| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O maminkách na mateřské a nepořádku

 Příspěvky 110 z 416 [Dalších 406 >>]
Katka Veselá
  • 
13.11.2008 16:25:33
Víte co mě opravdu nejvíc fascinuje? Proč si proboha všechny pořád myslíte, že když jste na mateřské dovolené, tak veškerý úklid domácnosti musí být na vás? Co je to za nesmysl? Když jste chodily do práce, tak jste také doma dělaly všechno vy a partner (manžel)na nic nesáhl? Pokud to tak bylo, tak promiňte, ale to je už jiný problém:-) Jde o to, že mateřská "dovolená" je práce jako každá jiná a možná nejhorší ze všech v tom, že pracujete nepřetržitě třeba skoro 24 hodin denně. A ta práce se týká výchovy a péče o dítě, ne ničeho jiného. Ono totiž z vlastní zkušenosti opravdu nejde zvládnout obojí. A pokud ano, tak máte doma buď hodnou "placku" která nikam neleze, neřve, pořád spí a uklízí si po sobě:-))Takže zapojte prostě do domácích prací mužského a nebude žádný problém. Pokud bude protestovat zkuste mu dítě svěřit na týden a odjet někam hodně daleko:-))
A jinak článek byl perfektní:-))))
  • 
8.11.2008 15:36:21
Tak tento článek je opravdu úžasný.Já mám sestřičku a ta nádherně uklízí: Ze stolu schodí všechny věci které nejsou její a pak si snima hraje. Takové neoriginální řešení, ale jí to je jedno. Tak jak jsem řekl, tento článek je za 100% pravdivý, jelikož mi doma máme také velký binec. To víte, když ségra začne uklízet po svým, tak to dopadá hodně špatně a nikdo to nestíhá uklízet. A jestli mohu napsat názor na ty ženy, které mají batole a mají doma uklizeno, tak si myslím, že buď se nevěnují dítěti a nebo ho nechávájí výchově jiným. Batole si má užívat a učit a né se trápit a nebo být sjiným než s rodičem (s mámou). V osmi či v jiných letech se podívá na své fotografie z mládí a z jistí že tam někdo chybí což si myslím že je škoda nevydět tam své rodiče buďto maminku nebo tatínka. Tudíž si myslím že by batolátko mělo mít u sebe oba dva rodiče, kteří ho budou učit a rozmazlovat. Podle mě by mělo být rozmazlováno každý dítě sice né moc, ale trochu určitě. No a to je všechno. Teď bych neco zdělil autorce: Doufám že si neděláte starosti se svým děťátkem. Jak jsem psal my taky nemáme SUPER úklud, ale máme se rádi a to je to hlavní. Doufám že i vy se máte rádi a třeba v jiném článku nashledanou.


Z Mladé Boleslavy k vám dodal Bucha.

