlo, to ale já neposoudím.~d~
 adelaide k. 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 12:42:29)
Jo to souhlas s Evál. Myslím že Kiliho projev jeho mateřskou nemocnici dost poškozuje. Nicméně jeho zaměstnavatel s tím problém nejspíš nemá.
 f 
  • 

Re: Lízo... 

(5.1.2009 17:54:12)
Byla to čirá zlomyslnost.Diskutovaly o tom na Porodu doma, jsem líná to hledat, je to už dlouho.Chtěli mu zavařit.
Kdo chodí na PD, tak to ví. I frída se toho účastnila.
Je to moc smutné, co dělají dospělí ženský.
Ono to má ale pokračování, kdekoli se ten dr. objevil, tak se na něj sesypaly a sprostý byly a jak o něm mluvily mezi sebou.Hrůza.Dospělé ženy.
 Belatrix+A(10/09)+J(09/11) 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 19:31:13)
Tak nebuď líná a najdi to. Na PD chodí, ale nevím.

Kdyby se choval slušně a dovedl diskutovat, nikdo by se na něj nesesypal. Kili si nabíhá sám svou povýšeností a arogancí. Na dotazy není schopen odpovědět, radši to končí stylem, já vás vyučovat nebudu a podobně.
 . 
  • 

Re: Lízo... 

(5.1.2009 19:40:56)
A dr.Kilian někomu z nich říkal ,,kilousku,, nebo je posílal do p.dele či psal, že se mu chce z nich b.ejt?
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 19:50:46)
Ano,v podstatě ano...
 Vaal 


Re: Lízo... 

(5.1.2009 20:30:18)
Hmmm, asi jo ~;)
 Vaal 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 20:48:34)
Kudlo, mezi tím práskačstvím a oprávněnou stížností je dost tenká hranice.Já stížnosti nepíšu, snad jenom v jednom případě v životě jsem to udělala, kdy jsem za určitou věc potřebovala zabojovat.V některých případech jsem to mohla udělat, ale...myslím, že je důležité se vždy zeptat, ČEHO SE TÍM DOCÍLÍ? Pokud jde jenom o poškození dotyčného, je nasnadě, že se jedná o klasické "zlomyslné" udavačství. A potom třikrát Fuj dotyčnému.Pokud je to za účelem nápravy věci, tak to za špatné nepovažuju...např. pokud bych viděla nějakého lékaře v hospodě jak do sebe den co den klopí panáky a posléze operuje, tak bych ho asi normálně bez výčitek "napráskala", protože svým jednáním ohrožuje životy pacientů..
 Lassie66 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:11:50)
Ještě jsem chtěla napsat, že naprosto nechápu, o co zde některým přispěvatelkám jde. Na jednu stranu si stěžujeme, že nás lékař ignoruje, nevyslechne, nebere v potaz naše názory, obavy, postřehy...a na straně druhé vytýkáme lékaři, že zde čte místní diskuze, které se týkají jeho oboru. Zde se svěřujeme s tím, co by leckterá z nás nahlas nevyslovila, lékař i kdokoliv jiný se zde může mnoho dozvědět o našich pocitech a myšlenkách. Některé příspěvky jsou přímo učebnicí etiky - např. ta stále omílaná témata porodů, komunikace s lékaři, jiné přístupy...atd. Byť doktor Kilián asi nebude z těch, co by jen tak na něco změnil názor, přesto věřím, že minimálně o některých věcech popřemýšlel. Takže ať si čte každý, koho tato témata zajímají, dá se zde mnohé naučit.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:21:27)
Lassie,ano,to máš pravdu...jenže je tu to ale...Kili není ochoten přemýšlet o ničem,co by mohlo jen trochu změnit jeho názor na otázky,ve kterých jsme ve sporu.
Jede si v zajetých kolejích a nikdy nepřizná,že by se někde něco mohlo dělat jinak k prospěchu věci,prostě patent na dokonalost má pouze on.Vůbec nejde o porody,navíc jak přiznal,je mu úplně jedno,kde žena porodí,ale dítě musí být v nemocnici a basta...
V otázce očkování to samé,pokud mu předložím názor někoho,koho on sám považuje za kapacitu,a který je úplně opačný,než jeho,tak mlží a mizí ze scéna,aby se objevilt jindy,až tam bude někdo,kdo s ním nebude polemizovat a nebude mít argumenty...

