| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nejlepší plena? Věčně suchá.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 148 [Dalších 128 >>]
25.9.2008 10:35:22
zajimalo by me jak to jde s kaliskem v noci? Teoreticky naschromazdena menstruacni krev v klisku ve chvili kdy si lehnu tece zpet do vaginy potazmo otevrenym deloznim hrdlem zpet do delohy a to se mi tedy moc nelibi..... Dik za potencionalni odpoved.
  • 
24.9.2008 22:19:58
nechtela jsem rvat velkyma pismenama, nejak samo, sorry
  • 
24.9.2008 22:16:12
JA JSEM NEVEDOMNKY ZACALA BKM PO JEDNOM ROCE, Z FINANCNICH DUVODU. DNES, PO DRUHYM ROCE DECKA FUNGUJE ZE HO DAVAM CURAT KDYZ SE TO HODI, NEBO SE MALEJ DRZI ZA PINDU A RIKA EE A TO PODNIKAME DOST ODVAZNE VYLETY, PRIJED SE NA NAS PODIVAT, FAKT
24.9.2008 20:28:29
Už sice někdo poslal odkaz, ale pro jistotu v rychlosti odpovím. Kupuju obyčejné jádrové mýdlo (to je přesný název) v takových těch klasických drogeriích (žádná DM, Rosman, ale např. Jasmín). Nastrouhám půlku kostky, rozpustím v horké vodě (rozpouští se mi hůř). Mám schované třílitrové kanystry od destilované vody, takže do něj to naředím vodou a pak přidám tuším půl sáčku sody. Několikrát se mi povedl pěkný sliz, opravdu konzistence jak tekuté mýdlo (trochu hustější), ale naposled se mi to jaksi nepovedlo, bylo to husté moc a nešlo mi to z kanystru ani pořádně vylévat. Tak jsem to lovila lžící... Jinak dávkuju takovýma kalíškama (zhruba jeden plný, ale mám malou pračku, jen na 3,5 kg prádla, takže dávkování si musí taky každý upravit) od tekutého Persilu, vložím plný kalíšek do bubnu s prádlem. Když peru na jiný program, tak upravím dávkování podle návodu pračky.
Janka, Méťa 09/05
  • 
24.9.2008 14:20:46
3-6 kg + lanolinovou kůru, vše za 300 Kč + poštovné. Vlňáčky jsou zachovalé, málo používané. Email: dargosek@post.cz, tel: 602 699 304
Marta, kluci 12/04 a 03/07
  • 
24.9.2008 13:59:24
No já právě taky nechápu, co je divnýho na tom, vyčůrat se před odchodem z domu. Považuju to za automatiku, stejně jako mytí rukou po příchodu z venku... asi jsme doma všichni divní :-)
Marta, kluci 12/04 a 03/07
  • 
24.9.2008 13:51:39
Tak to já to tak dělám - musíš se před cestou vyčůrat, další zastávka bude za 3 hodiny. Vždycky to starší vydržel, když na něj ještě nebyl spoleh, měl na cestu plínu. Na krajnici bych taky nezastavila. Samozřejmě ho nenechám před odjezdem vypít půl litru vody...
pernicka,12/05,5/08
24.9.2008 13:41:19
Díky za info, já to teda vyzkouším a uvidíme, díky za informace, to bude zábavička.~:-D
Racek
24.9.2008 10:47:32
Jeste s tou zimou - ma zkusenost je, ze v zime dite v satku obzvlast tvrde spi ;-) a kdyz je potreba, tak se rychle vycura/vykaka (pritom ho drzim v naruci, takze vetsinou tela je pritulene a zahrate),utru ho, a za par minut je zase zpatky pod bundou. Je to rychlejsi a teplejsi, nez dite v zime prebalovat - to ho musis na neco polozit, svliknout, omyt, utrit, obliknout...
Racek
24.9.2008 10:36:52
Zkus, vsak uvidis, jak rikam - i to jedno ranni curani by stalo za to... Taky mi teprve u bezplenkoveho ditete docvaklo par veci, co me u plenkoveho zarazely: napriklad tehdy pro me zdanlive neresitelne "zda se mi, ze je pro nej stejne neprijemne byt pokakany, jako byt prebalovany" a taky - a to znaji asi vsechny maminky - jak clovek rozbali dite, a ono v tu chvili vsechno pocura "a jeste se tomu smeje" - no jasne, ze se smeje, kdyz konecne se maminka dovtipila a nechala ho (ac neumyslne) vycurat volne, a ne do (plenkovych) kalhot.
Ono je to tak, ze male mimino hodne spi - a kdyz spi, tak necura. Ja mela holku na zacatku pri prochazkach porad v satku, takze to vypadalo takhle: (zkusit) nechat vycurat, strcit do satku, vyjit ven. Skoro hned usnula, ja si pochodila, vyridila, co bylo potreba... Jak se probudila - hned(!) nechat vycurat, nakojit, znova nechat vycurat, zastrcit zpatky do satku, zase dal spala... atd. Cim byla vetsi, tim dyl vydrzela vzhuru, takze kdyz po zastrceni do satku hned nezabrala, tak jsem ji po nejake chvili znovu podrzela. Taky kdyz byla vetsi, vydrzela chvilku od signalu do curani.
(Akorat bylo horsi, kdyz si na prochazce s mimi v satku vzpomnel dvoulety syn, ze chce kakat, pac se mi pak dpost blbe drzel. Ale i to nakonec slo.)
Samozrejme (!!!) ne vzdycky to vyslo, jak doma tak venku. Ale v satku me fakt pocurala jen asi dvakrat nebo trikrat, nekomu to muze prijit nechutne, ale pro me je to prijatelnejsi nez pravidelne nechavat dite v mokrych plinach (a tomu se clovek u plinek proste nevyhne, to by musel mit v plence nejaky senzor co by hned hlasil, nebo kazde tri minuty kontrolovat) - a ma to i ucebni efekt, priste si dam vic pozor ;-) Navic ciste rozumova uvaha - v moci meho plne kojeneho ditete, ktere jeste ani neleze, nemuze byt nic, co by me nejak ohrozilo - to uz je mnohem horsi se chytit za tyc v tramvaji... Samozrejme jde dat decku na cesty plenku, nebo mezi sebe a dite podlozku (jsou i bavlnene, takze to nemusi byt zadny sustivy igelit).
HLAVNI ZASADA ovsem je, ze si nesmim z bezplenkovani delat dalsi stres, obvinovat se, kdyz neco nezvladnem, nebo si vycitat, kdyz obcas diteti plenku dam. Ber to tak, ze - pokud jsi v pohode, a nedelas z toho decku a sobe pakarnu - i kdyby se zadarilo jen jednou za den, je to tvuj prispevek ke komunikaci s ditetem, a je to lepsi, nez nic
(a kdybys to nakonec uplne vzdala, tak si z toho taky nic nedelej).
Jinak, na netu - i tady na Rodine - si muzes o bezplenkovani najit vic informaci i dalsi lidi, co uz maji nejake zkusenosti, treba najdes i nekoho u vas pobliz.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 148 [Dalších 128 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.