| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nejlepší plena? Věčně suchá.

 Příspěvky 110 z 148 [Dalších 138 >>]
Lenka
  • 
17.11.2010 10:02:30
Látkové pleny...to je velmi bio a eko a moderní už sto let, takže žádné nové rojení:)) A jádrové mýdlo? Tenhle domácí sliz má ve finále za 20 korun stejné složení jako LOVELA za 200,-. Je vhodný pro atopiky a ekzematiky. Tak možná PROTO:)))) Lenka
Martina, Matyáš 5let a Hanička 7měsíců
  • 
8.10.2008 22:44:44
Ahojky, já nepsala že tomu věřím, to jsi asi špatně pochopila :-))) a co se praní týče- spotřebu vody neřeším neb máme vodu ze studny a spotřebu elektřiny na své praní nespočtu ani kdybych chtěla protože se na jedné pračce střídám s tchyní a se švagrovou a pereme jen na noční proud. No, za chvíli si to snad budu moct spočítat, už máme postaveno a stěhování je na spadnutí.Jen mám pocit že počítat to budu v případě že by jsme čekali třetí dítko, tohle druhé už dojede na papírákách :-)))))
1.10.2008 14:18:33
U vás se fakt VUBEC nikdy nečte u jídla ani na záchodě? Nevěřím:-)
helena 6
  • 
29.9.2008 14:16:49
pravda je, že my vše odehráváme v leže, buď použiji novou plínu (lépe absorbuje) nebo kupuji velké čtverce buničiny, které jí podkládám a ihned odstraňuji. V noci je to ale docela náročné..
Já ještě asi nedokážu vystihnout okamžik, kdy "opravdu" potřebuje, protože prostě ona se podle mého tváří zhruba pořád stejně, někdy i hodinu před "akcí" se začíná "soustředit". Takže jak jsem psala, většinou to vyjde, ale někdy opravdu ne a časově to vyjde opravdu dost "blbě". Někdy se kroutí už při kojení a to pokud se nepustí a stále pije nechám na ní, kdy si řekne, že už nejí a jde se přebalovat.
Racek
29.9.2008 11:32:07
U nas to jde celkem rychle, par minut, zrovna tuhle si na prochazce vzpomnely postupne obe dve deti... Kdyz je drzim, drepnu si, mam dite priplacle zady ke svemu brichu, jednou rukou drzim dite pod koleny a druhou podpiram v bederni oblasti. Jednak to je celkem vyvazena poloha kterou lze vydrzet dyl, druhak ma dite spravne zmackle brisko a otevreny zadek ("brisni lis"). Podobne jsem to delala i doma, dokud dcera jeste neumela sedet sama na nocniku; nebo jsem si dala v sede na zidli nocnikovou misticku mezi nohy, pritom jsem ji taky podpirala, to jde taky vydrzet dlouho.
Hanka 75
29.9.2008 6:29:10
Látkovky jsou rozhodně ekologičtější, jsou na to studie. Uričtě jsi nepočítala ekologickou stopu, nebo ano ?
helena 6
  • 
28.9.2008 11:05:22
Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vykonávají vaše děti velkou potřebu? Já tedy jakmile malá naznačí, že se jí chce, tak jdeme na přebalovací pult a tam čekám, až se rozbalená vykaká, ale bohužel někdy je to i na půl hodiny a někdy to má rozfázované i do hodiny a stále po celou dobu vypadá velmi soustředěně a někdy ani nepoznám, kdy už je konec. Někdy to vyjde a plena je pak suchá, někdy ne a jdu za půl hodinky zase přebalovat. Nad umyvadlem nebo nočníčkem bych jí asi neudržela, protože přeci jenom už není tříkilová a takovou dobu by to nevydržel ani leckterý chlap. S čuráním to neřeším, ale ani u kakání mi to není vždycky jasné. Ten pravý signál asi přehlížím nebo prostě žádný nedělá..
Jana, Dva spunti
  • 
28.9.2008 9:41:34
Nase rodina praktikovala EC (elimination communication) s obouma detma od jejich 3 tydnu. Ze zacatku je to urcite cviceni rodicu, aby poznali nebo se naucili jak casto a kdy dite potrebuje. Nevidim to ale jako moc odlisne od nauceni se, kdy dite potrebuje nakojit nebo spat. Beru to jako jejich zakldni potrebu a je to pro me o jejich dustojnosti. Jak by se Ti libilo, az zestarnes a nebudes sama moct na zachod, aby te nechavali pocuranou a pokakanou v plenach? Nebylo by lepsi, kdyby Te brali preventivne, kdyz by vedeli, ze uz musis?
Vim, ze pro vsechny to neni mozne a prakticke , tohlesvym detem umoznit. Prece jenom mame jenom dve ruce a den ma jenom 24 hodin... Kazdy by ale mel delat, co je v jeho silach v danem momentu. Ja se snazim.
25.9.2008 13:03:02
Já jdu metodou zlatého středu. Používám jak látkovky, tak jednorázovky. Látkovky na doma a krátké cesty, jednorázovky na noc a delší cesty nebo do poradny apod.
Vojtíškovy jsou zatím jen 3 týdny, ale látkovat mě baví. Jsem takový barbar, že pleny ani nežehlím, používám jen navíc separační vložky. Z arzenálu nemám prakticky nic extra, protože jsem nebyla ochotná investovat do hadrových plínek velké peníze. Takže mám klasické látkové čtverce, k tomu nějaké vázací plínky, několik vlastnoručně šitých kalhotkových plen a hlavně pár vlastnoručně pletených vlňáčků, u nichž jsem zpočátku pochybovala, zda je možné, aby dokázaly to, co se o nich píše, ale je to tak a ty používám úplně nejradši.
Tímto zdravím holky z diskuse "látkové pleny" a děkuju za cenné rady.
MarkétaP + 4 dcerky
25.9.2008 11:03:20
Jituleno, ono to děložní hrdlo zas tak otevřené není, neboj :) Navíc jí fakt není tak moc. Kalíšek v noci je úplně v pohodě.
 Příspěvky 110 z 148 [Dalších 138 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.