Ne,takovýhle lékař není přínosem na jakékoliv diskuzi,protože on nediskutuje...

Jistě,kdyby radil jiným stylem,než "odkud jste?" a "napište mi mail",pokud by se zapojil do diskuze s tím,že minimálně diskutuje s někým,kdo má vlastní mozek a byl ochoten k NORMÁLNÍ diskuzi,tak je určitě maximálně vítán...takhle ale ne,bohužel ~d~
 Lassie66 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:25:05)
Amazonko, znamená to, že Kili nesmí používat internet v pracovní době proto, že má na věci jiný názor? Znamená to, že by pisatelka nenapsala podobný dopis nadřízenému, pokud by diskutoval MUDr. Koucký? O to mi jde - to, že s někým nesouhlasím neznamená, že budu psát udání.
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:33:50)
Ano,souhlas...nemělo by to být vázané na libost,nebo nelibost s tím dotyčným,ale zase jsme asi taky lidi a prostě ten nesympatický (a tím ani v nejmenším nemám na mysli souhlas,nebo nesouhlas...s nesouhlasícím není problém diskutovat a vážit si ho...spíš vyjadřování a přístup k ostatním) se sveze první...


Na druhou stranu,pokud by šlo o moje dítě,tak by mi bylo jedno,jestli by vypadal jako Redford,nebo mi líbezně odsouhlasil každé slovo a velebil mě do nebe.

Navíc,třeba vzpomínaný dr. Koucký tu občas býval a vždy se omluvil,že až v diskuzi bude pokračovat až druhý den,protože prostě v práci neee

 10.5Libik12 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 18:11:01)
Evál, doktoři dle mého můžou surfovat ve službě, očekávám totiž, že jejich erudice a odpovědnost nekončí tím, že jim padla a navíc, pokud vím, táhnou i dvoudenní šichty.

A taky souhlasím s tím, že když nemá být bonz bonzem, ale starostlivostí o to, jestli zaměstnavatel(potažmo pacient) není úkořen, tak tedy s podpisem, platnou adresou a nejlépe fotem~;)
 Belatrix+A(10/09)+J(09/11) 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:32:36)
Pomlčko, tebe by nezajímalo, co dělají tvoji zaměstnanci v pracovní době?
 Amazonka 4D 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 16:09:35)
Podle právního rozboru ambulantní porod v ČR zakázaný není. Metodický pokyn Ministerstva zdravotnictví stanovuje, že ženy a novorozenci bez komplikací mají být propouštěni po 72 hodinách po porodu. Doporučuje se, aby byla dítěti před propuštěním odebrána krev na screeningové vyšetření vrozených vad a bylo očkováno proti TBC (ze zákona má být očkováno od 4. dne do šesti týdnů věku).
Porodnice má povinnost třídenní pobyt a péči ženě nabídnout, ona jej ale nemusí nutně přijmout. Právně způsobilá a náležitě poučená matka může další péči v nemocnici odmítnout pomocí tzv. negativního reversu. Jeho podepsáním potvrdí odmítnutí péče a převzetí zodpovědnosti za případné zdravotní komplikace. Negativní revers mohou rodiče podepsat i za své dítě. Výjimku tvoří situace, kdy je poskytnutí další péče neodkladné a nezbytné k záchraně života nebo zdraví dítěte. Tehdy má lékař právo rozhodnout sám, i proti vůli rodičů.
„Možná až několik tisíc matek o ambulatním porodu uvažuje, několik stovek se o něj aktivně zajímá a pokouší se ho realizovat, jen třetině až polovině z nich se podaří skutečně si ho prosadit a domů odejít. Rodiče musejí zdravotníky přesvědčit, že jsou si dobře vědomi svých práv. Mnohdy matky odcházejí pokoutně, pololegálně, převlékají se ve výtahu. V poslední době, kdy se zvýšilo právní povědomí rodičů, se zvýšil i počet zdařilých ambulantních porodů", tvrdí Petra Sovová.

