|
|
24.9.2008 7:28:16
ahoj, díky za odkaz, zkusím to, nevím sice, kde to budu skladovat, ale láká mě to zkusit :o). Hezký den.
|
Bumbi&05,08,10 |
|
|
24.9.2008 0:16:25
já jsem si to teda počítala u syna po skončení pelnkování a ušetřili jsme (jakkoli to nebyl vůbec hlavní motiv, proč jsme používali látku).
Látkové plenky mě stály 11 tisíc. Energie a voda a prací prostředky (prala jsem v mýdle) za 2,5 roku plenkování max 3 tisíce (od 1,5 roku jen noční plenky). Tedy moje plenkové náklady na první dítě byly 14 tisíc. Nejsem nákupní typ, rozhodně bych nezvládla hlídat akční ceny a ještě se strefit do toho období a dostat se do obchodu, takže jsem počítala plenu za 5,-. První půl rok bych vyhodila do popelnice 8 tisíc /přebalování 8-10x denně, mladík kajdil o100péro.../. Pak se to ustálilo na 6-8 plen denně, čili za druhý rok fulltime v plenkách cca 12 tisíc. 4 půlrok to bylo už částečně na plenách - jen pojistky na ven a na noc, cca 3-4 pleny denně, tj. cca 2700,-. A poslední plenkový půlrok už jen 1 noční plínka, tj. necelá tisíckovka. Dohromady bych za jednorázovky utratila přinejmenším 24 tisíc, což je myslím ještě dost střízlivý a podhodnocený odhad. U druhého dítěte bude neplánovaná úspora ještě vyšší, protože podědilo plenky po prvorozenci... A za peníze, které nevyhodíme do popelnice, dostanou děti svoje milované Lego ![]() ![]() ![]() |
|
|
23.9.2008 22:17:55
Skoro
) Na roce a půl (bez měsíce) přes den bez plínky, úplné odplenkování na dvou letech a třech měsících. Podle mě se to neuspěchá ) |
pernicka,12/05,5/08 |
|
|
23.9.2008 21:40:30
Původně neregistrovaná Vlasta 2 děti - Já se teda musím přiznat, že od včera na nic jinýho nemyslím, a tvůj článek Racku mě tak nahlodal, jenže já sem pořád v jednom kole, chlapa v kamionu a prcinu skoro 3letou, tak nevím jak bych to zkusila. Ale od prvního jde do školky, tak že bych to ženský zkusila??????????????
![]() Hezky o tom píšeš, jak se na tebe mimčo usměje a tak, tak se mi to zalíbilo a hned se mi nad tím přemýšlí jinak, než co čtu výše. No ale stejně se to nedá dělat celý den ne? A jak to děláte, když jste dýl venku, teď je zima, to prcku nebudete dávat na mráz stejně musí mít plínu ne? ![]() ![]() |
Monika |
| • |
23.9.2008 19:55:42
Psala jsem, ze deti zatim nemam, ale tak nejak me desi, ze bych nechala dite v pocurane plence. Tak nejak mi to prijde nehygienicke. Movitejsi asi nejsem, ale neziji v CR, tak nelze posoudit.
|
Monika |
| • |
23.9.2008 19:53:13
Vzdyt jsem psala, ze jsem to asi spatne pochopila. Ted uz rozumim tomu, ze jsi dite prebalovala co dve hodiny a ne dve hodiny. Mne nejak neslo do hlavy, ze by ti jedno prebaleni trvalo dve hodiny.
Ja jsem take nepsala, ze ziji v CR. A ano, jednalo se o gDiapers. Ja je prece nikomu nevnucuji. Pouze jsem psala, ze ja jsem se rozhodla pro tyto. A ze zkusenosti ostatnich vim, ze na nich pocurani poznat je. |
Žluťásek. |
|
|
23.9.2008 16:36:47
Jenom chci upozornit, že papírovka není jen odpad, ale také výrobek- a na její výrobu je také potřeba vody a energie -energie ještě navíc na přepravu materiálu k výrobci, výrobku do velkoskladu, pak k prodejci atd.
|
Dalila |
| • |
23.9.2008 13:38:46
kupovali jsme ho, ale zázrak to není. Před každým kojením jsme dali 30, aby to aspoň trochu zahustilo. A blinkal stejně ikdyž už ne tolik. Přestal až když začal dostávat tuhou stravu....
|
|
|
23.9.2008 13:34:14
Moc děkuji za podporu. Odevšad to slyším i čtu, a doufám že už to brzy přijde
![]() Trochu mi to připomíná když jsem nevěděla jak ho mám odstavit od kojení a ve čtrnácti měsících to prostě přišlo samo, a teď já ukliďnuji kamarádky, že to prostě někdy samo přestane. ![]() |
|
|
23.9.2008 13:19:45
Nevěř jakémusi známému své kolegyně, ale spočítej si to sama. Máš u své pračky určitě údaje o spotřebě vody i elektřiny. Pořízení balíku plenek od narození po nočník vyjde cca 6 tis. (aha, teď se dívám na stránky plenek, které mám a za ty 3 roky trochu podražili, stojí to 6,5tis). Pere se zhruba každý 3. den, mě to vychází, že peru asi 18 plenek na jednu várku. Prací prostředek můžeš zvolit jaký chceš - Lovelu, mýdlové ořechy, mýdlový sliz (nejlevnější). Ekonomický výhoda je výrazná a je pouze jedna z mnoha.
|
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.