Bucha99@seznam.cz
3.11.2008 23:17:57
Mně se článek taky líbil. Mám pětiměsíčního chlapečka a zrovna jsme ve fázi, že už dva měsíce sotva ho položim na záda, převalí se na bříško a začne ječet. Spí tak dvakrát denně max 30 minut + když jdeme ven. Ještě jsem nezjistila, jak si správně zorganizovat čas, abych měla pořádně uklizeno. Máme malý byt a už se do něj pomalu nevejdeme. Partner má pocit, že doma nemusí přeložit stéblo, když já jsem doma a už se začíná ofrňovat nad tím, že neni pořádně uklizeno. Bohužel, je to ten typ, co nechá ležet všechno tam, kde mu to odpadne od ruky - na zabití!!! No snad časem najdu způsob jak to všechno stíhat.
DM děti 7 a 4 let
  • 
1.11.2008 19:20:45
Ještě jsem zapomněla dodat, že článek se mi líbil, myslím, že byl psán s nadsázkou a tak jsem ho také pochopila.
DM, děti 7 a 4 let
  • 
1.11.2008 19:16:41
Opravdu se bavím nad vašimi všemi příspěvky. Ať si každý dělá, co mu vyhovuje. Když nejde o život, tak jde....
Mějte se.
1.11.2008 9:22:24
ja mit doma mycku tak se vyresi polovina meho uklidoveho problemu.hracky ja neresim ty se uklidi vecer pred spanim(a ze je jich hodne) vysavam prubezne pres den malej rad bastinkuje a prece mu to nebudu zakazovat zapnout vysavac na 5 minut vysat malej kousek me nezabije a navic malymu se vysavani libi.neperu kazdej den za jeden den se nestihne udelat hromada pradla a poloprazdou pracku nedavam je to skoda energii.takze dvakrat do tydne bohate staci a to si ho jeste posbiram po byte.nejsem fanda ohradek je pravda ze pokud je dite v ohradce nemusi se tolik hlidat ale 1.muj malej nema rad omezovania ja ho omezovat nehodlam 2.mame malo mista takze by se nam do bytu ohradka nevesla 3.ja jsem toho nazoru ze muj syn neni zadnej pes abych ho zavirala do ohradky je to jak vezeni.opravdu pres den nemam cas na nic jineho nez na malyho vsechno proleze co vterinu to jine misto polozim ho na jedno misto poodejdu otocim se a je za mnou.proste dablik :-D.doma my pres den neusne takze nejake pockat az usne a muzu na uklid to nehrozi kdyz je jeho spaci doba proste se musi ven jinak bych mela doma neucelovy orchestr.nastesti mam kamaradky "chuvicky" a jednou do tydne my hlidaji to si udelam poradnej uklid a jsem spokojena nejsem uklidovej maniak vlastne uklid nesnasim ale taky nejsem narocna. a co vecer?vetsinou padnu za vlast a jsem rada ze sedim a nemusim nic delat.jediny co udelam je nadobi a to taky ne kazdej den nekdy si ho udelam az rano.timto bych tedy jen chtela rict mamky bordelarky sem na vasi strane a mamky co mate uklizeno vazne klobouk dolu ja to proste nedokazu mit porad nabliskanej byt.tak hlavne at deti rostou a maji se nejlip na nich prece zalezi nejvic :-)
milli
  • 
26.10.2008 12:58:42
přidávám se k těm, co si přejí pořádkumilovnější maminky! ta moje byla a je taky strašný bordelář, styděla jsem si přivést jakoukoli návštěvu a jako malé dítě jsem tím hrozně trpěla - obzvlášť když jsem měla srovnání.pomáhala jsem co se dalo, ve výsledku jsem byla doma jediná, kdo uklízel, ale bylo to k ničemu - nikdy to nevydrželo :( teď mám svoji domácnost a i když tu máme věčně roztahané věci - dvouletá sabotérka:) - tak špínu ne!
milé maminky, nenechte děti vyrůstat jako prasátka, patří to k představě útulného domova a je to pro děti důležité, že mají maminku a tatínka, doma čisto a teplé jídlo...
  • 
25.10.2008 9:36:37
Já si myslím, že toho času máš až moc, když tady tak vysedáváš a píšeš takové kraviny, dávno si mohla mít vysáté!!! Huso pitomá!!!
Martina, syn 2,5 let
  • 
24.10.2008 10:48:42
Já myslím, že o pohodu - pokud doma uklizeno nemám a nehrotím to, raději jdu ven s malým, nevyvařuju, ale udělám něco jednoduchého, jsem spokojená, i malý je spokojený - tak co....... Pokud už mám pocit, že domácnost nevypadá dobře, tak prostě uklidím. Neutírám prach každý den, neluxuju jak vzteklá.......... Nežehlím od té doby co máme syna. Na návštěvu k nám chodí hodně kamarádky s dětma, ty mají doma to stejné. Moje mamka to občas nevydrží a utře mi prach, vyžehlí, donese jídlo - nestydím se za to, poděkuji. Já jí zase pomáhám jinak. Nikdy jsem typická domácí hospodyňka nebyla a už se to asi nikdy nezmění. Manžel mi pomáhá hodně, vyhodí nás s malým ven, a uklidí celou domácnost. Nikdy jsme tohle neřešili, každý dělá to, co může. Já jsem na mateřské, ale pracuji /dva úvazky/, chci bát se synem co nejvíc, tak to prostě někde musím "ošudlit" :-)
22.10.2008 0:35:58
Marti,myslíš,že každá ženská co nemá doma naklizeno je líná jak veš? Tak to toho víš o životě sakra málo.Asi máš to obrovské štěstí,že máš dítka zdravá a nepotřebují žádnou spešl péči.
Nesuď paušálně,jen podle sebe.
 Příspěvky 110 z 416 [Dalších 406 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.