Protiprávní jednání
Hořovická událost byla bezprostředním popudem, aby se HAM obrátilo na ministryni Džamilu Stehlíkovou otevřeným dopisem, kde upozorňuje na problematickou praxi v mnoha nemocnicích. Ministryně, do jejíž kompetence spadá i problematika lidských práv, reagovala vydáním tiskového prohlášení. V něm se jednoznačně zastává práva rodičů rozhodovat o délce hospitalizace zdravého novorozence. „Postup lékařů byl v tomto případě protiprávní, neboť porušil ústavně zaručená práva na svobodu, soukromí a rodinný život", vyjádřila. Stehlíková i ministr zdravotnictví Tomáš Julínek plánují, že ochranu práv pacientů zohlední i připravovaný zákon o zdravotních službách. HAM stanovisko ministryně a právní rozbor zaslalo všem porodnicím v ČR.
JUDr. Zbyněk Valenta, člen HAM, k dalšímu vývoji poznamenává: „Osobně jsem se domníval, že po ,hořovické kauze" si již žádný představitel porodnice nedovolí ambulantní porod zakazovat. Byl jsem však příliš optimistický. Ukázalo se, že stále existují porodnice, v nichž se tváří, jako by odejít krátce po porodu se zdravým miminkem bylo protiprávní. Nicméně poté, co vstupujeme do e-mailového kontaktu s vedením těchto nemocnic, se v nich situace většinou změní. Je zapotřebí slušně, avšak zřetelně ukázat na potenciální protiprávní jednání a doložit to argumenty."

 Angellicca 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 10:12:34)
Tečko, já kiliho uznávám, ale prostě je mi v některých diskusích sympatičtější jeho opozice, a v některých zase on sám... Taky nemá patent na pravdu a navíc se chová, jakoby jeho nemocnice reprezentovala všechna zdravotní zařízení v ČR.~j~
 Dislektik 
  • 

Re: Lízo... 

(3.1.2009 14:06:09)
Nezlobte se na mě ,ale je to diskuze.Človíček ,který má problém a jde se s ním na veřejnost musí počítat i s těmito reakcemi.Konec konců je to něčí názor na který má plný právo.Přeci ho neodsoudíme za to ,že má jinou zkušenost než mi ostatní.Pravda může to být pro toho kdo má problém tvrdé ,ale třeba i v těchto názorech může najít pomoc ,kterou právě hledá.Já mám hodně silnou dislektickou poruchu bez počítače nenapíšu jedinou větu dobře a i s počítačem je to asi docela síla a vidíte právě ty hrozný lidí co se posmívají mě pomohli nejvíc.Donutili mě abych na sobě začala pracovat a Teď mám maturitu i když můj sloh je dost hrozný, už mě to nevadí .Tyto lidičky mě naučily ,že ne všechno zlato září a že to jak se cítím je jen a jen moje chyba ,kterou musím napravit já a nikdo jiný.
 Angellicca 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 10:31:39)
Ano, ale existují v základu tři typy lidí... Těm jedněm kritika pomáhá (a klobouk dolů před nimi, jsou to silní jedinci~g~), další naštve, takže na just budou dělat pravý opak (ti jsou zas trochu nevyzrálí~t~), ale v lepším případě se nakonec zamyslí a pokud je kritika oprávněná, něco si z ní vezmou. A pak jsou tu ti poslední, které kritika naopak úplně položí... zvlášť když je zlá, s cílem ponížit~d~. Tihle poslední lidé taky bývají trochu naivní (ne hloupí!), takže ty zlé reakce nečekají a zaskočí je o to citlivěji.
A jak se tady dá poznat, kdo je kdo? Nebylo by lepší být ohleduplný ke všem, aby se nikomu neubližovalo? Někomu to připadá jako utopie, ale to jsou všechny globálně dobré (dobrotivé ) myšlenky od začátku světa. Je to o lidech a jejich ochotě k ohleduplnosti, která je v dnešní době bohužel často nulová.~;((
 dislektik 
  • 

