| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O maminkách na mateřské a nepořádku

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 416 [Dalších 386 >>]
D.Erin+LindaErin
21.10.2008 12:25:34
Ahoj.. jestli ty se považuješ za bordeláře a přitom takhle krásně stíháš a pečuješ o domácnost, pak bych chtěla vidět opravdové nepořádnice.. jsem natom asi jako ty, snažím se a mám to možná v sobě nějak zakódované, od malička jsem musela doma makat a dělat všechny domácí práce, hlavně uklízet po dvou bratrech.. mě bohužel nic jiného nezbývá, asi nějaká fobie, ale musím uklízet.. ovšem jak říkáš ty jednou za týden, max dvakrát´a myslím, že to je i tak dost.. jsou maminky, které obvyklé práce dělají s mnohem větším odstupem.. jinak bych se ještě ráda vyjádřila k samotnému článku - popisuje pouze jeden příklad.. co třeba situace v rodinném domě se zahradou a trochu nepořádnější manžel, nebo i odrostlý syn, to je potom jiné kafe a tolik práce, že mamince nezbyde, než se občas na něco vyfláknout a dát nohy na stůl.. takové chvilky mívám taky..
Jáňa K. dvě děti
  • 
21.10.2008 12:14:15
Já autorku zcela chápu, článek se mi moc líbil. Byla jsem vždy pečlivě uklízející ženuška do té doby než se nám narodilo druhé dítko.Teď už uklízet prostě nestíhám, myslím tím mít tady vygruntováno každý večer. Starší dcera ač se moc snažíme být na ní důslední se nám prostě nedaří ji "donutit" a naučit se pořádku. Během chvilky mé nepozornosti dokáže převrátit celý byt vzhůru nohama. Např. vyndat boty z botníku, rozhrabat celý šatník, vysypat hračky,sundat všechny věci ze skříněk,vytahat knížky,naházet peřiny na zem a to nejlépe do předsíně,vymotat toaletní papír,který vždy odhodí na zem atd.atd.... Takže to u nás vypadá jako u autorky tohoto článku. Zkrátka nevím jak takové akční dítko které nám skáče po skříňkách a šplhá po provazech u houpačky až ke stropu zkrotit. Nevěnuji se ji po celou dobu co je doma a to je ten problém, ale co s tím? Třeba máte vaše děti prostě klidnější.
Marta
  • 
21.10.2008 10:46:48
Dvě děti mám hyperaktivní a to jedno je kliďas nebudeš mi věřit, ale vím, co je takové akční dítě. Přesto jsem s nima sama a bydlím RD, takže mám zahradu, práce na domě i v domě. Nebudeš věřit ale jde to zvládnout. Možná paní kdyby si nedala práci s psaním elaborátů a dala se do práce, tak by to tak nevypadalo.
I s dětmi se dá čas vyšetřit na sebe a své zájmy, ale chce to vůli a trochu schopnosti a ne si stěžovat jak nic nestíhá a vlastně to omlouvat a tvářit se, že to k tomu patří.
21.10.2008 10:45:38
Tak jsem se docela pobavila, jak článkem tak reakcemi na něho. Doma mám normální pořádek a nemyslím si, že by děti trpěly, tím že máme uklizeno. Kdybych neuklízela a na zemi se mi povalovalo kdo ví co, tak v tom případě věřím tomu, že musím být dětem neustále za zadečkem a sledovat, co si strčí malá do pusinky a nepořádek by přibýval a přibýval. Jak kdo uklízí, tak to vůbec nevypovídá o tom, jak se stará o děti. Malá probrečela v kuse 3 měsíce ve dne i v noci a stejně jsme tady nezakopávali o špinavý plíny apod., jak to popisuje autorka článku. Babičky mi sice nefungujou, ale mám manžela, který mi normálně pomůže, když vidí, že nestíhám. Jinak dětičky mám dvě: kluk 4 roky ( hodně živé dítko) a holčička 1 rok ( od narození do 8 měsíců nosila třmínky, takže byla hodně uplakaná a nespokojená).
MSteflova
21.10.2008 10:45:37
Jo, o tom jsem také uvažovala...ale snad by jeden stačil. Jinak bychom se doma přerazili :-).
Belatrix+A(10/09)+J(09/11)
21.10.2008 10:44:26
Co si pořídit domácího sluhu? Každý máme u postele svýho, na kterém máme nošené věci. Aspoň jsou volné židle na sezení.
21.10.2008 10:17:59
No ji, ale to Vám ty děti musí ty dvě hodiny spát a manžel musí nakoupit, ten muj přinese vždy půlku nákupu a ještě blbě, tak chodím raději sama.
21.10.2008 10:15:32
eKonečně článek co mi potěšil a pobavil. Než jsem si ho přečetla, tak mi holka dvakrát tahala za nohavici, že jdeme ven, jednou kousla, že si jí nevšímám a kdy jsem měla největší klid, tak to bylo, když rozdrobila na zem půlku rohliku. Ale byl klid, teď objevila skříňku s utěrkama, tak asi stihnu dopsat i tento komentář:-)).
Souhlasím s autorkou. Holka mi přes den prakticky nespí, tatínek je celé dny a i večery pryč, tak holka ho vidí minimálně a babičku na hlídání nemáme ani jednu, tak holku mám opravdu celé dny na starosti 24 hodin denně bez oddechu. Je fakt, že pokud na jedné straně něco uklidím, tak je to na úkor, že holka mi na druhé straně něco rozbordelaří. Také jí to nebaví doma a musíme chodit dopoledne i odpoledne ven. Spát chodí v 21 hodin, tak to už nejsem schopna nic dělat a ráno vstáváme v 6, tak děláme zase všechno spolu.
Autorka má u mě velkou 1 za článek, jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Silvie
PS: Moje kamarádka je na tom ještě hůř než já, moje holka si dokáže chvilku hrát sama, když vyhazuje věci ze skříně a podobně, ale její holčina ne, ta vyžaduje neustálou pozornost.
Těm kritizujícím maminkám, co se tu rozčilují bych tu holčičku pučila, aby viděly co je to práce s dítětem.
MSteflova
21.10.2008 9:24:02
Bojujeme s prostorem, Monty - ale díky. Snad se to zlepší, až doděláme podkroví a přibude prostor. Do té doby to budou muset sem tam jistit ty židle :-).
21.10.2008 9:20:32
Vyhradit jednu sekci skříně na čisté a nošené. Event. mít v koupelně dva koše - jeden na špinavé k vyprání, druhý na čisté nošené. Záleží na počtu rodinných příslušníků a velikosti skříní, potažmo koupelny.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 416 [Dalších 386 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.