| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O maminkách na mateřské a nepořádku

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 416 [Dalších 396 >>]
21.10.2008 22:45:12
Zrovna jsem si článek přečetla - je super...jelikož mám 2 děti - 5 let a 7 měsíců, je to docela fuška... Starší si už vystačí, ale je to docela chaotik - když si vytáhne jednu hračku a přitom uvidí něco, co ho zaujme - rázem jsou hračky obě venku a nedej bože, aby viděl i ještě něco jinýho...tak jsou hračky vytahaný všechny a skoro všude... snažím se je průběžně uklízet a hlavně ho učím, aby si je uklízel sám, ale zatím je to v počátcích...
druhé dítko je taky dost hyperaktivní, takže to není žádná sranda - přes den spí max 1hodinu a to ještě tak po 15 minutách, což vám na ňakej uklid a vaření nestačí... pořád ho musíte hlídat, pač už leze a to VŠUDE...takže taky nemáte na nic moc čas...v noci se pořád budí(ještě kojíme), takže toho taky moc nenaspím a přes den jsem jak pomlácená a ani na úklid nemám náladu...takže jsem ráda, že aspoň broučkům se můžu věnovat a když přijde manžel z práce, tak mu je předám (ať si je užije taky a ne proto, aby se jich zbavila...) a odpočívám a neuklízím, pač na to nemám buňky po celém dní pobíhání od jednoho k druhýmu a pak zas dokolečka to samý znova
Ale bordel doma nemám - teda ne takovej, aby se odevšud hrnulo všechno... myslím, že mám uklizeno v ramci možnosti všechno co je potřeba...a když manžel má volno vezme kluky ven aspoň na 2 hoďky a já můžu trochu víc uklízet, ale to se stává tak jednou do týdne, ale návštěvu se nebojím domů pozvat... a zatím si žádná ani nestěžovala... myslím, že ví jak to chodí:-))

PS: jen by mě zajimalo, jak to všechno stihali naše babičky, které toho měli na práci víc než my....;)

PSS: Miluju své děti a žádný nablejskaný byt mi za to nestojí, abych přicházela o to, jak rostou a co všechno už umí:-)
kopidlno
21.10.2008 16:34:26
Hele Klidˇasko já teda vážím 130 kg a teď zrovna mám doma fakt strašlivý brajgl. Manžela stále přitahuji. A i když jsem teď zrovna líná, tak si myslím, že čas od času je líný každý...K tomu bordelu chci jen podotknout, že 1. záleží na úhlu pohledu, co je a co už není bordel
2.jinak se udržuje pořádek v malém bytě a jinak ve velkém domě
3.jinak v novém domě a jinak v domě, který zrovna prochází rekonstrukcí
4. jinak v létě a jinak v zimě (topíme si sami)
5. jinak když zrovna teče voda ze studny a jinak, když je zrovna studna na dně a voda prostě neteče
6.jiank když máte doma zvířata a jinak pokud doma zvířata nemáte
a takhle bych mohla pokračovat fakt dlouho. A každému vyhovuje něco jiného a pokud by mi manžel říkal, že jsem špindíra tak to by se se zlou potázal, nebo spíš já bych si takového člověka za manžela nevybrala, člověka co by mne urážel opravdu nevydýchávám po svém boku jako partnera. Navíc si myslím, že dům tedy domov je to nás všech, že. Tak se prosím vyhni raději takovým soudům, jo?
21.10.2008 15:12:54
Možná, že nečistotné matky jsou na rozdíl od některých čistotných "mamek" schopny vyjádření, které dává smysl.

Pak taková maminka váží 100 kg, protože se nepředře, nepřitahuje určitě ani manžela a protože dobře ví, že je to pouze v její lenosti a neschopnosti si vytvořit režim, aby zvládala to co my ostatní čistotné mamky.

Nerozumím souvětí.

Markéta, Roman 17, David 14, Ondrášek 20 měsíců
  • 
21.10.2008 15:09:27
Pokud opravdu je pro vás stav pořádku v bytě nesnesitelný a připadáte si jako multifunkční robot, který utírá prach, zároveń staví věž z kostek, zároveň telefonuje se šéfem a zároveň vypravuje starší dítě do školy, pak je načase si najmout studentku na úklid. Děvče si přivydělá, ale jednou za týden to v bytě vypadá jako u lidí a ne jako v chlívě. Děti přestanou vytahovat z nevyžehleného prádla to nejrovnější tričko apod. Sice to stojí nějaký obnos, ale ušetřený čas můžete věnovat hrátkám s dětmi nebo třeba (buďme trochui sobci) sobě.
Valkýra
21.10.2008 14:54:36
A já zase nechápu, proč se okolo toho úklidu tolik nadělá a jak si někdo dovoluje podle pořádku soudit, kdo je jaký člověk. Každý má jiné priority, buďme tolerantní.