Re: Lízo... 

(4.1.2009 11:33:09)
Chápu co tím chceš říct,ale asi to nejde uskutečnit ,protože jsme každý jiný.Bohužel máme i každý jiný potřeby já třeba potřebuji pořádně nakopnout,abych ze sebou něco začala dělat při tvém přístupu, bych asi seděla doma a litovala se.Myslím ,že diskuze je skvělí prostředek ve ,kterém se můžeme najít všichni.Diskutují téměř všechny povahy a věř ,že když jeden člověk urazí ten druhý o to víc pohladí.Nejde pomoct jedním přístupem všem, protože jak jsi psala na každého platí něco jiného.
 Angellicca 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 11:59:38)
Ano, a já právě taky narážela na jednotný přístup... totiž na ty jedince, kteří agresivně a zle reagují téměř na každého. Takže jsem proti jednomu extrému postavila druhý.. rovnováha je potřeba~z~
 ° Anka ° 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 22:44:31)
Angello, souhlasím s tím, co píšeš. O to více nechápu některé zlé reakce Lízy, která je povoláním psychiatrička a tudíž podle mého názoru ví moc dobře, čím může komu uškodit. Není to tak dávno co jí tu jedna holka jménem Lucka, která už sem na tento server nechodí, napsala něco v tom smyslu " chudáci tvoji pacienti, aby si to šli pak rovnou hodit".
 Grainne 


Re: Lízo... 

(4.1.2009 22:53:48)
Anko, nikdo není dokonalý, ani psychiatr ne~:-D, každý tu a tam "ulítne" a je rozdíl, jestli se to stane tady, kde o nic nejde, nebo na pracovišti, kde může jít o životy, zdraví, majetky...
Mám bohužel pocit, že spousta lidí si plete diskusi s realitou. Tady vždycky máme možnost nápravy a pokud to nejde, lze odkráčet. Pokud mi jde o to, mít poslední slovo, musím vydžet i ty nepříjemné jevy, s diskutováním související. To je celý problém.
Pokud hledám pomoc a neumím třídit informace, dá se najít dost poraden a obrátit se na odborníka, jinak je spousta odborných stránek, kde se dají najít potřebné informace.
Pokud nadhodím kontroverzní téma, dojde k slovní bitvě a pak je třeba filtrovat, co se mi nelíbí, nepustím si k tělu.
 zinca 
  • 

Tak trochu k tematu,tak trochu mimo 

(5.1.2009 2:20:14)
Ahoj Ang,tvuj clanek mi prijde fajn a dekuji. Na rodine jsem snad poprve po dvou letech,ale mohlo me vzdycky urvat,kdyz se k debate nestastnych maminek,manzelek,dcer a milenek prispechala ZENA mistr sveta amoleta,jejiz potomek,manzel,rodic,milenec byl exemplar do vitriny a trpela silenou touhou dat to tem neschopnym a nenormalnim sezrat.Myslim,ze agresivni utok i proste chlubeni muze dostat lidi do kolen i na internetove diskuzi,jakkoli si rikame,ze je to jedno,ze nam nejake nicky nemohou ublizit. Kdyz jsem byla naposledy na rodine pred dvemi lety,byl zrovna vecer,ja sedela sama v praci a prave jsem se dozvedela,ze muj otec ma rakovinu ledviny. Na stejny typ nadoru zemrel kratce predtim muj sef,zazila jsem jeho umirani v primem prenosu. Rict,ze jsem byla zoufala,je slabe slovo.Tak jsem tak sedela sama a brouzdala po diskuzich.Zabloudila jsem na Krkavci matky(nevim,jestli jeste existuji),kde se tenkrat ponocovalo a pridala se k debate. Vubec jsem nechtela si vylit srdce,jen mluvit,mluvit jedno o cem ,jen ne o TOM. A povidaly jsme si o sexu,o zivote ,o kravinkach a ty nezname holky mi moc pomahaly aniz to vedely.Pomahaly mi a rozesmivaly me snad dva vecery ,nez se priritila nejaka pravidelna uzivatelka,ktera me predtim propasla a pustila se do me dost drsne,kvuli me ne moc pozitivni reakci na clanek o nejake porodnici.Dozadovala se vysvetleni me drzosti vubec na jejich (potazmo jeji)diskusi chodit.Absolutne jsem nechapala proc se do me pousti a zezacatku se snazila branit a pak vycouvala,snad doufam ,aniz bych kohokoli urazila,nebo se hadala jak slepice.Tenkrat jsem u pocitace slozila hlavu a brecela a brecela a od te doby se mi pri predstave konverzace na netu delalo lehce nevolno.Nechci aby to vyznelo jako sebelitostivy vyplod. Muj tata zije,ma po operaci a ja bych tenkrat neustala jakykoliv stret. Jen chci, aby jsme se nekdy zastavily,nez napiseme neco zleho. Neni to jen nick,je to clovek. Treba mu umira otec,treba je nestastny. Anebo mu treba hodne zalezi na jiste porodnici:-)
 Hanka74 


Ano,ano,ano!!!!!!!!tkaé mám stejný pocit.... 

(7.1.2009 13:30:20)
Jsem velmi šťastná,že jsem si přečetla tenhle příspěvek.A proč vlastně?Protože co svět,světem stojí,nikdy nikoho neučil nikdo jak se vlastně správně chovat,jednat s lidmi,jak "správně"a podle jakýchsi "moderních pravidel" a tabulek vychovávat toho našeho broučka a to nemluvím o tom,když jsou to třeba broučkové hnedle dva....Zkrátka,maminky si sem přijdou popovídat a zhodnoti své největší světové problémy právě proto,že čekají útěchu od podobně jednajících maminek a ne proto aby se o sobě dozvěděly,že jsou vlastně dvojky,když tedy nestíhají např.uvařit domácí stravu-proč nepoužít polotovar(v životě bych to neudělala)a stejně mám dobrý pocit,že naše holčička je v poho i když nemám uvařeno v přesnou hodinu,manžel je maximálně šťastný,protože dostane čerstvě uvařené jídlo jen o 5 min.později,než jsem slíbila,druhá dcera-pubertální věk,moooc príííma-neprudí,že se to nedá jíst a konečně já i naše 2,5letá princezna jsme spokojené,protože jsem se jí věnovala,tak jak jsem cítila že potřebuje i navzdory neumytým hrnkům ve dřezu(myčku nemáme,není na ní místo).
Zkrátka maximálně souhlasím s maminkou,že proti maminkám typu "superžena"je dobré se bránit,protože bych je ráda viděla,jak by se tvářily,nemít ty své příručky,rady a porady od podobných supermaminek.
Závěr?KAŽDÁ,podotýkám KAŽDÁ jsme jaké jsme,(to byla hitovka 80tých let,pamatujete?)a proto kdo jste bez viny,klidně hoďte kamenem,ale pozor,ať se vám to někdy nevrátí.
Zdravím všechny maminky a přeji krásný a hlavně šťastný rok 2009.
Hanka a holky:o))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.