A to píšu z pozice bordelářky, které pořád někdo podsouvá, že "takhle se nedá žít". Ale zrovna líná si tedy nepřipadám, jen prostě ten čas radši věnuju jiným věcem.

Řeči o rušení emancipace a o tom, jak by si nás chlapi měli srovnat už jsou ale trošku mimo mé meze tolerance, to přiznávám:-©
Marta
  • 
21.10.2008 14:40:47
Nechápu co má povaha společného se šikovností na úklid. Asi jediné, že než bych tu klepala blbosti, tak jdu radši něco dělat.
Jen jsem napsala svůj názor, že čistá domácnost a uklizená jde zvládnout i se třemi a více dětmi (dvěma velmi aktivníma). Muž se vrací z cest za velmi dlouhou dobu a věřte, že když si k té domácnosti přidáte práce okolo domu, dovážení ratolesti do školy... někdy to stojí za to. Co je taková "uklizená domácnost". A JDE TO! Je se musí chtít, nezapírám, že taková babička občas na pohlídání dětí, ta by se šikla.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
21.10.2008 14:13:11
Jáňo - mám to přesně tak, dvě malé děti z toho starší přeaktivní a s vlastní hlavou. Nechápu maminky od dvou malých dětí jak to dělají aby měli doma stále pořádek. Já se snažím mít alespo%n čisto, ale rozkrámované věci fakt už neřeším.
21.10.2008 14:11:45
No, ne úplně ve všem s tebou souhlasím, Kliďasko, s tím jsi samozřejmě počítala :-), ale máš pravdu. Já tedy čistotná matka nejsem, teď zrovna mám doma pěkný nepořádek, protože nám malují společné prostory, takže kola, sáně, kočárek, atd. máme v bytě. A musím říct, že mě to stresuje. Zvlášť, když mi dítě leze po celém bytě a tedy i mezi tímhle haraburdím. Velká pravda, která je v tvém článku, je ta, že my všechny, co se tady nad článkem rozohňujeme, nebo ho bráníme, jsme se narodily matkám, které neznaly hotová jídla ani jednorázové pleny. Moje maminka dokonce neměla ani pračku. Vždycky všechno stihla, měla nás dva a oba máme vzpomínky na úžasné dětství. Ale i na to, že byl doma pořádek. Hračky, které se vytahaly jsme museli před spaním uklidit. A že bych z toho měla dneska újmu, tak to fakt ne. Rozhodně se nepamatuju, že by u nás byly drobky, staré rohlíky, krámy naházené přes vysavač. A naše maminka na tohle období vzpomíná děsně ráda a nikdy jsem od ní neslyšela, že by jí to nebavilo nebo obtěžovalo, nebo že by se na mateřské nudila. Všimla sis, kolik matek se s dítětem doma nudí? Přitom kdyby vzaly ten nenáviděný smeták, měly by dobrý pocit, že pečují o zdraví svého dítěte a ještě by měly kvalitní náplň času. Ano, milé dámy, úklid je skutečně kvalitní náplň času. Protože, když uklízíte, má to nějaký důvod, je to prostě třeba. Když čtu všechny ty matky, co je jim jedno, že maj doma bordel, tak bych fakt zrušila jakoukoliv emancipaci, protože my jsme zřejmě od přírody líný a chlapi by na nás měli mít bič a malej dvoreček! Takže pro vás - lenosti zdar a Bůh nás chraň setkání s vašimi dětmi, kterým budou chybět jakékoliv základní hodnoty, když kvůli nim vlastní matka nesleví ze svého pohodlí!
  • 
21.10.2008 13:25:42
Plně souhlasím, již jsem reagovala jednou a tento názor se mi líbí. Maminka, která si umí zorganizovat den, stíhá. maminka, která má čas na psaní příspěvků a sezení u počítače, musí mít čas na domocnost s rodinou. Maminky bordelářky by se měli zamyslet nad chybou, kterou dělají, že mají bordel po celém bytě. Co třeba zavřít před dětmi předsíň s botníkem, ložnici a vymezit jim prostor pro bordelaření. Když zapojíte mozky, tak máte míň bordelu a víc času. Nebo je lepší ta lenost a sebelítost? Být mužským tak s takovou bordelářkou nežiju. Nebo řekněte manželům ať po práci ukliděj, vyžehlej, uvařej a hrajte si s dětmi nebo jděte k soudce na drby.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
21.10.2008 12:43:40
Marto - nezlobte se, ale nesouhlasím s váma.
Myslím, že to nemůžete posoudit jak by to komu šlo a nešlo, musela by jste být v situaci pisatelky a s jejími dětmi a to prakticky nejde.
Dělání soudu o jiných svědčí spíše o vaší povaze než o vaší šikovnosti s úklidem.
Sytý hladovému nevěří ...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 416 [Dalších 396 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.